Arkadaşlar tomtom5.21 update buyrun ancak cihazınızda tomtom5 kurulu olması lazım....Emir arkadaşımın vermiş olduğu tomtom5 1.sayfada mevcut.....http:/****.de/files/10270466/tomtom_5.21.rar.html
Arkadaşlar tomtom haritasının bütün parçalarını indirdim.Ama bu parçaları toplu halde winrar programında nasıl açacağız.Hepsinde aynı dosyalar olduğu için üstüne yazayımmı diye soruyor.Bilen varsa acil yardım lütfen....
ben size aksam tomtom turkce sesleri gonderirim. Yalniz turkce mukemmel degil. Mesela: 300 metre sonra sola don diyecegine sonra 300 metre sola don diyor
Tomtom haritalarini ipaq hw6515'te mini SD card'a yükledim ama programi calistirdigimda cihazla birlikte bedava gelen haritadan (Boston haritası) baska haritaya gecemiyorum. Bu arada, Boston haritası mini sd card'ta değil.
kafayı yiyeceem. tomtom'u kuramıyorum. emir kardeş sağolsun açıkladı, ben de öyle yapıyorum zaten ama olmuyor. setup'a girdim, language seçtim, uygulamayı yükleyi seçtim, "tomtom, gps, BT support, english -jane (GB)" yüklenecek diyor, ileri yapınca "tomtom setup app. bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor" diyen hata penceresi çıkıyor. ne olduğunu anlayan varsa lütfen yardım.
Tomtom haritalarini ipaq hw6515'te mini SD card'a yükledim ama programi calistirdigimda cihazla birlikte bedava gelen haritadan (Boston haritası) baska haritaya gecemiyorum. Bu arada, Boston haritası mini sd card'ta değil.
Cozumu bilen var midir?
İçinde kurulu olan haritayı önce silmen gerekiyor bunu sildikten sonra eski tomtomu da kaldırırsan ii olur senin için bunları yaptıktan sonra önce hariytayı sd karta sonrada tomtom5.0 ı kur otomatik olarak görecektir.
Cok tesekkur ederim scoutm. TomTom5 ve 5.21'i yukleyince sorun cozuldu. Simdi iki haritayi da secebilme kismina ulastim. Fakat "eastern europe" haritasini etkinlestirmek icin "product code" soruyor. Bu konuda bilginiz var mi?
Arkadaşlar, Pocket Pc Ipaq HP Hw 6515 GPS ile sadece Amerika ve Avrupa izlenebiliyor. Türkiye için bildiğiniz veya kullandığınız software varsa yazarmı sınız? Nasıl ulaşabilirim? Özellikle İstanbul haritası gerekli.Şimdiden Teşekkürler.
Cok tesekkur ederim scoutm. TomTom5 ve 5.21'i yukleyince sorun cozuldu. Simdi iki haritayi da secebilme kismina ulastim. Fakat "eastern europe" haritasini etkinlestirmek icin "product code" soruyor. Bu konuda bilginiz var mi?
Tomtom'un sayfasindan indirilen official update bu versiyonlarda calismaz, cunku lisansiniz yok. Sana tavsiyem hard reset yap sonra da tomtom5 i yukle, calismazsa Tomtom 5.21 i gonderebilirim.
Sagolun arkadaslar gercekten cok yardimci oluyorsunuz. Tesekkurler superpcsamsterdam. Tomtom 5'i tekrar yukledim ve calisiyor gibi gorunuyor. TomTom5.21'i yuklemek cok gerekli midir?
Kardes söylediklerinde iyi niyetli olabilirsin ama Benim Aklimda Cok soru isreti Kaldi ????
Ben senin icin acik Konusayim 1. Burada yardima ihtiyaci olan Arkadaslara Paraylami yardimedecen Parasizmi? 2. Olarak diyorsunki Türkcelestirme Programini kirdin ama Mobilera'ya saygı duyduğum icin Kimseye verememmi Diyorsun.? Kusura bakma ama nediye kirdin...Paylasim olmadiktan sonra ne anlami var.
Diyelimki Ben Navturkü kirdim Diyorum burada ve Navturke saygim var veremem, Sen benim hakkimda ne düsünürsün.!!! Bu Para Kazanmak istiyor dersin ilk önce , Türkcelestirme Programi baska yokmu sadece Mobilerami var bilmiyorum, Beni ilgilendirmedigi icin Cünkü benim Dil sorunum yoktur, Bilgisayar ve PDA larda ve Tüm Kullanilan elektronik aletlerde Sorunum yoktur.
