Şimdi Ara

Canon A540 Makinem 'Pilleri Değiştirin' Uayarısı Verip Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
13.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 3 yıllık makimen son zamanlarda tam dolu pilleri taktığım halde hiç açılmadan bu uyarıyı verip kapanıyor.

Bu problemle ilgili konu varmış herhalde ama silinmiş.
    Sadece bunu bulabildim:

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan
    Arkadaşlar,
    Bu sorunu kafanıza takmayın , tamamen yazılımdan kaynaklanan bir sorun. Ayrıca GP pillerinin bazılarının özellikle motorlu zoom'un kullanıldığı anlarda kısa bir süre için yeterli akımı verememesinden de kaynaklanıyor.
    Şarjlı pillerle ve şarj cihazları ile ilgili geniş bilgi istiyorsanız aşağıda son sayfasını verdiğim topiğin son 10-12 sayfasına bir göz atın....
    http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/mpage_64/tm.htm

Yardımcı olabilecek var mı acaba?

• Aynı sorunu PowerShot A530 Makinemde yaşamıştım. 2500mAh'lık iki GP pili tam doldurup makineye taktığımda 10 kareden sonra pili değiştirin diyordu. İlk şarj aletine kabahat buldum pilleri öldürüyor diye ama deneyimlediğiniz gibi sıfır durecell pil taktım ve 10 -15 karden sonra piller yine nakavt. Sonra flaşta bozulmalar oldu, yeni flaş bi çalışıyordu bi çalışmıyordu. Galiba flaş ünitesi bir nevi kısa devre yapıp pili emiyordu. Benim çıkarımım buydu.

Orijinalden alıntı: seboist64

Aynı sorunu PowerShot A530 Makinemde yaşamıştım. 2500mAh'lık iki GP pili tam doldurup makineye taktığımda 10 kareden sonra pili değiştirin diyordu. İlk şarj aletine kabahat buldum pilleri öldürüyor diye ama deneyimlediğiniz gibi sıfır durecell pil taktım ve 10 -15 karden sonra piller yine nakavt. Sonra flaşta bozulmalar oldu, yeni flaş bi çalışıyordu bi çalışmıyordu. Galiba flaş ünitesi bir nevi kısa devre yapıp pili emiyordu. Benim çıkarımım buydu.

Benimkinde de uzun süredir aynı problem vardı. Pilleri yer değiştirdiğimde 5-10 poz çekiyordu.
    Artık hiç açılmıyor. Yeni dolu pil takıyorum (ki piller Sony 2500 6-7 kere şarj etmişimdir) yine açılmıyor bile.

Sonuçta ne yaptın çözüldü mü makineyi mi ıskartaya ayırdın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 4 Kasım 2009; 11:08:47 >

• @mllm,
    Şu pillerinizinde, kullandığınız makinenin marka modelini yazsanız olmaz mı? Pillerle ilgili topiği bir inceleseniz belki 10-15 defa bu konuya değindim.
    Sony Şarjlı pillerinde eğer uzun süre kullanmayıp bekletti iseniz aynı sorunu yaşamamnız için bir neden yok, Üstelik bende bu marka pillerden hiç verim alamadım özellikle şarj edip boşta bıraksanız bile 10-*15 gün i,çinde boşalıyor.
    Gelelim soruna. Bu özellikle 2xAA pil kullanan makinalarda daha erken belirir. Pillerden birinin ya verimi düşmüştür yada tamamen bitmiştir. ve bu prb. GP' lerde ve bazı FASON pillerde daha çabuk görülüyor. Prb' lemin bu olup olmadığını anlamak için pilleri şarj ediniz ve bir fener ampulü ile (2.2-2.5V/500 mA) deşarj(Boşaltma) ediniz. Eğer pillerden biri prb' lemli ise 5-15 Dk için de boşalır. Sağlam olanların 2500 mA kapasiteli bir pilde teorik olarak 5 saat, uygulamada yaklaşık 4 saat kadar ampulün aynı ışık şiddetinde yanması gerekir.
    Bunun için şöyle bir şey yapabilirsiniz. Tek AA pille çalışan milyoncularda fenerler vardır. Bununlada bu testi yapabilirsiniz.
    Bu tip arızalar Genellikle makinalarla ilgili problemler değildir. Kullanılan pille ilgilidir. Pillerin ambalajları üzerinde yazan 1000 defa şarj edilebilir laflarınada itibar etmeyin. Bunlar lab. ortamlarında alınan ve ard arda yapılan şarj/deşarj işlemlerinde elde edilen ampirik değerlerdir. Pillerin Kullanım şartlarına göre az çok değişmekle birlikte bu değer 200-300 arasındadır ve süre olarakta ortalama 2 yıldır. Rafta 2-3 yıl beklemiş pillerden verim alınamayacağıda malesef deneylerime dayanarak söyliyorum açık bir gerçek. Ayrıca Ne zaman ucuzlatılmış kampanya pili aldıysam ya çöpe attım yada yarı yarıya ömürlerini kaybetmiş pillerle karşılaştım. Zaten ortada bir mantık var. Çifti 16 TL' ye satılan Sony 2700 mA pili adam neden 8.5 TL' ye satsın? (Kipa' nın Bu yazki kampanyası)
    quote:

