Şimdi Ara

pikap için yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
5.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süredir birikmiş param olmadığı için sadece 45lik topluyordum. Artık zamanının geldiğini düşünüyorum ve bir pikap almaya karar verdim. sadece müzk dinleyeceğim yani dj'lik gibi bir düşüncem yok! Ancak bu iş benim için çok önemli yani bu geçici bir heves değil almışken bir kere almalıyım. Bu yüzden sıfır almak daha mantıklı geliyor ancak öğrenciyim ve çok büyük paralar verecek durumda değilim. kafamda sony var 325 ytl 12 taksit buldum. ancak amfi için hiçbir bilgim ve fikrim yok onun için bu fiyat ve sony mantıklı mı bilmiyorum! Ürünün özellikleri altta ancak 2. önemli konu amfi stereo olmak zorundamı ve marka ne olmalı? 3. konu ise hoparlörde alacağım için bu işe 500-600 tl yatırabilirim! Bu iş benim için çok önemli yardım edecek arkadaşlara şimdiden çok ama çok teşekkürler!

SONY PS-LX300USB
    http://www.sony.com.tr/product/hfc-record-player/ps-lx300usb#pageType=TechnicalSpecs

325 TL 12 TAKSİT

• arkadaşlar çok acil yardıma ihtiyacım var! son 5 yıldır donanımhaber'e danışmadan teknolojik bir alet almadım:)) bi yardım be bilenler LÜTFEN!!!

şimdi durumunu özetlemişsin kafandan geçen yeni bir ürünün linkini koymuşsun aklında bir çok soru seni kurcalıyor farkındayım.. bu konuda zevk sahibi insanlara kendi geçmişim aklıma gelince saygı duyuyorum bana yardım eden pek olmadı ama ben yardım etmek isterim.

eğer öğrenciysen fazla paran yoksa nostaljik sıcak bir sound istiyorsan kesinlikle ve kesinlikle yeni (sıfır) cihazlara heves etme derim çok hi-end aletler değilse o tadı alamazsın zaten onlarda astronomik fiyatalardalar ha bu linkteki sony işini görürmü görür ama bukadar para vermene gerek yok gerçekten lüzumsuz pahalılar

sana pm den bir seçenek sunacağım eğer beğenmezsen şunu tavsiye ederim..

1980lerin combo cihazları vardır kaset plak tuner amfi hepsi bir arada onların tonlarıda güzeldir 2. elden o cihazları kovalarsan güzel ve hesaplı bir düzenek kurabilirsin bunu satan yerlerede seni yönlendirebilirim ama tabiki sistemi combo değilde deck şekliden kurarsan daha iyi bir netice alırsın..

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albts -- 29 Ekim 2009; 1:26:42 >

• Alacağın amfinin phono çıkışı olması gereklidir pikap için unutma,pikapı öyle normal line gibi bağlayamazsın amfiya haberin ola.
    Tabi linkte verdiğin cihaz normalde bağlanıyormuş ama ben bu yeni cihazlara pek sıcak bakmıyorum açıkçası.

IN:giriş
    OUT:çıkış

Orijinalden alıntı: satoyama

lütfen giriş ve çıkış terimlerini yerinde kullanalım teknik terimler önemllidir yanıltıcı olabilir.. amfinin phono çıkışı olmaz phono girişi olur

hakikaten forum da bir giriş-çıkış kirliliği var :)

benim gözüm thorens mini veya td-190/2 de ama senin bütçenin biraz/baya üzerindeler. mini 210eu+kdv 190/2 ise 355eu+kdv.. stereomecmuası bu ay mini yi incelemiş, beğenmiş gibi de hatta :) sende bir değerlendir istersen hem de bu vesile ile bilenlerin bir fikrini almış oluruz.. 190/2 de en çok kafamı kurcalayan 78 devir seçeneğinin sunulması.. peki bunun için farklı kafaya ihtiyaç var mı? yoksa direk boşa sallıyor muyum? bunlardan birini alırsam thorens in phono-preamp' ı mm001 i de almayı düşünüyorum 70eu+kdv, bir süre phono girişi olmayan avr me bağlayacağım için. thorens pikap işinde iyi ama preamp ı nasıl acaba? daha iyi f/p li bişeyler var mı piyasa da acaba? the_cantan öldürecek beni :)

pro-ject getirtmeyi düşünüyordum yurtdışından bir ara ama oof of, hi-fi adamı yoruyor yahu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: satoyama

lütfen giriş ve çıkış terimlerini yerinde kullanalım teknik terimler önemllidir yanıltıcı olabilir.. amfinin phono çıkışı olmaz phono girişi olur

