Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (82. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
24.184
Cevap
249
Favori
1.644.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eiskent

    quote:

    Hos bulduk
    Tesekkurler
    ben bu hiz sabitleme olayini bir arkadasimizin manuel lerde yok demesi uzerine yazdim .bilgilendirmek icin



    Sn. Lubof;

    1.6 Lagunalarda hız sabitleyicisi olmaması Türkiye'ye özgü bir durumdur.

    Açıklama mesajımda da Oyak-Renault'un getirdiği araçlarda böyle bir donanım yok diye belirttim. Sonuçta biz Türkiye'deki araçlar için konuşuyoruz. Üstelik verdiğiniz bilgiler doğrultusunda da teyit amaçlı olarak aracınızın menşeinin neresi olduğunu sormuşum.

    Ülkemizde araç alacak kişilerin İsveç'ten veya başka ülkelerden getirtme şansları olmadığı için donanımlar konusunda bu bilgiyi verdim.

    Yazılanları lütfen doğru değerlendiriniz.

    Saygılarımla.






    benim araç 1.6 motor ve manuel. park sensörü, far sensörü, yağmur sensörü, hız sabitleyici, hız sınırlayıcı mevcut.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lubof

    Gözumden kacmissa kusura kalma.Umarim kizmamissindir .Ama tr deki her 1.6 laguna da resmi ithalat degildir sanirim .
    Neyse de belkide senin mesajina degil baska bir arkadasin mesajina istinaden yazmisimdir.Uc gun boyunca surekli forum okuyuncakarisiklik oluyor siz kusuruma bakmayin benim .
    kalin saglicakla.




    Üslup sert oldu ise kusura bakmayın, amacım kırmak veya sizin keyfinizi kaçırmak değildir.

    LagunaII için doğru yerdesiniz. Aracınızı inşallah iyi günlerde kazasız belasız kullanın.

    quote:

    eiskent
    birader lubof'un Türkiyedeki araçların donanımlarını bilmemesi normal o manuel vitese bakarak kendi aracına bağlı bir bilgi veriyor.
    sizde bildiklerinizi söylüyorsunuz dolayısıyla formda tam da olması gereken paylaşımlardır bunlar
    her ikinize de katkılarınızdan ötürü teşekkür ederiz. meseleyi kişiselleştirmemek lazımdır.


    Haklısınız Sn. Nickozy.


    Saygılarımla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: macmaneman


    benim araç 1.6 motor ve manuel. park sensörü, far sensörü, yağmur sensörü, hız sabitleyici, hız sınırlayıcı mevcut.


    Hız sabitleyicinin 1.6 motorlarda olmaması durumu FazI için geçerlidir. FazII'lerde dediğiniz gibi 1.6'da olsa hız sabitleyici olan modeller var.

    Saygılarımla.
  • Ilginize tesekkurler acaiip hizli bi forum sanirim dogru yerdeyim :)
    Öncelikle parca fiyati konusunu yanitlayayim cunki forumdan seben11 takma isimlli arkadas ile mesajlasiyoruz bu konuyu foruma tasimak iyi olacak.Laguna parcalarina bakmadim henuz arabam cok yeni 1 hafta oldu daha ancak genel olarak ikinci el hurdaliklardan en cok tawww.ebay.de vedewww.ebay.uk dan temin ediyorum korkunc ucuz mesala 2 butonlu laguna anahtari gordum baya bi ucuzdu(mail attim cevabi gelmeden fiyatini verip yaniltmak istemiyorum ama 10-15 eu gibiydi) örnekliyeyim siz yapin hesabini kullandigim benzinli rover a ön sol us salincak lazim oldu (yada tam adi stabiizator) burada 225 euro dediler bir baska forumdan bir abimiz bulup aldi bana acil lazimdi beklemdik ilk buldugumuzu pahali falan demeyip aldik bana buraya posta dahil 48 eu ya maloldu lambda sebsorunu cikma 10 euroya aldik :)
    bazen cok ucuza dusebiliyor
    SEBEN 11 DEN ogrendigime gore ebay TR ye satis yapmiyormus siz satin alip benim adresimi verebilirsiniz ben size elden yollarim yada samimiyet ilerlesin ben satin alir yollarim ( kimse kirilip alinmasin ama birkac kez yardimci oldum bazen husran oluyor sonucu)


