Bakkal zincirleri tamam, sıra market zincirlerinde.
Seni görmeyeli uzun seneler geçti. Artık ne o pankartı tutan ellerin var,ne de güneş gözlüğünün altındaki o sinsi sırıtış. Dünyamızı aydınlatan pankartı kaldırışın ve onun insanın içini ısıtan hareketi.Kimi zaman en coşkulu anlarımızda kullandık seni , kimi zaman aslında içimizde fırtınalar koparken dert ortağımız oldun. Adın bu forumla ve biz üyelerle özdeşleşti. Gittiğin yerlerde bizim gibi üyeler yoktur bilirim , o soğuk o karanlık forum köşelerinde titremiyor musun yourock.gif ? Pankartı tutan minik ellerin üşümüyor mu ? Peki ya biz ? Turuncu sitenin çılgın üyelerini hiç düşünmüyor musun ? Seninle yatıp seninle kalkan binlerce insan varken bizi sensiz koyma. Nerelerdesin be yourock.gif ? Gel artık :(
Burada sadece geyik yapmayacak, aynı zamanda forum ahalisini bilinçlendireceğiz.
Bilinçli alışveriş hiç de zor değil
BAKKAL GAZİ, DONANIM HABER FUTBOL BÖLÜMÜ Tüketim toplumunda insanların en çok zaman ayırdığı faaliyetlerinden biri de alış veriş yapmaktır. Günümüzde çok geniş mecralara taşınan alış veriş özellikle bayanların en önemli sorunlarından biridir.
Alış verişte bir çok defa kaliteden ve işlevden çok markaya bakılır. Hatta bazen işe yaramaz bir şey indirimde diye alınır. İşte bu tür durumlarda zarar etmeyip, bilinçli bir alış veriş yapmak isteyenler için bir kaç önemli tavsiye... Alışverişte bilgi, davranış ve zaman, para kadar önemli. Aç, yorgun, hasta veya keyifsizken alışverişe çıkmayın. Ürünün markasına değil, kalite ve işlevine para ödeyin. Aldığınız ürünün hatalı veya arızalı çıkması durumunda şikayetçi olmaktan çekinmeyin yani kötü malı kesinlikle sineye çekmeyin.
Bilinçli alışverişin planlama, alışveriş yapma ve değerlendirme olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirilmesi gerekiyor. Alış verişte istek ve ihtiyaçlar arasında seçim yapılmalı, öncelikli olanlar belirlenmelidir. Satın alınacak malın kullanım yerine göre hangi kalitede uygun olduğu, piyasadaki çeşitler, kullanım ve bakım özellikleri hakkında bilgi edinilmelidir. Alışverişte bilgi, davranış ve zaman, para kadar önemli bir unsurdur. Alışveriş için uygun zaman belirlenmeli, mümkünse çarşı ve dükkanların tenha olduğu zamanlarda alışveriş yapılmalıdır. Alışveriş öncesi alınacakların listesi hazırlanmalı, liste hangi ürünlerden ne miktarda alınacağını göstermelidir. Böylece unutma ve plan dışı satın alma önlenebilir.
Satın alma kararı vermeden önce İlk adımda günlük, haftalık, aylık satın alınacak besinleri belirleyin. Kuru besinler (un, bulgur, pirinç, makarna, nohut, mercimek, şeker vb.); kapalı teneke, şişe veya kutularda satılan yemeklik margarin ve sıvı yağ, zeytin ve salçayı aylık olarak satın alın. Et haftalık veya günlük alınabilir ancak haftalık alınırsa buzlukta dondurarak veya kavurarak saklayın. Ekmek veya sütü günlük satın alın, eğer süt haftalık alınacaksa yoğurt yaparak buzdolabında saklayın. Aylık satın alınacak besinlere karar verdikten sonra haftalık satın alınacaklar için beslenmeye yeter miktarda para ayırınız ve satın alınan malın maliyetini yükseltmesi nedeniyle veresiye alışveriş yapmaktan sakınınız. Çünkü sonuçta alınanlar aynı miktar gelirle ödenecektir.
Gerçekçi bir planlama yapabilmek için piyasada bulunan yiyeceklerin fiyat ve kalitesini değişik yerlerden kontrol edin. Semt pazarları genellikle manav ve bakkallardan daha ucuzdur. Aylık alınacak besinleri ise tüketim kooperatifleri gibi daha az karla satış yapan yerlerden alın.
Paketlenmiş besin satın alırken dikkatli olun. Çünkü; verilen paranın bir bölümü kullanılan ambalaja gider. Paketlenmiş yiyecek ve içeceklerden en çok satın aldığımız konserve, süt, meyve suları, bisküvi vb. meyve esansları, besin boyaları ve katkı maddeleri eklenerek hazırlanmış maddelerdir. Bunların hepsinin tabii ve taze olanları daha ucuz ve daha besleyicidir.
