Şimdi Ara

Akasa'dan mid-tower segmenti için yeni kasa: Freedom Xone

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
2.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Komponent üretiminde sektörün iddialı isimlerinden Akasa, mid-tower segmenti için hazırladığı yeni kasa modelini tanıttı. Firmanın Freedom Xone olarak isimlendirdiği çelik yapılı yeni kasa, 445 x 200 x 482 mm boyutlarında.Tamamı Siyah olan Freedom Xone, dört adet 5.25-inç sürücüye ev sahipliği yapabiliyor. Üst kısma yerleştirilen giriş-çıkış panelinde eSATA, USB ve ses portlarına yer verilen yeni kasa, özel tasarımıyla vidasız montaj ve kasa içi komponentlere hızlı erişim olanağı da tanıyor. Daha iyi hava akışı için delikli ön panele sahip olan Freedom Xone, ayrıca iki adet su soğutma kanalıyla geliyor.


    Kasa içi soğutma için ön tarafına 120mm (1200 devir/dakika, Beyaz LED'li) ve üst kısmına 140mm'lik (1000 devir/dakika) fanların konumlandırıldığı kasa 50£ seviyesinden satışa sunuluyor.









  • ucuz ve güzel pencereli olsa daha güzel olurdu
  • Ucuz ama güzel. Kaslı görüntüsü var.
  • bence o kadar da ucuz degil.. yaklasık olarak 125 türk lirası yapıyor.. tabi bu yurtdısı fiyatı.. tr fiyatıda 150 lira olacak.. 150 liraya biraz daha düsük kalitede 450w psu'lu kasalar alınabilir..
  • ofis pc si gibi duruyor.benim zevkime hitap etmiyor şahsen
  • klasik tarz kasa sevenler için iyi olmuş.Işık filan yok kapaklarında.Ön kısıma koymuşlar.Fiyatı çok yüksek değil diğer kasaların psu suz hallerine baktığımızda 100 TL den aşagı psu suz kasada göremiyoruz zaten adam akıllı. f/p iyi bence ama üstüne alınacak power biraz cep yakar o kötü olmuş. (CoolerMaster'ın 90-110 TL arasında değişen 420watts lık bir modeli mevcut.)
  • Tip çok kötü bence. Tasarım özürlü bir ön panel var. Ayrıca bu paraya ne kasalar var.
    Beğenmedim ben.
  • Nicedir şöyle kaliteli bir yorum yapamamıştım ama bu kasa için değer.

    Benim fikirlerim şöyle:

    1- Kasanın açma kapatma düğmeleri ve USB leri üst tarafta. Bu bence büyük bir artı. Zira kasalar genelde aşağıda durduğu için kolaylık sağlıyor.

    2- Kasanın ayakları çok kaliteli ve epey yukarıda tutuyor. Bazı durumlarda iyi bir özellik.

    3- Yan paneldeki deliklere bakılacak olursa 2 tane 12 cm fan takılabiliyor ve birisi direkt işlemcinin, diğeri ise direkt ekran kartının üzerine doğru üflüyor.
    Bu da iyi düşünülmüş

    4- İç kısmın siyah olması hoşuma gitti. Aynı zamanda kolay 5.25" takıp çıkartmak için vidasız sistem yapılmış.

    5- Harddisklerin önden takılıp çıkartılması güzel bir özellik. Çok matah birşey değil ama yine de kolaylık sağlıyor.

    6- Anakartın arka tarafındaki kocaman delik sayesinde büyük CPU soğutucularını takıp çıkartırken arka tarafına panel takıp çıkartmak için anakartı çıkartmaya gerek kalmadan kolaylık sağlıyor. Bu da çok iyi bir özellik.

    7- 5.25" sürücü yuvalarının dip kısmında ve anakartın alt sağ kısmının hemen altında kablo yönetim delikleri var. Bu sayede kabloları arka taraflardan dolaştırabiliyorsunuz. Kablo kalabalığı için iyi düşünülmüş.

    8- Üstteki 14cm ve öndeki 12cm fanların standart olarak gelmesi iyi. En iyisi de arka tarafa bir tane daha takılabilmesi dahil toplam 5 tane fan takılabiliyor ve 2 tanesi stardart olarak geliyor.

    9- Fiyatı bu kadar iyi düşünülmüş özelliğe rağmen çok uygun. Malzeme kalitesi iyiye benziyor ve klasik kasa severler için görünümü gayet iyi. Ben beğendim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acbold

    klasik tarz kasa sevenler için iyi olmuş.Işık filan yok kapaklarında.Ön kısıma koymuşlar.Fiyatı çok yüksek değil diğer kasaların psu suz hallerine baktığımızda 100 TL den aşagı psu suz kasada göremiyoruz zaten adam akıllı. f/p iyi bence ama üstüne alınacak power biraz cep yakar o kötü olmuş. (CoolerMaster'ın 90-110 TL arasında değişen 420watts lık bir modeli mevcut.)


    ColloerMaster'ın o 420 Watt 110 lira dediğiniz kasası var ya. Onu ben 105 liradan satıyorum. Hayatımda CoolerMaster'ın bu kadar kötü bir PSU sunu görmedim

    Hani Kasa kasa değil. Üst kısmında bir yer var ki elimi kesiyordu. Kalite berbattı. PSu da 10 Amper miydi neydi. O derece berbat yani..

    Zaten hem CoolerMaster olup hem 420 Watt olup hem de 59$ fiyat görürseniz anlayın o işte bir bit yeniği vardır.

    CoolerMaster 'ın fiyatına baktığınız zaman 390 Watt olup 80$ lar seviyesinde ise onun power ı ve kasası kalitelidir. Olay bu.

    Yani kısacası ben Akasa da satmış ve satan birisi olarak yukarıdaki Akasa'yı tercih ederim. Herşeyiyle iyi bir kasaya benziyor..




  • OverClocKing bence doğru söylüyor. Ben %100 düşünüyorum.........
  • Genel olarak Akasa tasarımlarını beğenmesem de alınabilir bir kasa, tamamen siyaha boyanmış iç yapı, vidasız 5,25" sürücü yuvaları, kablo kanalları ve cpu backplate boşlugu super detaylar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.