oyle bişey yok kardeş, yukarda alıntı yaptım qsoft kardeşimizden değişen bişey olmamıştı. bu arada paylaşım sitelerinin isimlerini sansürlemişler. nasıl forum bu ya bu ne ya yuh yani
demek ki bu forumun yapılış amacı milleti forum ayagına buraya toplayıp reklamdan parayı götürmek.
bence aradığımız dosyalr bunlar, yahoo groups'a upload eden varmı :-) bütün hafta sonu bunları bekledik, bunun için aleti wö2005 ten wm2003 ile geri atabilirim :-). mavidiş GPS arabada. Deniyen arkadaş varmı ???
Arkadaşlar TomTom un Türkiye haritası çok büyük o yüzden ekrana sığmıyor.Ayrıca Ben İstanbul/Ümraniyede oturuyorum haritada istanbul Ümraniye yok sivas falan çıkıyo.Birde kadıköyden Gebzeye ulaşmaya çalıştım Beni Avrupa yakasında beşiktaş civarında bir yerden hareket ettirdi.Halbuki Kadıköy Anadolu yakasında yani anlayacağınız köprüden geçirdi beni.HArita çok eksik gibi görünüyo.Ben bunu bu forumu kötülemek için yazmadım.Emir KAYA arkadaşım çok yardımcı oluyo.Ben araştırıyorum Türkiye için TomTomda çalışan daha detaylı harita varmı diye ama bulamıyorum.Bulursan Forumda sizinle paylaşıcam.Elinde TomTom da çalışan Türkiye için daha detaylı harita olan arkadaşlar varsa bana linkini göndermelerini rica ederim.Saygılarımla.
PPC me TomTom 5.21 yükledim.Forumdan yüklediğim Türkiye haritası belki bu versiyonda daha düzgün çalışır diye ama şimdide Türkiye haritası için aktivasyon kodu istiyor.Program www.ttcode.com diye bir siteye yönlendiriyo kod almak için ve oraya cihaz kodu yazmak gerekiyo cihaz kodunu ekranda görüyorum ve buradan giriyorum ama bana aktivasyon kodu vermiyor.Aktivasyon kodunu nasıl alabilirim Yardım lütfen. Teşekkürler.
Arkadaşlar TomTom un Türkiye haritası çok büyük o yüzden ekrana sığmıyor.Ayrıca Ben İstanbul/Ümraniyede oturuyorum haritada istanbul Ümraniye yok sivas falan çıkıyo.Birde kadıköyden Gebzeye ulaşmaya çalıştım Beni Avrupa yakasında beşiktaş civarında bir yerden hareket ettirdi.Halbuki Kadıköy Anadolu yakasında yani anlayacağınız köprüden geçirdi beni.HArita çok eksik gibi görünüyo.Ben bunu bu forumu kötülemek için yazmadım.Emir KAYA arkadaşım çok yardımcı oluyo.Ben araştırıyorum Türkiye için TomTomda çalışan daha detaylı harita varmı diye ama bulamıyorum.Bulursan Forumda sizinle paylaşıcam.Elinde TomTom da çalışan Türkiye için daha detaylı harita olan arkadaşlar varsa bana linkini göndermelerini rica ederim.Saygılarımla.
tom tom dogu avrupa haritası, 15 yıllık. ben göztepede oturuyorum. sokak isimleri olmadıgı gibi bazı onemli sokaklarda yok. o yüzden verimli değil maalesef.
bu arada qsoft yolladıgın program lisans bitti diyor ve çalışmıyormuş? emin misin hala kullandıgına?
PPC me TomTom 5.21 yükledim.Forumdan yüklediğim Türkiye haritası belki bu versiyonda daha düzgün çalışır diye ama şimdide Türkiye haritası için aktivasyon kodu istiyor.Program www.ttcode.com diye bir siteye yönlendiriyo kod almak için ve oraya cihaz kodu yazmak gerekiyo cihaz kodunu ekranda görüyorum ve buradan giriyorum ama bana aktivasyon kodu vermiyor.Aktivasyon kodunu nasıl alabilirim Yardım lütfen. Teşekkürler.
