arkadaşlar bana palmone zire 31 model bi pda gps hediye geldi...bu cihaz hakkında hiç bilgim yok...biras yardımcı olursanız sevinirim...programı açtığımda harita olmadığını sölüyor.acaba nerden harita indirebiirim...tugcanmercan@msn.com
i-mate jam cihaz aldım bu cihazda gps özelliği var mı? varsa ayarları konusunda yardım istiyorum ayrıca smart2go programını yükledim sadece harita olarak kullanabiliyorum GPS aranıyor diyor sonrada gps cihazı yok yazıyor
Arkadaslar, TomTom un East Europo kartiyla Türkiye"ye giden oldumu, acaba nekadar aktüel. Ben bu sene gitmeyi düsünüyorumda tecrübesi olanlar bizimle paylasirsa memnun olurum. Sonra yolda dönüp durmayalim :)
i-mate jam cihaz aldım bu cihazda gps özelliği var mı? varsa ayarları konusunda yardım istiyorum ayrıca smart2go programını yükledim sadece harita olarak kullanabiliyorum GPS aranıyor diyor sonrada gps cihazı yok yazıyor
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
Bu cihazda Gps özelligi var ama onu kullanabilmen icin GPS Maus alman gerekir. Naigasyon programi yüklersen ayni zamanda navigasyon olarak kullanabilirsin.
arkadaşlar bana palmone zire 31 model bi pda gps hediye geldi...bu cihaz hakkında hiç bilgim yok...biras yardımcı olursanız sevinirim...programı açtığımda harita olmadığını sölüyor.acaba nerden harita indirebiirim...tugcanmercan@msn.com
Gewicht und Größe • Höhe: 11,2 cm • Breite: 7,4 cm • Tiefe: 1,6 cm • Gewicht: 116 g
HotSync®-Kabel • Standard Mini-USB-HotSync-Kabel und AC-Adapter enthalten.
Display • Transmissives 160 x 160 STN-Display mit tausenden von Farben
Prozessor • Intel® 200 MHz ARM
Betriebssystem • Palm OS® 5.2.8
Audio-Fähigkeit • 3,5 mm Kopfhörerbuchse (Stereo) und Lautsprecher (Mono)
Energieversorgung • Wiederaufladbare Lithium-Ionen-Polymer-Batterie mit einer Laufzeit bis zu einer Woche
Genügend Speicherkapazität • Äußerst effizientes Betriebssystem (16 MB RAM, 14 MB RAM sind tatsächlich verfügbar) speichert tausende von Adressen, die Termine mehrerer Jahre und hat Platz für zusätzliche Software.
Soru 1-- Hangi programi aciyorsun Soru 2-- Gps antenin varmi Soru 3-- Nerenin haritasini hangi program icin istiyorsun.
Bunlari aciklarsan sana ben veya arkadaslar daha iyi yardimci olabilirler saniyorum.
Oncelikle boyle bir konu acildigi icin cok tesekkurederim Ufak bir sorum olucak tomtom5.21 yukledim butun dosyalari direk storage card aktardim tomtom iconuna tikladigimda direk olarak harita bulamadim uyarisi veriyor ve sadece iptal var setup tan add to map dedigimde direk hollandanin map gosteriyor ama yuklememe izin vermiyor nasil map yukleye bilirim acaba farkli bir setup dosyasi falanmi var ? simdiden yardimci olucak arkadaslara tesekkurler
Navturku nerdeyse bir senedir kulanicam. Acaba yeni harita guncelendirme icin fiyatlarin ne kadar oldugu daha belli degil bu da beni huzursuz yapiyor. Bir bilgisi olan var mi?
Navturku nerdeyse bir senedir kulanicam. Acaba yeni harita guncelendirme icin fiyatlarin ne kadar oldugu daha belli degil bu da beni huzursuz yapiyor. Bir bilgisi olan var mi?
Ender Irmak
Selam
Benim tavsiyem baska bir ürün. Sanırım Navtürk’de daha yapılması gereken çok işler var. Yeni çıktı ilk ve tek ama tam olarak çıktığını sanmıyorum. Daha yapılması gereken çok işlerin olduğu apaçık ortada. Yarım işle piyasaya çıkılmış.
Navking var onu bekliyorum ben. ( www.navking.com ) Benim duyduğum bunların bu sektörde daha bir tecrübe sahibi olduğu ve yarım iş ile piyasaya asla cıkmayacakları. Çok merak ediyorum bakalım nasıl olacak.
