Şimdi Ara

Katalan Milli Takımı ne ayak??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
9.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir ulus doğdu

    Ayrılıkçı Katalanları 'İspanya içinde bir ulus' ilan eden statü dün Katalonya'da düzenlenen bir referandumla kabul edildi. Sandıktan yüzde 74 oranında 'daha fazla özerkliğe evet' oyu çıktı.

    İspanya'nın ayrılıkçı özerk bölgesi Katalonya'da, özerk yönetimin yetkilerini artırarak Katalanları "İspanya içinde bir ulus" ilan eden yeni statü, dün bölgede düzenlenen bir referandumla kabul edildi.

    Barcelona'nın eski teknik direktörü Hollandalı Johan Cruyff, Katalan Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü oldu



    1988-1996 yıllar arasında Barcelona'da teknik direktör olarak görev yaptıktan sonra başka hiçbir takımı çalıştırmayan Cruyff, 13 yıl aradan sonra tekrardan sahalara dönmeyi kabul etti. İspanya'nın özerk yönetimlerinden olan ve Katalan milliyetçiliğinin görüldüğü Katalonya'daki futbol federasyonu (FCF), hiçbir resmi nitelik taşımadan Katalan olan futboculardan oluşturulan milli takım ile başka ülkelerin milli takımları veya İspanya'daki diğer ayrılıkçı bölgelerden Bask ile maçlar organize ediyor.


    Bu durumda İspanya ikie bölünmüş durumda.
    Şimdi oluşan bu aykırı durumda Katalan oldukları bilinen Xavi İniesta Puyol Fabregas gibi İspanya Milli Takımının en önemli isimleri Katalan takımında mı oynuyacak?Çok karışık bir durum ortaya çıktı şu durumda







  • bilbao bask milletinin desteklediği takım onlar tamamen farklı bir olay. bilbao ve osasuna basklıların takımı onlarda katalanlar gibi ayrılmak istiyor. ispanya'da tonla ayrılıkçı grup var ve ülke 17 tane özerk bölgeye ayrılmış durumda hepsi yavaş yavaş ayrılmak istiyor ve başta katalanlar ve basklılar var. bu adreste daha ayrıntılı bilgi var

    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0spanya#.C4.B0spanya_y.C3.B6netim_birimleri
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Catalonia

    Ispanya'nin Ab uyeliginden beri tahminimce bu kucuk ulke ortaya cikti, AB tarafindanda taniniyor her ne kadar Turkiye tarafindan taninmasa da, cunku onlarda KKTC'yi tanimiyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.