Orijinalden alıntı: mllm

Arkadaşlar yaklaşık 3 yıllık makimen son zamanlarda tam dolu pilleri taktığım halde hiç açılmadan bu uyarıyı verip kapanıyor.

Bu problemle ilgili konu varmış herhalde ama silinmiş.
    Sadece bunu bulabildim:

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan
    Arkadaşlar,
    Bu sorunu kafanıza takmayın , tamamen yazılımdan kaynaklanan bir sorun. Ayrıca GP pillerinin bazılarının özellikle motorlu zoom'un kullanıldığı anlarda kısa bir süre için yeterli akımı verememesinden de kaynaklanıyor.
    Şarjlı pillerle ve şarj cihazları ile ilgili geniş bilgi istiyorsanız aşağıda son sayfasını verdiğim topiğin son 10-12 sayfasına bir göz atın....
    http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/mpage_64/tm.htm

Yardımcı olabilecek var mı acaba?

• yaklaşık 1 aydır bende aynı sorunla karşılaşıyorum. yaklaşık 3 yıldır canon A540 powershot fotograf makinesi kullanıyorum. makineyi aldıktan hemen sonra vartanın 2500 mA lık 4 adet pili ile yine vartanın şarj aletini aldım ve bu piller ile 3 yıl idare ettim. 1 ay önce pilleri şarj ettiğim halde 5 -10 kare flaşlı çekimin ardından pilleri değiştirin uyarısı ile karşılaştım. pilleri alalı 3 yıl olduğu için ömürlerini tamamladığını düşünerek gidip yeni pil aldım. 2 adet varta 2700 mA ve 2 Adet 2700mA GP. yeni aldığım pilleri şarj etttikten sonra makineye önce varta 2700 mA pilleri taktım sonuç yine aynı idi. 5 - 10 kare çekim ardından pilleri değiştir uyarısı. aynı problem GP ile de değişmedi. Bunun üzerine problemin şarj aletinden kaynaklandığını düşünerek başka bir şarj aletinde pilleri tekrar şarj ettim. hatta problem olmasın diye vartaları ayrı GP leri ayrı. Ancak sonuç yine aynı. pilleri uzaktan kumandalı arabaya taktığımda pillerin gayet dolu olduğunu gözlemledim. problemin büyük olasılıkla fotograf makinesinden kaynaklandığı kanaatindeyim. ancak henüz bir servis ile görüşmedim. burdaki konu başlığını görünce deneyimimi aktarmak istedim. yardımcı olabilecek yada bir fikir verebilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: mllm

quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

Aynı sorunu PowerShot A530 Makinemde yaşamıştım. 2500mAh'lık iki GP pili tam doldurup makineye taktığımda 10 kareden sonra pili değiştirin diyordu. İlk şarj aletine kabahat buldum pilleri öldürüyor diye ama deneyimlediğiniz gibi sıfır durecell pil taktım ve 10 -15 karden sonra piller yine nakavt. Sonra flaşta bozulmalar oldu, yeni flaş bi çalışıyordu bi çalışmıyordu. Galiba flaş ünitesi bir nevi kısa devre yapıp pili emiyordu. Benim çıkarımım buydu.

Benimkinde de uzun süredir aynı problem vardı. Pilleri yer değiştirdiğimde 5-10 poz çekiyordu.
    Artık hiç açılmıyor. Yeni dolu pil takıyorum (ki piller Sony 2500 6-7 kere şarj etmişimdir) yine açılmıyor bile.

Sonuçta ne yaptın çözüldü mü makineyi mi ıskartaya ayırdın.