Evet yanlış yazmışım,giriş olacaktı.
    20 yıl önce açıldı
    Yeni bisiklet için yardım
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @nomadmaster ne diyim ben sana şimdi.
    thorens phono da iyi. gönül rahatlığıyla kullanırım tabi.
    şimdi soruya gelelim.
    thorens, rega, linn forumlar sayesinde Tr'de yaygınca bilinen kaliteli markalar.
    hangisini alsanız iyidir.
    ama nasıl alma?
    pikap benim gözümde bir kültür meselesi olduğundan pikab ve plağın ses kablosu, anti skate, phono'su, MM,MC kafası, direnci, kazancı, devri, plakların müzik ve kayıt türleri ve en önemlisi dinleyicinin geliştirdiği müzik beğenisi ve ses beğenisi etken olduğundan bu konuda şunu şöyle yap böyle yap, şunu al demek bana veya bize hiç düşmez.ancak tecrübelerimizi paylaşabiliriz.sonrasında karar verilir. teknik destek ise ayrı..
    mesela stereomecmuası bu ay ki incelemesi çıkış noktamız olabilir. Bizim arkadaşlar işlerini iyi bilir. Thorens büyük firma. @nomadmaster eğer elinde halk tabiriyle denen taş plak varsa ve bunları çalıştırabilmen 78.26 lık devire ihtiyacın olacak. çok eskidir. var mı elinde böyle bir şey? büyük ihtimalle yok ve de önermem. Vinyl plak dinleyeceksiniz ve şahsen vinyl tercih ederim cızırtıya hiç gelemiyorum.agresifsem o an yıpratıcı oluyor. tercih meselesi bazan açık alanda, gece ateş başında ki ufak cıss yanan kav'lara benzer.hoş olur.cızırtılar bu şekildede düşünülebilir.bu yüzden 78 lik devir tercihinize kalmış ve phono'da buna dikkat edersiniz.
    eskinin akai, Technics, Pioneer, Onkyo, Marantz vb. pikaplarıda vbir seçenek olabilir.
    misal bu linkte ki pikabı çok ucuza buldum; önümdeydi.o anda kaçırdım.

PL-12D
    böyle bir şey...
    veya

• 500 liraya ikinci el technics 1210 Mk2 bulunabiliyor,efsane pikaptır,aklında bulunsun.
  • arkadaşla pm den görüştüm kredi kartı tüketicisi konumunda olduğu için ya peşin 2. el ucuz çözümler arıyor yada taksitle sıfır orta halli bişeyler.. thorens lere vintage cihazlara boşa girmişsiniz

ama güzel bir topik oldu o başka

ama sorular biter mi? bitmeeezz

bu arada elimde 6-7 adet taş plak var, 78 devir o yüzden aklımda idi.
    100 kadar vinyl plak ta var elimde 60 lar ve 70 lerden. kondisyonları çok parlak değil bir kısmının, bakımları için ne önerirsiniz?
    Pick-up Cartridge DN 251S diyor, nasıl bilirsiniz? mini ye ortofon 2m taksak fark olur mu?
    rca kablo olarak f/p ürün nedir? 20tl ye ixos lar var misal?
     pikap için yardım!!!

bir de thorens in stabilizer ını merak ettim tecrübe ettiniz mi bu vaya benzer bir ürünü var mı bir faydası?
    daha sorulacak çok soru olacak ama kafa durdu yatma zamanı artık :)
    quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