çözümü PM attım sana.
Bende JEEP Cherokee var 2006 model ve navigasyon sistemi Navitech firmasının SDAL formatını kullanıyor. Üzerindeki DVD sadece Avrupa haritasını kapsıyor, Türkiye'nin sadece sınırları var onuda armut gibi çizmiş keçiler.
Navturk haritalarını SDAL formatına çevirebilirsem belki kullanabilirim diye düşünüyorum. Harita formatlarını çeviren yazılımlara rastlayan varmı ?
Bu NAVTURK haritaları hangi formatta yapılmış bilen varmı?
Bende JEEP Cherokee var 2006 model ve navigasyon sistemi Navitech firmasının SDAL formatını kullanıyor. Üzerindeki DVD sadece Avrupa haritasını kapsıyor, Türkiye'nin sadece sınırları var onuda armut gibi çizmiş keçiler.
Navturk haritalarını SDAL formatına çevirebilirsem belki kullanabilirim diye düşünüyorum. Harita formatlarını çeviren yazılımlara rastlayan varmı ?
kardeş bu arabalarda navigasyon mevzusu hala muallakta. aslında bu arabaları ithal eden firmalardan birini mahkemeye vereceksin. o zaman hepsi teker teker çözer mevzuyu. tuketici olarak arabanın vaadedilen bir özelliğini kullanamıyorsun. satış yaparken navigasyon özelliği için ekstra aksesuar parası alıyorlar.
Neyse ustaların yanında ufak tefekte kalsa amatörce olan yöntem ve sonuçlarımı paylaşmak istedim. Birincisi kullandığım cihaz GlobalSat BT-338 SiRF Star III chipset Bluetooth GPS alıcısı. www.buygpsnow.com adresinde oldukça iyi fiyatlarla gps cihazları var çoğu cihaz ebay ın bile altında kalıyor. fedex ile gönderiyorlar kargo dahil 200 ytl ye elime 3 günde geçti.
Nacizane bir pda sahibi olamadığım için Nokia 3650 telefonumla idare ediyorum. Symbian S60 serisi ile uyumlu ücretsiz yazılm MapViewGPS yazılımını kullanıyorum linki, http://www.wild-mobile.com/eng/news.php ücretli yazılımları smartcomgps i almadım siteleriniz incelerseniz forumlarında türkiye haritası vb mevcut, ben şu an denemeler yapıyorum oziexplorer haritalarıyla uyumlu, jpg, bmp, gif haritayı hafıza kartına yükleyip yerini tam olarak bildiğiniz noktalar ile kalibre edebiliyorsunuz ama harita ile uydu görüntüsü arasındaki bazı farklar nedeniyle oynamalar oluyor. Türkiye haritasını kullanırken arabada 150-200 km de bir lineer kaydırma ile bulunduğum yeri çakıştırmak zorunda kaldım. istanbul içerisinde kendi kalibre ettiğim harita ile (googledan uydu koordinatlarını okuduğum yerleri gps simule ederek haritayı kalibre ettim) ana caddelerde fena sonuç almadım. özellikle yürüyüşlerde çok kullanışlı. kaldığım evden bağdat caddesine çıkıp 5-6 kmlik bir yürüyüşte bilmediğim sokakları kulanarak eve döndüm. İyi bir pda araştırıyorum pda ya geçersem bu forumdaki bilgiler bayağı işime yarayacak.
kardeşş emin ol buradaki herkez senın ugrastıgından daha cok bu harita işiyle uğraşmıştır fakat eger forumu basından sonuna okursan artık boyle ugrasmana değmiycek göreceksin.Bende senın zamanında yaptıklarını yaptım resim üzerinde ok gibi geziyorsun ana caddede giderken 3 sokak yukarıyı da gösterriyordu çünkü google dan koordinatları belirlerken haritadaki yerlerle hiçbir zaman tutmayacatır. önce alıp bi pda tomtom kuracaksın belkıde (navturk çözülür ) paşa paşa kullanacaksın
Bu foruma bu kadar zamandır girerim ama gps ile yeni ilgilenmeye başladığım için konuyuda haliyle yeni farkettim.
