arkadaşlar benim pek bilgim yok cep telefonuyla ve pc ile yolları nasıl görebilirim programları nerden bulabilirim yardımlarınızı bekliyorum cep telefonum nokia 6630 birde laptop um var msn adresim dolefx@hotmail.com
merhaba bende yeniyim biraz ama kısaca şöyle söyliyim. oncelıkle bır tane gps alıcısına ıhtıyacınız var. tercihen bluetooth bir alıcı sızın ıcın kullanışlı olacaktır. hem cep ile hem laptop ile kullanabılırsınız. bundan sonrası program ve harita temin etmeye kalıyor ki en buyuk sıkıntı burda başlıyor. çeşitli programlar mevcut. çeşitli haritalarda var. ama turkıye ıcın kapsamlı bir harita temin edemedim ben henüz. açıkcası daha gps alıcısı ıle Vito Smartmap adlı programda harita uzerınde yerimi göremedim.
konu ıle ılgılı en tecrubelı arkadaşımız emir. hepimiz onun azına bakıyoruz:D sevgili emir vito smart map i kurdum. regıster ettim. bluetooth recıever ımı goruyor. gps setup da port com6, baud rate 9600, data bits 8, parity odd(bunu even veya od yapmayınca testte bir sonuc cıkmıyor, keza yapınca cıkan sonuclarıda anlamıyorum tabi) sonucta harşta karsımda ama ben harıtayı kalemlere nereye cekersem ok ekranın merkezınde kalıyor. KM 0.00 gösterıyor. ne yapmam lazım sorun nerdedir? acaba ayarlarda problem olabılır mı
Arkadaslar önceki yazilarimdada söyledigim gibi PDA Pocket PC ler icin Bu Programlarla idare edecegiz,Ben Vito Programini Kullanmadim ama Kullanlar okadarda kötü oldugunu söylemediler Neyse Diyecegim Navturk Programi Bulununcaya kadar idare edecegiz...
Arkadaslar önceki yazilarimdada söyledigim gibi PDA Pocket PC ler icin Bu Programlarla idare edecegiz,Ben Vito Programini Kullanmadim ama Kullanlar okadarda kötü oldugunu söylemediler Neyse Diyecegim Navturk Programi Bulununcaya kadar idare edecegiz...
Emir Kaya
emir kardeş, ben sonunda bluetooth gps recieverım ile arabayla Vito yu çalıştırabildim. arabanın hızını tam olarak gösteriyor. yanlız istanbul haritası kayık biraz. yani anadolu yakasında sahilden giderken beni denizde gösteriyor. sanırım 1.5 km falan bir kayma söz konusu. map editor ile bu olay düzeltilebilir mi? zaten yol mol bişey yok o istanbul haritasında. şehir detayı için kendim jpg harita bulabilirsem vito ya uygulamayı düşnoyurm. bakalım becerebilecek miyim. ama once jpg harita temin etmek gerekiyor sanırım. www.istanbul.net.tr de şehir haritaları mevcut. ama bunlar parça parça birde flash versıyon varkı onun bıze bır faydası olmaz sanıyorum.
merhabalar, ben laptopuma bu gps sistemini kurmak istiyoum, bana gerekli olan program hangisidir, ve bu programi nerden bulabilirim, route66 nasil, almanyada yasiyorum ve avrupanin kartlari yeter zaten, yardimci olursaniz sevinirim.
Notebook icin en iyi Navi Programi Map & Guide veya Falk Navibook Bunlari Tavsiye edebilirim. Bir ara buraya Map & Guide yükledim ama sonradan silindi zaman asimindan. GPS olarakta USB GPS veya Notebook,unda Bluetooth varsa Bluetooth GPS Kullanabilirsin.
arkadaşlar, görüldüğü üzere GPS ile navigasyon konusunda ilgilenen kişi sayısı artıyor. herkesin GMAIL hesabı varsa elimizdeki haritaları programları birbirimize mail atabiliriz. şimdi ben parça parça Istanbul haritası yapmaya çalışıyorum. netten topladıklarımı birleştiriyorum.
aslında bitince cok basarılı olacak ama JPEG olarak bunu kullanabılecek PDA bilmiyorum ben:) benım alet 520mhz işlemcili ama o bıle açamaz cunku laptop bile zorlanıyor...... zaten açsa bile sokak isimleri okunmuyor. zoom yapınca bozuluyor zaten. yani benim yapacagım harita ile en fazla hangi sokaklarda ilerlediğini görebilirsin....