Ali Özten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengay -- 18 Mayıs 2006; 18:03:35 >
Navking’in Bayimolurmusun fuarında standlarını görmüştüm. Hatta bir ürününü inceledim. Dokundum. Bu ürün Türkiye’de tutar diye bayilik talebinde bulundum. çok güzel bir ürün. İnşallah beni de seçerler.
bende nokia N70 cep telefonumda şuan kullanmakta olduğum (yurt dışında kullanabiliyorum) GPS (LD-3W WIR.GPS) modülü için istanbul haritası ararken sizleri gördüm.
yurt dışında son derece sorunsuz kullanıyorum fakat istanbul haritası bulamıyorum. eğer bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar varsa şimdiden çok teşekkürler.
Arkadaslar NAVTURK ve TOMTOM bildiğim kadarı ile karayolu üzerine yoğunlaşmış. Havacılık için Haritalar mevcut mu acaba? Örneğin münhanileri ve irtifalarını yazan! Magellan ın Haritalı modelinde olduğu gibi. Ya da bir koordinat (N 41 35.920 E029 20.560) verip bizi buraya götür diyebiliyor muyuz? Ya da MARK (Bulunduğumuz noktanın koordinatını alma) yapabiliyor muyuz? ÇOK Önemli benim için (Helikopter pilotuyum o yüzden) Ya da bunlar uygun değil direk Magellan veya Garmin mi takılmak lazım? Bu konuda tecrubesi olan arkadaslar fikirlerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum. Teşekkürler Osman
Arkadaşlar merhaba; Benim motorola a925 telefonum var ve sonunda a925 te çalışan bir tomtom buldum. yanlız bir sorunum var. bana yardımcı olursanız çok sevinirim. tomtomun bir sis dosyası yok. klasörü alın d:\ dizinine kopyalayın çalışır diyorlar bende çalışmadı.
not: sistemde p800 platfors.sis d:\system\install klasörüne kopyalı ve nopex programı yüklü
ben aşağıdaki adımları yapınca programı çalıştırdım fakat sorunum şu. programı çalıştırıp dil seçiminden sonra sesin testi yapılırken "uygun ses bulunamadı" diyor. türkçe dışında diğer dilleri de denedim olmadı. voice klasörünü heryere kopyalayıp denedim olmadı. aynı şey harita içinde geçerli. haritayı nereye kopyaladıysam "bir harita bulunamadı internetten indirin" gibi bir hata veriyor. menüde 2 seçenek var 1. indir 2. iptal. iptal deyince programı kapatıyor.
aşağıdakilere ek olarak ne yaparsam bu programı çalıştırıp ben de tomtom navigasyonuma kavuşabilirim? ilginize çok teşekkür ederim. saygılarımla
http://www.****.com/download/480944/tr.rar.html arkadasa bir sorum olacakti yildizli yerlere r.sharyi yaziyori#um link kirik cikiyor bu konuda bana bir yardim edebilirseniz sevinirim tesekkürler
arkadaslar tom tom navigation güzel calisiyormu türkiyede hepsini sokak varmi bu navigationda???? merak ediyorum Macaristana hep sokak göstermiyor ki Kuyulu sokak cok var istanbulda ama sadece 1 tane gösteriyor bu navigation program
http://www.****.com/download/480944/tr.rar.html arkadasa bir sorum olacakti yildizli yerlere r.sharyi yaziyori#um link kirik cikiyor bu konuda bana bir yardim edebilirseniz sevinirim tesekkürler
www. h e m e n p a y l a s .com arkadasim, .de ile biten r a p i d s h a r e
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeorhan -- 25 Mayıs 2006; 21:30:10 >
Arkadaşlar Maximum seviyede yardıma ihtiyacım var !!! i-mate jam kullanıyorum route planneri ararken kajmer arkadaşımız binlerce kez sağolsun bana tomtomu ve tr haritasını nasıl alacağımı gösterdi yani sizin anlicanız benim hesap kör istedi tek göz allah verdi iki göz oldu ama af buyurursanız bi soru sormak istiyorum programı açıyorum ilk ekranda dili seçiyorum uzunluk birimi ve saat formatını seçtikten sonra konuşcak kişiyi seçiyorum ancak seç dedikten sonra harita bulunamıyor hatası veriyor acaba programın yükleme paketi cab uzantılı ve dolayısıyla yükleyince direk cihaz hafızasına yüklüyor programı benim de cihaz hafızamda da yer olmadığı için sd karta taşıyorum klasörleri de o yüzden mi bir arıza oluşuyor Bana ne yapmam geektiğini bir arkadaş açıklayabilirse minnettar kalıcam (Bende tomtom5.2 , eastern_europe-map ve tr ses var bi eksiğim varsa yazın lütfen) ExtQue: Ayrıca tomtom rar dan 4 tane yükleme paketi çıktı gps,ttn,pimaddin ve wzd die hadi ttn tomtom ama diğerleri nedir yada yüklenmelimidir ne işe yararlar Benim bu derdime bi çare bulursanız 1ay kimseye bişey sormicam söz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toral -- 27 Mayıs 2006; 4:01:23 >
Sanirim bir yerde yanlis yapiyorsun, Bendeki SD kartin icinde olan dosya isimleri sunlar DCIM-----Deutschland-Map----MISC-----SYSTEM----VOICES---TOMTOM kontrol et. Birde TomTom un 5.20 olduguna eminmisin ?
