arkadaşım bu verdiğin link çalışmıyor ***** yazan yere hemenpayla yazdım dosya bulunamıyor diyor bir yardım etsen tesekkurler serdar(serdar__dogan@hotmail.com)
arkadaşlar elimde çalıntı bir mio 136 marka bir gps cihazı var... bu cihazla beni yakalamaları mümkün mü ? cihazı ben satın aldıktan sonra çalıntı olduğunu anladım ve geri veremedim adama.. çalıntı cep telefonu gibi bulabilirler mi beni ? veya cihaz kullanıma kapanabilir mi ?
Bundan kısa bir süre önce Türkiye'de henüz satışa sunulmayan Mootorolanın A-1000 modelini ikinci el satın aldım. Bunu yaparken ki amacım hen cep telefonu hemde GPS olarak kullanılabilen symbian işletim sistemli bir pocket pc olmasıydı. Ancak içindeki yerleşik agps modülünü kullanamıyorum. Birkaç program kurdum ama başarılı olamadım. İçerisinde AGPS (Assisted GPS) var. AGPS araştırdığım kadarıyla GPRS aracılığıyla şebekeden uyduların konumlarını öğrenip daha hızlı ve kesin olarak GPS nin çalışmasını sağlıyor. Ülkemizdeki operatörlerin hiçbiri henüz AGPS hizmeti vermiyor. Ancak cihaza kurduğum nhGPS programının açılışında şöyle diyor "When you continue, the internal GPS of your phone will attempt to connect to the AGPS server of your network operator. AGPS is a service aiding the GPS to obtain a fix by suplying it with information about the current position of the GPS satelites. Your telecom operator may charge you for this service, or for the data traffic involved. If you don't want this, disconnect from internet now and press Cancel whenever the internet connection dialog pops up. The GPS will work fine without the AGPS service, altought it will take longer to acquire a GPS fix. As far as we know it is not possible to disable the AGPS feature." Ancak çok uzun beklemelerime rağmen gps uydularıyla herhangi bir bağlantı yakalayamadım. Harici Bluetooth GPS cihazına bağladığımda telefonu, kurduğum bütün programlar uyduları görüp yerimi bana bildirdiler ancak dahili GPS ile olmuyor. Hertürlü ayarını denedim başarılı olamadım. Umarım Motorola A-1000 ile GPS uydularına bağlanabilmiş biri vardırda bu metni boşuna yazmamış olurum(Kolum koptu).
emir kardesim... Bizim patron nereden bulduysa gitmis Hp-IPAQ almis ve tutturmus bana navigation harita diye. buradaki linklerden bir kac indirdim ve yukledim. Ancak calismio... Bana yardim edersen sevinirim...
benim arkdaşımda da vardı, bağlanamadığnı söylüyordu.
quote:
Orjinalden alıntı: Cadillacman
Bundan kısa bir süre önce Türkiye'de henüz satışa sunulmayan Mootorolanın A-1000 modelini ikinci el satın aldım. Bunu yaparken ki amacım hen cep telefonu hemde GPS olarak kullanılabilen symbian işletim sistemli bir pocket pc olmasıydı. Ancak içindeki yerleşik agps modülünü kullanamıyorum. Birkaç program kurdum ama başarılı olamadım. İçerisinde AGPS (Assisted GPS) var. AGPS araştırdığım kadarıyla GPRS aracılığıyla şebekeden uyduların konumlarını öğrenip daha hızlı ve kesin olarak GPS nin çalışmasını sağlıyor. Ülkemizdeki operatörlerin hiçbiri henüz AGPS hizmeti vermiyor. Ancak cihaza kurduğum nhGPS programının açılışında şöyle diyor "When you continue, the internal GPS of your phone will attempt to connect to the AGPS server of your network operator. AGPS is a service aiding the GPS to obtain a fix by suplying it with information about the current position of the GPS satelites. Your telecom operator may charge you for this service, or for the data traffic involved. If you don't want this, disconnect from internet now and press Cancel whenever the internet connection dialog pops up. The GPS will work fine without the AGPS service, altought it will take longer to acquire a GPS fix. As far as we know it is not possible to disable the AGPS feature." Ancak çok uzun beklemelerime rağmen gps uydularıyla herhangi bir bağlantı yakalayamadım. Harici Bluetooth GPS cihazına bağladığımda telefonu, kurduğum bütün programlar uyduları görüp yerimi bana bildirdiler ancak dahili GPS ile olmuyor. Hertürlü ayarını denedim başarılı olamadım. Umarım Motorola A-1000 ile GPS uydularına bağlanabilmiş biri vardırda bu metni boşuna yazmamış olurum(Kolum koptu).