aslında istanbul.net.tr adresinde flash bir harita var fakat onu nasıl indirebiliriz ve kullanabiliriz ben bilmiyorum. flash dosya sağa sola ılerledıkce kucuk parçalar halınde bir yerden çağırıyor resimleri. ayrıca resim formatında değik sanırım cunku zoom yapınca bozulmuyor. yanı sistem fontlarını kullanıyor. konuyla ilgili bilgili bir arkadaş bizi yonlendırebılırse ordaki flash harita tam aradığımız şey.....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venedikli -- 2 Şubat 2006 19:37:21 >
Arkadaslar Mesajin ilk Basinda yazdigim gibi Tekrarlayayim, Ben Burada Kim ne biliyorsa ve Elinde ne tür Program varsa Paylasalim dedim.!!! Ama böyle MSN üzerinden falan Karsilikli alisverise karsiyim.Elinizde Neyiniz varsa Buraya sunarsiniz,ve Buradaki üyeler Faydalansinlar. Ama görüyorumki Bazi Arkadaslar Forumlar,dan Bulduklarini Baska yerlerde Satiyorlar,Bunun icin Bire bir Görüsmelerde eger Buraya bir Program sunulmamissa ve O Program Bire bir Görüsmelerde Kendi aralarinda alis veris yapiliyorsa Buna Karsiyim.
Yanlis anlasilmasin Herkes istedigiyle konusup alis veris yapabilir, Sanirim Ne demek istedigimi anladiniz.
Venedikli Kardes Düsüncelerin güzel ama O Haritalari Kullanmamiz biraz zor, Haritalari acmak sorun degil digelim ama GPS le Kullanilmasi Dahada zor.
paylaşım istediğini biliyorum. fakat gonderdıgın dosyalara erişemiyorum şahsen....... birtek vitosmartmap kurdum ondada harita kaymış. o harita zaten benim ihtiyaçlarımı karşılamıyor. buyuk dosyaları gmail ile paylaşabiliriz. msn den anında haberleşebiliriz. mesela ben sureklı bu gps ile ugrasıyorum. herhangı bırının cevap vermesı saatler veya günler alıyor burda. oylece tıkanıp kalıyorum.
vito nun ıcınden bı map manager çıktı. yaptıgım jpeg i orda açıp kordınat girebiliyorsun yanlış anlamadıysam. henuz kurcalama aşamasındayım. eğer çözebilirsem en azından hangı yolda hangı sokakta oldugumuzu görebileceğiz. tabiki adres girip rota çizdiremeyiz ama başlangıc ıcın buda iyidir. birkaç kişi bir araya gelsek onuda başarırız.....
Bir de Emir Kaya arkadaşın yolladığı tom tom route planner doğu avrupa haritasında türkiyedeki yollar vito smart map'tan çok daha detaylı olarak köylere kadar (detayları artırarak) kullanılabiliyor ve hata payı yok denecek kadar az. gps destekli olarak ta rahatça kulanabildim.
şimdi canbaz arkadaşın yolladıgı cd ile ilgili bilgileri vereyim.
bunlar garmin marka recieverlar ıcın yapılmış harıtalar. PPC de kullanma ıcın ique dye bir programı var garmin in. İpaq 3600 için yapılmış. onu yukledım benım alete. acılıyor fakat gps reciever'ımı görmüyor. vitosmartmap ile gayet iyi çalışıyorbendekı recıever. bu arada ique programına henuz harita yukleyemedim. eğer cd deki harştaları yukleyebilirsem canavar bir sistem olacak çünkü ique gercekten çok basarılı bir program. harıtalarda gayet detaylı. sokak sokak var. 10 numara bir gps'e sahıp olmamız an meselesi.
garmin gps 10 diye bir reciever var. bluetooth. ondan baska reciever ile çalışmıyor olabılır program emın degılım. araştırmalarım sürüyor. bu arada chulki nin cd sini kullanan arkadaşlara söylüyorum, mapsource ın yenı versıyonunu ındırmeyın bosuna cunku harıtaların detayları kayboluyor. unlock belası cıkıyor karşımıza.
