Slm Arkadaslar Basliktan da anlasildigi gibi Türkiyede Pocket PC/PDA ile Navigation olayi (Yani Pocket PC nizle Adrese Kadar gitme)Kimde ne tür Program varsa Buraya Toparlayalim derim.Arayan istedigini daha iyi ve cabuk bulur.
Arkadaslar Kusura Bakmayin bundan sonra bana PM yerine email yazin Sebebine gelince,Ben Posta kutusunu temizlemekten yoruldum. Belki farkinda degilsiniz ama ben Buraya Foruma yazmadigim zamanlar,dahi Postayi kontrol ediyorum ve yaklasik Günlük 5 ile 10 Arkadasa cevap yaziyorum.... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sizlere internette simdiye kadar sunulamayan !!! Destinator 6 Türkiye MAP Tamami,ni sunuyorum. Tamamen kendi tarafimdan hazirlanip crack,lenmistir...
internetten ismini veremiyecegim,Arkadas,im Map konusunda yardimci olmustur. Kendisine Sonsuz tesekkürler.
Bu tarihten önce bunlari hic kimse sunmamistir...Hayirli olsun !!!
XDA Orbit ile denedim Ok. bende 2003 olmadigi icin ? 2003 olanlarada Crack hazirladim.Dosya icinde mevcut.
Pasword: emirkaya ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Navigon version 5.26 ve Türkiye tamami MAP asagidan indirebilirsiniz. Nasil yapilacagini indirdiginiz dosya icerisinde anlattim.
[link=http:/****.com/files/25151695/test.tr.rar.html]http://r apidshare.com/files/25151695/test.tr.rar.html[/link] ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- IGO 2006 Buradan indirebilirsiniz. [link=http:/****.com/files/17792635/test.rar.html]http://r apidshare.com/files/17792635/test.rar.html[/link] ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tomtom GO-ONE ve Palm olayi bitmistir,Kesinlikle Türkiye Haritasi calisiyor. Arkadas,lar anlattigim gibi yapin kesinlikle calisiyor.simdiye kadar test yapamamistim. Sonunda bugün test yaptim Ok..Hayirli olsun...
Arkadas,lar indirdiginiz dosyada bulunan �sniper.exe� datei ve Kullanmak istediginiz Map,in Mid date´ini C: ye bir dosya acin ismi �sniper� olsun bu dosyanin icine kopyalayin, sonra Start/ausführene cmd yazin ve resimdeki gibi devam edin. C:\>sniper/sniper.exe Western_and_Central_Europe.mid Sonra Aletinizin numarasini yazin.Enter yapin ve Palm-Pocket-GO-ONE modeler icin Activation codu cikacak. Size uygun olani aletinize yazin ve kullanin.
Arkadas,lar tekrar kisa bir aciklama yapayim ben Türkiyeninde icinde bulindugu Mapi calistirdim. Yukarda verdigim numara kafadan atma bir numara,siz kendi aletinizin numarasini yazacaksiniz.
yukardakini yazdiginiz zaman sizin Aletin numarasini yazin, ve cikan Activation codunu Aletinizde Tomtom sordugu zaman yazin. Aralarda bosluk olmayacak. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hatirlatma yapayim Tomtom version 5 ile version 6 nin Map,lari birbirine uymaz.!!! Sunulan Programlara ve versionlara bakinki hata yapmayasiniz.!!! ----------------------------------------------------------------------------------------------- Arkadaslar TOMTOM Version 6.030 cikmistir, isteyen asagidan indirebilir. Link yenilendi. Özellikle kendinden "intern" GPS li aletlerde sorun ortadan kalkacak diyorum,menü ayarlarinda degisiklik var GPS ile ilgili. Buradan Tomtom Haritalarinin bulundugu linki verecegim, Herkes indirsin. ama sonradan yetisemeyip indiremeyen olursa yapacak birsey yoktur.!!!