Ama Diyecegim sen buraya 26 Haziran 2005 Tarihinde üye olmussun ve hic bir sey sunmamissin, ve bana Paylasimlarda var Diyorsun falan filan Programi Kirdim gibisinden. Sonra Navturkü de sunup Bunuda kirdim demeyesin baska yerlerde.
Kardes Elestirilerimden dolayi alinmayasin ve yanlis anlamiyasin, Yaziyi yazarken ne gibi cevaplar gelecek ve Elestiriler bunlara acik olmani isterim.
Ben Bu forumda Kimseyle bir sorun yasamadim,ama birisi varki henüz suanda yoktur gelip benden sifrede istemiyor,yazilarimda belirtiyorum O Kisiye sifre yok diye ,Belkide baska bir isimle sifreyi aldi Tahminim. Benim Dosyalara sifre vermemdeki sebep O kisi istedigi zaman gereken cevabi vermekti yoksa Sifrelerle benim bir isim yoktur. Ama Sen istersen sana bir Rar Dosya göndereyim sen Onu ac bende sana Kananat getireyim yardimci olmak istedigin Konusunda !!!
Emir Kaya
quote:
Orjinalden alıntı: vagus
Buraya bir kez yazacağım. Arada sırada bu foruma bakabilirim ama cevap yazmayı düşünmüyorum. PocketPC için yazılmış olan herhangi bir programın kilidini kırabilirim. Şimdiye kadar başaramadığım hiç olmadı. Yani bir program çalışmak için şifre istiyorsa, sizin elinizdeki pocketpc'nin seri numarasına veya sizin isminize özel bir şifre girmenizi istiyorsa bu tür kilitleri kırabiliyorum. Ama kilit kırmam için bir sebep olmalı. Mesela kilidini kıracağım programın kilidi zaten kırılmış olup, p2p networkde (emule gibi) dolaşmamalı, yani vaktimi boşa harcamamalıyım. Neleri kırdım mesela Lingvosoft 2006 sözlük programlarını kırdım. Emule'ye girip "vagus arm crack" kelimelerini aratırsanız neleri kırmış olduğumu görürsünüz. Hatta, cep telefonu + ppc olarak kullanılna pda2k gibi aletlerin Mobilera tarafından yazılan Türkçeleştirme programlarını da kırdım (bu programlar, sadece Türkleri ilgilendirdiği için p2p networkde bulamazsınız ve Mobilera'ya saygı duyduğum için e-mule'de paylaşıma açmadım) Bu forumu takip edenlerin birgün bana ihtiyacı olabilir. Bu forumun özelliklerini bilmiyorum, ama o gün geldiğinde, elinde install edilebilecek bir programı olup da şifre istediği için kuramayan kişi bana kişisel mesaj (bazıları PM olarak kısaltıyor) atarak ulaşabilir Herkese iyi çalışmalar
Tomtom'un sayfasindan indirilen official update bu versiyonlarda calismaz, cunku lisansiniz yok. Sana tavsiyem hard reset yap sonra da tomtom5 i yukle, calismazsa Tomtom 5.21 i gonderebilirim.
@superpcsamsterdam
5.21 full sürüm var mı sende, update siz?
bu arada arkadaşlar navturk un programı şu anda kesinlikle tom tom 5.0'dan iyi diye dsunuyorum. 5.21 i bılemıyorum ama... mesela navturkde zoom için bir araç var. onu kalemle istediğin yere çekiyorsun oraya zoom yapıyor. tom tom öyle değil. tabi ayrıca haritanın 191mb olmasından dolayı oldukçada yavaş zoom in/out yapıyor. ve yine ayrıca tom tom da bizim mahalle komple isimsiz. yani sokak cadde isimleri yok. dıger semtlere bakmadım ama emınım oralardada eksik var çok. yanlız tom tom harita içerik problemi olmasa zoom özelliği hariç navturk ten iyi. yani içerik kontrolü adres bilgisi girme ergonomisi. diğer ayarları falan gayet başarılı.
hp6515 li arkadaşlar, ay sonu cıkması beklenen navturk programını kullanmalarını tavsiye ediyorum.