    Depo kapagi sorunumu anlatamdim sanirim merkezi kilidi kilitledigimde depo kapagi kilitleniyor actigimda da aciliyor ancak acik iken aracimi surerken kapak boslukta fren yaptikca aciliyor kapaniyor hani elinizle bastirirsiniz da acicik acilir ya benimkini tutan bise yok tuy gibi sanirim arkasinda bir yay falan var onu tutan (cady de oyle )onu kastetmistim
    hizlanmadaki dalgalanma konusuna gelirsek ;peki hiz sabitleyici ile hizlandigimda niye yapmiyor eger enjektor yada katalatik konvektorden ise her iki durumda da yapmali baska bisi var tahminimce ama ne ? :
    foruma bakacagim ing var advanced duzeyinde
    hersey icin sagolun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lubof -- 26 Mart 2010; 5:50:19 >




  • kısa sürede epey bir tecrübe kazasız belasız günler dileği ile...
  • bobin konusunda epey bir tecrübe yaşadım diyebilirim...sistem bobinin arızalı olduğunu tesbit etmişse er yada geç değişmesi gerekiyor çünkü arızalı olan bobin kısmen arızalanmış ise tam titreme olmasada performansı mutlaka etkiliyor zaten bobin kesitindeki kılcal tellerele ilgili bir sorun ise bir süre sonra dediğiniz şikayet olacaktır.kısacası bobini değiştirmeniz gerekecek tavsiye edilen dördünün aynı anda değiştirilmesi.
  • eiskent ve lubof
    asıl anlayışınız ve seviyeyi muhafaza eden tavrınız için ben, her ikinize de teşekkür ederim...

    lubof
    debo kapağının sağ tarafında tırnaklı bir yay düzeneği mevcut büyük ihtimalle yayı tutan tırnak kırılmıştır.
    bence onuda çıkma bulmak en mantıklısışimdilik geçici bir çözüm bulunabilir. kapağı iyice bir inceleyip ne yapılabilir bakalım

    ebayde çok parça var evet ama yüzde 70 i Türkiyeye kargo etmiyor
    o halde sizden şöyle bir talebimiz olsa
    ebayde bulduğumuz parçayı satın almadan önce sizinle özel mesajla kontak kursun arkadaşlar
    sizde onaylarsanız sizin vasıtanızla parçayı Türkiyeye gelecekler ile veya
    kargo ile Türkiyeye aktaralım ödemeli olarak gönderirsiniz. ayrıca yapacağınız masrafınızı da ödeyelim...
  • arkadaşlar sizce aracımın enjektörlerini değiştireyimmi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ohayyam

    Hala hickimse araci rolantide calisirken, direksiyonu sikica tutup titresim miktarini merak etmedi mi


    quote:

    Orijinalden alıntı: ohayyam

    Rolanti devri 900 civari sabit, ancak direksiyorunu iyice kavradigimda titresim hissediyorum , servis normal dedi ama ayni seyi gozlemleyen oldu mu ? Normalmidir gercekten ?



    merak ettim evet araç azcık titriyor hatta devri birazcık düşüyor.. ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lubof

    Tekrar merhabalar
    Aracim 1.9 dci 120 bg 2002 model combi(caravan ,tourer,stationvagon...)priville 220 000 km de Isvecte yasiyorum (malum yol vede hava sarlari belli olsun diye yaziyorum :) )
    Biraz bilgilendireyim hakkimda:40 yasindayim,arabalar gercekten hobim ,cok fazlal yol yaparim ,98 fort escort1.8 dizel (90hp) vede rover 400 si 1.4 (103bg)suruyorum gun icinde (Geceleride 2009 vw cady 1.9 dizel yada Toyota yaris 1.4 dizel suruyorum is geregi her ikiside otomatik vede sagdan direksiyonlu postaci arabasi ama biz gazete dagitiyoruz) Aslinda grand scenik yada esapace alacaktim ama laguna denk geldi kismet imis aldik yaklasik 1 hafta oldu (fiyatindan dolayi tercih ettim 3200 eu )
    Yazacagim okadar cok sey varki karistirmamak icin bolumler icerisinde maddeler halinda yazacagim .
    Önce forum sayesinde cozdugum sorunlarim vede ogrendigim uygulamalar
    1-Arabamin servis uyarisi yaniyordu (bakimdan dolayi ariza yok )onu resetledim cok rahatsiz ediyordu SERVICE yazisi
    2-Otomatik kapi kilidini kullanmayi ogrendim denedim basarili bir sekilde calsiyor.