@nomadmaster ne diyim ben sana şimdi.
    thorens phono da iyi. gönül rahatlığıyla kullanırım tabi.
    şimdi soruya gelelim.
    thorens, rega, linn forumlar sayesinde Tr'de yaygınca bilinen kaliteli markalar.
    hangisini alsanız iyidir.
    ama nasıl alma?
    pikap benim gözümde bir kültür meselesi olduğundan pikab ve plağın ses kablosu, anti skate, phono'su, MM,MC kafası, direnci, kazancı, devri, plakların müzik ve kayıt türleri ve en önemlisi dinleyicinin geliştirdiği müzik beğenisi ve ses beğenisi etken olduğundan bu konuda şunu şöyle yap böyle yap, şunu al demek bana veya bize hiç düşmez.ancak tecrübelerimizi paylaşabiliriz.sonrasında karar verilir. teknik destek ise ayrı..
    mesela stereomecmuası bu ay ki incelemesi çıkış noktamız olabilir. Bizim arkadaşlar işlerini iyi bilir. Thorens büyük firma. @nomadmaster eğer elinde halk tabiriyle denen taş plak varsa ve bunları çalıştırabilmen 78.26 lık devire ihtiyacın olacak. çok eskidir. var mı elinde böyle bir şey? büyük ihtimalle yok ve de önermem. Vinyl plak dinleyeceksiniz ve şahsen vinyl tercih ederim cızırtıya hiç gelemiyorum.agresifsem o an yıpratıcı oluyor. tercih meselesi bazan açık alanda, gece ateş başında ki ufak cıss yanan kav'lara benzer.hoş olur.cızırtılar bu şekildede düşünülebilir.bu yüzden 78 lik devir tercihinize kalmış ve phono'da buna dikkat edersiniz.
    eskinin akai, Technics, Pioneer, Onkyo, Marantz vb. pikaplarıda vbir seçenek olabilir.
    misal bu linkte ki pikabı çok ucuza buldum; önümdeydi.o anda kaçırdım.

PL-12D
    böyle bir şey...
    veya

• Thorens Türkiye yetkili distrübutorü Sigma Ses. Asım Bey'in yanına uğrayacağım bu pikaplar ve başka şeyler içinde. yok hocam uğramıyorum. Ixos kabloların şahsen ben sevmiyorum. kalitelidir; sevenide vardır. bilemeyeceğim. 78,26 devir çalabilen pikaplar var.
    Technics 30 sendir değişmeden üretilen pikabı da önemli.
    plak bakımı için;
    ya da 50TL pikap ve masrafıyla kafasını yapar, güzelce ayarlar cd-çalar'a karşı pikabın tadını yine alırız.

Plak Bakımı

1. Plaklarin en onemli dusmani tozdur. Bunun yanisira sigara dumani, nem ve isida plaklara zarar veren etkenlerdendir. Lutfen plaklariniz bu faktorlerden direkt olarak etkilenebilecegi yerlerde tutmayiniz.

2.Kuru bir bez ile plaklari temizlemek, plak uzerinde statik enerji olusturur , bu da okunma esnasinda istenmeyen seslere yolacar. Bu durumda antistatik firca veya az miktarda temizleyici sivi kullanilmalidir.

3.Anti statik firca ile yapilacak temizlik mutlaka plak izlerini takip edecek sekilde yapilmalidir. Aksi taktirde kanallardaki tozlar temizlenmeyecektir. Islem fazla bastirmadan narin sekilde yapilmalidir.

4.Anti statik fircanin killari el ile temizlenmemelidir. Genelde bunun icin fircada ayri bir bolum veya aparat olur. Eger ki boyle bir bolum yoksa mesela bilgisayar kasanizin power supply'i gibi bir yere bir kere surterek fircanizi tozlardan temizleyebilirsiniz.

5.Plaginiz pikapta calinirken dikkatli olun.. El ile manuel kaldirip indirmeler, titresimler ve yanlislikla değmeler sonucunda plaklarin uzerinde cizikler olusabilir. Pikap, hoparlorlerin uzaginda ve ozellikle bas titresimlerinden uzakta durmalidir. Siz farketmeden bu titresimler plakta cizikler olustur.