I-Mate Jasjar veya XDA Exec'lerde Tomtom Navigator 5.21 ile kullanılması hiç de tarif edildiği kadar kolay değildir. Bir çok ince nokta vardır. Takip edilecek işlerde bir adımı atladığınızda devre bir türlü tamamlanmayacak ve hayal kırıklığına uğrayacaksınız.
Tomtom'un Mobil 2005 versiyonlarına yönelik ortalıkta dolaşan programların büyük bir kısmı sorunludur.
Jasjar'ımda bu sorunları aşmak için 1 ay uğraştım ve geldiğim nokta itibariyle Tomtom Navigator'u sorunsuz bir şekilde kullanabilir hale geldim. Şimdi sizinle tecrübelerimi ve bu anlamda sahip olduğum arşivi paylaşmak istiyorum: Aşağıdaki linkte ihtiyacınız olan bütün program ve desteği bulacaksınız. Sadece Tomtom Avrupa haritasını koymadım zaten Emir Kaya kardeşimiz bu platforma haritayı iliştirmiş.
Şimdi yapmanız gerekenleri sırasıyla izah edeceğim:
Programı Kurmadan Önce Yapmanız Gerekenler:
1- Bu forumun birinci sayfasından Eastern_Europe-Map(191MB)'i yükleyerek klasörüyle birlikte SD kartınıza yükleyiniz.
adresinden gönderdiğim dosyayı indirin ve rar'ı açın. Şifre yoktur. Bu rar.lı dosya içinde Tomtom 5.21'in denenmiş, çalışır durumda ve tam bir versiyonu vardır. Geçmişte Tomtom yüklemeleri denediyseniz herşeyi uninstall edin, pocketpc'nizi soft reset yapın. Ayrıca bu dosyada Jasjar'ın registry'sinde bluetooth ayarları için ihtiyaç duyacağınız düzenlemeleri yapacağınız editor programı "Tascal Registry Editor" de var. Bu programı jasjar'a kurup aşağıda tarif edilecek regedit işlemlerini yapacaksınız.
4- Programı çalıştırın, HKEY_LOCAL_MASCHINE\ControlPanel\GPS Settings adresine erişin
5- Şu adrese gidin: HKEY_LOCAL_MASCHINE\ControlPanel\GPS Settings
6- "hide" olarak işaretli olan DWORD dosyasını silin.
7- "Group" adında yeni bir DWORD dosyası oluşturun. Ve değer olarak "2" yazın, (dec) kısmını seçin
8- Artık cihazınızın "connection settings" bölümünde "GPS" adında yeni bir ikon oluştuğunu göreceksiniz.
Böylece Cihazınızın Tomtom çalışırken bluetooth gps'inizi görememe problemi ortadan kalkacaktır.
İKİNCİ AŞAMA: TOMTOM'UN KURULMASI
Download ettiğiniz Tomtom 5.21'i setup dosyasını tıklatarak Activesync ile kurulumunu yapın. Tomtom klasörünün içine bir türkçe ses klasörü yerleştirdim. Bu klasördeki iki ses dosyasını kurulumla birlikte Jasjar'ın içinde oluşturulan Mobile Device/Tomtom klasörünün içine yapıştırın.
