Daha çok kamyon, otobüs, minibüs gibi araçların kullandığı kırsal motorinin satışı yarından itibaren yasaklanıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 7 Ağustos'ta yayımladığı tebliğ yarın yürürlüğe girecek.
Kükürt oranı yüksek 'kırsal motorini' akaryakıt istasyonları sadece, yol dışı araç olarak adlandırılan traktör ve tarım makinelerine satabilecek. Uygulamaya akaryakıtçılar sert tepki gösterdi. Satışların yüzde 75'ini kırsal motorinin oluşturduğuna işaret eden akaryakıtçılar, "Kırsal motorin satamazsak pompalar kapanır. Zaten kriz var, binlerce insan işsiz kalır." uyarısı yaptı. Sektör, enerji üst kurulundan öncelikle uygulamanın ertelenmesini, sonrasında ise iptalini istiyor. Halen İstanbul'da 1 litre kırsal motorin 2,66 liraya, düşük kükürtlü motorin ise 2,80 liraya satılıyor. Bayiler satışa devam etmeleri halinde mevzuata göre üst kurulun kararını ihlal etmiş sayılacak ve 56 bin lira ceza verilecek.
Avrupa Birliği üyelik sürecinde gündeme gelen çevreye en az zararlı akaryakıt satışı, Türkiye'de de başlıyor. Bu kapsamda 7 Ağustos tarihli Resmî Gazete'de EPDK'nın, 'Motorin Türlerine İlişkin Teknik Düzenleme Tebliği' yayımlandı. Tebliğe göre kırsal motorin, "Yol dışı hareketli makineler ile tarım ve orman traktörlerinde kullanıma yönelik motorin" olarak tanımlandı. Aynı tebliğle satışa sunulan motorine "Beher kilogramında bulunabilecek en çok kükürt değeri; motorin için 10, kırsal motorin için 1.000 miligramı aşamaz." kısıtlaması getirildi. Tebliğin uygulama tarihi olarak da 1 Kasım belirlendi.
'NAKLİYE VE SATIŞLAR DURUR'
Türkiye'de halen akaryakıt istasyonlarında en çok kırsal motorin satılıyor. Petrol Sanayi Derneği verilerine göre geçen yıl istasyonlarda toplam 12,1 milyon metreküp kırsal motorin satılırken, düşük kükürtlü motorin satışı 3,3 milyon metreküpte kaldı. Aynı dönemde 2,9 milyon metreküp benzin satışı gerçekleşti. Sektör çevreleri, yaklaşık 15 bin istasyonun en önemli gelir kaleminin kırsal motorin satışları olduğuna işaret ederek, "Kırsal motorin satamazsak pompalar kapanır." uyarısı yaptı. Kırsal motorin satışlarının yarından itibaren durması halinde, istasyonların düşük kükürtlü motorin ihtiyacını karşılayamayacağı belirtiliyor. Ana dağıtıcıların verdiği bilgiye göre, tebliğin uygulamasının ertelenmemesi halinde yarından itibaren düşük kükürtlü motorin sıkıntısı yaşanacak. Bunun sebebiyse satışların yüzde 75'inin kırsal motorinden oluşuyor olması. Bu kadar kısa süre içerisinde kırsal motorin yerine düşük kükürtlü motorinin konulması mümkün değil. Bu yılın ocak-ağustos döneminde toplam 7,3 milyon metreküp kırsal motorin satılırken; düşük kükürtlü motorin satışı 3,6 milyon metreküpte kaldı.
EPDK'nın uygulamaya koyacağı düşük kükürtlü motorin satışı vergi tartışmasına da sebep oldu. Konuyu Maliye'ye soran akaryakıtçılar, "Kırsal motorin satışlarına devam edilmesi halinde vergi farkı alırız." karşılığını aldı. Buna göre Maliye, yarından itibaren kırsal motorin satılmayacağı öngörüsüyle hareket ederek istasyonlarda satılan motorine düşük kükürtlü motorin vergisi uygulayacak. Maliye, verginin yanında ceza da kesebilecek. EPDK çevrelerinden edinilen bilgilere göre yarından itibaren otobüs, minibüs, otomobil gibi araçlara kırsal motorin satışı yapan istasyonlar, üst kurul kararını ihlal etmiş sayılacak. Bu suçu işleyenlere de mevzuata göre 56 bin lira para cezası uygulanacak.
