Şimdi Ara

Çift çekirdekli ARM Cortex A9 işlemcisi 2010'da cep telefonlarında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • HTC HD2, 1GHz'de çalışan ARM tabanlı Qualcomm Snapdragon platformunu kullanıyor


    Düşük güç tüketimli işlemci tasarımlarıyla akıllı telefon pazarını domin eden ARM, performans çıtasını daha da yukarı çekmenin planlarını yapıyor. 32nm üretim teknolojisiyle birlikte Intel'in de girmeyi planladığı ultra-düşük güç tüketimli mobil işlemci pazarında oldukça güçlü bir pozisyona sahip olan ARM, güncel işlemci tasarımında 1GHz saat hızına ulaşmanın yanı sıra çift çekirdekli yeni bir tasarım da hazırlıyor.


    ARM'ın mobil çözümleri yöneticisi Rob Coombs açıkşamasında çift çekirdekli Cortex A9 işlemcisinin gelecek yıl için planlandığını belirtilirken, çalışmaları devam eden çift çekirdekli yeni işlemci mimarisi ile programcılara yeni olanaklar sunulacağı, örneğin donanımsal hızlandırmalı ses tanımlama teknolojisinin bu olanaklardan birisi olacağını ve ayrıca performans noktasında çıtanın yükseleceğini belirtti.


    Çift çekirdekli yeni işlemci tasarımıyla birlikte HD Video gösterimi ve Flash oynatımının yaygınlaşacağını belirten Coombs, ARM'ın yeni mimariyi 2GHz'de testettiğini ancak yüksek hızın güç tüketimi ve ısınma noktasında cep telefonlardan öte netbook'lar için ideal olabileceğini, kurum olarak Microsoft ile sürekli diyalog halinde olduklarını belirtirken, Chrome OS hakkındaysa herhangi bir açıklama da bulunmadı.








  • teknolojinin sonu yok.
  • 500Mhz ARM Cortex A9 ile 1.6Ghz Intel Atom karşı karşıya!

    http://www.youtube.com/watch?v=W4W6lVQl3QA

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

    500Mhz ARM Cortex A9 ile 1.6Ghz Intel Atom karşı karşıya!

    http://www.youtube.com/watch?v=W4W6lVQl3QA



    500mhz arm9 işlemci az da olsa 1.6lık atomu geçiyor helal olsun..




  • az da olsa mı bence yüzde 50 hızlı görünüşe göre.
  • 2010'un ilk ARM Cortex-A9 tabanlı işlemci taşıyan cep telefonu Nokia'nın MeeGo'lu N9'u olabilir, eylüldeki Nokia World etkinliğini bu nedenle büyük heyecanla bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

    2010'un ilk ARM Cortex-A9 tabanlı işlemci taşıyan cep telefonu Nokia'nın MeeGo'lu N9'u olabilir, eylüldeki Nokia World etkinliğini bu nedenle büyük heyecanla bekliyorum

    Cortex-A9 olursa Qualcomm Snapdragon olabilir mi acaba? Zira başka bir haberde Nokia'nın 1GHz hızında Qualcomm Snapdragon işlemci kullanacağını söylemişti üst düzey bir yetkili.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    Cortex-A9 olursa Qualcomm Snapdragon olabilir mi acaba? Zira başka bir haberde Nokia'nın 1GHz hızında Qualcomm Snapdragon işlemci kullanacağını söylemişti üst düzey bir yetkili.

    Snapdragon Cortex-A9 tabanlı değil, hatta Cortex-A8 tabanlı bile değil; fakat onlar gibi ARMv7 mimarisine sahip özel bir tasarım.

    Bilinen Cortex-A9 işlemciler: Texas Instruments OMAP4430/4440, ST-Ericsson U8500, nVidia Tegra 2
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.