iyi günler emir bey size birkaç sorum olucak 1 ay önce hp ipaq 6515 aldım. gps sinyali gelmiyor ne navturkte nede tomtom da gps sinyali yakalamıyor. birde tomtom açılmıyor harita seçiminden sonra program kendi kendine kapanıyor bu haftaya kadar bi sorun yoktu ama açılırkende gps sinyali yakalamıyordu. sonuç olarak açtığınız konu çok güzel ve yardım larınız için çok teşekkürler bu avuç içi bilgisayarı bu forumu okuduktan sonra otomobille avrupaya gidebilmem için yardımcı olur diye almıştım fakat 899$ çöpe attım galiba formun her sayfasını 5-6 kez okudum ama derdime çare bulamadım. mesajımı dikkate alır ve yardımcı olursanız çok sevinirim yardımınız için şimdiden teşekkürler. sevkaya@gmail.com
selam arkadaşlar bu sayfayı bugün okudum acayip konulara değinmişsiniz.. benimde bir sorum olacak mypal A730' u aynı zamanda tel olarak kullanmak istiyorum.. fakat bir aparat ( giriş yuvası ) takılması lazımmış öğle söğlediler ama bunu nerde nasıl yaptıracam bilmiyorum... lütfen yardım...
Forumu uzun zamandır izliyorum fakat yeni üye oldum. GPS Navigasyon konusunda oldukça iyi bir paylaşım ortamı olan bu güzel platformu yaratan ve katkıda bulunan bütün arkadaşları tebrik ediyorum.
Bir konuda yardıma ihtiyacım var:
Halen bir I-Mate Jasjar kullanıyorum(En son Rom Update'i yapıldı). Forumda anlatıldığı gibi Tomtom'u kurdum. Avrupa haritasını ve sesleri de yükledim. Bu aşamaya kadar herşey normal. Program düzgün bir şekilde çalışıyor, haritayı tanıyor, içinde gezebiliyorum.
Benim Holux marka Gpslim 236 model, 20 uydu bağlantı kurabilen bir bluetooth GPS cihazım var. Fakat Tomtom'a tanıtımı yapamadım, birlikte kullanamadım. Virtual port olarak bluetooth com port tanıması lazım fakat bluetooth com port görmediğinden cihazı tanıtamıyorum. Oysa ki aynı GPS'i pocket pc'de "Pocket Earth" programı ile gayet güzel kullanabiliyorum.
Bu konuya yol gösterebilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşlar ben daha yeni üye oldum HP hw6515 kullanıcısıyım. Bas konuş özelliği olmadığını biliyorum ancak ek bir yazılım ile olabiliyormu merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Eğer yapmadıysanız HP ipaw Quick GPS Connection isimli programı çalıştırıp her 2 günde bir update edilen uydu koordinatlarını cep telefonunuza GPRS bağlantısı ile indirmeniz gerekiyor. (ekranın sağ alt köşesinde bulunan küçük parçalı mavi dünya icon'u da bu programın kısayolu oluyor. Üzerine gelip "download" demeniz gerekiyor.)
GPS cihazınız bu bilgilerle ilk bağlantıyı kolayca yapabiliyor. (yaklaşık 45 saniye-1 dk. kadar). Bu yapıldıktan sonra her iki günde bir başta söylediğim programın ayarlar kısmından otomatik olarak bilgileri güncellemeyi seçerseniz bir daha elle yapmanıza gerek kalmaz ve sinyal almada sıkıntı yaşamazsınız.
Tüm bu söylediklerimi biliyor ve yaptıysanız cihazınızda bir hardware sorunu olabilir, servise götürmenizi tavsiye ederim...
Eğer yapmadıysanız HP ipaw Quick GPS Connection isimli programı çalıştırıp her 2 günde bir update edilen uydu koordinatlarını cep telefonunuza GPRS bağlantısı ile indirmeniz gerekiyor. (ekranın sağ alt köşesinde bulunan küçük parçalı mavi dünya icon'u da bu programın kısayolu oluyor. Üzerine gelip "download" demeniz gerekiyor.)