isteyene ique yollayabılırım. zaten garmin.com da var. bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevınırım. mesela haritalar nasıl yuklenıyor ique'ye. saygılar, sevgiler.
venedikli, araştırman için çok teşekkür ederim..cd ye göz atabildiğim süre içinde pek bi şey bulamamıştım ppc entegrasyonu için. bu bilgi çok yararlı oldu. hakkaten çalıştırabilirsek süper olcak, haritalar çok detaylı. şu vize haftası geçsin ben de eğilicem bu konuya iyice.(6515 var bende, ique yi buna kurup bi deniyim bakalım)
arkadaşlar olay tamamdır. Artık Garmin marka bir GPS sahibiyim..........:) uzun süren araştırmalarım sonucu PPC de canbaz kardeşimin gönderdiği haritaları çalıştırdım. on numara!!!!! tek eksik haritaların routeable olmaması. yani adres verince rota çizemiyor. ama sanırım onuda hallederiz yakında. garmin turkıye ıcın routable bi harıta cıkartır yada vardır yakında buluruz. smart map tom tom falan bunların hiçbirine gerek yok. zaten bu programın yanında diğerleri gözyaşları içinde kalır..............
hatta konuşuyor alet. şu an sadece ingilizce konuşuyor ama ben onunda icabına bakıp türkçe konuşturacağım. çok yakında forumda yeni bir başlık ile sunacağım hepsini size şimdi bir süre test sürüşü yapıcam. ve dinleneceğim tabi ki.
sonuç: azmin elinden bir tek uçanla kaçan kurtulur bilgisayar ile yapılamayacak şey yok arkadaşlar.
Emir kardeş bu başlığı açtığın için teşekkürler. Canbaz Hulki üşenmeyip cd yapıp bizimle paylaştığın için tekrar teşekkürler. saygılar sevgiler
olay budur.. işbriliğinin gözünü seviyim be!! saolasın venedikli kardeş.. dün sitesinden iki program indirdim ama beceremedim alete kurmayı. kurduğun program hangisi? sürüş sonuçlarını da sabırsızlıla bekliyorum
arkadaşlar olay tamamdır. Artık Garmin marka bir GPS sahibiyim..........:) uzun süren araştırmalarım sonucu PPC de canbaz kardeşimin gönderdiği haritaları çalıştırdım. on numara!!!!! tek eksik haritaların routeable olmaması. yani adres verince rota çizemiyor. ama sanırım onuda hallederiz yakında. garmin turkıye ıcın routable bi harıta cıkartır yada vardır yakında buluruz. smart map tom tom falan bunların hiçbirine gerek yok. zaten bu programın yanında diğerleri gözyaşları içinde kalır..............
hatta konuşuyor alet. şu an sadece ingilizce konuşuyor ama ben onunda icabına bakıp türkçe konuşturacağım. çok yakında forumda yeni bir başlık ile sunacağım hepsini size şimdi bir süre test sürüşü yapıcam. ve dinleneceğim tabi ki.
sonuç: azmin elinden bir tek uçanla kaçan kurtulur bilgisayar ile yapılamayacak şey yok arkadaşlar.
Emir kardeş bu başlığı açtığın için teşekkürler. Canbaz Hulki üşenmeyip cd yapıp bizimle paylaştığın için tekrar teşekkürler. saygılar sevgiler
tebrik ediyorum arkadaşım hepimizin gözü aydınn saolasınn şimdi çözdüğün programı pcc'imizde kullanabilmek için nasıl paylaşabiliriz?
şimdi ılk test sürüşümü bu gece yaptım. göztepeden ortaköye gıttım geldım. gayet başarılı. baya sokak sokak gösteriyor yahu.... super.
hiç bir yanlış bılgı vermıyor. bu arada benım arabanın 7-8km fazla sürat gösterdiğini öğrenmiş oldum:)
arada çok ender 2-3 sanıye duruyor. yanı sankı ılerlemıyormuşsun gibi. sonra hemen topluyor ama bu olay son model BMW lerdeki GPS lerdede oluyor. uydularla haberleşme sırasında agaclar bıle etkılı olabılıyor. uydular 20-50 wat arası yayın yapıyor. o yüzden duvardan falan çekmıyor aletler. arabada gayet başarılı.
