Şimdi Ara

Nvidia ION 2 platformunu yıl sona ermeden lanse edilebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Intel ile yaşanan lisans problemlerinden ötürü masaüstü sistemler için yeni çipset çalışmalarını şimdilik askıya alan Nvidia, ION platformu ile elde ettiği başarı sonrasında ION 2 platformu için çalışmalarına hız vermişti. Gelen yeni bilgilere göre firma, ION 2 platformunu yıl sona ermeden pazara sunabilir. Pinetrail kod adını taşıyan yeni nesil Atom işlemcilerinde entegre bellek kontrolcüsü ve entegre grafik birimine yer verecek olan Intel'in mimari değişikliğe gitmesinden ötürü ION 2 plastformunda yeni nesil Atom işlemcilerin kullanılması beklenmezken Nvidia'nın, FSB mimarisini kullanan mevcut işlemcileri hedef aldığı belirtiliyor.


    ION 2 platformuyla birlikte entegre grafik performansını iki kata varan oranda arttırmayı hedefleyen Nvidia, GeForce G220 seviyesinde GPU kullanmaya hazırlanıyor. 32x paralel işlem birimine sahip olacan entegre grafik biriminin 128-bit bellek veri yolu desteği sunması ve DirectX 10.1 uyumlu olması bekleniyor. Henüz Nvidia tarafından resmi herhangi bir açıklama yapılmış olmasa da 600MHz GPU ve 1200MHz paralel işlemci hızlarıyla gelmesi ön görülen ION 2 platformunda çipset için planlanan ısıl güç tasarımının 20 Watt civarında olduğu ve modeline göre mevcut Atom işlemcileriyle birlikte Core 2 serisi işlemcilerin de destekleneceği belirtiliyor. Bu noktada Nvidia'nın özellikle CULV platformunda kullanılan ultra-düşük güç tüketimli Core 2 Solo / Duo SU 9xxx serisi işlemcileri hedef alacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.








  • nvidianın bu ion çalışmalarını beğeniyorum.intelin eksiklerini yamıyor resmen
  • Bakalım merakla bekliyorum Ion 2 platformunu. Belki Ion tabanlı nettoplar Ion 2 platformu sayesinde biraz daha ucuzlar...
  • core 2 duo su 9*** ler ile piyasayı domine eder nvidia ama atomla devam ederse iş kötü..
  • Netbook sayısı notebook sayısını geçer bu tür gelişmeler yaşanırsa. G220 diyor ve yazan özellikler ortada :) Bomba gibi bir platform olacağı kesin ION ile mukayese edildiğinde.
  • intel ionlardaki gibi cpuları pahalı verirse yayılmaları zor olur..
  • ion'lar mini sistemler için tasarlanmıştı. Ama G220 seviyesi işlem gücüne sahip olması. Dizüstü sistemlerdeki 8600gs ve 8600gt seviyesi arasında bir performans demek oluyor. Bu kadar düşük güç tüketimi için çok yüksek bir performans.
  • artık nvidia nın da bir işlemci çıkarması şart oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.