arkadaşlar çok yakında navtürk programını upload edicem bu akşamdan başlıyorum sizler için açık bırakıcam bu güzel nimetten sizde yararlanıcaksınız nasıl yapacağınızı tek tek göstericem çok basit gerçekten , tabiki yeni bir konu altında olucak burası biraz karıştı sadece navtürk üzerine bir konu açacağım yarın herkes navtürklü olucak
harika. resmen voltranı oluşturduk arkadaşlar. sende başlık olarak GPS Turkiye (NavTurk) yazarsan indexlemiş oluruz. bekliyoruz.
Ulvi bey, bu sitede ilk yazim ama surekli bu GPS olayini burada'da takip ediyorum. Actigin konuyu bulamadim, link verebilirmisin? Kendim Hollanda'da Navigasyon sistemi pazarlamaciligi yapiyorum, ozellikle Mio 168. Birisi bana Navturk'u saglamada yardimci olursa cok sevinirim.
Arkadaşlar navtürkden gelen uyarı nedeni ile programı rapidden sildim , ve navtürkdekilerden özür diliyorum....
bir başka bilgide navtürkdekiler programı ileriki dönemlerde satacaklarını söylediler ve harita güncelleme olayınıda satın alanların 1 yıl boyunca ücretsiz yapabileceklerini söylediler o nedenle bu tarz programı yüklemeler yapmamıza gerek yok...
Herkes Yasal Program Kullansın...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulwi -- 30 Aralık 2005 9:31:20 >
bende aynı fikirdeyim. lakin mesela ben eğer navturk ü deneyebilseydim iyi olurdu. ona göre parasını verir satın alırdım. çünkü burda bir arkadaş yazdı, bildiğim yolda giderken birden sağa dönüş veriyor diye. o arkadaşta dalıyormuş mesela hemen sağa, belki kestirme bir yol vardır diye, bir sonraki sokaktan yine aynı yola çıkartıyormuş. yada mesela ana caddede giderken sola dönüş veriyormuş, ama ortada refüj var hayvan gibi. bu tip eksiklikleri varmış yani. onun haricinde kullandıkları mio çok kalite bir programmış. tam asfalt programı yani şehir navigasyonu için. tom tom un programına çok benziyormuş. falan filan.
telif önemli gerçekten. yoksa gelişemeyiz. sadece elalemin yaptığı programları taklit etmekle veya onlara telif ödemekle yetiniriz.
forumdaki arkadaşlar ispiyonlamış , bana o şekilde ulaştılar , neyse bir şekilde şimdilik sorun yok ama banada ders oldu artık öyle herkese yardım etmek yok tanıdıklarım dışındakilere yardım etmeyecem , herkese kolay gelsin...
arkadaşlar merhaba, cehaletimi hoşgörerek cevap yazabileceğinizi düşünüyorum.. i-mate pda2k cihazım var.. navigasyon olarak free veya ücretli kullanmak için ne yapmam gerekiyor . eminim benim durumumda olan arkadaşlarda vardır. forumu baştan sona okudum kafam iyice karıştı. şimdiden teşekkür ederim..saygılar
Ulvi Kardes canini sikma sen, Madem yasak diyorlar. Ben sizler icin Baska bir sey yakaladim ve ilk firsatta Buraya yükleyecegim.!!!
Belki Navturkten de iyidir. Istanbul falan sokak sokak gösteriyor.
Navturke selamlar internette olan Bu islerle Basacikamaz Hic ugrasmasin.....
@eerkut Cevap Yukarda yükleyecegim Haritayi Parasiz Kullanabilirsin. Parali istersen Navturke gitmelisin ve Bir GPS Sahibi olmalisin.