şimdi bılgısayarda mapsource ile çizdiğim rotayı PPC ye aktarma mevzusunu araştırıyorum. cok faydalı olacak. bilmediğin bir adresin rotasını bılgısayarda çizip alete yukleyıp gideceğiz inşallah.... gelişmelerden haberdar edecegım. sevgiler
arkadaşlar saolsun seyyah abimiz, bana avrupa için elindeki tomtom haritalarını verdi ancak verdiği program pocket pc için, bildiğim kadarıyla haritalar arasında fark yok, yani aynı haritaları palm'dede kullanabiliyorum ama bir türlü palm için tomtom 5 programını bulamadım.
arkadaşlar bana palmde kullanılmak üzere avrupa haritaları olan tomtom 5 veya navigon verebilecek olan var mı? elimizde via michelin var avrupa için memnun değiliz malesef.
sevgili venedikli arkadaşım garmin com da ique 3600 altında birçok program var, yaptığın işlemkeri daha detaylı ve adım adım anlatabilirmisin?, Bir de CD de birbirinin hemen hemen aynı bir çok program var istanbul umu kurdun?
orto, gold pocket(seçilebilir) i öneririm, ankara istanbul izmir sokak sokak ve tüm türkiye var(ama çok ayrıntılı değil, karayolları var) dediğin gibi bi çok program var.ben de que yi(gps10) kurdum 6515 e ama harita yüklemenin yolunu bulamdım bi türlü..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canbazhulki -- 23 Aralık 2005 21:13:50 >
orto, gold pocket(seçilebilir) i öneririm, ankara istanbul izmir sokak sokak ve tüm türkiye var(ama çok ayrıntılı değil, karayolları var) dediğin gibi bi çok program var.ben de que yi(gps10) kurdum 6515 e ama harita yüklemenin yolunu bulamdım bi türlü..
Sehir haritalarını ozellikle ankara nereden indirebilirim?
Garmin ile ilgilenen arkadaşlara Sanırım gps cihazına ve ppc ye göre değişik software yüklemek gerekiyor, ique 3600 palm için, gps 10 ise ppc+bluetooth gps için, gps 10 pocket pc ye yükleniyor, ama israrla bluetooth gps arıyor, sistem setup da seçilebilecek tek gps var o da gps 10 bluetooth, CF gps ile çalışmıyor. Bende pocket pc ve CF gps var, bu yüzden garmin CF gps software yüklemeye çalıştım ama onun software i sadece 2.7 ye update için, kısacasi 3-4 saat google da aradım, softwarine ulaşamadım, bu konuda uğraşan arkadaşlardan öneriler bekliyorum, ben burada tıkandım.
Bir de Emir Kaya arkadaştan hiç ses çıkmıyor, onun çok değerli katkıları oluyordu, sanırım işleri yoğun şu sıralar. Duyurduğu Mio a 701 isimli cihaz sanırım 5-8 ocak taki ces fuarında piyasaya sürülecek, henüz hiçbir yerde yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orto -- 24 Aralık 2005 13:49:05 >
gerçekten sitesinde çok fazla program var.ben de gps 10 yükledim, gps sinyalini bluetooth tan almaya çalışıyor.o programa da harita yükleyemedim.orto sen gps 10 u kurup harita yükleyebildin mi?
indirebileceğimiz bi yer bilmiyorum nette.ama açık adresini pm den iletirsen kargolayabilirim uygun bi zamanda.
canbazhulki Ben ASUS pocket pc ve billionton cf gps receiver kullanıyorum, garmin in pc deki harita yükleme programı (garmin in CF gps programını kuramadığımdan) PPC mi görmüyor. Bu yüzden harita yüklemeyle uğraşamadım.
indirebileceğimiz bi yer bilmiyorum nette.ama açık adresini pm den iletirsen kargolayabilirim uygun bi zamanda.
PM attım fakat gönderirken hata verdi eger gelmediyse tekrar gondercem
bende birtane magellan meridian gold var ve birde 6515 hp var ben hp ile uyumlu çalışabilecek bir program arıyorum siteden okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlar garmindeki prgleri uyarlamışlar.
