K.Raikkonen'in Ferrari'de ki olaylı ve parlak kariyerinin son yarışı. Büyük takım taraftarlarının hayranlıkları, küçük takımların baltaladığı bayağı bir 2009 sezonunun sonu. inşallah ilginç bir yarış izlenir. sezon boyunca sıkıcı yarışlar izlemekten bıktık çünkü...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
kim derdi ki Button şampiyon olacak Kimi Ferrari'den ayrılcak; belli olmaz F1'den gidecek diye... Button ile Barrichello'ya bakınsanıza...ama haklıya haklı 2004 de Bar Honda ile Button'u unutanlar niye şaşıyorlar ki anlamam. boru barrichello. Button u alt edemedin M.Schumacher ı alt edecen, pravaa şak şak. Brawn dan daha sorunsuz Ferrari verdiler sana üstelik... ileri geri vik vik yapmaya devam et.
Coulthardt mazide kaldın. hehe
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 27 Ekim 2009; 11:42:54 >
maket olamayacak kadar güzel. yönetmenler görse ne der? masrafsız film çekilir mi. aklım hala K.Raikkonen'in Brezilya sıralama turları ve yarış performansında kaldı.çok iyiydi. konumuzla ilgisi yok ama geçen yıl Massa'ının takılı kalan benzin hortumuna kimse yanaşmamıştı. Brawn ekibi McLren-Mercedes'den takılı kalan, az daha yakacak belki patlayacak hortumu çıkardılar. acaip hoşuma gitti adamlar. ikinci takımım williams'dı bundan sonra brawn herhalde. williams kendine çeki düzen vermeli ne demeçleri ne stratejileri hoşuma gitmiyor.ümit ederim belki reno motoru ile anlaşırlar. değişen bir şey olmaz ama hoş olur sanırım.
bu yarışa heyecan katacak tek şey Mclaren-Ferrari 3. lük mücadelesi olacak. bunun ve yeni bir pist olmasının dışında ilgi çekici hiçbir şey yok.
bu arada Kimi,Mclaren olmazsa bırakırım demiş. umarım Mclaren ile anlaşır. Kimi'nin olmayışı F1 için gerçekten büyük kayıp olur. Monty gittiğinde çok şey kaybetmişti F1,aynı şey Kimi'de de olur. sevenide çok sevmeyenide ama ne olursa olsun Kimi F1 dünyasında önemli bi yere sahip.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 30 Ekim 2009; 18:55:35 >
McLren-Mercedes cephesinde N.Haug para için yarışan pilotlara prim vermeyeceğiz diye Kimilerine haber uçurmuşlar. yarış izlenir mi sıkıcı geçecek sanki?
Orijinalden alıntı: Sanctus Diavolos boş pilotlar arasında Kimi'den daha iyi bi seçim yok. Kimi söz konusu iken Rosberg falan filan hikaye. akıllı olsunlar Kimi'yle anlaşsınlar
bıde "mclaren olmassa f1 de yarısmam" dıyor.ulan hanı dıkız aymnanda bızı gorecektın
gördü ya dikiz aynasından 2007'de
şaka bi yanada haber yollamak değil Kimi'ninki. adam açık açık iyi takım olmazsa yarışmam diyor. zaten Kimi'yi konsantra eden tek şey şampiyonluk ve yarış 1.liği.
boş pilotlar arasında Kimi'den daha iyi bi seçim yok. Kimi söz konusu iken Rosberg falan filan hikaye. akıllı olsunlar Kimi'yle anlaşsınlar
akıllı olsunlar. MMX sende peygamber sabrı var hani hala Kimi ye karşı inadın kırılmadı. kin midir nedir fil mi deve mi karar veremedim. saygı duyarız. Haug para istemeyin, vermeyiz diyor. peşinden!! Kimi diyor ki Mercedes olmazsa olmas. mersedess ulen haspaa.
Alonso Ferrari'de en iyi sezonunu geçirmek istiyor
Fernando Alonso, kariyerinin en başarılı sürüşlerini yapabilmek için Ferrari'nin gelecek yıl rekabetçi bir araç üretmesini beklediğini söyledi.
McLaren'da geçirdiği problemli sezonun ardından Renault'da hayal kırıklığı ile iki yıl geçiren Alonso, 2010'da şampiyonluk mücadelesine yeniden dönmeyi amaçlıyor.