6.Pikabinizdaki igneyi degistirmek icin cimrilik etmeyin. Cogu igne 3000 saat omurludur. Bu sureyi beklemeden degisiklik yapin. Benim cok karsilastigim traji-komik bir durum ciddi pahali igneler alip bunlari zamani geldiginde degistirmeyen insanlardir. Bunun yerine daha ucuz bir igne alip gerektiginde degistirmek plak arsivinizin omru icin onemli bir etkendir.

7.Plak sivi ile temizlenmesi gerekiyor ise, alkol icermeyen ve ucucu bir sivi ile temizlenmelidir. Ayrica kullanilacak bez mutlaka yuzde yuz pamuklu olmalidir. Boylelikle plak yuzeyinde yabanci madde kalmaz. Bu sivilari satin alabileceginiz gibi kendinizde yapabilirsiniz. Ben Pevasan isimli bir firmanin sivisini sulandirarak kullanmaktayim. Bir kaba 2/3 oraninda bu sividan, 1/3 oraninda su koyarak bir fluid olusturup, bunu kullaniyorum tavsiye ederim. PC malzemeleri satan yerlerden bu urunu bulabilirsiniz (not. urun adi burada reklam amacli kullanilmamaktadir)

8.Plaklarinizin uzerinde cok toz varsa bunu ilk onde bir elektrik supurgesi ile cekin. 2500W bir supurge ciddi oranda toz cekebilir. Bu islemi yaparken sakin supurgeyi plaga degirmeyin.

9.Plaklarinizi gunesten ve hatta asiri sicak ortamlardan korun. Yuzeyde dalgalanmalari onlersiniz.

10.Asla plaklarinizi ust uste saklamayiniz Bunu herbirinin kabi olsa bile yapmayiniz. Sekillerinde bozulamalar ve yamulmalar olusur ve bunlar hiçbir sekilde duzeltilemez.

11.Genelde degersiz bulunan 45likler ust uste kabsiz konuluyor. Bir toz tanesi bile ciddi ama gozle gorulmeyen cizikler olusturacagindan en kotu ihtimalle bunlar icin kartondan veya A4 kagittan kaplar yapin veya internetten siparis edin.

12.Biraz yer ayirip plaklarinizi 20'li gruplar halinde A4 kutularinda saklayabilirsiniz. Hem secmesi kolay olur, hem ezilmezler hemde kutuda biraz oynama yapip uzerlerini istediginiz zaman kapatabilirsiniz. Devamli alisveris yaptiginiz bir hipermarkette kirtasiye reyonundaki arkadasa rica edip bunlari alabilirsiniz. Ozellikle Mopak firmasinin A4 kutulari gercekten cok ideal. Eger yasadiginiz yerde bir yapi market varsa ziyaret etmenizde fayda olacaktir. Ozellikle IKEA'da guzel seyler bulunabiliyor.

13.Eger plaklarinizi kutuda sakliyorsaniz iclerine elektronikcilerde rahatlikla bulunan silikon nem alicilardan ekleyin. Kutunun icinde nem olusumunu onlersiniz.

14. Plaklarin ic kapaklarini plagin ust kapaginin acikligina ters yonde kapatin. Plak tozdan bu sekilde koruınur.

15.Plaklarinizi ic kapak (sleeve) olmadan kapagin icine koymayin, kartonda olusmus girinti cikintilar plaginiza zarar verebilir.

16.Plagin okuma yuzune elinizi surmeyin, insan tenindeki yagin plak uzerinden temizlenmesi kolay bir is degildir. Mutlaka kenarlarindan tutun.

17.Bir seyi asla unutmayin. Elinizdeki bir plak, bir daha asla uretilmeyecektir. Eger o plak 1000 adet uretildi ise onu kullanilmaz hale getirmeniz 999 adet kalmasi demektir. Bir plaginizi sevmiyorsaniz bile ona ozen gosterin veya degerini bilecek insanlara verin. Bunu kulturel bir odevmis gibi addedin...

Bol plakli gunler dilerim.

Hakan Cezayirli

Kaynak. streomecmuasi.com
    edit:yazı eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 6 Kasım 2009; 11:02:21 >

• peki önerebileceğiniz kablo var mı?

