Şimdi Ara

Intel'in çift çekirdekli yeni nesil Atom işlemcisi 13 Watt TDP ile geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Üçüncü çeyrek finansal sonuçlarıyla birlikte Atom platformundan bir milyarın doların üzerinde gelir elde ettiğini açıklayan Intel, ikinci jenerasyon Atom platformunu duyurmaya hazırlanıyor. Bilindiği üzere mevcut platform işlemci, kuzey köprüsü ve güney köprüsü olmak üzere üç yongadan oluşuyor. Pine Trail kod adını taşıyan ikinci jenerasyon Atom platformunda ise yonga sayısı işlemci ve platform kontrol merkezi yani PCB çipi olmak üzere ikiye düşürülecek. Tahmin edileceği üzere yonga sayısındaki azalma maliyetlerle birlikte hem kullanılacak baskılı devre alanı hem de güç tüketimi açısından avantajlar sağlayacak.


    İkinci jenerasyon Atom platformu için Pineview kod adını taşıyan yeni nesil Atom işlemcilerini hazırlayan mikroişlemci mimarisinde de önemli değişikliklere gidiyor. Zira mevcut Atom işlemcilerinden farklı olarak yeni modellerde hem entegre bellek kontrolcüsü hem de entegre grafik birimine yer verilecek. Üretim teknolojilerindeki gelişmelere de bağlı olarak artan entegre özelliklere rağmen güç tüketimini belli sınırlar içerisinde tutacağını belirten Intel'de yeni işlemcilerin ısıl güç tasarımları netleşmeye başladı. Elimize ulaşan bilgilere göre Intel'in çift çekirdekli yeni nesil Atom işlemcisi 13 Watt TDP değerine sahip olacak.


    Atom D510 isimli yeni işlemcinin 1.66GHz'de çalışacağı ve 512Kb L2 bellek kapasitesine sahip olacağı açıklandı. HyperThreading desteği ile çoklu izlek desteği de sunacak işlemci, ısıl güç tasarımı 8 Watt olan çift çekirdekli Atom 330 işlemcisinden 5 Watt daha fazla güç çekiyor olsa da işlemcinin entegre bellek kontrolcüsüne ve grafik birimine sahip olduğunu unutmamak gerekiyor. Öte tarafta üç yongalı tasarım nedeniyle düşük güç tüketimli işlemci kullanımına rağmen platform tüketimi 33 Watt civarında olan güncel Atom platformun kıyasla yeni jenerasyonda bu değerin ciddi şekilde aşağı düşeceği belirtiliyor.


    Atom D510 işlemcisinin Mount Olive kod adını taşıyan D510MO ITX platformu kapsamında ilk çeyrekte 90 Avro seviyesinden satışa sunulması bekleniyor.








  • Anladığımı özetleyeyim
    13Watt=1.66ghz 4çekirdek(yani 2 gerçek 2 sanal)+ entegre grafik + entegre bellek
    Fiyat 90avro
  • kuzey köprüsü üzerinden bellek denetleyicisi alınınca acaba kaç watt a düşecek toplam sistem gücü ne kada rolacak. eğer 15 cpu+gpu olursa 2-3 watt da kuzey olursa gerçekten güzel bir sistem olur. eko lamba gibi :)
  • 90 avro. on board anakart + celeron işlemci bugun 40$+40$=80$civarındayken.

    ufalda cebime gir demek için 90avro gerçekten çok.

    bunu da netbook lara döndürecekler. ucuz diye çıkıyor. nedense daha pahalıya geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahattin

    90 avro. on board anakart + celeron işlemci bugun 40$+40$=80$civarındayken.

    ufalda cebime gir demek için 90avro gerçekten çok.

    bunu da netbook lara döndürecekler. ucuz diye çıkıyor. nedense daha pahalıya geliyor.



    ama atladığınız ciddi bir nokta var. zira bunun hedef kitlesi belli. ilk olarak home teather pcler sonra da kiosklar. htpc ler uzun süreli çalışacaklarından enerji çok önemli ve birde az ısıl güç ürettikleri için fanda olmadığını varsayarsak çok mantlı. mesela kiosklar. günlerce kapanmadan çalışıyor. 250w tüketen bir celeron pc kurmak ne kadar mantıklı 25 watt tüketen varken? single board pcler çok pahalıyken (200 euro mertebesinde) 90 euro çok iyi fiyat. yalnız çekincem bunun türkiyede hangi ekstralı fiyat etiketiyle satılacağı kısmı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahattin

    90 avro. on board anakart + celeron işlemci bugun 40$+40$=80$civarındayken.

    ufalda cebime gir demek için 90avro gerçekten çok.

    bunu da netbook lara döndürecekler. ucuz diye çıkıyor. nedense daha pahalıya geliyor.


    bu işler böyle ne kadar küçük o kadar pahalı. gerçi turkcell in nettop ı gorunce! daha dogrusu gormeye çabalarken nettoplardan sogudum ama olsun şirinler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 2 Kasım 2009; 0:52:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.