Renault ile 2005 ve 2006 yıllarında dünya şampiyonluklarını kazanan Alonso, kariyerini İtalyan ekibinden noktalamayı umuyor.
Fransız ekibinde takım arkadaşlarına karşı birinci pilot statüsünde bulunan Alonso, son yıllarda şampiyonluk mücadelesinin dışında kalmasına rağmen, kendi performansından memnun olduğunu ifade etti.
Alonso, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şampiyonaya büyük umutlarla başlamıştık ancak bu sene de hayal kırıklığıyla geçti. Şampiyon olmak için mücadele etmeyi düşünüyorduk. Fakat çok kısa süre içinde bu pozisyonda olmadığımızı anladık. Yani gerçekten üzücü bir sezon oldu. Fakat genel olarak bakıldığında, olumlu şeyleri de görmek lazım" dedi.
Alonso, "Performansım ve kendi açımdan baktığımda tatmin edici. Kurala göre, insanların, takım arkadaşınızı mağlup etmeniz gerektiğini düşündüğünü biliyorum. Fakat bu matematiksel birşey değildir. F1 her zaman farklıdır. GP2'de şampiyon ve farklı kategorgilerde şampiyon olan takım arkadaşlarımı son iki yıldır mağlup ettim. Yani F1'e gelenleri şansa mağlup etmedim" diye konuştu.
güzel görüntüler eşliğinde bir sıralama turları izliyoruz bu arada mercedes bu pistte iyi zamanlar yapıyor kers kullanımı da faydalı oluyor (kullanan takımlar açısından)
alonso gelecek yıl ferrariyi kullanabilecek mi?(fisichella kullanamadı diyorlar )
massa padokta ve yarışa entegre şekilde izliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meta80 -- 31 Ekim 2009; 15:32:13 >
hamilton az insan ol.. 0.7 fark nedir ya.. ağırlıklar nasıl olacak bakalım ama ben hamilton'ın çok da hafif olacağını sanmıyorum.. ahh be kers seneye olacaktı mclaren'i tutmak çok zor olurdu o zaman
Orijinalden alıntı: the_cantan MMX sende peygamber sabrı var hani hala Kimi ye karşı inadın kırılmadı. kin midir nedir fil mi deve mi karar veremedim. saygı duyarız. Haug para istemeyin, vermeyiz diyor. peşinden!! Kimi diyor ki Mercedes olmazsa olmas. mersedess ulen haspaa.
e sabırlıyız tabıı bakın 10 yıl gelmeyen sampıyonluk.catlamadım bır butun olarak halen buradayım
haug cebınden para vermıyecegıne gore karısmasın mclaren ın ısıne
kafıyeye bak.yarım kafıyelı beyıt
hem haug a ne.ıster kımı yı alır ısterse basar alonso yu test plotu yapar benım mclaren ım
ayrıca kımı mercedes demedı mclaren dedı.o yuzden bıraz bozuldu haug
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 31 Ekim 2009; 18:11:02 >
şaka bi yanada haber yollamak değil Kimi'ninki. adam açık açık iyi takım olmazsa yarışmam diyor. zaten Kimi'yi konsantra eden tek şey şampiyonluk ve yarış 1.liği.
sanctus bak kımı yıne ne demıs
quote:
Raikkonen McLaren'da ısrarcı
Kimi Raikkonen, gelecek sezon sadece şampiyonluk mücadelesi için yarışabileceğini belirterek, McLaren dışında başka bir takımla imza atmanın zaman kaybı olacağını tekrarladı.
İngiliz ekibi ile Fin pilot arasındaki görüşmelerin, ücret ve sözleşmeye ilişkin diğer meseleler konusunda kilitlenmesine rağmen, Raikkonen başka bir takımla yarışmayı düşünmediğini vurguladı.
Toyota'dan da teklif alan eski McLaren pilotu yaptığı açıklamada, "Kazanamayacağın başka bir takıma gitmenin bir anlamı yok. McLaren, bana şampiyonluk için mücadele edebileceğim iyi bir araç verebilecek tek takım" dedi.
Bu arada McLaren aynı zamanda Jenson Button ve Nick Heidfeld'i de son günlerde seçenekleri arasına almış durumda. Fakat Raikkonen'in aday listesinin başında yer aldığı tahmin ediliyor.