Neyse ustaların yanında ufak tefekte kalsa amatörce olan yöntem ve sonuçlarımı paylaşmak istedim. Birincisi kullandığım cihaz GlobalSat BT-338 SiRF Star III chipset Bluetooth GPS alıcısı. www.buygpsnow.com adresinde oldukça iyi fiyatlarla gps cihazları var çoğu cihaz ebay ın bile altında kalıyor. fedex ile gönderiyorlar kargo dahil 200 ytl ye elime 3 günde geçti.
Nacizane bir pda sahibi olamadığım için Nokia 3650 telefonumla idare ediyorum. Symbian S60 serisi ile uyumlu ücretsiz yazılm MapViewGPS yazılımını kullanıyorum linki, http://www.wild-mobile.com/eng/news.php ücretli yazılımları smartcomgps i almadım siteleriniz incelerseniz forumlarında türkiye haritası vb mevcut, ben şu an denemeler yapıyorum oziexplorer haritalarıyla uyumlu, jpg, bmp, gif haritayı hafıza kartına yükleyip yerini tam olarak bildiğiniz noktalar ile kalibre edebiliyorsunuz ama harita ile uydu görüntüsü arasındaki bazı farklar nedeniyle oynamalar oluyor. Türkiye haritasını kullanırken arabada 150-200 km de bir lineer kaydırma ile bulunduğum yeri çakıştırmak zorunda kaldım. istanbul içerisinde kendi kalibre ettiğim harita ile (googledan uydu koordinatlarını okuduğum yerleri gps simule ederek haritayı kalibre ettim) ana caddelerde fena sonuç almadım. özellikle yürüyüşlerde çok kullanışlı. kaldığım evden bağdat caddesine çıkıp 5-6 kmlik bir yürüyüşte bilmediğim sokakları kulanarak eve döndüm. İyi bir pda araştırıyorum pda ya geçersem bu forumdaki bilgiler bayağı işime yarayacak.
simbian işletim sisteminde tomtom un harıtalarını da şimdilik kullanabilirsin turkıye ıstanbul harıtaları mevcut ..
ilerde pda ya gecersen yıne tomtom ıcın olan harıtaları kullanmaya devam edersın
arkadaşlar bt gps cihazım yurt dışından yeni geldi adapted marka 16 kanal tom tom u kurdum fakat cps sinyal alınamıyor diyor bu konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.
kardeş bu arabalarda navigasyon mevzusu hala muallakta. aslında bu arabaları ithal eden firmalardan birini mahkemeye vereceksin. o zaman hepsi teker teker çözer mevzuyu. tuketici olarak arabanın vaadedilen bir özelliğini kullanamıyorsun. satış yaparken navigasyon özelliği için ekstra aksesuar parası alıyorlar.
Arkadaşlar PPC me Tomtom 5.21 kurdum daha önce 5.0 vardı ve eastern Europa haritası çalışıyodu,şimdi ise aktivasyon kodu istiyo aktivasyon kodu oluşturabileceğim bir link biliyormusunuz.Aktivasyon kodunu www.ttcode.com adresinden edinebilirsiniz diyo ama ordada Prodact code ve ID code istiyo.ID code yi ppcde program veriyo ama bu siteden edindiğim produck ve activation code leri programa girdiğimde bu harita için geçerli kod değil diyo.Yardım lütfen YARDIMMMM.
form sayfasında yeni üyeyim.. HP iPAQ hx 4700 pocket PC ve Billionton marka CF GPS kartım var. formda belirtilen programları indirerek biraz debelensemde indirip kurarak bir başlangıç yapmak istiyorum yer bulmanın ötesinde navigasyon işine lakin sadet şuki belirtilen linklerin adres kısmınmda ilk bikaç kelime * şeklinde olduğu için sayfaya ulaşılamıyor haliyle..