    Sorunlarim(hala devam eden)
    1-3butonlu eller serbest hakkinda herseyi okudum ama calsitiramadim:Auto ile kapatiyorum ,kilitliyor ,sinyallerde daha uzun yanik kaliyor .Ancak aarbamin yanina geldigimde kapilari acamiyorum tekrardan kartin uzerinde acma ile aciyorum kar yuvasina sokup calsitirabiliyorum
    2-Depo kapagi merkezi kilide bagli olarak acilip kapaniyor ancak acik konumunda iken kapagi yerinde tutacak bir yay yada ona benzer bisi bozulmus ,kirilmis olsa gerekki bosta sallniyor acilip kapaniyor .
    3-kumanda butonuna basili tutup camlari kapatip kapatmadigin denedim camlari kapatmiyor . :(
    4-EN ÖNEMLISIDE :Arabaya gaz verdigimde hizda ivmelenme olurken böyle surekli sabit degilde arada dalga dalga geliyor hizlanma .Motor yagini ,yakit,hava ve yag filrelerini degistim biraz kesildi ama hafifce gaz verdigimde hala dalgalar halinde hizlaniyor .hiz sabitleme ile hizlandigimd bu olmuyor hizlanma duzgunce vede sarsinitisiz oluyor .
    5-Klimanin ekraninda bi sorun yok ama aydinlamasi calsimiyor .Kendim yapabilirim ama sokmek icin youtube de bir video disinda birsey bulamadim

    Forumda dikkatimi ceken yanlis yorumlar (fikrimce)
    1-Genelde 1.6 motorlar icin yapilan yorumlarda araba agir denmis sinifindaki araclar icinde bakin bakalim daha hafifi varmi (laguna 2 2.0 benzin 1325kilo.passat 1.9 dizel 1396 golf dizel 1320 kilo yillari ayni 2002 )Ama 1.6 motor kucuk mu kucuk tabiki zaten serinin en kucuk motoru .
    2-Boyle ust sinif bir araba icin 100k km icin cok kilometre falan denmis biraz arastirdim da 250k dan asagi giden yok tabikii normal sartlarda sen arabanin yagin bosalt motoru eline al yada triger kopsun pistonlar bloktan disari gezintiye ciksin arabaya camur at olmaz hele hele dizellerde ortalam 500k deniyor omru (kaynak diger forumlarda motor sorunlari)
    3-Birde anlayamadigim konu arabanin sag arka camurlugu boyanmis olursa ne oluyor anlayamadim yada sol ön kapisi boyaninca arabanin ömrumu kisaliyor yada gidisindemi bi eksiklik oluyor anlayamadim


    Gelelim 1 haftalik kullanim sonucu ilk izlenimlerime:Bu paraya bu kalitede baska bi araba bulamam bu kadar ful donanimlisini hic bulamam. :)
    Direksiyon biraz hissiz ama cabuk tepki veriyor yinede .Rahat genis kullanisli .Ncapta 5 yildiz almis guvenli bir araba.Burada doner kavsaga girdim 50 km ile kavsagin ici bildiginiz buz pisti arkasi bir kayar gibi oldu bi suru biseler calsiti esp abs vb isiklar yandi sondu ama ben cizgimden hic cikmadim eger asistanlar olmasa idi direk karsiya toslamistim .(malum isvec buralar hala soguk )
    frenleri cok basarili buldum konfor 10 numara bu liste boyle uzyip gidecek sanirim zaten uzun bir yazi oldu sikmayayim kimseyi
    Kalin saglicakla
    Tum yorumlar icin simdiden tesekkur ederim .




    vallahi ağzına sağlık yorumların çok güzel.. harbiden yaa arabada boya olsa ne olacak olmasa ne olacak? arabanın ömrü kısalmıyo ki?
    Ben de arabamı komple boyatmak istiyorum çünki rengini çok sevdim (Petrol yeşili) ve arabamın gıcır gıcır sıfır gibi durmasını istiyorum ama bu sefer de bu araba takla atmış diyecekler..
    Arkadaşımın diğer yorumlarına da birebir katılıyorum...