Spekülasyonlara göre, McLaren; son günlerde bu isimleri daha kuvvetli bir şekilde gündeme getirerek, Raikkonen'e, ücret konusundaki taleplerinde geri adım atmaması durumunda, bolca seçeneğe sahip olduğunu göstermek istiyor.
Toyota ise, başlangıçta Robert Kubica ile bir anlaşma beklentisi içindeydi. Ancak Polonyalı pilotun Renault'yla anlaşması üzerine Japon ekibi gözlerini Raikkonen'e çevirmişti.
TurkiyeF1.com
bu adam zorla kendını mclaren e yamayacak galıba
ekleme: ben mclaren ın patronu olucam gıder 49 mılyon u bu adama verırım sonrada dove dove yarıstırırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 31 Ekim 2009; 20:19:43 >
Orijinalden alıntı: drexler22 hamilton az insan ol.. 0.7 fark nedir ya.. ağırlıklar nasıl olacak bakalım ama ben hamilton'ın çok da hafif olacağını sanmıyorum.. ahh be kers seneye olacaktı mclaren'i tutmak çok zor olurdu o zaman
KERS ile kolpacı bi takım mc-mercedes. sezon başında bir iki yarış sonra kaldırdılar. süründüler. baktılar Ferrari KERS ile vız gelmiş tırıs gidiyor. hemen kullanalım. gerçi kolpa demek pek doğru değil ama Ferrari'nin çıkışından sonra daha çok uyandılar. F1 getirilen bu standartlar eminim mc-mercedes takımına yarıyordur. daha önce bir sürü şeyi, noktayı, denemeyi karıştırıp doğruyu bulmaya uğraşırlardı. ya da demeçlerinde umuyoruz, bekliyoruz diye derlerdi.peeh. mclaren aylardır geliştirmeye çalıştırıyor.hamilton a helal o nasıl fark ..ok etmezse alır yarışı.yalnız bu tüysüz oğlanın yanında n. scherzinger ne arıyor? 2-3 aydır yeni fark ettim. o haspa bumuydu diye.ellahallaa. hamil. de çok dominant bir karakter. seveni doğru düzgün yoktur eminim.yanında bu haspa... Raikkonen profesyonelliğinin gereklerini çok iyi yapıyor. depoya bak sen. Alonso hangi yarıştı, dolu depo ile gerilerden gelip çok iyi pozisyon yakaladığında pitte lastik problemi yüzünden herşey heba oldu idi. aynı hesabı yapıyorlar herhalde. tutacak sanırım. yarış yarın 14.15 diyorlar tedbiri elden bırakmamalı. Ferrari 3. olur umarım.ah massa ne zakkum yediysen.
Orijinalden alıntı: the_cantan MMX sende peygamber sabrı var hani hala Kimi ye karşı inadın kırılmadı. kin midir nedir fil mi deve mi karar veremedim. saygı duyarız. Haug para istemeyin, vermeyiz diyor. peşinden!! Kimi diyor ki Mercedes olmazsa olmas. mersedess ulen haspaa.
e sabırlıyız tabıı bakın 10 yıl gelmeyen sampıyonluk.catlamadım bır butun olarak halen buradayım ayrıca kımı mercedes demedı mclaren dedı.o yuzden bıraz bozuldu haug
Orijinalden alıntı: drexler22 hamilton az insan ol.. 0.7 fark nedir ya.. ağırlıklar nasıl olacak bakalım ama ben hamilton'ın çok da hafif olacağını sanmıyorum.. ahh be kers seneye olacaktı mclaren'i tutmak çok zor olurdu o zaman
KERS ile kolpacı bi takım mc-mercedes. sezon başında bir iki yarış sonra kaldırdılar. süründüler. baktılar Ferrari KERS ile vız gelmiş tırıs gidiyor. hemen kullanalım. gerçi kolpa demek pek doğru değil ama Ferrari'nin çıkışından sonra daha çok uyandılar. F1 getirilen bu standartlar eminim mc-mercedes takımına yarıyordur. daha önce bir sürü şeyi, noktayı, denemeyi karıştırıp doğruyu bulmaya uğraşırlardı. ya da demeçlerinde umuyoruz, bekliyoruz diye derlerdi.peeh. mclaren aylardır geliştirmeye çalıştırıyor.hamilton a helal o nasıl fark ..ok etmezse alır yarışı.yalnız bu tüysüz oğlanın yanında n. scherzinger ne arıyor? 2-3 aydır yeni fark ettim. o haspa bumuydu diye.ellahallaa. hamil. de çok dominant bir karakter. seveni doğru düzgün yoktur eminim.yanında bu haspa... Raikkonen profesyonelliğinin gereklerini çok iyi yapıyor. depoya bak sen. Alonso hangi yarıştı, dolu depo ile gerilerden gelip çok iyi pozisyon yakaladığında pitte lastik problemi yüzünden herşey heba oldu idi. aynı hesabı yapıyorlar herhalde. tutacak sanırım. yarış yarın 14.15 diyorlar tedbiri elden bırakmamalı. Ferrari 3. olur umarım.ah massa ne zakkum yediysen.