Emir Kaya
quote:
Orjinalden alıntı: ulwi
forumdaki arkadaşlar ispiyonlamış , bana o şekilde ulaştılar , neyse bir şekilde şimdilik sorun yok ama banada ders oldu artık öyle herkese yardım etmek yok tanıdıklarım dışındakilere yardım etmeyecem , herkese kolay gelsin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir Kaya -- 30 Aralık 2005 16:02:24 >
Arkadaslar Asagidan zorda olsa indirmeye calisin...**** de isler zor ama ne yapalim. Asagida indreceginiz Sadece Tomtom Haritasidir. Esas Ana Program Tomtomdur Onuda yükleyecegim. istanbul Cadde cadde gösteriyor ve Türkiye geneli var. 191 MB dir Hepinize Hayirli olsun. Download 1. Sayfada
çok sağol ellerine sağlık. yanlız uploadlarda ****.com u tercih etsen super olur. rapid beni kanser etti.....:) iki kere arka arkaya download yapmak için 1 saat beklemek gerekiyor. şirkette sabit ip var allahtan evdeyim de modem e reset atıp yeni ip alıp indiriyorum beklemeden..
programı ne zaman yollayacaksın. çok merak ediyorum hakkaten. çünkü eğer dediğin gibiyse full kapsamlı bir gps sahibi olacağız. ben senede iki üç kere avrupaya gidiyorum. çok faydalı olacak. ellerine sağlık tekrar.
sevgiler
bu iş bitmiştir ..sevgili emir, sana ne kadar teşekkür etsem azdır ..harita tomtom n5 ile sorunsuz çalışıyor 6515 te..gps de çalışıyor nihayet..biraz eski ama çok ayrıntılı, hayran kaldım..abi saolasın varolasın, ne diyim..
Emir arkadaşım tekrar tekrar teşekkür ediyorum sabahın 5 ine kadar ugraştım ama değdi...Türkiye ve Dogu avrupa olması süper birşey ellerine sağlık... Avrupa vardı amerika geldi şimdide dogu avrupa işlem tamamdır [image][/image]
inanilmaz harika bi olay emir kaya hakikaten muhteşem bişi ellerine kollarına sağlık su an evde harita üzerinde dolaşıyorum birazdan cıkıp navigasyon yapıcam eger gps cihazı konusunda bi sıkıntı yaratmazsa harikaa olduu demek lazım
bende katılıyorum cihazımı aldığımdan beri bu kadar mutlu olmamıştım simdi dışarda test ettim ve haritalarım ve tomtomun mükemmel çalıştığını söyliyebilirim rota ses 3 boyut inanılmazdi Belirllediğiniz rotadan değişiklik yaptığınız anda hemen en yakın alternatif yolu çıkartıp yönlendirebiliriyor sizi ayrıca kullandığınız yollarda giderken en ufak bi sapmada yapmadı.Bu bence artık olayı bitirmiştir.NAVTURK artık başının çaresine baksın diyebilirim. Bu programı bize kazandıran herkeze teşekkürlerimizi sunup ellerine kollarına sağlık demek lazım.
oda bu TomTom icin "Eastern Europe Map" neden suan piyasaya cikti ve neden TomTomun resmi sayfasinda satin alinmiyor...! western Europe;America vs. var.
yoksa bunlar yeni kurlmus bir Türk firmasini büyümeden yok etmek'mi istiyorlar. benim PPC yok, symbian Telefon kullaniyorum ve Navtürk Symbian icin programi cikardigi anda bunu seve seve satin alirim (oturdumuz dali kesmeyelim).
moon121 arkadaşım anladığım kadarıyla kafana takılan sorular var ben sana kısa yoldan açıklık getireyim.. İlk önce burada kimse yeni kurulan bir şirketin çökmesini istemez burası bir paylaşım ,yardımlaşma ve bilgilendirme yeridir... Sen biliyormusun bu navigasyon kaç senedir avrupada kullanılmakta ve sen biliyormusun bu sisteme yurt dışına çıktığında agzı açık bir şekilde bakan vatandaşlarımızı ? Neden bir mobil cihaz çıktığında avrupayla aynı anda Türkiye de satılmaya başlıyor ? Neden Edge (Enhanced Data Rates for Global Evoluation network) avrupada daha birçok ülkede kullanılmadan Türkiye de kullanılmaya başladıda senelerdir Avrupa da kullanılan navigasyon sistemi yeni gelmeye başladı ? İşte ilk önce bu soruları kendine sor daha sonra arkadaşlar hakkında yorum yap ... Aklından hiç rant olayı veya hizmetden önce ekonomik bir gelir sağlamak geçti mi ? Eğer burada Başta Emir arkadaşım olmassa bizler hala jpg fotograflar üzerine calibrasyon çalışması yaparak Türkiye haritası oluşturmaya çalışıyorduk...Ha navturk mü ? Tebrik etmek lazım büyük bir eksikliği gidermeye çalışıyorlar. Onlarında kendilerine göre haklı yanları var ilk önce (benim gözümde) beş para etmez makina ile yapılan programı satıp maaliyeti kurtardıktan sonra programları mobil cihaz kullanan insanlara satmak... Zannetmeki buradaki insanlar 3-5 kuruş gelir sağlamak için böyle uğraşılar içine giriyor... Eğer navturk bu programı ppc kullanıcıları içinde satışa çıkarmış olsaydı bunların hiç biri olmazdı bunuda bilesin... Biraz konu dışı bir yazı oldu arkadaşlardan özür diliyorum...
