Şimdi Ara

WIN7 xpMODE ve acerASPIRE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • windows 7 de XP MODE denen super icadı duymuşsunuzdur. Bazı işlemcilerle çalışmadığını ve çalışan işlemcilerde de bios tan VIRTUAL PC ayarının aktif edilmesi gerektiğini biliyoruz. Gerisi kolay zaten.
    Buraya kadar tamam da, imzamdaki ACER ASPIRE 7720G notebook un biosunda belli başlı işlemlere izin verdiğinden, VIRTUAL PC özelliğini açamıyorum. Yanlızca xp ile çalışan programlarım var. win7 ye de geçmek istiyorum. Arada kaldım.

Bu konuda kafa patlatmış arkadaşlardan bu soruna bir çare bekliyorum. Nasıl olacak da olacak yani

Desktop: i5 4670K @ 4.5Ghz(1.260V) ,Gigabyte Z87-3DH ,Gigabyte G1 GTX 1070 ,G.SKILL 16 GB 1600Mhz CL7 ,Samsung EVO 850 250GB, OCZ Pro Gaming 600W ,Plantronics RIG500HD ,Logitech G500 ,CM Storm QuickFire TK Cherry MX Blue ,Steelseries 4HD ,Asus VG248QE, Philips 239C4QHSW, Samsung TV + Soundbar
    Mobile: iPhone 7 Plus Jet Black 128GB | Zenfone 2 x86 Intel Atom 32GB Server: HP DL360 G6 Xeon E5502
  • Hocam xp mode olayını en sona bırak. Önce şunu dene, Denetim Masası\Programlar ve burda Önceki Windows Sürümleri İçin Yapılan Programları Çalıştır diye bir seçenek var bunu dene. Sağtuş uyumluluk ayarları ile çalışmayanlar bu şekilde çalışabiliyor bazen.

Ensonda xpmode seçeneği kalıyor, indirdin sanırım indirmediysen gerekli dosyalar ve anlatım burda,

http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx

Virual Pc diye bir ayar yok biosta, genel ayarların bulunduğu kısımda Intel® Virtualization Technology diye bir ayar var onu açıcaksın. Pc büyük ihtimal kendini kapatacak ve tekrar açtığında xp mode çalışacak.
    http://ark.intel.com/VTList.aspx

Merak edenler için XP mode ekran görüntüsü, isterseniz tam ekran olarak da çalıştırabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 8 Kasım 2009; 22:01:36 >

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• Benim için tek seçenek XP mode ne yazıkki.
    İmzamdaki notebook un işlemcisi falan destekliyor biliyorum. Fakat acer larda bios ayarları çok kısıtlı, virtual diye bir ayar yok, önce onu aktif etmem gerekiyor.
    Sorun burada aslında, Acer ın bios ayarlarını nasıl genişleticem, ve virtual ayarını aktif edicem.

Orijinalden alıntı: directX25

Benim için tek seçenek XP mode ne yazıkki.
    İmzamdaki notebook un işlemcisi falan destekliyor biliyorum. Fakat acer larda bios ayarları çok kısıtlı, virtual diye bir ayar yok, önce onu aktif etmem gerekiyor.
    Sorun burada aslında, Acer ın bios ayarlarını nasıl genişleticem, ve virtual ayarını aktif edicem.

bu xp mode için en az win7 pro ya da ultimate gerekiyor diye biliyorum. belki ondandır sorununuz.

Orijinalden alıntı: vese

quote:

bu xp mode için en az win7 pro ya da ultimate gerekiyor diye biliyorum. belki ondandır sorununuz.

eğer bundansa 2 çözümü var:

1. win 7 ultimate kurmak
    2. başka bir sanallaştırma aracı kullanmak. mesela wvmware.
    Win7 ultimate kurulu zaten. Sorun bios tan sanallaştırma özelliğinin aktif edilmesiyle ilgili. Aktif etmeden çalışmıyor XPmode. ACER notebooklarda bios ayarları kısıtlı ne yazıkki.
    XP mode un fazla kimsenin ihtiyacı olmadığını anladım arkadaşlar, sağolun genede, ben çözümü biraz erteleyim bu konuda en iyisi.