Tomtom V6.0 da Kullanacaginiz Map (Western_and_Central_Europe_v650) ve 1,55 GB dir, size lazim olan 2GB SD Kart. Tüm Avrupa anayollar ve Türkiye var, Türkiyede Ankara ve istanbul Sokak Sokak gösterilmistir. Eski Haritadan cok daha iyi ve yenidir. Tahminim ileriki zamanlarda diger sehirlerde yakinda gelir.. Asagidan Tomtom V.6.030 indirebilirsiniz... [link=http:/****.com/files/17795294/test2.rar.html]http://r apidshare.com/files/17795294/test2.rar.html[/link] -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Asagidan yeni Haritayi indirebilirsiniz. Western_and_Central_Europe_v660 1,6GB 13.07.2007 Linkler alintidir,sonradan indiremedim demeyin...
http://rapidshare.de/files/16467908/tom-5.21-cab.rar.html ------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------- XDA mini MDA Compact VPA Compact lari ingilizceye cevirmek icin Rom Asagida Link yenilendi 09.08.2007
http://rapidshare.com/files/47992937/xda-miniyi-ingilizceye-cevirme.rar.html ------------------------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------- Arkadaslar Asagidaki linkte Kolay yoldan para kazanmak isteyenleri görünce sifreyi hemen herkese vereyim dedim. Bundan sonrakiler icin sifre yok,olursa haber veririm. Böyle kisilerin armizda yeri olamaz...
Türkce sesi Buradan indirin ve PDA nizda Programe var orada Navigator dosyasinin icine Kopyalayin okadar. Veya Hafiza kartinizdaki "Voices" dosyasina kopyalayin.. Yilmaz ve Cilleri kendim hazirladim.
----------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Yenilendi Türkiye ve Ost Avrupa Haritasi Asagida 1 Part 165MB yanliz Tomtom version 5 serisi icindir...05.04.2007
Haritayi RAR dosyasindan cikattiktan sonra tek dosya olacak !!! Dosyanin icinde dosya olmayacak sekilde ismide (Eastern_Europe-Map) olacak ve hafiza Kartina yazdir bukadar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tomtom RoutePlanner Bu Programla GPS de Kullanabilirsiniz Dogu Avrupa ve Bati Avrupa Haritalarini yükledim sadece, Asagiya sundum istegen Alabilir. Yanliz Rar sifresi verdim, Bunun sebebi Burada bir Arkadasin elinde bir program oldugu Halde yardim istegenlere yardim etmemistir.!!! indiren Arkadaslardan ricam size sorulursa Rar sifresi vermeyin Bana PM ile sorabilirsiniz ben size Rar sifresini hemen göndermeye calisacagim.
PDA RoutePlanneri Buradan indirin http://rapidshare.de/files/9423147/PDA_Routeplanner.rar.html
Buradaki Bütün Arkadaslara Selamlar Emir Kaya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir Kaya -- 9 Ağustos 2007; 22:25:33 >
Suanda Programa sahip olmadigimiz icin Onu Kullanamiyoruz ama ben baska bir Programla Türkiyede ve Avrupada Gideceginiz yere PDA nizla gitmenizin yolunu biliyorum.Bu konu Ragbet görürse Buraya sunmayi Düsünüyorum.
Emir Kaya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir Kaya -- 23 Aralık 2005 5:36:23 >
Arkadslar Kullanilan Software cok önemli onun icindir,Adres Bulunamamasi ,Ama Ben Pocket PC eyle Avrupada Bulamayacagim ve Gidemiyecegim sokak yoktur istediginiz yere o Kücük alaetle gidilir.Yetreki Kullanmasini bilelim ögrenelim bilmeyenelere ögretelim Teknolojiden faydalanalim.
!!!Benim bildigim kadariyla Forumlarda bildiginiz bir sey Parayla satilmaz,Satilmamalidir cünkü formlar Bilgi Paylasim yeri olmalidir.!!!
Sanirim bu aciklama gerekli yerlere Ulasmistir.
Isterseniz asagida güzel bir link var bir göz atabilirsiniz.
Internette aramadığım yer kalmadı. Hatta Ankara Büyük şehir belediyesine mail bile attım. Ama yeterli detayda bir ankara (veya türkiyenin herhangi bir şehri) nin haritasını bulamadım. Harita var diyen arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilirler mi?
Kardessen yanlis anladin ama benim mesajim gerekli yerlere ulasmistir.!!!
Senin Soruna gelince Ben burada Zaten belirttim Türkiye,de Navigtion var ama Haritasi bizde yok Hemde sokak ve Caddeler le birlikte yok diyenler asagiya bakabilirler Hemde 100% Türk mali
Kardes ben size Hangi Programla Nasil yaptigimi asagidaki Linke Programla Birlikte sundum ama Görmedinizmi bilmiyorum isterseniz asagiya bakip alabilirsiniz.
kardeş ben 6630 telefonuma tomtom mobile 5 yükledim ama henüz tr haritaları olmadığı için kullanamıyorum. şimdi ben tomtom.com dan tr haritasını indirirsem kullanabiliyormuyum onu mu demek istiyorsun.