Birkaç yıldır Moskova'da Navigasyon sistemi kullanıyorum. İstanbul ve Türkiye haritalarını uzun süre aradım ancak bulamadım. Bir firmanın çalışmaları vardı, ancak harita veya program satmak yerine sistem satmayı tercih ettiler. Oysa benim Pocket PC ve GPS cihazım zaten var. Emin arkadaşa verdiği bilgiler ve yaptığı çalışmalar için teşekkür ederim. Ben de bilgi ve tecrübelerimi paylaşmak isterim.
oda bu TomTom icin "Eastern Europe Map" neden suan piyasaya cikti ve neden TomTomun resmi sayfasinda satin alinmiyor...! western Europe;America vs. var.
yoksa bunlar yeni kurlmus bir Türk firmasini büyümeden yok etmek'mi istiyorlar. benim PPC yok, symbian Telefon kullaniyorum ve Navtürk Symbian icin programi cikardigi anda bunu seve seve satin alirim (oturdumuz dali kesmeyelim)
neden yerli firma falan filan diye düşüneyimki bu firma bizi düşünüormu acaba. Şu an sattıkları cihaz 850YTL civarında ve ilerde 6515 'e yükliyceklerini söylüyorlar para istemiyceklermi Bizim onları düşünmemizden çok kendi cebimizi oların nekadar düşündüğüne bakmak lazım bence?
yoksa bunlar yeni kurlmus bir Türk firmasini büyümeden yok etmek'mi istiyorlar. benim PPC yok, symbian Telefon kullaniyorum ve Navtürk Symbian icin programi cikardigi anda bunu seve seve satin alirim (oturdumuz dali kesmeyelim)
neden yerli firma falan filan diye düşüneyimki bu firma bizi düşünüormu acaba. Şu an sattıkları cihaz 850YTL civarında ve ilerde 6515 'e yükliyceklerini söylüyorlar para istemiyceklermi Bizim onları düşünmemizden çok kendi cebimizi oların nekadar düşündüğüne bakmak lazım bence?
scoutm haklı, sermayenin yerlisi-yabancısı olmaz arkadaşlar. sermayenin tek güdüsü maksimum kardır. ne ülkeye faydayı düşünür, ne de teknolojik ilerlemeyi.bunlar(kullanım faydası ve teknolojik ilerleme) maksimum kar odaklı stratejilerin yan ürünleridir. boğaziçi öğrencilerinin çalışmalarının sömürülmesinden başka ne olabilir bu "navturk"? adamlar sadece pazarlama derdindeler.Türkiye'de navigasyon konusundaki piyasa eksikliğini görmüş uyanık girişimcilerin bir şirketi değil mi bu?
Keşke bu Boğaziçi çalışması Tübitak ile işbirliğine girseydi de üniversitemiz(pardüs projesinde olduğu gibi) tüm ülke yurttaşlarımıza GNU lisanslı bir program hediye edebilseydi.
evet bu konuda ücretsiz bir çalışma olması lazım..... zaten olacaktır mutlaka. ama biraz yaygınlaşması lazım.... ülkemizde ki eğitim düzeyini düşünürsek GPS navigasyonunun yaygınlaşmasının yavaş olmasına şaşırmamak lazım....