abi ne alaka ya? kers'i sezon başından beri en verimli kullanan ve geliştiren mclaren oldu.. bu konuyu da ferrari'ye bağlamayı başardın bravo :) fia'nın aldığı bu kararlar hakikaten skandal.. sen nasıl kers gibi devrim yaratacak bir değişikliği getirip 1 sene sonra yasaklarsın.. 1 sene önce bu kuralı getirirken bunun sonuçlarını düşünmedin mi hiç? tek lastik kuralı (saçmalığı mı desek) 2005'te 1 sene kullanlıp iptal edildi.. 2009'da kers.. kim bilir seneye de yakıt kuralından geri dönerler..
hamilton bayadır scherinzer'le yaw nasıl farketmedin geçen sene brezilyada hamilton şampiyonluğu kazanınca kameralar bol bol göstermişti onu.. bacaksız hamilton daha önce de bir Türk hatunlaydı..
Fernando Alonso, Kimi Raikkonen ve Sutil'in bulunduğu basın toplantısında, Trulli, Brezilya'daki kazanın ardından "aşırı derecede öfkeli olduğunu" kabul etti.
Toyota pilotu bununla birlikte, kazada mağdur olan taraf olduğunu belirtirken, bir taraftan da elindeki fotoğrafları basın mensuplarına salladı. Trulli, yarış öncesinde pilotların yaptığı görüşmeye işaret ederek, bu konuyu orada da tartışacaklarını söyledi.
Sutil ise, kazada bir hata yaptığını düşünmediğini ifade ederek, "Bu benim problemim değil, onun problemi. Dürüst olmak gerekirse, niçin bu kadar çıldırdığını anlamadım" dedi.
Trulli ise bu açıklamaya tepki göstererek, "Kör müsün değil misin bilmiyorum, fakat ön kanadımın, senin aracın ön kanadının yanında olduğunu çok net bir şekilde gösterebilirim" cevabını verdi.
Karşılıklı tartışma, Sutil'in, bugüne dek 218 yarışta start alan Trulli'ye puanlarını işaret ederek, "Bunu öğrenmen daha ne kadar zaman alır bilmiyorum" sözüyle devam etti.
turkiyef1.comdan haberin türkçesi,Sutil Trulliye gereken cevabı vermiş
KERS ile kolpacı bi takım mc-mercedes. sezon başında bir iki yarış sonra kaldırdılar. süründüler. baktılar Ferrari KERS ile vız gelmiş tırıs gidiyor. hemen kullanalım. gerçi kolpa demek pek doğru değil ama Ferrari'nin çıkışından sonra daha çok uyandılar....
Sezonun ilk 4 yarışında(Avustralya,Malezya,Çin ve Bahreyn) Mclaren-Mercedes KERS sistemini kullandı diye biliyorum.Bu pistleri takip eden İspanya,Monako ve Türkiyede de bu sistem kullanılmış.Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa?Kolpacı takım değiliz
Orijinalden alıntı: the_cantan KERS ile kolpacı bi takım mc-mercedes. sezon başında bir iki yarış sonra kaldırdılar. süründüler. baktılar Ferrari KERS ile vız gelmiş tırıs gidiyor. hemen kullanalım. gerçi kolpa demek pek doğru değil ama Ferrari'nin çıkışından sonra daha çok uyandılar. F1 getirilen bu standartlar eminim mc-mercedes takımına yarıyordur.
bu sakamı.