Hepinize teşekkür ederim baya bilgilendim bu forumları okuyunca.
rica etsem hp6515 ile nasıl ve hangi prgyi yükleyerek yapabileceğimi ve haritaları nasıl alabileceğimi söylerseniz sevinirim.
kardesler bana bi fikir versenize gps-maus royaltek 2001 sirf3 i almayi düsünüyorum, ama 2001 mi alayim 2010 mu,karar veremedim daha dogrusu anlamadim!!?? arasindaki fark sadece sarjinin daha uzun gittigimi yani?? anlamadigim nokta su ebay de 2010 daha ucuza gidiyor niye acaba, iyisi olan 2001 mi ozaman, kafam karisti????????
PM yollamistim Hangisini alirsan al Menmun Kalirsin Hayirli olsun....
Emir Kaya
quote:
Orjinalden alıntı: gemlikli
kardesler bana bi fikir versenize gps-maus royaltek 2001 sirf3 i almayi düsünüyorum, ama 2001 mi alayim 2010 mu,karar veremedim daha dogrusu anlamadim!!?? arasindaki fark sadece sarjinin daha uzun gittigimi yani?? anlamadigim nokta su ebay de 2010 daha ucuza gidiyor niye acaba, iyisi olan 2001 mi ozaman, kafam karisti????????
arkadaşlar gecikme için sorry cunku araştırmalarım sürdü baya. tam bir sonuç yazmak istedim... şimdi yeni bir başlık atacağım. ne yazalım başlığa her arayan tık diye ulaşsın....... yorumlarınızı yazın. başlık seçelim sevgiler.
tum ıhtıyacınız olan bir Windows PDA ve bir GPS 10 reciever veya NMEA kodlu bir gps alıcısı. nemerix olabilir sirf olabilir. farketmez. başlığa ne yazalım??? cabuk yazın ki heyecanla bekleyen arkadaşları daha fazla bekletmeyelim
bu başlık iyiydi de cok fazla mesaj var en arkada olacak.... hatta yabancı forumlarda sticky thread ler var en basta duruyor hep keşke öyle bişey olsa. neyse ben GPS turkiye gibi bi başlık çakıyorum şimdi bunu yazayım. sonrada şu tom tom 3 boyutlu haritalar olayına girebilirim. cunku route veremiyorum delireceğim. haritalar adres olayını desteklemıyor... neyse
evet ya kardes burda stiky yapma imkani yokmu acaba?? yani sabit konu olarak yukari alinamazmiki?? bencede bu baslik iyidi yani yeni girenler, yada bilgisiz olanlar burda bilgilenip yavas yavas olayi cözüyolardi be usta, mesela ben ;) neyse madem bencede "gps Türkiyemmm" olsun
Ne olduu ben şimdi anlamadım harita ve programları çözdükmü çözemedikmii ?
Ne olduu ben şimdi anlamadım harita ve programları çözdükmü çözemedikmii ?
arkadaşlar, program upload edebileceğim bedava bir site var mı bildiginiz? link koyacağım mesaja. ben bır iki yer denedim ama olmadı bir türlü.. hadi bekliyorum. herşey hazır. detaylı açıklamalar linkler.....
Postu yolladım. sanırım sticky nin karşılığı "üst konu". üst konu yapmak için rütbeli olmak gerekiyor olabilir. rütbeli bir arkadaş postu üst konu yaparsa cok aramadan erişilebilir. ben kendi adıma çok ama çok aradığım için, girmediğim forum kalmadığı için üst konu yapmakta fayda var diye düşünüyorum.
Sanırım bu garmin programı sadece bluetooth gps lerle çalışıyor, venedikli arkadaş işin suyunu çıkardı, kaç gündür azz sonra diyip duruyor bu kadar tantanadan sonra genelde pek düzgün bi şey çıkmaz ya hadi bakalım genede bekliyoruz
Bir de program yollamak için için upload sitesi yerine bu foruma özel bir gmail hesabı açıp programı oraya yollayıp kullanıcı adı ve şifresini forumda verebiliriz.
senin gibilere fazla bu yaptıklarım aslında ama.... diğer arkadaşların hatırı var....
Blackberry Bold/ 16gb Macbook 2.4ghz 8gb / Mac Os X 10.6.1 / Windows XP3
arkadaşlar çok yakında navtürk programını upload edicem bu akşamdan başlıyorum sizler için açık bırakıcam bu güzel nimetten sizde yararlanıcaksınız nasıl yapacağınızı tek tek göstericem çok basit gerçekten , tabiki yeni bir konu altında olucak burası biraz karıştı sadece navtürk üzerine bir konu açacağım yarın herkes navtürklü olucak