Bazen anakartların biosaları benzer oluyor diye resimde çekmiştim fakat demek farklıymış. Hocam bunun e garanti cevabını servisten alırsın. Servisi ara söyle böyle bir ayar göremiyorum işlemcim destekleidği halde bunu nasıl aktif edeceğim de. Onlar sana yol gösterir.

Diğer bir sanal makine programı olarak vese 'in dediği VMware-workstation-6.5.2-156735 var. Paralı bir program fakat ilaçları falan vardır herhalde.

http://www.vmware.com/

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Bazen anakartların biosaları benzer oluyor diye resimde çekmiştim fakat demek farklıymış. Hocam bunun e garanti cevabını servisten alırsın. Servisi ara söyle böyle bir ayar göremiyorum işlemcim destekleidği halde bunu nasıl aktif edeceğim de. Onlar sana yol gösterir.

Diğer bir sanal makine programı olarak vese 'in dediği VMware-workstation-6.5.2-156735 var. Paralı bir program fakat ilaçları falan vardır herhalde.

ben vmware ile linux kurmuştum. xp de kurulur. sadece vmware değil virtual box gibi ücretsiz programlar da var. bunlar virtualization aktif edilmeden de çalışabilir zannediyorum, ben hiç bir ayar yapmadan kullanmıştım. fakat virtualization enabled ile aynı performansı vermez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

ne yazıkki ülkemizde servisler, donanimhaber forumdan daha bilgili ve tecrübeli değil. Burasının yapamadığı bişeyi servis henüz duymamıştır bile.
    aşağıda ingilizce bir forumdan alıntı yaptım. Benim sorunu yaşayanlar var.

: I downloaded the untility provided by Intel as advertised on the Microsoft website for XP mode which says my processor does support virtualization. However I cannot find a way to enable it, it seems my OEM hasn't provided any option in the BIOS to do this, is there any other way?

: Which system do you have, and do you know the motherboard model? Hopefully there will be a BIOS update which you can use to enable it (seems strange it is disabled by default).

: It's an Acer Aspire 5685WLMi, not sure of the motherboard model. I have the latest BIOS available from Acer for this model so seems to be a bit of a brick wall.

: I've done some googling and it looks like others with Acer laptops have the same problem - a CPU that supports VT but no way to enable it
    Hopefully they will provide a BIOS update in future where you can change this.

• google dan forumlara bir göz attım, sonuç, bios update.
    Fakat aylardır yeni bios yapılmadı.
    ACER ın notebook satışlarında 2nci sıraya çıkmasına seviniyordum, bir notebook alsam yine acer alırım ama bu durum hiç hoşuma gitmedi.
    Destek çok hızlı olmalı, güven sarsmamalı...

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar...
    Logitech z5500; Logitech x230; Sennheiser Cx 500; Fiio E5; Sennheiser hd 415; Acer 5740G(i5,5650); Nokia 5800; Asus M4A87TD USB3, Amd x6 1055t, 4gb gskill 1333mhz, Sapphire 5870, İnwin Griffin Kasa, Lc Pwer 650 watt psu, İnca 1023L lcd, Samsung 103sj
  • sendeki notebook un bios ayarlarında virtual technology enable/disable diye bir kısım var mıydı?
    Benimkinde öyle bişey yok.
    Logitech z5500; Logitech x230; Sennheiser Cx 500; Fiio E5; Sennheiser hd 415; Acer 5740G(i5,5650); Nokia 5800; Asus M4A87TD USB3, Amd x6 1055t, 4gb gskill 1333mhz, Sapphire 5870, İnwin Griffin Kasa, Lc Pwer 650 watt psu, İnca 1023L lcd, Samsung 103sj
  • quote:

Orijinalden alıntı: doubleb

Öyle bir ayar yok biosta kurdum çalıştıda o kadar iyi çalışmıyor zaten bence ayrı bir xp kurmak kat kat iyi

o zaman bios tan o ayarı değiştiremiyorsun, fakat zaten "enable" olarak gelmiş. Ben de bu şekilde bir deneyecem, buraya yazarım sonucu.
    teşekkürler...
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.