Arkadaşlar tomtom 5.21 tomtom 5 in üzerine kurulan bir update dir ve tam randımanlı çalışmaktadır şuan 5.21 versionunu kullanıyorum ve hiç bir sorun yok ben tekrar link i verim http:/****.de/files/10270466/tomtom_5.21.rar.html buradan imdirin ve tomtom5 in üzerine instal edin daha sonra ilacını ppc nin içindeki tomtom exe nin üzerine yapıştırın işlem tamamdır...
Tomtom 5.21 her alet icin sart, 5.0 daki kucuk hatalar duzeltilmis. Bazilarina gore uydulari daha iyi bulabiliyormus. Ama bu kullandigin alete bagli herhalde cunku ben hicbir problem yasamadim.
Kullandigin PDA'da Windows mobile 2005 varsa o zaman 5.21 sart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superpcsamsterdam -- 6 Ocak 2006 1:02:02 >
Arkadaşlar navturk içinde bir açıklamada bulunmak istiyorum.... Büyük bir ihtimal olarak elimizdeki program bir demo hardreset veya tarihi geri almak hiç bir işe yaramıyor... Size yaptıklarımı anlatim ilk önce ppc ye format attım sonra miomap programını çalıştırdım ve format dan sonra program çalıştı ancak ancak ne zaman ki gps çalışmaya başlıyor o zaman lisan sona erdi çıkıyor ve kapanıyor... daha sonra tekrar formatladım bu seferde tarihi 2005 e aldım tekrar çalıştırdım ancak yine gps konumuna geçtiği an program kapanıyor yani işin özü program uydudan tarih ve saati alıyor 2006 yı gördümü hata verip kapanıyor... neticede kullanabiliyorsunuız ama gps siz olarak yani sadece harita olarak... venedikli arkadaşımın dediği gibi ay sonunu bekleyeceğiz...
Arkadaslar affiniza siginarak bir ricada bulunacagim.
Bende bir win mobile 2003 Se edition OS li Smartphone var ( MDSP150 = Sagem my S-7 ) Simdiye kadar indirdigim MN5 (navigon5) ve TomTom5 ler birtürlü calismadi.
senin "tomtom mobile 5" programını indirip kurman gerekiyor sanırım..ama wm2003se olası kafamı karıştırdı.ama bi bu programı denemeni öneririm.bende yok ama p2p de rastlamıştım.
Sende Smartphone var onda calismaz, yanliz Snin icin lazim olan Tomtom SmartPhone versionu onu yükledinmi tamamdir.Haritalar ayni Bulamassan eger birara Buraya yüklerim.
Hulki kardes yukarida okudum yazini Tomtom,da Zoom olayi var Hemde Navturkten daha iyi nasil oldugunu istersen anlatirim. istedigin sehire Bakabiliyorsun ve zoom,luyorsun Gözden kacirdin herhalde.
EmirKaya
quote:
Orjinalden alıntı: efendy67
Arkadaslar affiniza siginarak bir ricada bulunacagim.
Bende bir win mobile 2003 Se edition OS li Smartphone var ( MDSP150 = Sagem my S-7 ) Simdiye kadar indirdigim MN5 (navigon5) ve TomTom5 ler birtürlü calismadi.
slm, forumda daha yeniyim. ilk postum olduğundan anlaşılıyordıur zaten :) pda ler ile ilgili araştırma yaparken bu konuya rastladım çok ilgimi çekti.
uzun zamandır el tipi gps kullanıyorum. garmin 12xl, magellan gps 315 kullandım. şimdilerde garmin e-trex legend ım var. gps i şehirde değilde doğa da navigasyon amaçlı kullanıyorum. dell axim x51 pda im var. pda imdede gps navigasyon olayına girmek istiyorum.
gps de kullandığım haritaları internetden vb. ortamlardan bulduğum dataları derleyerek kendim yapıyorum. şu sıralarda gps imde gold un beta versiyonu , garmin in worldmap cd si ve gps kullanıcıları ile beraber oluşturduğumuz yahoo grubumuzdan edindiğim datalar dan derlediğim kendim yptığım bir gps haritası kullanıyorum. belli markalar için hazırlanmış haritalar kısıtlı ve pahalı olduğu için (MAGELLAN , ALAN GİBİ)ücretsiz bulabildiğimiz haritalardan yararlanmaya çalışıyorum.
gps ler için özel olarak hazırlanmış şimdiye kadar bildiğim haritaların içerisinde en güzeli ve gelişmiş olanı magellan ın türkiye haritaları ancak magellan ın türkiye haritalarında auto route özelliği yok.