Paketin veya ambalajın delik, hasarlı olmamasına ve son kullanma tarihine dikkat ederek alın. Konserve ve süt kutularında yarık, çatlak, kapaklarda bombe (dışa dönüklük) olmamalıdır. Özellikle pastörize sütlerde şişenin üstündeki tarih bir günü, uzun ömürlü sütlerde bir ayı geçmemiş olmalıdır.
Satın alınan besinlerin kalitelerine dikkat edin. Kuru fasulye, nohut, mercimek, un, bulgur ve pirincin taşlı, topraklı, böceklenmiş ve küflenmiş olmamasına dikkat edin.
Meyvelerin iri ve gösterişli olanlarını değil, düzgün, çürüksüz, pörsümemiş sulu ve lezzetli olanlarını seçin. Örneğin; iri, gösterişli starking elmanın içi unlandığından, küçük Amasya elmasından daha lezzetsizdir. Portakalın kabuğu ince olanını, mandalinanın çekirdeksiz olanını seçin.
Yeşil yapraklı sebzelerin yaprağı bol ve yeşil olanları, patatesin yeşillenmemiş ve çillenmemiş olanları iyidir. Yeşil fasulyenin kırıldığında gevrek ve kılçıksız olanını seçin.
Yumurtanın en kalitelisi taze ve iri olanıdır. Yumurtanın sarısının koyu ve açık sarı olması besin değerini fazla etkilemez; taze yumurtanın hava boşluğu çok küçüktür, ele alınınca hafif değildir ve sallanırken ses gelmez.
Balığın iri veya küçük olması besin değerini etkilemez, taze olması önemlidir. Taze balığın solungaçları kırmızı, pulları yapışık, görünüşü diridir ve hoş olmayan bir kokusu yoktur.
Etin yağsız olanının besleyici değeri daha yüksektir. Süt kuzusunun etinin önemli bölümü sudur. Kahvaltılık margarinlerin su oranı da yemeklik margarinden daha yüksektir.
Saklama imkanı yoksa israfı azaltmak için gerektiğinden çok besin almayınız.
Kötü malı sineye çekmeyin Alış veriş esnasında bazı kuralları dikkate almak yetmiyor. Alışveriş sonrası için de bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. İşte onlardan bir kaçı:
* Aldığınız ürünün kullanma ve bakım talimatını mutlaka okuyun.
* Alışveriş sırasında verilen makbuz, fatura ve garanti belgelerini saklayın.
* Aldığınız ürün hatalı veya arızalı ise ilk olarak satın aldığınız yere başvurun.
* Şikayetçi olmaktan çekinmeyin, sonuca ulaşmada kararlı olun ve hemen pes etmeyin, kötü malı sineye çekmeyin.
Alışveriş sırasında dikkat edilmesi gerekenler Alışverişe giderken mutlaka nelerin satın alınacağını gösteren bir liste yapınız. Ancak listede bulunan bir yiyecek o hafta pazara az gelmişse fiyatı yüksek olabilir. O zaman onun yerine geçebilen başka bir yiyecek satın alın. Mevsimlik sebze ve meyveler turfanda olanından daha ucuz, daha lezzetli ye daha besleyicidir. Her mevsim pazarda en bol bulunan sebze ve meyvelerden satın alınırsa daha az parayla daha dengeli beslenme sağlanmış olur. ***Dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise mutlaka Bakkal'dan alış veriş yapılmalı.
Burada yok yok. Bakkal Programı yazdım sizin için:
(* Basit Bir Bakkal Programı Yapalım *) (* Müşterilerin Adını,Soyadını,TelefonNumarası,ve Borcunu Yazıdıralım *) (* Coded by Rawkmetal - Rawkmetal@Linuxmail.org *)
Ne anılarımız geçti bu bakkalda; recep41, müsteriye deterjan verirdi tuz yerine, Sonra yazık oldu o müsteriye. Anti Yobaya ne demeli, Nam-ı diğer Zommby Aşırır dururdu tuvalet kağıtlarını, Anlamazdık, cırcır oldu derdik, Bilmezdik zombi hayalleri kurduğunu. Toptancımızdı .Taner., Kazık atar dururdu bize, Yine de çok severdik onu ulan. En tip müşterimiz de Rohaanstı, Mavi gözlü zenci bize bakardı, Sonra hiçbişey almazdı. Ne güzel ustamızdın sen Battal Gazi, Takılırdık seninle Bakkal Gazı diye. ...
