Şimdi Ara

BMW 1 serisi alirken nelere dikkat etmeli?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yakin bir arkadasim son derece gaza gelmis durumda ve birkac gune kadar onunla birlikte internetten buldugu birkac 2005 116i araca bakmaya gidecegiz.

    kendisi gecenlerde 40 yasina basti ve "bu yasima kadar mantigimla hareket ettim, artik iyi bir hediyeyi hakettim" diyerek, 2008 model SUV'unu tamamiyle esine devredip, 1 serisi BMW almaya karar verdi.

    maksimum butcesi 35bin TL, internetten gorebildigim kadariyla bu rakama genelde 2005 model, sunroof'tan kapi kolu aydinlatmasina kadar full modeller, makul km'lerde bulunabiliyor.

    bilenlerden ricam, bu araclarin kronik problemleri var midir?

    bakim tamir masraflari ne civardadir?

    arac alirken 1 serisine has dikkat edilmesi gereken neler olabilir? (ornegin simdi animsayamadigim biyerde 'sunroof'suz modellerin ici basik ve karanlik gelebilir' diye biseyler okumustum)

    konularinda yardiminizi rica ediyorum,

    simdiden tesekkur ederim.







  • Sunroof tercih sebebi olmalı, birde 2007'den aşağı modellerde krank mili problemi var diye biliyorum. Alırken sahibine bunun servisden değişip değişmediğini sormak lazım . Üretim hatası mevcut diye biliyorum. Fabrikasyon değişmiş olması lazım. En azından aracın öyle bir hakkı mevcut. Parça ücreti ödemeden işcilik ödemek koşulu ile değiştirebiliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 9 Kasım 2009; 23:56:20 >
  • 2005 model 1.6 motorlarda vardı diş atlama ama garantiden bmw halletti.2.el alınacak arabanın sahibide garantiden yaptırmıştır.bende 2006 sı vardı ön takım biraz zayıf olabilir süspansyon gereğinden sert ve run flat lastiklerlede daha da sertleşiyor malum ülke yollarında bu sertlike takımlara dikkat etmek lazım.onun dışında 3 ve yukarısı serilerin klasik bmw kalitesini hem malzeme hem işçilik olarak bu araçta aramamak lazım.farlar suda buhar yapabiliyor farlara dikkat.sunruf zamanla tıkrtı yapabiliyor kontrol etmek lazım.
  • bu cok onemli bilgiler icin tesekkur ederim.
  • eski bir 1.16 i kullanıcısı olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum..bence e46 kasa 3 serisi baksa daha iyi olur.1 serisine verilen paraya yazık..
  • Hangi açılardan tavsiye etmiyorsun. Paylaşırsan bizde yeni alacaklılar olarak karar aşamasında değerlendirelim. Yakıt, ufak olması, motor hacmi çekiş gücü vs. gibi. Meslea 1.16 almayında 1.18 veya 1.20d vs. alın gibi bilgilendirmeler yaparsan güzel olur.

    Yerli forumlarda hep %50 memnuniyetsizlik ve memnuniyet oranı var. Yabancı forumlarda ise oran mesela %80 memnuniyet var. Çok değişkenlik gösteriyor beklentiler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.