yakın zamanda öğrendiğime göre garmin türkiye distribitörü baytekin in hazırlattığı gold türkiye haritasının son sürümünde bayağı bir değişiklik olmuş ve güzelleşmiş. zira betası çok kötü, istanbul, ankara, izmir sokak haritaları var ancak şehirlerarası yollar tam bir rezalet, haritada hidroloji bilgileri vs yok.
forumda yazanlardan anladığım kadarı ile gps ler için hazırlanan garmin haritaları bir şekilde pda ler tarafından okunabiliyor. tersi mümkünmnüdür diye düşünüyorum. pdaler için hazırlanmış haritaların gps haritasına dönüştürülmesi mümkünmüdür? bu konuda da araştırmalarım devam ediyor. bilgisi olan yardımcı olabilecek olan arkadaş varsa memnun olurum.
benden yanada el tipi gps ler ve haritaları ile ilgili bilgi isteyen olursa seve seve yardımcı olurum.
gps lerde kullanılan smrt 90 datalarından derlenmiş türkiye topografik haritası var. isteyen olursa internetde bir yere koyarım. şehir içinde pek işinize yaramaz ama trekking vs falan yaparken gayet faydalı oluyor.
benim merak ettiğim acaba tomtom un türkiye haritasının üzerine isim yazabiliyormuyuz yani bilgisayarda bir program aracılığı ile sokak isimleri ni elle girsek var olmayan sokak isimleri bu şekilde girerek haritayı geliştirebiliriz hatta mesela gaziosmanpaşayı biri yapsın bahçelievleri biri yapsın bu şekilde herkes kendi yaptıklarını yollasın ve birleştirelim bu türkiye geneli içinde uygulanabilir , umarım böyle bir program vardır...
benim merak ettiğim acaba tomtom un türkiye haritasının üzerine isim yazabiliyormuyuz yani bilgisayarda bir program aracılığı ile sokak isimleri ni elle girsek var olmayan sokak isimleri bu şekilde girerek haritayı geliştirebiliriz hatta mesela gaziosmanpaşayı biri yapsın bahçelievleri biri yapsın bu şekilde herkes kendi yaptıklarını yollasın ve birleştirelim bu türkiye geneli içinde uygulanabilir , umarım böyle bir program vardır...
aynı şeyi düşündük kardeş. yanlız şöyle bir sorun var lakin bu işlemi sırayla yapmamız gerekir heralde. cunku herkesin çizdiği bölgeleri tek bir harita da nasıl birleştireceğiz. ayrıca 191 mb editleyip birbirimize göndermemizde aylar sürer gibime geliyor. acaba haritayı bölge bölge kesebiliyor myuz. eğer öyleyse düşündüğümüz gibi geliştirebiliriz.
@emir kaya
zoom özelliği ilgili yorum yapan bendim, hulki değil....:) bahsettiğin şey zoom lamak isteiğimiz yere tıklayarak yandan cekerek buyutmek ise evet farkındayım o ozelliğin. ama sankı mio136 daki büyüteç özelliği daha bir kullanışlı geldi bana. neden diyeceksin, çünkü mesela yavaş yavaş büyüttüğü için kararında büyütebiliyorsun. yanişyanlışlıkla fazla zoom yapıp zoom out yapmak zorunda kalmıyorsun. çok büyük bir kayıp değil tabi... zaten tom tom haritasını güncelleyemezsek routable olmasınında bir manası yok. çuku birçok sokak ismi yok ve bazı arkadaşların belirttiğine göre en az 10-15 yaşında bir harita. tom tom şu şartlarda navturk un gerisinde kalıyor bizim için. onu anlatmak istedim biraz. ama emınım tecrübe ve özellik olarak navturke beş basar. çunku navturk un menü görseli ve içerik özellikleri baştan savma gibi geldi bana.
saygılar sevgiler
Arkadaşlar navturk içinde bir açıklamada bulunmak istiyorum.... Büyük bir ihtimal olarak elimizdeki program bir demo hardreset veya tarihi geri almak hiç bir işe yaramıyor... Size yaptıklarımı anlatim ilk önce ppc ye format attım sonra miomap programını çalıştırdım ve format dan sonra program çalıştı ancak ancak ne zaman ki gps çalışmaya başlıyor o zaman lisan sona erdi çıkıyor ve kapanıyor... daha sonra tekrar formatladım bu seferde tarihi 2005 e aldım tekrar çalıştırdım ancak yine gps konumuna geçtiği an program kapanıyor yani işin özü program uydudan tarih ve saati alıyor 2006 yı gördümü hata verip kapanıyor... neticede kullanabiliyorsunuız ama gps siz olarak yani sadece harita olarak... venedikli arkadaşımın dediği gibi ay sonunu bekleyeceğiz...