Ne anılarımız geçti bu bakkalda; recep41, müsteriye deterjan verirdi tuz yerine, Sonra yazık oldu o müsteriye. Anti Yobaya ne demeli, Nam-ı diğer Zommby Aşırır dururdu tuvalet kağıtlarını, Anlamazdık, cırcır oldu derdik, Bilmezdik zombi hayalleri kurduğunu. Toptancımızdı .Taner., Kazık atar dururdu bize, Yine de çok severdik onu ulan. En tip müşterimiz de Rohaanstı, Mavi gözlü zenci bize bakardı, Sonra hiçbişey almazdı. Ne güzel ustamızdın sen Battal Gazi, Takılırdık seninle Bakkal Gazı diye. ...
FBBGMTVH Kulübü'nün birinci kuralı... FBBGMTVH Kulübü hakkında konuşmayacaksınız. FBBGMTVH Kulübü'nün ikinci kuralı... FBBGMTVH Kulübü hakkında KONUŞMAYACAKSINIZ. FBBGMTVH Kulübü'nün üçüncü kuralı... Birisi banlanırsa banlansın bize ne biz yazmaya devam ederiz. FBBGMTVH Kulübü'nün dördüncü kuralı... Sadece Bakkal'lar yazabilir, başkası yazarsa tekme tokat girişin. FBBGMTVH Kulübü'nün beşinci kuralı... Her sefer sadece bir kez yazma hakkınız vardır, EDIT hakkınız yoktur. FBBGMTVH Kulübü'nün altıncı kuralı... Tişört yok, ayakkabı yok, bol bol post var. FBBGMTVH Kulübü'nün yedinci kuralı... Geyik sürebildiğince uzun sürer. FBBGMTVH Kulübü'nün sekizinci kuralı... Eğer bu FBBGMTVH Kulübü'nde ilk postunuz ise, helal olsun.
İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben et ve kemik, geçici Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal, onu ben kelimesiyle ifade edemem; o ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni bir fikir, yeni bir hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve mücadeleci bir topluluktur. Ben onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal O'dur.
İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben et ve kemik, geçici Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal, onu ben kelimesiyle ifade edemem; o ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni bir fikir, yeni bir hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve mücadeleci bir topluluktur. Ben onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal O'dur.
[_center][_color=#000066][_size=2][_i]Donanım Haber Futbol Bölümü Bakkal Gazi, Müşterileri, Taklitleri Ve Hayranları Kulübü[_/i][_/size][_/color][_/center]
kodu şeklinde yazınca bozuldu. tum kodların önüne _ koydum
[center][color=#000066][size=4][i][link=http://forum.donanimhaber.com/m_35473208/mpage_1//tm.htm#35475355]Donanım Haber FBBGMTVH Kulübü[/link][/i][/size][/color][/center]
[center][color=#000066][size=1][i][b][link=http://forum.donanimhaber.com/m_35473208/mpage_1//tm.htm#35475355]Donanım Haber Futbol Bölümü Bakkal Gazi, Müşterileri, Taklitleri Ve Hayranları Kulübü[/link][/b][/i][/size][/color][/center]
Nedir bu avatardaki amcanın muhabbeti? Futbol bölümünde de konuyu gördüm bugün.
Bu bir amaç değildir yaşam biçimidir, anlatılmaz yaşanır Seç bir avatar ve kullan
Barbar
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 1 günü kaldı.
31 Ekim 2009, 20:44:17
25 Ekimi Dünya Bakkal Günü ilan edelim.. Herşey ılık bir 25 ekim akşamı başlamıştı çünkü... O gece masumca yapılmış bir hareketin kitlelere hitap edeceğini nerden bilebilirdik...
25 Ekimi Dünya Bakkal Günü ilan edelim.. Herşey ılık bir 25 ekim akşamı başlamıştı çünkü... O gece masumca yapılmış bir hareketin kitlelere hitap edeceğini nerden bilebilirdik...
25 ekim günü 1 kaç iddiacı gencin evlerinin kömürlüğünde başlattığı bu hareket, bugün yokolmanın kıyısına gelmiş binlerce bakkalın umudu oldu. Dev alışveriş mağazalarının, gross marketlerin kurduğu kartel masum vatandaşı bakkalından uzaklaştırıp birer alışveriş robotu haline getirdi. Buna dur diyen de tabi yine halkın bağrıdan kopup gelen Bakkal Gaziden başkası olamazdı... ağlamak istiyorumm
25 ekim günü 1 kaç iddiacı gencin evlerinin kömürlüğünde başlattığı bu hareket, bugün yokolmanın kıyısına gelmiş binlerce bakkalın umudu oldu. Dev alışveriş mağazalarının, gross marketlerin kurduğu kartel masum vatandaşı bakkalından uzaklaştırıp birer alışveriş robotu haline getirdi. Buna dur diyen de tabi yine halkın bağrıdan kopup gelen Bakkal Gaziden başkası olamazdı... ağlamak istiyorumm
Kömürlük derken