Şimdi Ara

O&O SafeErase Sorunsalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bugün "O&O SafeErase" programını yükledim."Delete Free Disc Space" e tıkladım ve silmeye başladı.

Şimdi merak ettiğim konu bu program yeni sileceğimiz dosyaları geri getirmeyecek şekilde mi siliyor yoksa eskiden silmiş olduğumuz ve artık geri getirilmesini istemediğimiz dosyalarımı tamamen siliyor.

• Bildiğim kadarıyla hiçbir program dosyaları geri getiremeyecek şekilde silemez. Ancak üst üste 15-20 kez silmen gerekir. "Delete Free Disc Space" demek "Boş disk alanını sil" Yani program eskiden sildiğin dosyalar olsun olmasın Hard disk inde gözüken boş alanı siler.

Orijinalden alıntı: rascon

Bildiğim kadarıyla hiçbir program dosyaları geri getiremeyecek şekilde silemez. Ancak üst üste 15-20 kez silmen gerekir. "Delete Free Disc Space" demek "Boş disk alanını sil" Yani program eskiden sildiğin dosyalar olsun olmasın Hard disk inde gözüken boş alanı siler.

Pek tatmin edici bir cevap olmadı.Bu programı kullanan yok mu?
  • O&O safe erase, verileri kurtarılamayacak şekilde silmeye yarayan bir yazılım. Daha önce 250 gb.lık bir hdd'imi bu yazılım ile temizlemiştim. Yanlış hatırlamıyorsam silme modları vardı. En güvenlikli modda temizleme yapılırken sektörlere onlarca defa 0-1 yazıp silme işi yapıyor. Bu da bilgileri geri getirme işi imkansız gibi oluyor. Ben orta güvenlikte yapmıştım, temizleme işi yaklaşık 10 saat sürmüştü.
    Boş alanları temizleme işi de o anda boş gibi görünen yerde bulunan ve geriye getirilmesi muhtemel olan bilgileri kalıcı silme işi yapılması olarak düşünülebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan84

O&O safe erase, verileri kurtarılamayacak şekilde silmeye yarayan bir yazılım. Daha önce 250 gb.lık bir hdd'imi bu yazılım ile temizlemiştim. Yanlış hatırlamıyorsam silme modları vardı. En güvenlikli modda temizleme yapılırken sektörlere onlarca defa 0-1 yazıp silme işi yapıyor. Bu da bilgileri geri getirme işi imkansız gibi oluyor. Ben orta güvenlikte yapmıştım, temizleme işi yaklaşık 10 saat sürmüştü.
    Boş alanları temizleme işi de o anda boş gibi görünen yerde bulunan ve geriye getirilmesi muhtemel olan bilgileri kalıcı silme işi yapılması olarak düşünülebilir.

Çok teşekkürler atakan
  • quote:

Yani program eskiden sildiğin dosyalar olsun olmasın Hard disk inde gözüken boş alanı siler.

Mechatronic arkadaşım.Benim cevabım pek tatmin edici olmamış ama atakan arkadaşımın ki tatmin edici olmuş. Öyle mi?

quote:

Orijinalden alıntı: atakan84

Bu arada ben hala bir hard-disk in içindeki verilerin kalıcı bir şekilde silinebileceği (kullanılmaz hale getirmeden) ve asla geri getirilemeyeceği konusunda tatmin olmadım. Lütfen atakan arkadaşım benide tatmin et. Onlarca 0-1 atanan sektörler sonra nasıl kullanılıyor? Anlamadım.

• quote:

Bu arada ben hala bir hard-disk in içindeki verilerin kalıcı bir şekilde silinebileceği (kullanılmaz hale getirmeden) ve asla geri getirilemeyeceği konusunda tatmin olmadım. Lütfen atakan arkadaşım benide tatmin et. Onlarca 0-1 atanan sektörler sonra nasıl kullanılıyor? Anlamadım.

Silinmiş olan verilerin geri getirilebilmesi için o verinin bulunduğu sektör üzerine (yere) daha sonra herhangi bir şekilde yeniden veri yazılmazsa, silindiği varsayılan veriyi ya da bilgiyi geri getirmek oldukça kolaydır. Ancak buraya (o sektöre) ne kadar çok veri yazılıp silinirse ilk bilgilerin yani geri getirmek istediğimiz bilgilerin kurtarılması bir o kadar zorlaşmaktadır. Aynı sektör üzerine onlarca defa bilgi yazmak ve silmekten kastım eski bilgilerin geriye getirilmemesi hususudur. Yazılım da seçtiğiniz moda göre bilgilerin geri getirilmemesi için belirlenen yere onlarca defa anlamsız bilgi yazar ve siler. Dolayısıyla geri gelmesini istemediğiniz verilere ulaşmak da böylece imkansıza yaklaşır. Bilmem tatmin oldunuz mu?

• Oldum. Teşekkür ederim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.