Merhabalar, Foruma yeni katıldım. Ebay'den Holux 270 Ultra sipariş ettim. Yalnız keşke Bluetooth bir GPS alsaymışım. CF'in daha taşınabilir olduğunu düşünmüştüm ama her seferinde CF yuvasına tak çıkar daha zahmetli. Emir Kaya Bey'in programlarını indirdim. Kendisine de PM attım, şifreleri bekliyorum. Bakalım nasıl bir zevkmiş İstanbulda GPS ile gezmek.
Firmanın söylediğine göre Navturk'un haritaları smart2go aracılıyla üretiliyor. Gate5 formatındaymış.
quote:
Orjinalden alıntı: yorhon
Selam arkadaşlar,
form sayfasında yeni üyeyim.. HP iPAQ hx 4700 pocket PC ve Billionton marka CF GPS kartım var. formda belirtilen programları indirerek biraz debelensemde indirip kurarak bir başlangıç yapmak istiyorum yer bulmanın ötesinde navigasyon işine lakin sadet şuki belirtilen linklerin adres kısmınmda ilk bikaç kelime * şeklinde olduğu için sayfaya ulaşılamıyor haliyle..
komik bi soru ama çaylaklığıma verirsiniz umarım.
yo komik değil, * la belirtilen yerlere r a p i d s h a r e yazacaksınız, tabiki aralıksız olarak. bir iki linkte de h e m e n p a y l a s yazmanız gerekiyor.
yeri burasi mi bilmiyorum ama nokia 9500 aldim internete girmek istiyorum.access point olan yerlerde girebiliyor,ama benim evimde access point yok fakat laptop umda wireless lan var.sizce laptop umu nasil access point yapabilirim?
Merhaba, GPS almayı planlıyorum ve internette araştırırken forumu keşfettim. Ellerinize sağlık temel bir başvuru noktası olmuş. Hafıza kartı desteği nedeniyle magellan düşünürken buradaki değerlendirmelerden sonra garmin de olabilir diyerek iyice kararsızlığa düştüm. Temelde noktasal koordinat tespiti için kullanmayı düşünüyordum ama buradaki navigasyonla ilgili yazılanları okuduktan sonra gelişmiş bir model almaya karar verdim. Anladığım kadarıyla hızlı gelişmeler oluyor harita konusunda. Bu durumda yurt dışından almanın avantajlı hale geldiğini söyleyebilir misiniz acaba?
Selamlar, Emir Kaya Kardes, banada rar sifresini yollarmisin, lutfen. Bu arada dort linkten hangisinde Turkiye ve Istanbul haritası var? Henuz acamadigim icin bulamadim dogrusu.
Ayrica USA California eyaleti ile WA eylatlerinin haritasini nerede bulabileceigimi bilen varmı?
Sevgili Emir Kaya'ya tesekkurler. Ancak harita sifresinde bir sorun oldu haritalari bozuk veya hatali acti neden dersin? Ayrica bu haritalari ppc ye nasil aktarip tomtom'un gormesini saglayacagim, (no maps mesaji veriyor) CF karta attigim zaman sanirim Microsoft ActiveSync haritalarin datasini bozuyor, dogru mu yapiyorum yoksa baska yolu varmi? TESEKKURLER
selamlar pocket pc veya notebook ile kullanmak üzere bir gps çözümü arıyorum. konu ile ilgili çok fazla bilgim yok. sizce en uygun çözüm ne olabilir ve nasıl satın alabilirim ? fikir verebilecek arkadaşlar varsa sevinirim. forumu meşgul etmemek için özelime de mail atabilirsiniz. cesur@mdc-dive.com teşekkürler
arkadaşlar forumu okudum ! eğer bulamadıysam kusura bakmayın! win 2005 de tomtom yüklenmiyor! direk hata veriyor! (soft ve hard reset denedim) Şimdiden teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dostc -- 9 Şubat 2006 17:03:23 >
emin abi şifre istemiştim ya activ şifre aglamagonul ben sagol abi o gönderdiyin programlar acayıp yaradı işime allah razı olsun sende babam için sitemiştim o yola gidiyo rezil olmasın diye yolda tşk ederim ellerine saglık şimdiden
sevgili artstick Ben ist dan Billionton CF GPS almıştım ama memnun kalmadım. Geçen hafta Royaltec RBT 2001 elime geçti Tom Tom 5 ve ASUS BT 620 ile İzmir de problemsiz kullanıyorum, sadece Eastern Europe haritası biraz eski o da idare ediyor Royaltec'i E Bay den ukmasters2003 diye bir firmadan 100$+35$ posta ücretiyle aldım, paypalden kredi kartımdan 183 ytl kesildi ve 15 günde Taiwandan PTT ile elime geçti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orto -- 10 Şubat 2006 11:41:45 >
selamlar emir abi ben aglamagonul abi laptoplara tomtom türkiye haritası ve türkçe ses yüklememiz mümkünmü nasıl hallederiz bana yardımcı olursan çok memnun olurum saygılarımla aglamagonul iyi günler...