  • Tesekkure gerek yok dostum ,burasi forum tartisip cozuyoruz .Her ikimizin tavrida normal bir forumda nasil olmasi gerekiyorsa oyle.Burada seviye gayet guzel ,cevaplar hizli ,samimi en önemliside sorunlarin cözumune yardim ediyor.
    Depo kapagini söyle br incledim o yay duzenegini goremedim resmi falan yokmu acaba ben onu yapmaliyim seyir halinde iken acilip duruyor kopartmayalim yerinden ,beni cok rahatsiz ediyor aynadan goruyorum :(

    quote:

    Orijinalden alıntı: nickozy

    eiskent ve lubof
    asıl anlayışınız ve seviyeyi muhafaza eden tavrınız için ben, her ikinize de teşekkür ederim...

    lubof
    debo kapağının sağ tarafında tırnaklı bir yay düzeneği mevcut büyük ihtimalle yayı tutan tırnak kırılmıştır.
    bence onuda çıkma bulmak en mantıklısışimdilik geçici bir çözüm bulunabilir. kapağı iyice bir inceleyip ne yapılabilir bakalım

    ebayde çok parça var evet ama yüzde 70 i Türkiyeye kargo etmiyor
    o halde sizden şöyle bir talebimiz olsa
    ebayde bulduğumuz parçayı satın almadan önce sizinle özel mesajla kontak kursun arkadaşlar
    sizde onaylarsanız sizin vasıtanızla parçayı Türkiyeye gelecekler ile veya
    kargo ile Türkiyeye aktaralım ödemeli olarak gönderirsiniz. ayrıca yapacağınız masrafınızı da ödeyelim...







  • Bu parca isini ayri bir kou olarak ele almanin daha dogru olacagini dusunuyorum.
    Alternatifler bol (ticari bir kaygim yok rowerturk forumunda hic tanimadigim bir abi de bana aynisini yapti vede yapmaya devam ediyor AYDIN nikli abimiz)
    Parcalarda cok nadiren oldsa sorun oluyor bu oran tahminimce % 5 civari o zaman cok mesakatli bir degisim sureci basliyor cok uzun yazismalar mailler o kadar zamanim olmaya biliyor(bizde kuraldir hasta iyi olursa Allah tan, ölurse dokktordan).Bende uye degilim vede paypal hesabim yok ama her ikisinide kisa sure icerisinde alacam bu sure zarfinda abimizden rica ederiz rover cilere yaptigi yardim bize de yapar tahminediyorum .Ama sizlerden birisi uye olurda posta adresini benim adresim verirse ben burada gunduzleri turkiye ile ortak olan bir nakliye firmasi ile yakin temastayim kucuk bir hediye ucret karsiligi elden yollaybilirim(bana degil bu hediye ve ucret söför arkadasa)ortalama hegun ir araba cikiyor takribi 1 haftada tr de olur parca .Ama hani cok buyuk parcalar degil parca buyudukce hediyeside buyuyor :) .En garantisi siz satin alin aklinizda suphede olmaz kekleniyormuyuz diye ben nakliyesini halledeyim elimden geldigince. aklima basakda bisey gelmiyor simdilik

    not:mesajlarimi cok uzun oluyor genelde umarim forum kirligi yaratmiyorumdur.
    hosca kalin
    quote:

    Orijinalden alıntı: nickozy

    eiskent ve lubof
    asıl anlayışınız ve seviyeyi muhafaza eden tavrınız için ben, her ikinize de teşekkür ederim.

    ebayde çok parça var evet ama yüzde 70 i Türkiyeye kargo etmiyor
    o halde sizden şöyle bir talebimiz olsa
    ebayde bulduğumuz parçayı satın almadan önce sizinle özel mesajla kontak kursun arkadaşlar
    sizde onaylarsanız sizin vasıtanızla parçayı Türkiyeye gelecekler ile veya
    kargo ile Türkiyeye aktaralım ödemeli olarak gönderirsiniz. ayrıca yapacağınız masrafınızı da ödeyelim...







  • kart problemi olanlar bir gözatsin.
    keykart renault
    kart tamiri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lubof -- 26 Mart 2010; 13:20:32 >
  • Teşekkürler lubof en azından fikir sahibi oldum.benim kartın dış yüzeyi çok kötü durumda daha önce kart açılarak tamir görmüş.Anladığım kadarıyla bu kartlar sadece yanlarından kesilerek açılıyor.
  • ya arkadaşlar ben de tam bir laguna hastasıyım hele şu deri koltuklu ve sanrooflu olan laguan II lere bayılıyorum...devlet memuruyum ve yolları hafif stabil bir yerde görev yapıyorum
    ama kime sorsam laguna sakın alma, çok zarar edersin ,satamazsın ,elinde kalır parçası çook pahalı vs gibi şeyler söylüyorlar.Valla niye yalan söyleyeyim araca bi miktar para verip bir miktarını da kredi çekerek alacam
    22.000 bütçem ...

