Şimdi Ara

Resmi bilgi: Yeni nesil ATi Radeon serisi 2011 için planlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Arka arkaya lanse ettiği ATi Radeon HD 5800 ve 5700 serisi ekran kartlarıyla bir aydan kısa bir sürede DirectX 11 destekli dört yeni modelini kullanıcılarla buluşturan AMD, Hemlock kod adını taşıyan çift grafik işlemcili Radeon HD 5970 modelini de ay sona ermeden endüstrisinin beğenisine sunmayı planlıyor. Öte taraftan DirectX 11 destekli giriş seviyesi kartlar üzerinde de çalışan AMD'nin, muhtemelen Ocak ayında düzenlenecek Tüketici Elektroniği 2010 fuarında, maliyet odaklı DirectX 11 kartları ile birlikte yine DirectX 11 destekli yeni mobil GPU'larını da lanse etmesi bekleniyor.


    Evergreen serisi altında lanse edilen DirectX 11 çözümlerini yavaş yavaş pazara sunan firma, yeni nesil GPU mimarisi için de çalışmalarına devam ediyor. Resmi olmayan bazı bilgilere göre önümüzdeki yılın ikinci yarısında lanse edileceği konuşulan yeni GPU mimarisi için planlanan takvimin 2011 olduğu açıklandı. Evergreen serisi DirectX 11 kartlarını Radeon HD 4800 serisinden yaklaşık 15 ay sonra lanse eden AMD-ATi'nin yeni nesil ekran kartlarını Scorpion kod adlı yeni masaüstü platformuyla birlikte 2011'de duyuracağı, önümüzdeki yılı ise Evergreen serisiyle geçireceği açıklandı.








  • Global Foundries de devreye girmiş olur belki o zaman.
  • 2011 q2 geç bi tarih erkene almaları gerekir. daha nekadar paralel işlemci koyabilirlerki? kesinlikle 2010 q2 de yeni mimari gelmesi gerekir diye düşünüyorum.
  • Evergreen dikkat ederseniz 2010 da yer alıyor ama şuan mevcut yani 2011 de demek değil N.islands 2010 nun sonlarına doğruda çıkabilir aynı evergreen gibi
  • Bence bu şekilde ATI geç kalır 2011'den erken çıkmalı kesinlikle
  • olay biraz haber yapmak icin haber olmusa dönmüs. Cünkü bir önceki haberde 2 paragraf ve aynı resme sahipken, bu haberde benzer ve icerikte birbirine yakın ayrıca tek konu altı tartısma daha iyi etkili olur. [malum forumumuzun esen rüzgarları bol, umarım diğer baslıkta kalkılıp tartısılan konu buraya; burdaki benzer bir konu da yanlıslıkla oraya gecip iyice insanların kafasını bulandırmaz ^^ ]
  • piyasanın nabzını tutuyorlardır muhakkak
  • bence şimdiden birşey söylemek zor, duruma göre erkende çıkarabilirler
  • çok geç
  • O zamanda dx12 çıkar herhalde artık uzaktan takip edicem donanımları nasılsa oyunda yok yeni mimari geldiğinde eskisine anca yazılım destegi gelir nasılsa.
  • ati bu denli rahat olduğuna göre nvidia nın kartlarının kendi kartları kadar performanslı olmadığı bilgisine erişmişanlamına gelebilir diye düşünüyorum zira bu kurumlarda herbiri içeriden bilgi sağlayabildikleri adamlar namı diğer sanayi casuslarına sahipler
  • Ati uzaylılardan teknoloji satın almış olabilir. Bu kadar kısa sürede büyük atılımlar gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye de devam ediyor. Nvidia bile bu kadar çaresiz duruma düştüyse, var bunda bir iş
  • Bence doğru bir karar olmuş. 2011'de sorunsuz çalışan ve her yönden gelişmiş, yeni özelliklere sahip bir mimariyi piyasaya sunmaları çok daha iyi olur. Yoksa teknolojiyi kovalamakla ömür geçecek yahu.

    Nvidia da bu gidişle yeni serisini seneye duyuracak gibi. Yani ati'nin çok büyük bir kaybı yok. Önemli olan nvidia'nın yapacağı hareketler. Ati zaten yolunu belirledi ve çok da iyi ilerliyor.
  • forum donanimhaber piyasa analistleri tarihi değerlendirmiş ATI adına
  • Ufak bir ayrıntı:

    HD4000 serisi 2008'de piyasaya sunulmuştu. HD5000 serisi ise 2009'da sunuldu. Ancak HD4000 serisi 2008'de olduğu kadar ve hatta daha uzun süre 2009'da kullanıldı, kullanılıyor. Keza HD5000 serisi de 2009'da olduğundan daha uzun süre 2010 yılında kullanılacak. Haberdeki tabloda kartlar sanki gerçekte olduğundan 1 yıl sonra piyasaya sunulmuş gibi gösterilmiş ya da yoğun olarak kullanıldığı yıl gösterilmiş. (HD4000 - 2009 yılı gibi...)

    Bir sonraki nesil kartlar piyasaya 2010'un son çeyreğinde çıksalar bile esas kullanılacakları yıl 2011 olacak. Bence o tablo, bir sonraki serinin 2010 sonunda piyasaya sunulmasını öngörüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 3 Kasım 2009; 0:48:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NemesisR3

    bence şimdiden birşey söylemek zor, duruma göre erkende çıkarabilirler

  • aynı sunum farklı haberlerde verilmiş ve farklı bölümleri haber yapılmış. neden toplu verilmiyor zaten bakınca görüyoruz ne olduğunu, sunuyor kısaca sunum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erai


    Ati uzaylılardan teknoloji satın almış olabilir. Bu kadar kısa sürede büyük atılımlar gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye de devam ediyor. Nvidia bile bu kadar çaresiz duruma düştüyse, var bunda bir iş


    oyunların da hala nvidia destekli çıkması sinir bozucu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mamad

    Bence doğru bir karar olmuş. 2011'de sorunsuz çalışan ve her yönden gelişmiş, yeni özelliklere sahip bir mimariyi piyasaya sunmaları çok daha iyi olur. Yoksa teknolojiyi kovalamakla ömür geçecek yahu.

    Nvidia da bu gidişle yeni serisini seneye duyuracak gibi. Yani ati'nin çok büyük bir kaybı yok. Önemli olan nvidia'nın yapacağı hareketler. Ati zaten yolunu belirledi ve çok da iyi ilerliyor.

    ati yolunu belirlediği felan yok..

    normalde 2010 nisanında cıkaracktı bu kartı..

    fakat gt 300 ler nedeniyle ertelendi..biz buna danısıklı dovus diyoruz




  • Piyasanın kaymağını yemek tabiri de uygun bence
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.