Şimdi Ara

İMDAT YANIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cleron 2,4ghz kullanıyorum 42 derecede olmasına rağmen CPU fanı 2800 rpm dönüyor İMDAT



  • arkadaşım 42 derece normal bu yaz günlerinde.sorun yok yani
  • bende aynı işlemciden 12 tane bilgisayarda takılı günde en az 15 saat çalışıyor hiç bir şey olmaz Allahın izniyle
  • ohooo taktığın derdine bak bu sonuçların normal yaa. benimkisi 60 larda geziniyor.75-80 e kadar yolu var normaldir.
  • celeronda bu ısı normal p4 lerde 40-50 derece arası normal işlemci fanın dönme hızı ısınmayada cok etki eder 2900 rpm yerine 5000 rpm fan kullanmak daha iyi.
  • keşke benim işlemcide hep 42 derecede çalışsa ohhhh.
    benim sistem boştayken bile 52 derece fan 2200 rpm (+adana faktörü).
    sen daha ne istiyon :)
  • bu yaz sıcağında ısı normal bence çok iyi. bu arada 75-80 e kadar yolu var neye dayanarak diyorsunuz dostum. bilmediğiniz konuda atıp tutmayın her jenerasyon işlemcinin die temprature ve max değerleri farklıdır. bunu da işlemci üretici firmanın işlemci üzerindeki koduna bakarak (hala okunuyorsa) internet sitesinden bakabilirsiniz ancak. yok öle 75-80! işkembeden atmayın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uisik34

    bu yaz sıcağında ısı normal bence çok iyi. bu arada 75-80 e kadar yolu var neye dayanarak diyorsunuz dostum. bilmediğiniz konuda atıp tutmayın her jenerasyon işlemcinin die temprature ve max değerleri farklıdır. bunu da işlemci üretici firmanın işlemci üzerindeki koduna bakarak (hala okunuyorsa) internet sitesinden bakabilirsiniz ancak. yok öle 75-80! işkembeden atmayın.

    +1 Valla benimki 110 120 oluyo sıcaktan odada oturulmuyo
  • arkadaslar sunu soylıyım aynı sorun benımde basıma geldi ama turk usulu bır yontemle bu işi hallettim kasanın kapaklarından bır tanesını cıkarttın ve makıne bıraz rahatladı eger deneme ımkanınız varsa tavsiye ederim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: calimero23

    cleron 2,4ghz kullanıyorum 42 derecede olmasına rağmen CPU fanı 2800 rpm dönüyor İMDAT

    niye bu kadar şiddetlendin anlayamadım...ne var bunda...
  • arkadaş daa fazla soğutan bi çözüm istiyo ısı normal ama şansı varken daha fazla soğutmak istiyo, en iisi sen bi o/c fanı al
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uisik34

    bu yaz sıcağında ısı normal bence çok iyi. bu arada 75-80 e kadar yolu var neye dayanarak diyorsunuz dostum. bilmediğiniz konuda atıp tutmayın her jenerasyon işlemcinin die temprature ve max değerleri farklıdır. bunu da işlemci üretici firmanın işlemci üzerindeki koduna bakarak (hala okunuyorsa) internet sitesinden bakabilirsiniz ancak. yok öle 75-80! işkembeden atmayın.

    arkadaşım esas işkembeyi sen sallıyorsun.açılışta 30-40 civarında görür ama tam yükte veya oyunda 75-veya 80 dereceyi bulur bu sıcakta olması doğaldır.sen neden bu kadar celalleniyorsun anlamadım.eğer bu forumda işlemci sıcaklığını max değerlerini yakalayan arkadaşlar 80 -90 larda gezindiğinden şikayet edip bu forumda sorunlarını anlatıyorlarr çözüm ve çareler arayıp duruyorlar.eğer bu forumda arama kısmına işlemci
    adını yazarsan yığınla benim bahsettiğim max sıcaklık şikayetlerini görürsün.yok eğer sen aksini iddia edersen karşında cümle alemi bulursun ve herkesi yanıltırsan senin için de iyi olmaz bunu unutma önce oku araştır bilgilen ondan sonra mantıklı cevap ver.