ÜÇÜNCÜ AŞAMA: SİSTEM AYARLARININ YAPILMASI
9. Bluetooth GPS Cihazınızı açın. Uydu sinyalini aldığından emin olun. Örneğin Holux GPSLIM 236 Model cihazda kırmızı renkli led belirli bir periyotta yanıp sönmeye başlar... Her cihaz için benzer kodlama vardır. Cihazınızın setting kısmından Bluetooth'u seçin, "turn on bluetooth"u OK yapın, devices bölmüne gelin, buradan "new partnership" yapın, bluetooth gps'i göreceksiniz, "serial" seçimini yapın.
10. Aynı bluetooth menusunde, "Com Ports" sekmesini tıklatın, "Outgoing Port" için Com8'i seçin. Cihazın sağ üst köşesindeki "OK" butonunu tıklatarak pencereyi kapatın.
11. Ekranda kalan "Settings" bölümünde "GPS" ikonunu tıklatın, GPS Program port için Com0 ı seçin. Alttaki "Hardware" sekmesini tıklatın, "None" ı seçin. Baund Rate ile oynamayın. 4800 kalsın.
12. OK, diyerek GPS Menüsünü kapatın.
13. Programlardan Tomtom'u tıklatarak çalıştırın. GPS Ayarlarına gelin, "Another Bluetooth GPS" i seçin. En üste çıkan COM0 ı tıklatın. Tomtom'dan normal yoldan çıkın(programı kapatın)
14. Yeniden Setting menüsünden GPS ikonunu tıklatın. Bu defa COM8'i seçin. (Hatırlarsanız önceden bu ayarı COM0 olarak yapmıştık.)OK, diyerek bu menüyü kapatın.
15. Bluetooth ikonunu tıklatın. "Outgoing Port" ayarını Com0 a dönüştürün. OK, diyerek menüyü kapatın.
16. Yeniden GPS ikonunu tıklatın. Bu defa NONE olarak seçim yapın. OK, diyerek menüyü kapatın.
17. Jasjar'ın Telefon özelliğini "on" konumuna getirin. (Eğer telefon aktif durumda olmazsa cihaz bluetooth GPS'inizi hiçbir zaman göremeyecektir. Donanımsal bir gereklilik...ÖNEMLİ!..)
18. TOMTOM U ÇALIŞTIRIN...
5-10 saniye içinde Tomtom'un GPS'inizi gördüğünü ve çalıştığını göreceksiniz.
Eğer Tomtom Plus ayarlarını da yaparsanız, Türkiyenin her yerinin güncel hava durumuna bütün ayrıntılarıyla ve Türkçe olarak gprs üzerinden aldığınızı göreceksiniz. PLUS Ayarlarını yapmak için email inizi yazmanız ve şifre olarak "plus" vermeniz yeterlidir. Plus Veri alışverişinin GSM operatörünüzün GPRS tarifesi üzerinden olacağını unutmayın!
Umarım faydalı olur... Güzel günlerde kullanmanız dileklerimle....
Merhaba Blacakbelt; bende jamin kullanıyorum ama tomtom gps bağlantısı konusunda problemler yaşıyordum, sizin dediğiniz yontemide denedim ama maalesef bağlantı kuramıyorum yine. outgoing portu com0 yapma aşamasında port gözükmüyor eklemeye çalıştığımdada sanıyorum bu port kullanılıyor ekleyemezsiniz diye bir mesaj veriyor. yardımcı olursdan sevinirim saygılar...
BlackBelt bende imate jamin kullanıyorum ve Emirin dediği herşeyi yapmama rağmen bir türlü çalıştıramadım. şimdi senin dediklerinin print ettim ve tekrar haritalari download edip deneyecem insallah olur.
KHaRon- bize indirdiğin Navturk istanbul haritasıyla 45mb dosyanin linkini verirmisin?
arkadaşlar bende 9500 nokia var ve tom tom 5.2 yüklü herşeyi yapıyor. ama problemim tom tom çalışırken telefon geldiğinde çalışmıyor ve zil sesi çalmiyor yani araç bir nevi kitleniyor nasıl aşarız bunu.