Bu konu ile ilgili çözümü olan var mı? Navtürk'ü GPS ile birlikte kullanan oldu mu hiç?
güncellenmiş versiyonu yüklemek lazım ben bu hafta gitmeyi düşünüyorum aldıgım yere bakalım eğer gelmişse sizlere sunarım gelmemişse adam alternatif bir programı daha oldugunu söylüyor ona bakarım güzelse yine yollarım sizlere...
Arkadaşlar, öncelikle burada emeği geçen ve elindekileri paylaşan herkese sonsuz teşekkürler. Venedikli kardeşten Bluetooth gps aldım. Sağolsun bana TOM TOM'u, NAVTURK'ü ve başka programları da beraberinde gönderdi.
GPSProxy'de gps cihazını buluyor ve bilgileri gösteriyor, fakat şu tom tom'un birtürlü gps ile bağlantısını beceremedim.
Lütfen bi el atıverin de bende şu GPS olayına gireyim artıkkkkk.
öncelikle belirteyim tarik kardeş benden gps reciever ımı almak istedi bende burdan indirdiğim birkaç program ile birlikte kendisine gönderdim. kar amaçlı bir eylem değildir. GPS recieverı, 6515 almak maksadıyla maliyetine verdim kendisine. lütfen kimse beden para karşılığı bişey talep etmesin.......(program, harita.......vs gibi)
tom tom sorununa yardımcı olamadım cunku tom tomu kuramadan aleti kendisine yolladım.
saygılar sevgiler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efendy67 -- 4 Ocak 2006 20:20:38 >
Sana Tomtom Mobile lazim degil sana lazim olani söylemistim,Tomtom Smartphone icin olacak... Eger sen Bulamzsan Ben Söyledigim gibi firsat bulunca yükleyecegim..
Birde Arkadaslar 1. Sayfaya Tomtom icin Avusturya Haritasi ykledim oradan indirebilirsiniz. Link ölürse yapacak bir sey yoktur.
Emir Kaya
quote:
Orjinalden alıntı: efendy67
Emir Kardes Ben nette bana lazim olam tomtom 5 i (Tomtom5 Win Mobile 2003 SE versiyonu) daha bulamadim eger bulupta burada sunarsan cok tesekkür ederim.
Rar dosyalarini cikardiktan sonra, Nero programiyla cd'ye img dosyalarini cekecegiz. Daha sonra her cektigimiz cd orjinal bir Auto Route 2005 cd si olmus olacak.
Bu forum daki herkese tesekkurler, herkesde ihlas'li,birlik beraberlik oldumu, ne olursa olsun , birseyler basarilir ! kardesliginiz devam etsin, selamlar !
• Austria • Belgium • Denmark • Finland (south-central only) • Germany • Greece (Athens only) • Luxembourg • Netherlands • Norway • Sweden • Switzerland • United Kingdom (England, Scotland, and Wales) • Urban areas of France, Italy, Portugal, Spain, and United Kingdom (Northern Ireland).
In addition, AutoRoute 2005 also provides some street-level coverage, but does not support address find for Channel Islands, Czech Republic, Ireland, Isle of Man, Liechtenstein, Monaco, San Marino, Slovakia, and Vatican City.
arkadaşlar neden ısrarlar**** e upload ediyorsunuz. premium account u olmayanlar perişan oluyor. her iki download arasında modem resetlemek zorunda kalıyoruz. static ip olanların durumu ise berbat. 60 dakikada bir download a izin veriyor.
**** da tekrar download konusunda bir sıkıntı yoktu sanırım. veya alternatif birşey yapsak da boyle buyuk dosyalarda canımız çıkmasa
arkadaşlar neden ısrarlar**** e upload ediyorsunuz. premium account u olmayanlar perişan oluyor. her iki download arasında modem resetlemek zorunda kalıyoruz. static ip olanların durumu ise berbat. 60 dakikada bir download a izin veriyor.