  • dencer dostum sadece bir örnek mesela benim işlemcinin max sıcaklığını veriyor kaynak amd resmi sitesi

    http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/details.aspx?opn=ADA3000DAA4BW

    güzel kardeşim forumda bilmeden atıp tutan dolu forumda öle milletin yazdıkları beni ilgilendirmez doğru bilgi benim için esasdır. bu linkde max 65 derece bu işlemcinin değeri ben de overclock da 60 da sistem kitleniyor. yani bu şu anlama gelir o dereceye ulaşırsa işin biter! :) şu an açılış sıcaklığı 35 çalışma ısısı bu yaz sıcağında max 43 ama kasam aopen ve air duct faktörü var. kasa da hava almayan kapalı bir alanda şu anda.. yani senin işlemcini 75 de çalışıyor olması benim işlemciminde çalışacağı anlamına gelmez. kolay gelsin.




  • uisik34 dostum amd zamanında işlemci sıcaklıklarıyla ünlüydü ama şu yeni çıkan lga 775 prescottlar şu anda millete fan aldırmaya para saydırıyor maalesef.amd arka planda kaldı . ama ben doğru bilgi için sallamadım arkadaşlarımın çoğu prescott işlemci sıcaklık şikayetleriyle dertte maalesefbende bunu sana dile getirdim ve calimero23 arkadaşımızın celeron 2.4 işlemci sıcaklığının 42 derece olduğunu ve bende normal olduğunu belirttim işlemci oyunda veya tam yükte 70 -80 lere varabileceğini söyledim . tabiiki bunu mantıken açıkladım.bu arada senin verdiğim linktede amd işlemcinin max sıcaklık 70 e yakın bu da benim söylediklerimi doğruluyor.yanlışmıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dencer -- 28 Temmuz 2005, 22:27:58 >
  • yanlışsın :) yazdıklarımı iyi oku. max benim işlemci 65 derece. ilk yazdığım şeye esas dikkat et benim vurgulamak istediğim konu her jenerasyon; intel amd intel celeron vs.. ve bunlar bile kendi aralarında işlemci ürün kodlarına göre max sıcaklıkları değişim gösterir. anlatmak istediğim konu bu. senin dediğini doğrulayacak link de atarım max sıcaklığı 90 derece olan amd sitesinde sempron işlemciler de var ama bu değer smpron ailesinin bazı modelleri için geçerli. benim amd 64 serisinde max değerim benim 65 iken 70 olan işlemcilerde var. esas konu şu; "bu genelleme dahil bütün genellemeler yanlıştır!" ( aristotales di sanırım) ama sen 75 80 e kadar yolu var diye arkadaşın elindeki işlemcinin ürün kodunu görmeden bir çıkarımda bulunamazsın. bu geri dönüşü zor olacak kayıplara neden olabilir. bu arkadaş sana güvenip işlemciye yüklenip yakabilir vs... sorun bu güzel kardeşim. kolaylıklar.. umarım açıklayıcı olmuştur..




  • doğru söylüyorsun ama kasa hava sirkülasyonuna göre değişir senin max 65 c olduğunu söylüyorsun senin kasan aopen b600 modelleri air ducklu ve sen işlemciyi dışardan gelen havayı air duckla soğutmaya calışıyorsun ve 65 c !!!... iyi düşün senin kasa aopen olmasa normal kasalardan veya dandik bir kasa olsaydı 65 c olacakmıydı :) yda daha fazlamı olacaktı doğruyu söyle...çünkü benim kasada aopen b600 h12 .....işlemcim 53 civarında bu kasadan önce 70 lere varıyordu. bu konuda ne diyorsunuz.:)
  • eğer kasam aopen olmasaydı herhalde 43 yerine şu an 50 lerde falan olurdu. ama dediğin gibi 65 den daha fazla olması gibi birşey söz konusu değil, bu işlemcimin rahmetli olması anlamına gelirdi zaten. maksimum görebileceği sıcaklık benim işlemcimin amd ye göre 65. benim deneme göre ise 60. yani bu sıcaklıkta sistemim kitlendi. değil 65! sen hala olayın özünü anlamamışsın diyorum ve bu konuyu noktalıyorum. kolaylıklar.
  • kasa kapagını açmak kesinlikle iyi bişey değil
    1-tozlanmayı artırır
    2-işlemcinin fanının dönüş hızını artırır.
  • Yazın normal dir bu tarz şeyler,sıkma sen canını
  • yazın 70 veya 80lere çıkması normaldir bu sıcaklar varken soğuk olmasını bekleyemezsiniz.:) dencere katılıyorum.dencer arkadaşımız doğru söylüyor....benim sıcaklık ful yükte 73 c görüyor (overclocksuz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 30 Temmuz 2005, 20:47:54 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.