Arızada bahsettiğim gibi flaş çalışıyorsa o şarj baya gidiyor, aslında rastlantımı bilmiyorum ama "Türk usulü" bi yöntem işe yarıyor galiba. Sözkonusu pilleri değiştirin uyarısından sonra pilleri full şarj ediyorum makineyi elime alıp şöyle bir-iki flaşın olduğu sol taraftan vuruyorum pilleri takıyorum, hemen flaşlı bir çekim yapıyorum flaş çalışıyorsa tamamdır, o şarj baya gidiyor. Makineyi ıskartaya ayırdım gibi birşey sadece video çekiminde kullanıyorum. Yani devamlı kullanım için sinir bozucu bir sorun. Aslında bence çok küçük bir sorun bunun nedeni. Benim usulle kısmi çözüldüğüne göre donanımsal bir arıza/temassızlık/veya temas sözkonusu. Bazı bölümlerde bu sorun yazlımsal deniliyor ama bana pek mantıklı gelmedi. Uzman bir teknik serviste hemen halledilebilecek bir arıza bence. Ama çok farklı bir arızada olabilir. Bir üstteki arkadaşın deneyiminde ise pillerin hala dolu olduğunu okudum bu da yazlımsal bir sorunun da gerçekleşebileceğini gösteriyor. Bu arızanın bu kadar kişinin başına gelmesi de ilginç birşey. Aslında toplu olarak başvurulsa belki bir toplatmaya veya ücretsiz muadil değişime gidilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 4 Kasım 2009; 16:05:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

Ne zaman ucuzlatılmış kampanya pili aldıysam ya çöpe attım yada yarı yarıya ömürlerini kaybetmiş pillerle karşılaştım. Zaten ortada bir mantık var. Çifti 16 TL' ye satılan Sony 2700 mA pili adam neden 8.5 TL' ye satsın? (Kipa' nın Bu yazki kampanyası)

Yorumlarınız için teşekkürler.
    Makinem Canon A540. Piller yeni sayılabilecek Sony 2500.
    Pilleri yazdan önce Kipa'dan almıştım. 12Tl idi galiba.
    Bir çift de 3 yıllık 2700 GP'ler var.
    Şarj aleti de GP'in 4 pili şarj edebilen saydam kapaklı olanı.
    Belki onda arıza vardır.

Ancak aynı sorunu başka Canon kullanıcılarında da görünce makinede problem olabileceğini düşündüm.

Yeni pile veya şarj aletine de para vermek istemiyorum. Bizim okulun makinesi de A530. Benim pilleri ona takayım, 530'daki pilleri benim makineye bakalım fark edecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 4 Kasım 2009; 21:05:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet arkadaşlar sorun makinede diyebilirim.

Okunun makinesindeki Varta pilleri taktım. Makine açıldı ama kırmızı pil uyarısı yanıp sönüyor (okulun makinesinde yanmıyordu).
    Sonra benim Sony'leri taktım. Daha önce objtif bile açılmıyordu bu sefer açıldı. Yine kırmızı yanıp-sönüyor.

Son olarak 3 yıllık GP'leri taktım. Sorunsuz tam şarjda gibi çalıştı. Evde açılmıyordu bile ve pilleri tekrar şarj etmeden denedim.

Bi şekilde makine sanki kafayı yemiş de Varta'lar aklını başına getirmiş gibi oldu.

İdare edelim bakalım ne kadar sürecek?

ikinci el d70 aldım 500 poz çekiyorum pil de düşme yok, ilaç gibi geldi a540 tan sonra
  • ya arkadaşlar bende de a570 var duracell 2650 lik pillerden kullanıyorum ve 10-15 çekim sonra bitiyor...pilleri değiştir demeye başlıyor...çözümünü araştırdım ama hep bildiğiniz şeyler işte ne yapmaliyım bilemiyorum....
    makineyi yere düşürüp etmediyseniz sonradan böyle bir durum ortaya çıktıysa yazılıımı günceleme imkanın varsa öncelikle güncelleyin o da olmazsa batarya yuvası oksitlenmiş olabilir temizlemeyi deneyin...
    yıllar önce canon a60 almıştım 100 poz çekince (4 kalem pille) kapanıyordu yani pili bitiyordu bazı pilleri taktığımda açılmıyordu bile canonun a serisinde böyle sorunlar olabiliyor sanırım...
  • Arkadaşlar pillerinizde sorun yok A570'de de bu pil olayı sorunlu piller bitmeden pil bitti uyarısı verip makineyi kapatıyor tekrar tekrar açıyorsunuz bir temassızlık olabilir aşağıda görülen yöntemde ilaç olabilir belki