Benim bildiğim düşük kükürtlü mazot dışarıdan ithal ediliyordu. Bu yasa ile mazot konusunda daha çok mu dışarıya bağımlı hale geleceğiz. Adamlar çevreyi korumak adına bizi mi kandırıyorlar?
depoyu zaten daha pahalı(eurodizel ile) ile dolduruyorduk, değişen birşey yok ki...
Mesut Yımazdan sonra artan fiyatlar ve dışarıya olan büyük bağımlılığımız günümüzdede artarak devam ediyor.
Ben kırsal motorin kullanmıyordum.
Ama kullanmak isteyenin engellenmesini Ayıplıyorum..
İnsanların gözünün içine baka baka cebinden fazla para almaya çalışanlar bu dünyanın birde ötesi olduğunu hiç düşünmez. Oldu olacak a'dan z'ye vergilere 6 aylığına %100 zam yapıversinler kendileride rahatlasın millette rahatlasın. Din kardeşiyiz nede olsa.
kırsal motorin adı üstünde kırsal olduğu için ucuzdu, yani vergileri düşüktü... tarıma destek anlamında... devlet uyandı; baktı ki millet eurodizel almıyor... ayıplanacak birşey yok! biz alışkınız zaten yolunmaya...
Ben bu arabamı aldım alalı daha hiç euro dizel kullanmamıştım
AB ayarıymış çevreymiş bunları kimsenin düşündüğünü sanmıyorum
Düşünseler işe çarpık kentleşmeden işsizlikten sağlık sisteminden başlarlar
Emin olun bununda arkasından nemalanan birileri çıkar
quote:
Orijinalden alıntı: son_samuray
Ben bu arabamı aldım alalı daha hiç euro dizel kullanmamıştım
AB ayarıymış çevreymiş bunları kimsenin düşündüğünü sanmıyorum
Düşünseler işe çarpık kentleşmeden işsizlikten sağlık sisteminden başlarlar
Emin olun bununda arkasından nemalanan birileri çıkar
nemalanmayı bırak! normalden daha pahalı yakıt alcaksın, bunların maliyetleri 3 aşağı 5 yukarı birbirine çok yakın... daha fazla vergi toplanacak...
a) Motorin: “Motorlu Araçların Motorlarından Çıkan Gazların Havayı Kirletmesine Karşı Alınacak Tedbirlerle İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (70/220/AT)” ile “Araçlarda Kullanılan Sıkıştırma Ateşlemeli Motorlardan Çıkan Gaz ve Partikül Kirleticilerin Emisyonlarına ve Araçlarda Kullanılan Doğal Gaz veya Sıvılaştırılmış Petrol Gazı ile Çalışan Pozitif Ateşlemeli Motorlardan Çıkan Gaz Halindeki Kirleticilerin Emisyonlarına Karşı Alınacak Tedbirlerle İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (88/77/AT)” ve değişikliklerinde sayılan hareketli taşıtlarda kullanılan, 2710 19 41 kombine nomenklatür kodu içerisinde yer alan orta damıtık ürünü,
b) Kırsal motorin (Yol dışı hareketli makineler ile tarım ve orman traktörlerinde kullanıma yönelik motorin): “Karayolu Dışında Kullanılan Hareketli Makinalara Takılan İçten Yanmalı Motorlardan Çıkan Gaz ve Parçacık Halindeki Kirletici Emisyonlara Karşı Alınacak Tedbirlerle İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (97/68/AT)” ve “Tarım veya Orman Traktörlerini Tahrik Etmek Üzere Tasarlanan Motorlardan Çıkan Gaz Emisyonları ve Parçacık Kirleticilere Karşı Alınacak Tedbirlerle İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (2000/25/AT)” ve değişikliklerinde sayılan motorlarda kullanıma yönelik, 2710 19 41 ile 2710 19 45 kombine nomenklatür kodu içerisinde yer alan petrol esaslı akaryakıtı,
ifade eder.