Kardes Telefonlar icin bilmiyorum ama PDA lar icin olur diyorum Cünkü Asagidaki Map,i Ben Kullaniyorum. Birde TomTom,un Sayfasindan indirmen icin satin alman Lazim Parasiyla yani Zannedersem Onuda indirmiyorsun Satin aliyorsun Adresine Gönderiyorlar.
Bana isveçten bir TomTom HP Navigation Pack - HP iPAQ rz1710 geldi ve içerisinde isveç haritası var. Elimde bir PDA olduğu anlaşılıyordur sanırım. Bu alete başka firmaların İstanbul haritaları (varsa) yüklenebilir mi? Örneğin NavTurk gibi. Bu mümkünse hangi firmalar mevcut. Ve de yukarıda bahsedilen Eastern Europe Map'i Tomtom sitesinde bir türlü tam olarak konumlandıramadım, yani oarada bir yerde olması gerekiyor ama... Bunun dışında harita formatları standart mıdır, bu format hakkında ne biliyoruz, yukarıda link verilen ücretsiz ankara haritası gibi haritalar mevcutmudur ve de bunlar tomtomla çalışır mı? Bu çeşit sorularım var. Emir bu konuda yardımcı olabilirmiş gibi geldi bana. Tşk.
Kardes istersen simdilik TR icin yukarda sundugum Vito SmartMap Kullan, veya yine TR icin Map & Guide yukarda indirebilirin. Navtürk Tomtomla Alakasi yoktur, Navturk,un Kendi yaptigi bir Programdir su anda Parayla satilmaktadir. Tomtom Konusunda yukarda Aciklama yapmistim. Her Harita Her Programda calismaz yazilimlar Farklidir, Yukarda Ankara haritasini indirip Baktiysan Sadece Harita oldugunu Navigasyonla bir ilgisi olmadigini Anlamissindir.
Simdilik kolay gelsin...
quote:
Orijinalinden alıntı: perreal
Selamlar,
Bana isveçten bir TomTom HP Navigation Pack - HP iPAQ rz1710 geldi ve içerisinde isveç haritası var. Elimde bir PDA olduğu anlaşılıyordur sanırım. Bu alete başka firmaların İstanbul haritaları (varsa) yüklenebilir mi? Örneğin NavTurk gibi. Bu mümkünse hangi firmalar mevcut. Ve de yukarıda bahsedilen Eastern Europe Map'i Tomtom sitesinde bir türlü tam olarak konumlandıramadım, yani oarada bir yerde olması gerekiyor ama... Bunun dışında harita formatları standart mıdır, bu format hakkında ne biliyoruz, yukarıda link verilen ücretsiz ankara haritası gibi haritalar mevcutmudur ve de bunlar tomtomla çalışır mı? Bu çeşit sorularım var. Emir bu konuda yardımcı olabilirmiş gibi geldi bana. Tşk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir Kaya -- 10 Ağustos 2005, 1:01:30 >
Merhabalar arkadaşlar. gerçekten çok verimli bir konuya temas etmişsiniz. Ben kısa bir süre önce bir adet pocket pc edindim. Ve pocket pc'imde harita kullanmak istiyorum. önerileriniz göz önünde bulundurucam. Mesela az önce tomtom dediğiniz navigasyon programını kurdum. Harita yok diye bir ikaz çıktı karşıma.. Şu anda da vito programını indriiyorum. ama sanırım o da ona benzer bir ikaz verecek.
Emir Kaya'nın önerdiği map-guıde dosyalarına baktım. ama onlar inecek gibi değil. çok büyük dosyalar. ve nasıl kullanılabildiğini pek anlayamadım?.
Benim arzu ettiğim şu ilk kullanımlarım esnasında, sadece bir türkiye karayolları haritası olsun yeter. ileriki zamanlarda zaten bu "NAVTURK" 'ü basından duymuştum. Onun ve ileride edineceğim bir GPS sayesinde navturkü kullanabileceğimi biliyorum. Bu aşamada bana önerebileceğiniz bir şey varmı? belki size komik gelebeilir. jpeg formatında çok kapsamlı bir türkiye karayolları haritasını çalıştırmayı denedim pocket pc mde. ama olmadı. memeory problemi verdi....
