arkadaşlar benim pek bilgim yok cep telefonuyla ve pc ile yolları nasıl görebilirim programları nerden bulabilirim yardımlarınızı bekliyorum cep telefonum nokia 6630 birde laptop um var msn adresim dolefx@hotmail.com
merhaba bende yeniyim biraz ama kısaca şöyle söyliyim. oncelıkle bır tane gps alıcısına ıhtıyacınız var. tercihen bluetooth bir alıcı sızın ıcın kullanışlı olacaktır. hem cep ile hem laptop ile kullanabılırsınız. bundan sonrası program ve harita temin etmeye kalıyor ki en buyuk sıkıntı burda başlıyor. çeşitli programlar mevcut. çeşitli haritalarda var. ama turkıye ıcın kapsamlı bir harita temin edemedim ben henüz. açıkcası daha gps alıcısı ıle Vito Smartmap adlı programda harita uzerınde yerimi göremedim.
konu ıle ılgılı en tecrubelı arkadaşımız emir. hepimiz onun azına bakıyoruz:D sevgili emir vito smart map i kurdum. regıster ettim. bluetooth recıever ımı goruyor. gps setup da port com6, baud rate 9600, data bits 8, parity odd(bunu even veya od yapmayınca testte bir sonuc cıkmıyor, keza yapınca cıkan sonuclarıda anlamıyorum tabi) sonucta harşta karsımda ama ben harıtayı kalemlere nereye cekersem ok ekranın merkezınde kalıyor. KM 0.00 gösterıyor. ne yapmam lazım sorun nerdedir? acaba ayarlarda problem olabılır mı
Arkadaslar önceki yazilarimdada söyledigim gibi PDA Pocket PC ler icin Bu Programlarla idare edecegiz,Ben Vito Programini Kullanmadim ama Kullanlar okadarda kötü oldugunu söylemediler Neyse Diyecegim Navturk Programi Bulununcaya kadar idare edecegiz...
Arkadaslar önceki yazilarimdada söyledigim gibi PDA Pocket PC ler icin Bu Programlarla idare edecegiz,Ben Vito Programini Kullanmadim ama Kullanlar okadarda kötü oldugunu söylemediler Neyse Diyecegim Navturk Programi Bulununcaya kadar idare edecegiz...
Emir Kaya
emir kardeş, ben sonunda bluetooth gps recieverım ile arabayla Vito yu çalıştırabildim. arabanın hızını tam olarak gösteriyor. yanlız istanbul haritası kayık biraz. yani anadolu yakasında sahilden giderken beni denizde gösteriyor. sanırım 1.5 km falan bir kayma söz konusu. map editor ile bu olay düzeltilebilir mi? zaten yol mol bişey yok o istanbul haritasında. şehir detayı için kendim jpg harita bulabilirsem vito ya uygulamayı düşnoyurm. bakalım becerebilecek miyim. ama once jpg harita temin etmek gerekiyor sanırım. www.istanbul.net.tr de şehir haritaları mevcut. ama bunlar parça parça birde flash versıyon varkı onun bıze bır faydası olmaz sanıyorum.
merhabalar, ben laptopuma bu gps sistemini kurmak istiyoum, bana gerekli olan program hangisidir, ve bu programi nerden bulabilirim, route66 nasil, almanyada yasiyorum ve avrupanin kartlari yeter zaten, yardimci olursaniz sevinirim.
Notebook icin en iyi Navi Programi Map & Guide veya Falk Navibook Bunlari Tavsiye edebilirim. Bir ara buraya Map & Guide yükledim ama sonradan silindi zaman asimindan. GPS olarakta USB GPS veya Notebook,unda Bluetooth varsa Bluetooth GPS Kullanabilirsin.
arkadaşlar, görüldüğü üzere GPS ile navigasyon konusunda ilgilenen kişi sayısı artıyor. herkesin GMAIL hesabı varsa elimizdeki haritaları programları birbirimize mail atabiliriz. şimdi ben parça parça Istanbul haritası yapmaya çalışıyorum. netten topladıklarımı birleştiriyorum.
aslında bitince cok basarılı olacak ama JPEG olarak bunu kullanabılecek PDA bilmiyorum ben:) benım alet 520mhz işlemcili ama o bıle açamaz cunku laptop bile zorlanıyor...... zaten açsa bile sokak isimleri okunmuyor. zoom yapınca bozuluyor zaten. yani benim yapacagım harita ile en fazla hangi sokaklarda ilerlediğini görebilirsin....
aslında istanbul.net.tr adresinde flash bir harita var fakat onu nasıl indirebiliriz ve kullanabiliriz ben bilmiyorum. flash dosya sağa sola ılerledıkce kucuk parçalar halınde bir yerden çağırıyor resimleri. ayrıca resim formatında değik sanırım cunku zoom yapınca bozulmuyor. yanı sistem fontlarını kullanıyor. konuyla ilgili bilgili bir arkadaş bizi yonlendırebılırse ordaki flash harita tam aradığımız şey.....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venedikli -- 2 Şubat 2006 19:37:21 >