MADDE 2 – (1) Piyasaya akaryakıt olarak arz edilen veya dolaşımda bulunan motorin türlerinin, Türk Standardları Enstitüsü tarafından hazırlanan, ekli Eylül 2005 tarihli “TS 3082 EN 590 Otomotiv Yakıtları-Dizel (Motorin)-Gerekler ve Deney Yöntemleri” standardına uygun olması zorunludur. Beher kilogramında bulunabilecek en çok kükürt değeri; motorin için 10, kırsal motorin için 1000 miligramı aşamaz.
(2) Piyasaya akaryakıt olarak arz edilebilecek motorin türlerinin resmi isimleri, Türk Gümrük Tarife Cetvelindeki Gümrük Tarife İstatistik Pozisyon numaraları esas alınarak Kurul kararı ile belirlenir.
MADDE 3 – (1) 30/12/2005 tarihli ve 26039 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Motorin Türlerinin Üretimi, Yurtdışı ve Yurtiçi Kaynaklardan Temini ve Piyasaya Arzına İlişkin Teknik Düzenleme Tebliği” ve değişiklikleri yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 4 – (1) Bu Tebliğ 1/11/2009 tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 5 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı yürütür.
epdk.gov.tr den alıntıdır...
demedi demeyin minibüscüler ve kamyoncular ayağa kalkar kırsal mazot kalkarsa
böyle bir uygulamayla kamyoncuya eurodizel aldıracağını sanan zihniyetin vay haline.eğer bir gram çevre kirliliğine duyarlılarsa kamyoncunun yağı basıp gideceğini,çevre kirliğinin tavan yapacağını bilmeleri gerekir ve en acısı eurodizel satamadıklarını kendi gözleriyle görecekler.
Ne AB'si ne uyumluluğu, TR zaten karbon kotasını dolduramayan bir ülke.Kırsal motorinin kaldırılmasının nedenin çevreci etkenler olmadığı belli.
teknesi olanlar ötvsiz motorin alıyor tahminen 1,275 ten sanırım
karada gidenlere bu indirim yok
quote:
Orijinalden alıntı: liarda
Ne AB'si ne uyumluluğu, TR zaten karbon kotasını dolduramayan bir ülke.Kırsal motorinin kaldırılmasının nedenin çevreci etkenler olmadığı belli.
Türkiye,Dünya'da en çok gaz salan 7. ülke imiş,ben böyle duydum.
Kacak mazota tesvik primi olmus bu uygulama.. Kamyoncunun istasyona gidip de ''eurodizel fulle'' diyecegini saniyorlarsa hakkaten cok yaniliyorlar.. Ha denetimi iyi yaparlar.. Ya da yakit fiyatlarina zirt-pirt zam yapmazlar.. O zaman inaniriz cevreci bir onlem olduguna.. Simdi kalkip da biz cevreciyiz demesin kimse..
DipNot: Hayatimda kirsal motorin almadim..
10 numara yağdan sonra bir kale daha devrildi.Kırsal motorin iyiydi
Varillere depoladık yağlı mazotu..
quote:
Orijinalden alıntı: uazro
Varillere depoladık yağlı mazotu..
kirlensin çevreler
quote:
Orijinalden alıntı: Warrıor Sako
quote:
Orijinalden alıntı: uazro
Varillere depoladık yağlı mazotu..
kirlensin çevreler
Her gece sakaryaya giden 500 hp lik kamyonun deposu 1000 küsür liraya doluyor.. (kırsal motorinle!) Egzozdan çıkan simsiyah dumanla yakında yazı yazarım yola Dilovası civarlarında yolda kocaman "ABye sevgilerle" diye siyah bi yazı görürseniz, ben yazmışımdır