Şimdi Ara

ATi Radeon HD 5800 serisi için bulunabilirlik sıkıntısı devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Endüstride ilk defa DirectX 11 destekli ekran kartlarını pazara sunan ve bir aydan kısa bir sürede dört yeni modelini kullanıma sunan AMD, çift grafik işlemcili ATi Radeon HD 5870 X2 modelini de ay sona ermeden kullanıcıların beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Nvidia'nın sessiz kaldığı pazarda yeni modellerini arka arkaya duyurarak rekabette öne geçen AMD, DirectX 11 destekli modelleriyle bir aydan fazla süredir pazarda olmasına karşın, yeni modeller için bulunabilirlik sıkıntılarının devam ettiği ve gelen talebi karşılayacak adetlerde kartın pazara sunulamadığı belirtiliyor.


    DirectX 11 destekli ekran kartları için yaşanan bulunabilirlik sıkıntısının arkasındaki nedenlerden birisi olarak, ekonomik krize bağlı olarak taleplerin düşmesinden ötürü komponent üreticilerinin kapasitelerini düşürmesi gösteriliyor. 40nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Radeon HD 4770 modeli, TSMC'nin yaşadığı verimlilik sıkıntılarının gölgesi altında kalan AMD, DirectX 11 destekli dört yeni modelini duyurmuş olmasına karşın pazardaki bulunabilirlik sıkıntısı devam ediyor zira özellikle Radeon HD 5800 serisini yaygın olarak bulabilmek şu an için oldukça zor görünüyor.


    Bulunabilirlik sıkıntısı ve gelen yüksek talep nedeniyle Radeon HD 5800 serisinde özellikle de Radeon HD 5850 modelinde fiyatları bir miktar yukarı çekeceğ konuşulan AMD cephesinde güncel fiyatlara göz attığımızda Türkiye'de en düşük Radeon HD 5870 modelinin 705 Lira'dan, Radeon HD 5850 modelinin 517 Lira'dan, Radeon HD 5770 modelinin 352 Lira'dan ve Radeon HD 5750 modelinin de 295 Lira'dan satışta olduğunu görüyoruz. Yeterli miktarlarda olmasa bile satışa sunulan adet sayısını her hafta arttırdığı belirtilen AMD'nin, son çeyrekte pazar payını arttırması öngörülüyor.








  • ah TSMC ah!
  • sadece tmsc değil sorun yukarıda yazdığına göre
  • demedi demeyin gt300 çıksın ekran kartı satışı big-bang den daha feci patlar ama bigbang kadar daralırmı onu bilemem
  • bence bulunabilirlik değil arz talep meselesi bu.. hiç bi kullanıcı tam olarak test edilmeden ve yorum almadan satın almayı düşünmez şayet bende düşünmüyorumm.. Şuda bi gerçek ATİ number one forever... sebebi ise engineer. harikası olması.. NVİDİA gibi pazarlama stratejileriyle tüketiciyi kandırmıyorlar..
  • Acaba AMD eline geçen bu tarihi fırsatı değerlendirebilecek mi? TSMC'nin uğraştığı sıkıntılar nedeni ile biraz zor gibi ama yine de Nvidia ile olan rekabeti dengeleyebilir sanırım. Ne de olsa nvidia'dan 2010 öncesi bir beklenti yok.
  • 5870 705 TL nvidia fiyat konusunda ATI ye tavsiyede bulunmus heralde :)
  • bence spekülasyon yapıyorlar "bakın fiyatları artacak bir an önce alın" demek gibi birşey bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    bence spekülasyon yapıyorlar "bakın fiyatları artacak bir an önce alın" demek gibi birşey bu.

    aynen katılıyorum ama yemezler ATİ
  • 4850 ve 4870 in giriş fiyatları 199 299 usd değil miydi? neden bu sefer ciddi artış oldu? transistör boyutları da küçüldü aslında..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    bence spekülasyon yapıyorlar "bakın fiyatları artacak bir an önce alın" demek gibi birşey bu.



    akla gelmiyorda değil hani
  • "4850 ve 4870 in giriş fiyatları 199 299 usd değil miydi? neden bu sefer ciddi artış oldu? transistör boyutları da küçüldü aslında.."

    Meydan boş kaldı da ondan :)
  • itiraz edenlerd atici gaba :) ya nvidia ati değil basbaya spekülasyon var üstelik zam gelicek olmasıda bizim için kötü. sende hak verirsin herald?
  • wantedın silinen ?? mesajına yazmıştım ama arkadaşın mesajını sildiler galiba çok ilginç...
  • hala bu kadar insan atinin fiyatlarından şikayetçi gidip nvidia'nın o güzel fiyatlarına bakmak. üstelik eski kartlarının fiyatlarına bakmak gerek. hd 5870 in fiyatı vatan'da 740 civarı gtx 295 in fiyatı 950 lira. gtx 295 in performası çok güzel ama dx11 kart varken kimin içine siner dx10 kartı almak. ayrıca gelecek olan 5970 in fiyatı 1500 tl olmayacak. 1100 liraya alabileceğiz büyük ihtimalle. yani ati meydanı boş buldu yok zam etti yok bunu etti demenin bir mantığı yok. makul seviyede şu an.
  • Hahaha en az 705 TL Gigatekten ve ben ordan VTX3D aldım 700 TL ye aldım. adamlarda stocklara pek gelmiyor 2 tane kalmıştı bırını ben aldım bırınıde baska musterı aldı :D
  • Bulanmaz tabi. Çünkü deli gibi satılıyor..
  • Tabi atsınlar yalanı öpelim inananı Borsa ya çevirdi Ati piyasayı manipulasyon yapiyor. Bulunabilirlik kisvesi altında fiyatı artırcak yer arıyor, milletin de ne acelesi varsa olmayan oyunlar için bayılıyorlar bu kartlara(5750-5770) parayı. Hadi üst modellerin alternatifi yok F/P olarak Tek Gpu da. Tamamiyle yalan haber isteyen şuanda bulabilir kartları takılmayın böyle haberlere, aman fiyatlar artmadan hemen aliim 1tane diyip, ozaman artar fiyatlar onlarında istedigi o.

    Daha 6 ay götürür 4870-4890lar sizi fiyatlarıda çok iyi. Bence ATİ kendi maliyet düşürcek diye vardiya düşürmüştür krizde bahane işçi çıksın ucuz maliyet Fahiş fiyat. 300lira satılan 4870 den kim bilir % kaç daha ucuza mal edilen 5770 e sabancinin damadi olsam vermem o parayi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    bence spekülasyon yapıyorlar "bakın fiyatları artacak bir an önce alın" demek gibi birşey bu.



    aynen bende katılıyorum
  • ama iyi kazanıyor ati bu sefer birde zam gelirse merak ediyorum ne olacak. ee bu kadar kar edipte yine zarar açıklamasa bari amd. gerçi onlarda işini biliyo anlamıyorum phenom2 3*** 4*** 5*** serileri süper sattı ama hala zarar yazıyor adamlar. acaba diyorum hani vergilerden yırtalım hesabımı dönüyor? :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.