• Güzel yöntem.... Hatta kulak pamuğuna 1-2 damla aseton, cesaret edemezseniz alkol veya kolonya damlatın (Fazla değil) hem içteki hemde kapaktaki kontakları temizleyin. Pillerin akım verme gücü azaldığında, birde temasta iyi değilse bu sorunu yaratır.
    Bir diğer neden motorlu zoomlu makinalar açıkta bırakılıyor ve tozlu ortamlarda duruyorsa 2-3 yıl içinde makina zoom yaparken veya makina kapatılırken hafiften hafiften zorlanmaya başlar. Bunun bedeli PİLDEN FAZLA AKIM ÇEKMEKTİR.Eğer piller bu akımı karşılayamıyorsa Pil gerilimi pil başına 1.15 V altına düşer ve İkaz vermeye başlar. Motorlu zoomlu makina kullanan arkadaşların yapacağı basit bir şey var. Her kullanımdan sonra makinayı kapatmadan önce hav bırakmayan pamuklu bir gözlük temizleme bezi ile objektif dışarıdayken içeri giren o katmanları silmeleri ve sonra makinayı kapatmaları. Çantası olsa bile makinayı ağzı kilitli bir naylon tobaya koyup, Çantalarına koymaları Malesef bizim Ankara bu sene tek kelime ile rezalet bir durumda GSM ve yeni su isale hattı çalışmaları nedeniyle MEGA KÖY halinde. Toz bulutundan gündüzleri göz gözü görmüyor. (Aslında Normalde de öyleydi Ya !)
    Bir diğer neden objektifi içeri çeken veya dışarı çıkartan ince sert plastik dişlilere sürülen silikonlu çok ince yağın toz ve bekleme süresi içinde koyulaşması ve çalışmaya zorluk çıkartması. Çözümü, servis.
    quote:

Orijinalden alıntı: askan22

Arkadaşlar pillerinizde sorun yok A570'de de bu pil olayı sorunlu piller bitmeden pil bitti uyarısı verip makineyi kapatıyor tekrar tekrar açıyorsunuz bir temassızlık olabilir aşağıda görülen yöntemde ilaç olabilir belki

• Oksitlenmiş ve kararmıştı pil yuvaları temizledim.
    Ev de 2 tane şarj aleti var.

GP PowerBank şarj makinesi aldıktan sonra emektar makinemi ıskartaya ayırmıştım.
    Geçende onu çıkardım ve kullandım, daha iyi sonuç aldım.
    GP'den şüpheleiyordum zaten bozulmuş olmalı.
    Eski makinede şarj ettiğim Sony'ler sorunsuz çekmeye başladı.

Bir de bitenekadar'dan 6'lı ReCyko'lardan aldım. Uzun ömürlü olması için kullanım ve şarj hakkında 1-2 cümle yazar mısınız?
    Kaliteli bir şarj makinesi almak istiyorum. Önereceğiniz makine var mı?
    Şimdiden teşekkürler.

Edit:foto

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 12 Kasım 2009; 19:33:55 >

• Aradığınız her şey aşağıdaki linkte var....@mllm
    http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/mpage_56/tm.htm
  • Benim de bu sorunum var ya. 3 yıl önce almıştım varta piller ile kullanıyorum 3-5 pozdan sonra pil düşk diyor ama baya bi resim çekiyorum ardından 60-70 tane.

• Pillerin akım seviyeleri düşüktür. Makine direkt bu durumu piller zayıf olarak algılıyordur. Fakat stabil bir şekilde bu akım seviyesi korunduğu için bu kadar poz çekebiliyorsunuz.
  • Arkadaşlar, pilleri değiştirin yazıyor. pilleri değiştirin dediği pilleri fotograf makinesinden çıkarıp uzaktan kumandalı arabaya takıyorum. hiç problemsiz çalışıyor. yanlız bir şey dikkatimi çekti, pilleri koyduğumuz yuvanın girişinde küçük bir kapak var ve bu kapağın içinde de saat pili şeklinde bir pil daha var. acaba sorun bu pilden olabilir mi?
  • o ufak pıl saat tarıhı hafızda tutmaya yarıyo hafıza pılı dıger turlu pıllerın amperı bıtmıs olabılır ger yakınında duracell pıl stan varsa al dne derım eger calısmazsa makınan bozulmuıstr ma buyuk ıhtımal calısr
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.