GPS cihazınız bu bilgilerle ilk bağlantıyı kolayca yapabiliyor. (yaklaşık 45 saniye-1 dk. kadar). Bu yapıldıktan sonra her iki günde bir başta söylediğim programın ayarlar kısmından otomatik olarak bilgileri güncellemeyi seçerseniz bir daha elle yapmanıza gerek kalmaz ve sinyal almada sıkıntı yaşamazsınız.
Tüm bu söylediklerimi biliyor ve yaptıysanız cihazınızda bir hardware sorunu olabilir, servise götürmenizi tavsiye ederim...
quote:
Orjinalden alıntı: sevda603
iyi günler emir bey size birkaç sorum olucak 1 ay önce hp ipaq 6515 aldım. gps sinyali gelmiyor ne navturkte nede tomtom da gps sinyali yakalamıyor. birde tomtom açılmıyor harita seçiminden sonra program kendi kendine kapanıyor bu haftaya kadar bi sorun yoktu ama açılırkende gps sinyali yakalamıyordu. sonuç olarak açtığınız konu çok güzel ve yardım larınız için çok teşekkürler bu avuç içi bilgisayarı bu forumu okuduktan sonra otomobille avrupaya gidebilmem için yardımcı olur diye almıştım fakat 899$ çöpe attım galiba formun her sayfasını 5-6 kez okudum ama derdime çare bulamadım. mesajımı dikkate alır ve yardımcı olursanız çok sevinirim yardımınız için şimdiden teşekkürler. sevkaya@gmail.com
Slm Arkadaslar! Ben bu siteye yeni üye oldum! Bazi linkleri göremiyorum! Önemli yerlerde yildizlar (******) var! Biri nedenini söylesin lütfen ve yardim etsin ! Simdiden cevabiniz icin tesekkürler!
selam arkadaslar ..ben daha yeniyim sitede ve tabi linklerde **** yaziyor bunun yerine ne yazilacak ...tessekurler... ahh bide ben yurt disinda yani fransa'dayim ve tabii tomtom için turkiye kara yollari haritasi ariyorum ...yardim ederseniz memnun olurum ... tessekurler ve basarilar.
benim bir sorum olakti, Benim bir DELL Axim X50 var ve bana windows mobile 5 lazim. Eger sizlerde almancasi varsa ve bana bir indirmek icin link verirseniz cok sevinirim.
Merhabalar arkadaslar. Cihazim TomTom 700. 2,5 Gb sabit bellekli, isletim sistemi aktuel. West Europa cihazda yüklü. Birkac hafta sonra Almanya´dan Türkiye´ye karayoluyla gitmeyi planliyorum. 165 mb Eastern Europe Map´i indirdim. Bunu nasil calistirabilirim? Kullanimda puf noktalari neler? Cihazi haftasonu icin bir arkadasa verdim, onun icin su anda deneyemiyorum. Simdiden tesekkürler.
Arkadaşlar I-mate K-jam var ve ben NAVTURK yukledım.Açılışta ''GPS'ten geçerli konum bekleniyor ''diyor, daha sonra ''Otomatik arama başarılı olamadı. GPS çıkışını el ile giriniz diyor'' Neden otomatik olarak başlamıyor?????Ben birkaç seçeneği işaretliyorum ama yine GPS sinyali almıyor..Ne yapacağım şimdi? İsteyen arkadaşlar http://*******.de/files/15234971/Navturk.rar.html 'dan indirebilirler. Dosyaları cihaza kopyalayın ve Mio136 klasörü içindeki miopam'i tıklayın...
Arkadaslar PALM TX de calışan TOMTOM programım var. Almanya ve Fransa haritalarım var. ilave Turkiye haritası arıyorum, nereden bulabilirim. Selamlar Xenon
Arkadasim lisans problemi oldugu icin calismiyo program yahoo`nun navturk grubunda isi cozduler resource hacker diye bi programla lisans tarihini ileriye aldilar ve program sorunsuz calisti.Ama ben sahsen yapamadim daha dogrusu isi cozemedim.Ordaki arkadaslarda cok bencil olduklari icin hazir programi paylasmiyolar.Aslinda arkadaslar programcilik isinden anliyanlar varsa su problemi cozsek de herkez bu sikintilardan kurtulsa.
Anlamak mümkün değil neden paylaşmazlar. Ben bukonuda birkaç arkadaşa ricada bulunacağım, şayet gelişme olursa tabiiki dostlarla paylaşırım. Niye buradayız.