ferrarı den gorupte kers ıle devam kararı alınmadıkı.hem kers ı devre dısı bırakmak(tamamıyle kullanmamak)takıma tekrara areo ve agırlık daagılımı alanında calısma zorunlulugu getırecegınden boyle bır adımı zaten atamazlar.
ama sezon basında 100 kg olan sıstemı yanılmıyorsam 25 kg a kadar.hatta mmxex ıle bulusmamızda 11 kg a kadar dustugu haberını aldım
quote:
Orijinalden alıntı: Sanctus Diavolos cantan;bakma sen Mclaren'de acayip şekilde Kimi'yi istiyor. sadece ucuza kapatmaya çalışıyorlar
çok iyi bir yarış çıkarıp galiibyeti hakeden ve 18 sn önde olmasına rağmen finişten 1 önceki turda 1.40.279 ile en hızlı turu atan vettel'in, son turlarda podyum garanti olmasına rağmen tüm gücüyle zorlayan ve bize güzel anlar yaşatan button'ın ve iyi savunma yapan webber'in, henüz 2. yarışında da çok iyi performans gösterip 6. bitiren kobayashi'nin ve üstüste 2. yarışta puan alıp son turda 1.40.326 gibi muhteşem bir tur atan buemi'nin yüreğine sağlık
bir laf da kovalainen'e.. mclaren tarihinde bu kadar yeteneksiz, bu kadar pasif bir adam yarışmamıştır eminim.. bırakın mclaren'i, f1'de yarışmayı haketmiyor bu adam.. hamilton 20 tur boyunca bitik sağ ark frenle liderliği bırakmayıp ve hatta en iyi tur zamanını yaparken bu adam startta kers'in yardımıyla 13.'lüğe yükseldi ve yarışı anca 11. bitirebildi (hamilton'ın yarış dışı kaldığını düşünürsek sadece 1 sıra yükselebilmiş).. rezil herif
Orijinalden alıntı: drexler22 abi ne alaka ya? kers'i sezon başından beri en verimli kullanan ve geliştiren mclaren oldu.. bu konuyu da ferrari'ye bağlamayı başardın bravo :) fia'nın aldığı bu kararlar hakikaten skandal.. sen nasıl kers gibi devrim yaratacak bir değişikliği getirip 1 sene sonra yasaklarsın.. 1 sene önce bu kuralı getirirken bunun sonuçlarını düşünmedin mi hiç? tek lastik kuralı (saçmalığı mı desek) 2005'te 1 sene kullanlıp iptal edildi.. 2009'da kers.. kim bilir seneye de yakıt kuralından geri dönerler..
hamilton bayadır scherinzer'le yaw nasıl farketmedin geçen sene brezilyada hamilton şampiyonluğu kazanınca kameralar bol bol göstermişti onu.. bacaksız hamilton daha önce de bir Türk hatunlaydı..
yarış 15.00'de.. trt yayına 14.15te başlıyor
N.Scherzinger'ı uzun zamandır biliyomda yani geçen yıl Brezilya GP de hoplayıp zıplamasını kameralar gösterdiğinde oo ne zeki kızmış felan diyorduk hani. hep gösterirdi de. hani bende biraz esmerci sayılırım massa ve alonso da latin esmer ayarlamış kendine ne isem yani demek Pussy Cats kliplerini o kadar izledim. Kliplerde Nicole siyah taytla taş gibiydi taş. ama F1 de ve kamera karşısında sanırsın bizim mahallelerin kara, kuru ev hanımları. birde bu tüysüz oğlan hamilton ya. aklıma almadı ya.
quote:
Orijinalden alıntı: M J
quote:
Orijinalden alıntı: the_cantan
KERS ile kolpacı bi takım mc-mercedes. sezon başında bir iki yarış sonra kaldırdılar. süründüler. baktılar Ferrari KERS ile vız gelmiş tırıs gidiyor. hemen kullanalım. gerçi kolpa demek pek doğru değil ama Ferrari'nin çıkışından sonra daha çok uyandılar....