Simdi Deniyorki Bogazici Universite,de calisanlar yaptilar. Simdi Soruyorum Devletin imkanlarini ve Parasini Kullanarak yaptilar. ama Sonucta bir Para Kazanmak icin bir Program yazildi ama iyi ama Kötü orasi önemli degil,Bundan sonra satislar basladi Bu gelirler nereye gidiyor.????
Birde Bu isi bilenlere soruldumu PNA Kullanalim diye Hayir sorulmadi ben bir yerde görseydim PNA Kullanmayin derdim, Cöpten bir alet benim gözümde birde Kalkmislar Bununla bereaber Navturk 895 YTL ye satiyorlar. Yazik degilmi O Paraya Kardesim PNA yi Kaca Mal ettinki Programi kaca satiyorsun. Zaten PNA aletler Navi icin Baska bir seye yaramiyor suanda, Mecburen Navigasyonla satiliyor.Bizlere Programi yaklasik 500 YTL ye mal ederek satmak istiyorlar.Ellerindeki PNA alari satmak icin Programla satiyorlar,Ellerindeki PNA alardan Para Kazanmak icin yoksa baska sekilde satamazlar...
Bize sadece Programi satin hayir olmaz, Niye Sadece Alet ile birlikteymis Belki ilerde olabilirmis ????
Türkiyede insanlar Tam olarak blmiyorlar ve imkani olanlar Aliyor ama sonradan Pismanlik Duyuyorlar... Tabii isisten gectikten sonra
Konuya birde Öbür taraftan bakalim Pahali olma sebebine, bir yandan iyi oluyor Bazi zengin Cevrelere, Niye derseniz Alim gücü olmayanlarin Parasini onlardan cikariyorlarda ondan Onlar Pahali ucuz fark etmez alirlar.Alim gücü olmayanlarda internet,ten Bulmaya calisir bulur ve Kullanirlar...
Navturk Bunun Böyle olacagini iyi Biliyordu internette Dolasacagini ama Parasini cikartmaya calisti ve Cikartmistir,da...
Ama söyle bir sey olsaydi isteyen istedigi PDA ve Pocket PC sine yüklenebilir bir Program satsaydi ve Fiyati uygun olsaydi kimse Alternatif yolunda olmazdi. Diyelimki 895 YTL den 2 Milyon Alet satacagima 50 YTL den 10 Milyon satardim. Örnrk olarak Herkes gider alirdi ve Arabasinda Kullanirdi ve Menmun kalirdi. Bunlar kisa yoldan PNA lari satarak para Kazanmak istediler ama insallah O Aletleri satamamislardir, O Aletlere Karsi Alerjim var...
@Seyyah yazilarini okuyunca seni kizdirmi$$im herhalde niyetimde öyle bir$ey yok. Boardlarin hepisi "paylaşım ,yardımlaşma ve bilgilendirme yeri"
Bazi boardlar toplu halde bir Navigation DVD satin alip üyeler arasinda paylasiyor
Navigation konusunda kimisine göre profi bana göre acemiyim. burada ben kimseyi kötülemek veya kirmak istemedim
@emirkaya
1 Ağustos 2005 22:28:26 tarihindeki yazisini okumu$tum haritaya bakarsak 31.08.2005 09:28:26 tarihinde olu$turulmu$ ve tomtom'un resmi sayfasinda bu harita satilmiyorda ondan sormustum
quote:
• Alpen € 39,95 • Großbritannien € 59,95 • Deutschland, Österreich, Schweiz, Polen, Tjechië € 59,95 • Frankreich € 59,95 • Italien € 59,95 • Spanien, Portugal € 59,95 • Benelux € 59,95 • Skandinavien € 59,95 • Ganz West-Europa € 119,95 • USA west € 59,95 • USA mitten € 59,95 • VS Zentral-Sud € 59,95 • VS Midwest € 59,95 • VS Sudost € 59,95 • VS New England, Mid Atlantic € 59,95 • Kanada, Alaska € 59,95 • Ganz USA nord € 119,95 • Australien € 199,00
ben cellink bluetooth gps imi satmaya kara verdim. bilmiyorum burası yeri mi ama....... 6515 alacağım sanırım. on board gps istiyorum. tom tom birde arabada da external anten takıcam. XDA yi da şirkette başka işler için kullanıcam, yada onuda satarım bilmiyorum ona henüz karar vermedim.