Neyse umarım bu topıc hep üstte kalır. katkısı olan herekese teşekkkürler.... Emir kaya'nın özel gayretine özellikle teşekkrler....
Vito'yu kurdum. programı açtığımızda navigasyona özel yapılmış beyaz zemin üzerinde sadec yol çizgileri var. ve çok karmaşık. Ama aynı programın datasına birde karayollarının hazırladığı orijinal türkiye haritasını yerleştirmişler. Gerçekten çok güzel çalışıyor.
Benim gibi daha bu işin başında iseniz ve size navigasyon değilde sadece harita lazımsa size Vito'yu öneririm. Programın bana çıkardığı tek problem var. Türkiye haritası çok büyük. ve "zoom out" özelliği tepki vermiyor?. Bu programı kullandığı için soruyorum . Emir Kaya. bu konuda bi bilgin varmı?. söylersen sevinirim.....
Kardes Vit Smartmap Programinda Calistirdigin TR Haritasi orjinal olmadigi icin Onu Benim Arkadas Vito Smartmap,ta calismasi icin yapti Buradan Arkadasima Tesekkürler ediyorum. Orginal Vito Smartmap Haritasi Normalde Sadece Sehirleri tek tek gösteriyorsu TR Haritasi faydali olur düsüncesiyle onun icin yapilmisti, ama yinede hic yoktan iyidir.
Simdilik Kolay gelsin...
quote:
Orijinalinden alıntı: mucosev
Evet.... Emir kaya teşekkür ederim önerilerine...
Vito'yu kurdum. programı açtığımızda navigasyona özel yapılmış beyaz zemin üzerinde sadec yol çizgileri var. ve çok karmaşık. Ama aynı programın datasına birde karayollarının hazırladığı orijinal türkiye haritasını yerleştirmişler. Gerçekten çok güzel çalışıyor.
Benim gibi daha bu işin başında iseniz ve size navigasyon değilde sadece harita lazımsa size Vito'yu öneririm. Programın bana çıkardığı tek problem var. Türkiye haritası çok büyük. ve "zoom out" özelliği tepki vermiyor?. Bu programı kullandığı için soruyorum . Emir Kaya. bu konuda bi bilgin varmı?. söylersen sevinirim.....
Kond Kardes Sadece Harita bir seyine yaramaz, Yukaridan VitoSmartMap,i indir icinde var. Programi PDA ana Kur GPS in varsa Gittigin yollara Kadar görürsün. GPS yoksa Haritaya öylesine Bakabilirsin.
Emir Kaya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir Kaya -- 2 Eylül 2005, 22:11:34 >
Merhaba arkadaşlar , Benim bir sorum olacaktı.Bitirme projesi için GPS almam gerekiyor.Ama GPSler hakkında bilgisizim.Konumda; Belirli bir karayolundaki en çok kaza yapılan noktalara 500 metre kala araç sahibine uyarı verecek.Bunu da C# programıyla yapmayı düşünüyorum.(Tabi yapabilirsem:))Acaba nasıl bir GPS almam gerekiyor?Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Form hakkında da bişey söylemek istiyorum.Yeni mesaj at bölümünden mesaj atamadım.
almanyada ebay de binlerce satılıyor ben bir kaç seneden beri gps kullanıyorum. yakumo delta 300 diye pocketpc almıştım,laptopumunda gps muis ini ona taktım,birde bir arkadaştan medion avrupa haritalarını yükledim her şey mükemmel çalışıyor,gittiğin yerin kapısına kadar götürüyor
quote:
Orjinalden alıntı: eso51
Merhaba arkadaşlar , Benim bir sorum olacaktı.Bitirme projesi için GPS almam gerekiyor.Ama GPSler hakkında bilgisizim.Konumda; Belirli bir karayolundaki en çok kaza yapılan noktalara 500 metre kala araç sahibine uyarı verecek.Bunu da C# programıyla yapmayı düşünüyorum.(Tabi yapabilirsem:))Acaba nasıl bir GPS almam gerekiyor?Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Form hakkında da bişey söylemek istiyorum.Yeni mesaj at bölümünden mesaj atamadım.
Arkadasim Almis oldugun GPS cok önemli GPS Dünyada her yerde calisir, Türkiye Dahil Hesaplama yapmasi icin en az 3 Uydu Bulmus olmasi lazim ondan sonra Hesaplama yapar. Tavsiye edebilecegim en iyi GPS RoyalTek RBT 2001 Bluetooth,lu olandir, GPS den Anlayan arkadaslar sanirim Buna itiraz etmezler.Cünkü Royaltek,in Kalitesi Herkes Tarafindan Biliniyor.