Sezonun ilk 4 yarışında(Avustralya,Malezya,Çin ve Bahreyn) Mclaren-Mercedes KERS sistemini kullandı diye biliyorum.Bu pistleri takip eden İspanya,Monako ve Türkiyede de bu sistem kullanılmış.Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa?Kolpacı takım değiliz
niyeyse ben öyle bir izlenim edindim. yoksa reno ile mi karıştırıyorum diyeceğim ama yok.bi bakayım kers geçmişine. tamam KERS için kolpa denmez ama kolpa lafı kullanmamın esas sebebi şudur ki mclaren heryerden aerodinamik kopyalaması hoşuma gitmiyor. ta ki dingil mesafesini bile taklit ettiğinden beri McLren-Mercedes batar gözümde... bu yıl mesela mc-mer. egzost çıkışları...(Ferrari ve Renault'tan kopya...) ön kanatları...(Red Bull dan kopya) ön kanat burun arasında ki bağlantının şekli...(Ferrari den kopya...) bunun gibi şeyler yüzünden.
Buemi ye helal olsun. aldığı puanı Kimi alsaydı keşke. Fisichella nın olağanüstü yarış çıkardığı pistte Kimi ne yapsın? araç uygun değildi. Force India bu pistte varlık gösteremeyen takımlardan biri.karakteristik olarak iki takım araçları birbirine benziyordu.
Kimi Raikkonen, Scuderia Marlboro Ferrari takımında ki kariyerine son verdi. tüh..
adam kendını mclaren e yamamak ıcın elınden gelenı yapıyor.ama halen mclaren ısrarcı oluyor dımı
ama evet ucuza kapatmak lazım.malum ekonomık krız
ne adamsın ya ben orada şaka yapmıştım
Fırtına Sonrası'ın izleyen olmamış sanırım,programın ortasında stüdyoya biri daldı tamda dev ekranın önünde belirdi. Okay Karacan ile Poyraz Savcı'da afalladılar bi an,içeri dalan kişi gibi ben yarıldım televizyonunun karşısında yarış içinde Alguersuari'de ayrı bi komediydi yalnız Okay Karacan ve Poyraz Savcı iyi espiriler yaptılar bu konu üzerine
programda görmedim orayı.zaten canımı sıkıyordu Ferrari'nin ilerlememesi. böyle abu dabi gibi pistler olmamalı F1 de çok uyuz oluyorum. çok fazlalaştılar. Monaco yeterli ve güzel. seneye temennim odur ki heryeri kurcalayıp duruyor çünkü Takuma Sato'nun F1 dönmeyi başarmasıdır. tamda olgunlaşıp sürücü olarak daha da iyi olmaya başlayacaktı.aksilik. değişiklik olur.
Orijinalden alıntı: the_cantan kolpa lafı kullanmamın esas sebebi şudur ki mclaren heryerden aerodinamik kopyalaması hoşuma gitmiyor. ta ki dingil mesafesini bile taklit ettiğinden beri McLren-Mercedes batar gözümde... bu yıl mesela mc-mer. egzost çıkışları...(Ferrari ve Renault'tan kopya...) ön kanatları...(Red Bull dan kopya) ön kanat burun arasında ki bağlantının şekli...(Ferrari den kopya...) bunun gibi şeyler yüzünden.
ve bunu bırtek mclaren yapar dımı?
baskaları hıc rakıplerının tasarımları uzerınde kafa yormaz.ama mclaren hazır gıder alır kullanır ve ne enteresan ondan bundan aldıgı kanat dıngıl mesafesı efendım suspansyon acısı ne bılıyım egzost cıkısı oyle guzel bırlesırkı mukeömmel bır arac ortaya cıkar.
tanrı adına bu yapılanlar ferrarı tarafından hıc yapılmadımı?
on kanatlar denmıs gecen sezonlarda kopru kanatı ılk kım yaptı sonra ne oldu? yada 1998 planya kanat sıstemı? veya bızım ust havalandırmanın oradakı bır cıft boynuza ne dıyecen
yahu canım onlarıda biliyoruz da mc-merce. gibi bir takım büyükse bu kolpacı olmasınlar.ona laf atıyorum sadece yoksa elbette esinlemeler çoktur. ama Ferrari mesela bu konuda daha özgün. daha özgün olmalarını isterdim takımların. boynuz mu kim boynuzladıysa BMW bunu kullandı ama antenli böcek işte. şakası da bir tarafa bunları esinlep birleştirmek, yorumlamakta beceridir. @MMX birleştirip öyle ortaya mükemmel arac mı çıktı? hanii ama şurası bir gerçek ki kolpa alabildiğine bende bu konuda dem vurdum. olay bu.