Slmlar... Ben sorunu çözdüm hp gerçekten de hw6515 kullananlara ücretsiz navturk u yolluomus-kampanya oncesi alınsa bile-haftaya elimde olacak.(apo kardeşime yardımlarıdan dolayı teşekkürler) ugur65 sana indirdiğim yeri söylemek isterdim ama o forum kapandı zaten..ama isteniliosa ben upload edeiyim sonra link i veririm.Ama tekrar söylemek istiorum program tam diil ve de çalışmıo sadece harita olarak kullanılabilio sokaklar vs mevcut ama sadece goruosun baska bişi yok.
bende tomtom go classic var. versie 4.42 programi yuklu idi daha sonra ben 5.44 versie update yaptim ve problem basladi. makinayi actigimda =Activation code= yi soruyor haritalari acmak icin Activation codeyi almak icin =Product code(orjinal cd kodu)= lazim. ben alti 2 el aldim yani cd kodunu bilmiyorum. yani navigati yapmiyor. ne yapmaliyim orjinal cd 100 euro civari baska bir cozum olabilirmi TT5 balkon programi diye birseyler duydum nedir? yada sizin tavsiye edebileceginiz birseyler var mi?
Selam arkadaslar ben araniza yeni katildim ve bir sorum olacak elimde Tomtomun isvicre ve almanya haritalari var bu iki haritayi ayni anda kullanma imkanim varmi bunu ögrenmek istiyorm.Eger varsa aciklarsaniz sevinirim.. Herkese yardimlari icin simdiden tesekkur ederim
selam arkadalar.ben bu gün kayit oldum bu forum gercekten güzel. benim sorunum medion96800 ben buna tom tom yüklemeye kalktim ama su anda eski haline bile gelmiyor .bilgisayar bileUSB DEN tanimiyor.lütfen yardim edin bilmiyorum bozuldumu.
selam ogoksel arkadasimiz 8. sayfada aciklamis aslinda ama tam yapamadim yine de wm5 icin tomtom ya da baska bir gps ve turkiye haritasi istiyorum nasil yapabilirim linkler ve yukleme proseduru hakkinda yardimci olabilir misiniz? Cok tesekkurler simdiden...
Arkadaslar herkese merhabalar yeni bir xda neo aldim. tabir caiz ise pek anlamiyorum. bir kac sorum var. xda neo ya SD kartinin hangisini almam lazim. piyasada bu kartlar farkli gibime geldi. Birde 4MB lik SD kart taksam problem olurmu
arkadaslar bende tom tom 700 var icinde avrupa var ama ben turkiyeyi yuklemek istiyorum nereden bulabilirim bana cevap verirseniz sevinirim.tesekkurler email...hakanihf@hotmail.com
Herkese selamlar, Navturk programı Nokia E 61 ile çalışırmı acaba? E 61 Symbian, Mio'yu bilemiyorum WM 03 olması lazım sanırım? Cevaplarınız için teşekkürler
arkadaslar selamlar.. almis oldugum mio 168 e forumdan tomtom 5.21 le turkiye haritasini indirdim.. fakat cihazimda entegre gps olmasina ragmen surekli baglanti yok ya da gecerli gps yok diyor ayarlardan tum gpsa seceneklerini denedim fakat sonuc degismedi. yardimlarinizi bekliyorumm..
Tüm kardeslerimi sevgiyle selamliyorum,Tomtom GO 910 türkce menülü cihaz satin aldim isvicreden fiati 1050 frank 20 gb hafiza var müzik resim hersey yükleyebiliyorsun ilave karta gerek yok cihaz cok harika ama nasip olursa türkiyeye izine gelecegiz türkiye haritasini cd olarak veya navturk ten program olarak yükleyebilmek mümkünmüdür ben üretici firmaya yazdim calismalarin sürdügünü ve bunu yapacaklarin söylediler zaten tüketiciye saygilarindan türkce menü ve secenekleri %100 eklemisler bilgi verecek kardeslerime tesekkür ederim sagolun.