    ne dersiniz arkadaşlar sizden yardım alayım bari bu laguna II nasıl beni üzer mi,yaşatır mı?satarken zorlanır mıyım?Sonuçta devlet memuruyum zırt pırt parça tamir ücreti ödeyemem ama napim çok hoşuma gidiyor
    yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizkubi

    ya arkadaşlar ben de tam bir laguna hastasıyım hele şu deri koltuklu ve sanrooflu olan laguan II lere bayılıyorum...devlet memuruyum ve yolları hafif stabil bir yerde görev yapıyorum
    ama kime sorsam laguna sakın alma, çok zarar edersin ,satamazsın ,elinde kalır parçası çook pahalı vs gibi şeyler söylüyorlar.Valla niye yalan söyleyeyim araca bi miktar para verip bir miktarını da kredi çekerek alacam
    22.000 bütçem ...

    ne dersiniz arkadaşlar sizden yardım alayım bari bu laguna II nasıl beni üzer mi,yaşatır mı?satarken zorlanır mıyım?Sonuçta devlet memuruyum zırt pırt parça tamir ücreti ödeyemem ama napim çok hoşuma gidiyor
    yardımlarınızı bekliyorum


    *** Kaç senede bir araç değiştiriyorsunuz?
    Eğer bir araca en az 5 sene binerim diyorsanız, araç alım satımı yapıp kar etmek gibi bir arzunuz yoksa aracın zor satılması sizin için çok önemli değildir. Ancak sadece laguna değil, aynı sınıf tüm araçların ikinci eli yavaştır.

    *** Görev yaptığınız il neresidir? Bu sorunun cevabı önemlidir. Küçük bir şehir ise, aracınızın sorunlarına cevap bulmanız güçleşebilir, aracınız usta olmayan ellerde harab olur.

    *** PArça fiyatları neye göre pahalıdır? Mondeo'ya göre mi, passata göre mi? Laguna'nın parçası kendi sınıfındaki araçlar ile mukayese edildiğinde en ucuzlarından biridir. Ancak megane veya focusa göre pahalıdır ancak lüksün bir bedeli olmalıdır. Yoksa bu araçların fiyatları megane ile aynı olmazdı. Yani siz lüksü alırken başta ucuz alıyorsunuz, idamesi biraz daha pahalı oluyor. Yanlız Laguna'nın sınıfındaki araçlara göre donanım üstünlüğü aynı zamanda elektronik donanım çokluğunu da beraberinde getiririyor. Alacağınız aracın Laguna'ya has ufak tefek elektronik parçaları çalışır durumda olursa çok sorun olmaz, ancak marka/modele has küçük parçalar genelde pahalı olurlar. LAguna'da maalesef bu modele özgü parçalardan çok var kart, lastik basınç ölçer vs.

    *** Eğer araca her binişte içiniz açılsın istiyorsanız, direksiyonu kavradığınızda, iyi ki almışım diyebileceğiniz bir otomobil istiyorsanız, başkaları aracınıza bindiğinde övgüler almak istiyorsanız, aracınızın modasının hiçbir zaman geçmeyeceğini düşünüp mutlu oluyorsanız, araçtaki airbag yazılarının etrafınızı çevrelemesi ile kendinizi güvende hissetmek istiyorsanız, arabayı ulaşım aracı değil, ayrı bir keyif olarak görüyorsanız Laguna alabilirsiniz.

    Saygılarımla.




  • Arkadaslar,

    8200217443 part no'lu radio/saat gostergesine ihtiyacim var. Yetkili servislerde getirtebiliyorlar, ancak 1046 TL... Laguna'nin bu tarz parcalari anlasilan pahali, yoksa yuruyen aksamin bu derece el yakacagini sanmiyorum. Cok sukur 6.5 yildir cok ciddi problem/parca degisikligi yasamadim. Masallah diyelim.

    Cikmacilardan sorabilecek bir arkadas var midir ? Ben 1-2 yere danistim ama bakariz deyip salladilar. Gostergenin titremesi ve genellikle yarim ekran gostermesi artik sinirimi bozmaya basladi. ebayda bir ara bu part nolu vardi ama su an gorunmuyor. Sanirim diger ulkelerde xx2604 modeli bulunuyor. O da bizim TR'dekilerle uyumsuz. Yazi stili falan farkli ve 3 soketli. Benim aradigimda ise sadece 2 soket var.