elime geleli 1 ay olmadı. kutusunda full, aldığım fiyata kargo masrafını ekleyip karsız vericem. gerçekten sıfırdan farksız. sadece bir kere full şarj ettim. pili yarım bile bitmemiştir daha. Çakmak şarjı ve Adaptörü var kutuda. ilgilenenler venedikli@gmail.com adresine mail atabilirler.
bana maliyeti 150 USD yi buldu kargo masrafıyla falan. bu fiyata alabilirsiniz. posta ücreti haricinde, sadece 26 lira pul masrafı var PTT gümrüğünde. avantajınız: gümrük sorunlarını atlayarak ve ürünün çalıştığından emin olarak almanız. ilk mail atan alır arkadaşlar. mükemmel çalışıyor. tom tom, navturk, que, smart map, russo map.......v.s hepsiyle sorunsuz. sevgiler
Arkadaslar, inceleyenler varsa, hangi sehirler detayli, yani cadde ve numara olarak aranabiliyor. Sadece Istanbul mu yoksa baska sehirle de var mi. Bu arada bu programi sunan arkadaslara cok tesekkur ediyorum.
Merhaba Emir arkadasim, gercekten buyuk bir hizmet yaptin.
Cok tesekkurler. TomTom'un haritalarini ben de indirmeye basladim ve 6515'te kullanmayi dusunuyorum. "rar" dosyalarinin sifrelerini nasil ogrenebilirim?
Emir Usta yaptığın gerçekten büyük hizmet, çok teşekkürler, Harita boyutu çok büyük olduğundan mutlaka memory card kullanmak gerekiyor, cihazdaki ROM yeterli olmuyor, Bende tek CF slotlu ASUS PPC + CF GPS(Hafızasız) var, bu yüzden GPS ile kullanamadım ama harita üzerinde gezindiğim kadarıyla izmir de çok başarılı, Bluetooth gps almayı düşünüyorum, eğer Royaltek TR'de varsa alıcam, ya da Mio A 701 uygun fiyatla çıkarsa onu almayı düşünüyorum.
tamam ppc için onu biliyorum da programı pc'den çalıştırmak gerekmiyor mu (tomTom), ben mi yanlışlık yapıyorum. direk rar'dan açıp ppc'ye aktarılmıyor diye biliyorum keza. pc'de setup tıklandığında cihaz bulunamadı dedi, bağladım ve bu hatayı verdi.
ilk önce Activsync Kur sonra PDA ile Bilgisayar baglantisini Activsync ile yap.
Önce dil secimini yap Arkasindan Anvendung insalieren ve devam et Sonra sana soraca Ja Nein gibi sen orada Nein de ve Hafiza Kartini sec oraya yüklesin. yoksa sonra yerin kalmz PDA da Sonrasi Tamamdir okadar.
EmirKaya
quote:
Orjinalden alıntı: ortoerdo
tamam ppc için onu biliyorum da programı pc'den çalıştırmak gerekmiyor mu (tomTom), ben mi yanlışlık yapıyorum. direk rar'dan açıp ppc'ye aktarılmıyor diye biliyorum keza. pc'de setup tıklandığında cihaz bulunamadı dedi, bağladım ve bu hatayı verdi.
emir kaya arkadasim bende 1gb lik sd kart var buna avrupa haritasi nasil yukleyebilirim kullandigim pda yakumo alpha gps yardimci olabilirsen sevinirim bu arada senin bu yapmis oldugun calismalara cok tesekurler ilgiyle izliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boeing67 -- 3 Ocak 2006 3:01:47 >
Öncelikle emeği geçenlere teşekkürler,ben de şifre rica ediyorum ve tomtom wm2005 te düzgün şekilde çalışıyor mu acaba?Deneyen arkadaşlar var mı acaba?