bende palmone tungsten e2 var ve tomtom 5.00 merak ettigim 5 le 5.21 in farki ve palmone da windows olmadigi icin ne kadar ugrasti isem bir suru 5.21 cektim ama kurmada basarili olamadim kuruluyor claisiyor ama activasyon code istiyor.bilgisi olan varmi acep..crack yapamiyorum...
merhaba arkadaşlar ben öyle bir alet istiyorum ki navturk gibi yolları falan göstersin harita görevi olsun cep telefonu olarak kullanayım kamerası olsun içine word exel belgeleri atabileyim windows yüklenebilsin emlak programı kurup her yerde müşterilere yardımcı olayım böyle bir alet arıyoruma caba tr de varsa varsa bir kaç örnek verirmsiinz almanyadan getirtmeyi düşünüyorum.
Bende XDA 2i var ve herseyi yapiyorum.Hatta wc`den wireless modem`mime baglanip tv bile seyredebiliyorum bence en iyi,en guzel, en kullanisli alet bu XDA 2i
Bende XDA 2i var ve herseyi yapiyorum.Hatta wc`den wireless modem`mime baglanip tv bile seyredebiliyorum bence en iyi,en guzel, en kullanisli alet bu XDA 2i
arkadasim en guzel p910 kullan sadece navigation islemi icin bir gps bluetootth receiver alman yeter ben bu sekilde kullaniyorum ve dedigin butun ozellikler var
dostlar bu guney avrupa turkiyeninde icinde oldugu harita tomtomunbutun cihazlarinda calisirmi ona gore ebayden cihaz alicam insallah. tomtom 300 500 700 fark edermi....birde lisansli makinada bu map calisirmi.
Elimde MİO marka bir Gps Var Belçikadan Geldi Türkçe Sesli Ve Türkçe Menü Var. Ama Türkiye İçin Harita Bulamadım Bu tür Şeylerde Yeniyim. Bu Makina İçin Kullanabilecegim Program ve Harita Nerden Bulurum
Tom Tom Mobile 5.2 benelux nafagatsi software nokia 6670 cep telefonu icin yol bilgisayari ariyorum yardimlarinizi istiyorum arkadaslar ben cok aradim bulamadim simdiden tesekurler. I mail adresim :gezgincii@hotmail.com
selam arkadaşlar elimde hp 6515 pda sı var bunla bir turlu ne navtuk e nede tomtou calıştıra biliyorum navturk te verdigi sorun gps cihazı aranıyor deyip kalıyor aynı navturk dosyaları iteg bond marka pda calışıyor ve hata vermiyor tomtom ise acılıyor harita bulunamadı deyip gprs baglanmaya calıyor ve internetten harita indirmeye calışıyor ben 191 mb olan haritayı sd card kopyalamam ragmen hala harita yok diyor ve aynı tomtom iteg bond da sorusuz calışıyor acaba hp6515 kullanıpta bunları saglıklı bir şekilde calıştırabilen arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirlerse cok sevinirim master reset yaptım yine degişmiyor şimdiden yardımlarınız için tesekkurler arkadaşar
slm, hollanda deyil fransadayim 1ci sayfada marcopolo için türkiye haritasi yok veya bulamiyorum, tom tom yüklemeye çalistim oda olmadi arkadaslar yardimci olursaniz sevinirim.kolay gelsin
merhaba arkadaşlar ben öyle bir alet istiyorum ki navturk gibi yolları falan göstersin harita görevi olsun cep telefonu olarak kullanayım kamerası olsun içine word exel belgeleri atabileyim windows yüklenebilsin emlak programı kurup her yerde müşterilere yardımcı olayım böyle bir alet arıyoruma caba tr de varsa varsa bir kaç örnek verirmsiinz almanyadan getirtmeyi düşünüyorum.
cevap veren herkese çok teşekkürler kolay gelsin
Aynisini bende istiyordum arkadasim, bir GPS-Maus birde XDA Mini S aldim, halloldu hersey...