Emir Kaya
quote:
Orjinalden alıntı: cesumer
Merhaba
Ben bluetoothlu GPS cihazı aldım. PDA da GPS Tuner programı yükledim. Uydu sinyalleri alıyor (Aynı anda 2-3 uydu görüyor )ama herhangibir hesaplama yapamıyor. Nedeni nedir yoksa türkiyede çalışmıyormu GPS?
selam...arkadaslar turkiyede navi ve gps hizmeti var su an sanirim piyasayada cikmis olmali ben almanyadan takip ediyom ama ford ve navtech cikarmis bildigim kadari ile bendeki navilerin resmini ceker koyarim bir ara saygilar
bence sen navini degis bende alpine var ev numarasina kadar goturuyo ve hic sorun olmadi daha almanlarin gps sistemi cok iyi ingilizlerinde iyidir ama bence almanlar daha tmc ,de varsa yolda kaza yada trafik sikisikligini dahi sana gps uzerinden verebiliyo dedigim gibi alirsan 200€ luk navi 3-7 uydudan alirsin ama alirsan 2500€ luk navi 16 uydudan alirsin bence hersey kaliteye bagli burda bir magaza 199€ dan satiyo pda mobil navileri yani kalitesiz oldugu icin ayaga dustu artik naviler saygilar
Merhaba pocket pc mi yeni aldim ve GPS hakkinda ve turkiyede GPS hakkinda bilgi toplamaya çalışıyorum.
1. Aldigim Pocket pc için GPS aparatini nereden bulabilirim ? Biraz araştırdim ama turkiyede pek bulamadim. Olanlarda COmpact Flash olarak var yanilmiyorsam yeni nesil Pocket Pclerde SDIO yuvasına takilan bir aparat var Pretec marka bulabildim o da yurt disinda var.
2. si GPS aygitini aldim vede pocket pc me kurdum diyelim geriye yazılım olayı geliyor ki bu da en onemli kısmı gibi. Pocket pc de istanbul sokak haritasini nasil kullanabilirim bun auygun harita ve yazilim tavsiyeleriniz nedir?
3. sü aramizda bu şekilde pocket pc ile Navigasyon kullanan arkadaslarimiz biri biraz daha ayrintili bilgi vererek aydınlatabilir mi? ( Mesela Hangi GPS aparati, Haritasi , yazilimi , Performansı gibi)
4. sü türkiyeden birkac sitede sayısal harita satisi oldugunu gordum bunun icin arastirma yapıyorum. Varsa benzeri site adresleri ?
5. si Pocket pc ile kullanılan GPS aparati ile ilgili performans düşüklüğü hakkındaki yaziları okudum. Bu da bende şüphe uyandırdı.
Kısaca özetledigim şekilde bana ve benim gibi bu soruların cevaplarını bekleyen diğer arkadaslar için yardim bekliyorum.
GPS Tuner programı güzel herhangi bir türkiye haritasını scan ederek yada internetten (jpeg,gif formatındaki )bularak kullanabiliyorsun. Bu harita kullanılmadan önce program üzerinde enaz iki noktadan kalibre edilmesi gerekiyor. Bende bluetoothlu GPS receiver var. CF GPS receiver yerine bir alternetif bluetoothlu GPS receiver kullanabilirsin. bluetooth olan cep telefonu , pda bütün cihazları GPS cihazına çeviriyor.
icinden TOMTOM programi cikti, bir de ucretsiz harita indirebiliyorduk, paris'i indirdim
Sorum Turkiye haritasi icin bir cozum
Navtur'un sayfasinda demo bile yok
Bu topic'i iyice inceledim ama telefonu yeni aldigim icin donusu olmayan bir hata yapmamak icin tekrar sormak istedim, Emir Kaya arkadas epey incelemis bu olayi:
Turkiye Haritasi icin bilgisayara, oradan da PDA'ye bir program ve Turkiye haritasi indirmek istiyorum, nasil yapabilriim
Ben pahalı olmayan bir GPS almak istiyorum.Haritası kendine yüklenen gelişmiş bir GPS değil.Zaten ben ona yazılım yapacağım.Yazılım bilgisayar kısmında olacak.Bilgisayara takıp kordinat bilgilerini alacağım.Bir şey daha sormak istiyorum.Kordinat bilgilerini nasıl alıyor,programlamayla?