**** da tekrar download konusunda bir sıkıntı yoktu sanırım. veya alternatif birşey yapsak da boyle buyuk dosyalarda canımız çıkmasa
Merhaba arkadaşlar, ben yol bilgisayarı için sizlerden bilgi almak istiorum. arbadakullanmak için hangi aleti nerede alabilirim. bana tavsiyede bulunursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler. ( bu konuda hemen hiç ilgim yok)
Merhaba arkadaşlar, ben yol bilgisayarı için sizlerden bilgi almak istiorum. arbadakullanmak için hangi aleti nerede alabilirim. bana tavsiyede bulunursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler. ( bu konuda hemen hiç ilgim yok)
seve seve yardım ederiz de onceki sayfaları okumadan mesaj attığın hissine kapıldım nedense..... soru sormadan önce iyice okuyoruz 1. sayfadan itibaren.
su anda turkiyede sadece navturk adlı sistem var. tek parça satın alıp, türkiyede kullanabileceğin.
Yeni programı beklemekten başka çare kalmadı :((
TOM TOM iyi güzel hoş ama İzmir için arka yollarda sapıtıyor. Yada Karşıyaka tarafında Mavişehir'e geldiğimde kendimi deniz üzerinde gidiyor görüyorum. İstanbul için nasıl bilemem.
şu tom tom u bir editleyebilsek çok faydalı olacak...
Kuzey Amerikada WAAS diye bir sistem var. bu sistem GSM sistemi gibi çalışıyor sanıyorum. waas destekleyen alıcılar ile yarım metreye varan accuracy sağlanıyormuş. yani bir takım merkezler var. bunlar uydu bilgisini sürekli güncel tutup alıcı cihazlar ile haberleşerek keskin pozisyon doğrulugu sağlıyor. Avrupa'da EGNOS diye bir sistem varmış. bunların kullanım alanı sanayi ve askeri düzeyde ama garmin kuzey amerika pazarında waas destekli cihazlarını satışa sundu coktan. waas için abonelik gerekiyor sanıyorum. türkiyede hayal bunlar tabi.
vaktim olmadığı için tom tom haritası editleme nasıl yapılıyor araştıramadım. yeni versiyonları update leri beklerken boş durmayalım bence. tecrübeli arkadaşlar araştırmaya başlayalım...... navturk den umudu kesmek üzereyim...... yani bu adamların bunu yakın zamanda satışa çıkartacakları yok gibi geliyor. biraz hantallaşmışlar sanıyorum. işletmelerde oluyor böyle. 15 senedir çalışıyoruz diyorlar. zaten 15 senede geldikleri seviyeye bakılırsa ne kadar hızlı ilerledikleri ortada:) rant kavgasından bahsedildi. ama siz işi bitirip pazara çıkarttınız mı sizi kimse durdurumaz. belkide otosanla anlaşıp tekelcilik yapacaklar. bilemiyoruz. biz başımızın çaresine bakalım.
saygılar sevgiler
bugün NAVTÜRK le görüştüm. IPAQ 6515 için harita hazırmış. Bayramdan sonra HP nin 444 71 71 numaralı telefonundan detaylı bilgi alınabilir. Dağıtımı HP yapacakmış. Ücretli olup olmadığını bilmiyorum ama tahminim ücretsiz olacak çünkü bundan sonra satılacak IPAQ lerde NAVTURK yüklü gelecekmiş.
bugün NAVTÜRK le görüştüm. IPAQ 6515 için harita hazırmış. Bayramdan sonra HP nin 444 71 71 numaralı telefonundan detaylı bilgi alınabilir. Dağıtımı HP yapacakmış. Ücretli olup olmadığını bilmiyorum ama tahminim ücretsiz olacak çünkü bundan sonra satılacak IPAQ lerde NAVTURK yüklü gelecekmiş.
Bende dun konustum navturkle aynı seyi söylediler hp yi aradım su an için böyle bişi söylemem mumkun değil tomtom'u takip edin diyorlar
Bu arada Emir' e PM attım rar şifreleri için ama kendisi buralarda yok galiba, şu istanbul haritasını 6515 imde denemek istiyorum bayramda. Şifreyi bana gönderebilecek birisi var mı?
Anlaşılan uzun bir süre TOM TOM ile idare edeceğiz.
Peki tom tom'da kullanılmak üzere harita yapılabiliyor mu ? Söylemek istediğim her ilin kitapçılarda satılan şehir rehberleri mevcut, bunlar sayfa sayfa birleştirilip uygun formata çevirebilir mi ?
Buradaki arkadaşlarla farklı illerin haritalarını yapıp burada paylaşabiliriz .. Birlikten kuvvet doğar ...