Kardes Laptoplara Map & Guide veya Falk Navibook olmali Bunlar en iyisi... Eskiden buraya Map & Guide Programini yanlis Hatirlamiyorsam yüklemistim. Tomtom sadece PDA/Pocket PC icindir. Notebook larda calismaz...
EmirKaya
quote:
Orjinalden alıntı: aycicegim
selamlar emir abi ben aglamagonul abi laptoplara tomtom türkiye haritası ve türkçe ses yüklememiz mümkünmü nasıl hallederiz bana yardımcı olursan çok memnun olurum saygılarımla aglamagonul iyi günler...
yahu ustadlar özür dilerim benim nokia 6600 var buna nevigasyon yükleye bilirmiyim ben tır söförlügü yapıyorum malum almanyada adresler zor geliyor varsa eger böle bir program lütfen yardımcı olurmusunuz ayrıca dogru yere mi yazdım onuda bilmiyorum şimdiden kolay gelsin
yahu ustadlar özür dilerim benim nokia 6600 var buna nevigasyon yükleye bilirmiyim ben tır söförlügü yapıyorum malum almanyada adresler zor geliyor varsa eger böle bir program lütfen yardımcı olurmusunuz ayrıca dogru yere mi yazdım onuda bilmiyorum şimdiden kolay gelsin
ben de rbt-2010 siparişi verdim, aynı eastern europe haritasıyla kullanmak için... henuz gelmedi bi arkadasım alıp gondericek almanyadan... cf iyi deilmiş, dedigin gibi.. tomtom5 ve royaltek ile bi sorun yasadın mı hiç?
bu arada izmirdeki evimizi bulamadım haritada, sokak yok :) ne kadar basarılı bu harita???
Eastern Europe haritası epeyce eski olduğundan, Bornova nın büyük bir kısmı yok, Balçovadan sonrasında sadece şehirlerarası yollar var, Alsancak, Konak, Hatay, Güzelyalı ve Karşıyakada sokak isimleri var, yalnız ilginçtir Bornovadan Karşıyaka Girne caddesine Henüz açılmamış olan Tünelli çevre yolundan rota veriyor. GPS cihazı sorunsuz, ama haritada sorun var, izmiri bilmeyen birisi bu haritayla kesin kaybolur, yada ters yola girip ceza yer, bende çok kez orta refüj olan yerlerde dönüş komutu verdi. Sözün kısası haritanın güncel olanına ulaşmak gerekiyor.
ben henüz deneyemedim daha, ama ben ortaköydeyim buradaki sokaklar da yanlıs, navtürk'teki harita acaba kesin haritalar mı? telefon acıp konustum, ama henüz ipaq 6515 ile calısıyorlarmıs, haritalar umarım yakın zamanda satısa cıkar ya da internete duser
ya almanyadan acer n 35 getirttim ama neyi nasil nerden kuracagimi bilemedim?destinator 3 programi var icinde ama o da western europe buna turkiye haritasi bulabilirmiyirz?
yada tomtom nerde?izmir icin istiyorum ben tesekkurler