ısrarla sormamın sebebi şudur ki; kendimi biliyorum eğer tavsiye alamaz isem, ciddiye alacağım, gider evdeki birleşik 2tl lik kablolarımı kullanırım uzunca bir süre, yazık olur sisteme.. halbuki f/p bir tavsiye alırsam baştan onu alır çok sonraları bütçe ayırabildiğim zaman daha üst düzey bir kablo ya geçebilirim. Çünkü şu anda ortada olası bir bütçe var sonra olmayabilir, yani aldım aldım, almadım yalan olabilir :) sigma ankara da heralde, istanbul da hobi müzik thorens satışını yapıyormuş, bende orada gider bakarım gelecek ay umarım..

benim plakların durumu da facia o zaman 45 likler kaplarında ama üst üste duruyorlar, yıllardır!

Orijinalden alıntı: nomadmaster

peki önerebileceğiniz kablo var mı?

ısrarla sormamın sebebi şudur ki; kendimi biliyorum eğer tavsiye alamaz isem, ciddiye alacağım, gider evdeki birleşik 2tl lik kablolarımı kullanırım uzunca bir süre, yazık olur sisteme.. halbuki f/p bir tavsiye alırsam baştan onu alır çok sonraları bütçe ayırabildiğim zaman daha üst düzey bir kablo ya geçebilirim. Çünkü şu anda ortada olası bir bütçe var sonra olmayabilir, yani aldım aldım, almadım yalan olabilir :) sigma ankara da heralde, istanbul da hobi müzik thorens satışını yapıyormuş, bende orada gider bakarım gelecek ay umarım..

benim plakların durumu da facia o zaman 45 likler kaplarında ama üst üste duruyorlar, yıllardır!

En iyisi;
    Van Den Hull.
    ya da QED markası.

• evet arkadaşlar benimde pikap konusunda yardıma ihtiyacım var...

yamaha rx-v361 anfili quadral quintas 500 ses sistemim var ve pikap almak istiyorum...ikinci el önerir misiniz yoksa illa gidip sıfır mı almak gerekir?birde aldığım pikapı direk anfime bağlayabilir miyim?herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım acaba??

bunlarda bulduğum birkaç pikap;
    http://www.sahibinden.com/sony_333_drect_drive_ful_otomatik-44WQQaXQQ18482949WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/pioneer_pl-110_pikap_-57WQQaXQQ18298300WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/marantz_tt-185_pikap_-25WQQaXQQ18475357WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/pioneer_pl-760_direct_drive_stereo_turntable_platine-95WQQaXQQ18298097WQQpXQQdisplayitem

bu hafta bir tane almak istiyorum...yardımlar için şimdiden teşekkürler...

• ikinci el.
    kondisyon ve kafalarını soruşturmak lazım. nedense sony'e takıldı gözüm.

http://www.yamaha.com/YECDealerMedia/adgraphs/products/DBP_RX-V361.jpg

buda anfinin arkadan görünüşü...
    Samsung Galaxy S4 / Nexus 7 | Panasonic PT-AE8000U 32PFL7332 Onkyo TX-SR607 Paradigm Cinema 110CT Monster Home Theater PowerCenter™ HTS 1000 | Hyundai i30 Elite Dizel Manuel 2013
  • quote:

phono-pre alacaksın. bende öle yapıcam mecburen bende de yok :)

acaba bu mudur bize lazım olan alet??

http://www.sahibinden.com/hi-fi_phono_amplifier-pikap_preamplifikatoru-66WQQaXQQ11931087WQQpXQQdisplayitem?

input a pikapı,output a anfiyi mi bağlıyoruz???

Orijinalden alıntı: ferhatugur

quote:

phono-pre alacaksın. bende öle yapıcam mecburen bende de yok :)

acaba bu mudur bize lazım olan alet??

http://www.sahibinden.com/hi-fi_phono_amplifier-pikap_preamplifikatoru-66WQQaXQQ11931087WQQpXQQdisplayitem?

input a pikapı,output a anfiyi mi bağlıyoruz???

aynen bu cihaz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.