    Ilginiz icin simdiden tesekkurler.
  • eiskent
    ne güzel özetlemişsin birader ağzına sağlık...

    tk152
    ebay ve yurtdışı ihtimalini bi araştır arkadaşım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eiskent


    quote:

    Orijinalden alıntı: denizkubi

    ya arkadaşlar ben de tam bir laguna hastasıyım hele şu deri koltuklu ve sanrooflu olan laguan II lere bayılıyorum...devlet memuruyum ve yolları hafif stabil bir yerde görev yapıyorum
    ama kime sorsam laguna sakın alma, çok zarar edersin ,satamazsın ,elinde kalır parçası çook pahalı vs gibi şeyler söylüyorlar.Valla niye yalan söyleyeyim araca bi miktar para verip bir miktarını da kredi çekerek alacam
    22.000 bütçem ...

    ne dersiniz arkadaşlar sizden yardım alayım bari bu laguna II nasıl beni üzer mi,yaşatır mı?satarken zorlanır mıyım?Sonuçta devlet memuruyum zırt pırt parça tamir ücreti ödeyemem ama napim çok hoşuma gidiyor
    yardımlarınızı bekliyorum


    *** Kaç senede bir araç değiştiriyorsunuz?
    Eğer bir araca en az 5 sene binerim diyorsanız, araç alım satımı yapıp kar etmek gibi bir arzunuz yoksa aracın zor satılması sizin için çok önemli değildir. Ancak sadece laguna değil, aynı sınıf tüm araçların ikinci eli yavaştır.

    *** Görev yaptığınız il neresidir? Bu sorunun cevabı önemlidir. Küçük bir şehir ise, aracınızın sorunlarına cevap bulmanız güçleşebilir, aracınız usta olmayan ellerde harab olur.

    *** PArça fiyatları neye göre pahalıdır? Mondeo'ya göre mi, passata göre mi? Laguna'nın parçası kendi sınıfındaki araçlar ile mukayese edildiğinde en ucuzlarından biridir. Ancak megane veya focusa göre pahalıdır ancak lüksün bir bedeli olmalıdır. Yoksa bu araçların fiyatları megane ile aynı olmazdı. Yani siz lüksü alırken başta ucuz alıyorsunuz, idamesi biraz daha pahalı oluyor. Yanlız Laguna'nın sınıfındaki araçlara göre donanım üstünlüğü aynı zamanda elektronik donanım çokluğunu da beraberinde getiririyor. Alacağınız aracın Laguna'ya has ufak tefek elektronik parçaları çalışır durumda olursa çok sorun olmaz, ancak marka/modele has küçük parçalar genelde pahalı olurlar. LAguna'da maalesef bu modele özgü parçalardan çok var kart, lastik basınç ölçer vs.

    *** Eğer araca her binişte içiniz açılsın istiyorsanız, direksiyonu kavradığınızda, iyi ki almışım diyebileceğiniz bir otomobil istiyorsanız, başkaları aracınıza bindiğinde övgüler almak istiyorsanız, aracınızın modasının hiçbir zaman geçmeyeceğini düşünüp mutlu oluyorsanız, araçtaki airbag yazılarının etrafınızı çevrelemesi ile kendinizi güvende hissetmek istiyorsanız, arabayı ulaşım aracı değil, ayrı bir keyif olarak görüyorsanız Laguna alabilirsiniz.

    Saygılarımla.



    Usta çok sağolasın ilk aracım olacak 2 çocuğum var ve aileyiz.kmaraş elbistandayım burada çok reno var laguna pek yok ama renault buraların en çok tutulan ve sevilen arabası daha çok laguna 1 var
    ben ise laguna II previlage istiyorum yani çok beğeniyorum
    İyi bir şoförüm ama bu ilk aracım olacak




  • arkadaşlar dün polen filtresini servisten 55 TL ye değiştirdim. kilimamdaki ses kesildi. geçen haftada lovato lpg filtresini enjektörlerin temizliğiyle 60 TL yaptırdım. tekerlekleri yeniledim michelin taktırdım. hava filtresi, bujiler, antifiriz bunları dışardan bir ustaya değiştirttim.
    arkadaşlar bir sorum olacaktı arabayı alırken galeriden almıştım. galerici tirigerinin 4 bin km önce değiştiğini söyledi (serviste değişmemiş, servisten öğrendim) ben de bir ustaya götürdüm anlarız dedi kayışa baktı değişmiş dedi. Serviste bana usta bakarak anlayamaz dedi, ancak sahibini bulup sorman lazım dedi. sizce usta kayışa bakıp değişip değişmediğni anlayamaz mı?

    lgn II 2004 prv
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.