selam arkadaşlar elimde hp 6515 pda sı var bunla bir turlu ne navtuk e nede tomtou calıştıra biliyorum navturk te verdigi sorun gps cihazı aranıyor deyip kalıyor aynı navturk dosyaları iteg bond marka pda calışıyor ve hata vermiyor tomtom ise acılıyor harita bulunamadı deyip gprs baglanmaya calıyor ve internetten harita indirmeye calışıyor ben 191 mb olan haritayı sd card kopyalamam ragmen hala harita yok diyor ve aynı tomtom iteg bond da sorusuz calışıyor acaba hp6515 kullanıpta bunları saglıklı bir şekilde calıştırabilen arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirlerse cok sevinirim master reset yaptım yine degişmiyor şimdiden yardımlarınız için tesekkurler arkadaşar
Selamlar,
iki gün önce hp 6515 aldım öncelikle bu GPS özelliği için. forumda ilgili konuları okumaya çalıştım ancak bazı sorunlarım var benim de, aynı yukardaki gibi, üstelik bu sorun oldukça yaygın galiba çünkü bir sürü kişi hp 6515'de bunları yaşıyor...
cihaza evvelden emuleden bulduğum Nvtrk (bunun da iki versiyonu vardı biri 40 küsür biri de 80 küsür MB) ancak SD karta yükledim ancak çalıştırdıktan sonra öncelikle bluetooth uygulaması yok diyor sonra da GPS aramaya başlıyor, en son bulamayıp GPS ayarlarını elle girin diyor ama elle nasıl girileceğini bilmeyip geçince sadece harita çıkıyor GPS'siz... TmTm'un doğu avrupa haritası ve ilgili prgları da birinci sayfadaki bilgilere göre indirdim ancak SD kartım 128'lik olduğu için deneyemedim. Bununla birlikte cihazla gelen versiyonda Londra haritası vardı onda da GPS arama bulamama hikayesi devam etti ama orada da önce aktivasyon falan dedi verdiği kodu söylediği siteye girince (ttcode.com mu neydi) böyle bir ürün yok türü bir hata verdi... Yani şimdiye kadar bu GPS'i çalıştıramadım... Ama dediğim gibi yaygın bir problem herhalde bu?
Bu vesileyle forumdaki ilk mesajımı yazmış olayım... Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler...
Arkadaşlar 6515 ile GPS bulamama sorununu sanıyorum çözdüm, sizlerle paylaşayım... Sorun GPS sinyalinin ilk defa bulunmasında. İlk bulurken çok zaman alıyor ve kapalı mekandaysanız çoğunlukla başarılı olamıyorsunuz. Ya dışarı çıkın ya da gökyüzünü çok iyi gören bir yere geçin. Bulutcy arkadaşın gönderdiği i G o programı bu konuda oldukça iyi. Bir kere bulunca zatensonrasında quickgps pgoramı ile sonradan çok sorun çıkmıyor, hiç yoksa 2-3 uyduyu kapalı yerde bile iyi kötü görüyor... Keşfettikçe paylaşmaya devam :)
slm arkadaşlar hpipaq 2210 umvar buna gps alıp dağ yürüyüşlerinde rota yapabileceğim nokta oluşturabileceğim kısaca dağ yürüyüşleri için kullanabileceğim bir program yükleyebilrmiyim ayrıca gps den yazılımla kaç mt. yükseklkte olduğumu gösteririmi acaba
İki gün önce indirdim Eastern'i... Eastern'de TR haritası var ancak benim anlamadığım sık sık program kendi kendini kapatıyor. Harita boyutu çok fazla ondan mı acaba...
SELAM ARKADASLAR BENDE MY GUIDE 4000 NAV CIHAZI VAR ICINDE KENDI NAVIGASYON SITEMI YÜKLÜ ONU SILIP YERINE TOMTOM YÜKLEMEK ISTIYORUM BANA YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVINIRIM SIMDIDEN HERKESE TESEKKÜRLER .............