Şimdi Ara

Nokia'nın patent davasını kazanması halinde Apple'ı neler bekliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
6.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Nokia'nın geçen hafta içersinde GSM, 3G gibi iletişim stantartlarıyla ilgili patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle Apple'a açtığı davanın sonucu iPhone'un yaratıcısına pahalıya patlayabilir. Davayı yorumlayan Strategy Analytics'den Neil Mawston'a göre Apple'ın 2007'den bu yana 34 milyon iPhone sattığını ve Nokia'nın davayı kazanması halinde Apple'ın Kuzey Avrupalı firmaya 200 milyon ile 1 milyar doları arasında borçlanacak. Pund-IT'nin analistlerinden Charles King'e göreyse Apple'ın davayı kaybetmesi halinde her bir iPhone için Nokia'a %2'lik telif hakkı yani yaklaşık 12 dolar ödemesi gerekecek. 34 Milyon iPhone satıldığı düşünüşdüğünde de Apple'ın Nokia'a ödemesi gereken toplam ücret yaklaşık 400 milyon dolara tekabül edecek. Mahkemenin Apple'a ceza vermesi halinde de bu sayı çok daha yükselecek. CCS Insight Araştırma şirketinden Ben Wood'a göre de Nokia'nın patentlediği teknolojileri kullanmadan mobil telefon yapmak neredeyse imkansız.


    Nokia 22 Ekim'de yaptığı açıklamada Apple'ın 2007'den bu yana iPhone'larda kablosuz veri, konuşma kodlaması, şifreleme konularıyla ilgili patentlerini ihlal ettiğini, karşılıklı görüşmelerden sonuç alınamamasından dolayı argıya gittiğini açıklamıştı.








  • devlerin dansı
  • Danstan fazlası var.

    400 milyon $ yazması kolay hayal etmesi bile zor bir mebla.
  • acbold;

    Şöyle tarif edeyim. Sen Apple iPod'u üret, ben de Nokia'yı üreteyim.

    Benim hazırladığım berlirli teknolojiler var, bunları da herkes kullanmasın, kullanan da bana para versin diye patentliyorum.

    Ama sen bu patentle ilgili kısmı benden habersiz kullanıp bundan para kazanıyorsun...
  • Nokia ile Apple ın iPhone sini bir mi tutuyorsunuz? Nokia nın işi telefon yapmaktır Apple ise bir yazılım şirketidir. iPhone = Pazarlama. iPhone çok tuttuysa ya yazılım desteğinden yada pazarlama sayesindedir. Kaç insan iphonesine program yüklüyor? Program yüklemedikten sonra iPhone nin ne değeri var.


    Nokia özellikle beklemiş olabilir. Bu olay Apple ın imajını sarsıcaktır. Yukarıda söylendiği gibi Nokia dan izin almadan doğru düzgün telefon yapmak imkansız. Şimdi Telefonda kimin dev olduğu daha net gözüküyor.
  • Nokia'yı haksız gören arkadaşlar, biraz empati yapın ve kendinizi Nokia'nın yerine koyun. Bir firma patentlediğiniz özellikleri izniniz olmadan kendi telefonunda kullanıyor, üstelik karşılıklı görüşmelere rağmen hala sunulan şartları kabul etmiyor. Siz olsanız bu firmayı dava etmez misiniz? Marka fanatikliği yapmak yerine olaya biraz objektif bakmaya çalışın. Diğer telefon üreticileri bu parayı nasıl ödüyorsa Apple'da paşa paşa ödeyecek.
  • Bence nokia nın amacı piyasada kendisinden başka marka bulundurmamak helal olsun iphone ooo almadan önce cep telefonları nasıldı bi düşünün ...
    değişim...
  • okumadan yorum yapan alim arkadaşlar, dava ya gitmeden once apple dan istedik istediğimiz yazıyo yanaşmadılar sonra dava etttik olayı
  • apple den anca hoşaf olur xD nokia yanına bırakmaz bunu artı arkadaşın dediği gibi okumadan yorum yazmayın nokia zamanında uzlaşmaya çalışmış ama apple sallamamamış durumu onlarda dava açmışlar 3 yıl önce neredeydi felan saçma yorumlar yazmayın ha şuda var 3 yıl sonra aklına gelse nolur yada gelmese nolur adamlar sonra veya önce hakkını arıyo zamaının ne önemi var 3 yıl geçti diye patantini kendi üstünemi alımış oluyo ? bence iyi bile yapmış nokia aradan 3 yıl geçmiş apple para yapmış bence bi 3 yıl daha geçsin sonra nokia alsın davayı emeğine yağ sürmüş olur nokianın
  • Daha once de soyledim. Gercekten boyle bir ihlal varsa essek gibi odeyecek. Odemeli de.
    Burnu cok kalkti Apple'in.
  • İphone multi touch un lisansımı kimseye vermeyerek pazarda haksız rekabet yapmaya çalışıyo.. kiminle dans ediyo iphone.. eski kurt nokia bu sektörde çok lisans ödetir..
  • 400m euro apple icin devede kulak kalır bence fazla kızdırmasınlar apple ı takoz nokia yıda satın alabilir
  • Apple çıkardığı telefonla standartları değiştirdi ve bütün üreticileri 10 basamak yukarı çıkmaya zorladı eğer iphone diye bir telefon olmasaydı biz hala takozları kullanıyor olacaktık sırf bu yüzden Apple ı destekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nanaka9

    Apple çıkardığı telefonla standartları değiştirdi ve bütün üreticileri 10 basamak yukarı çıkmaya zorladı eğer iphone diye bir telefon olmasaydı biz hala takozları kullanıyor olacaktık sırf bu yüzden Apple ı destekliyorum.



    Apple ın her ne kadar bence tam bir cihaz üretemesede, diğer üreticileri bambaşka bişeyler yapmaya zorladığına %100 katılıyorum
  • arkadaşım apple nfull dokunmatık bagzı ozellıklerıde guzel ama camera konusundan berbat nokıa o konuda 1 numara ayrıca nokıanın telefonunda kullana bılcegın hersey var
  • Apple dokunmatik ekranıyla ilgili patentleri açsın nokia da kendi teknolojilerini ödeşsinler. Ozaman telefon almak hem daha kolay olacak hem daha zevkli.
  • arkadaşlar, hiç endişelenmeyin, bunlar aralarında anlaşırlar; dava da düşer. Bu yaklaşık 3-4 yıldır hep böyle olageldi, bundan sonra da böyle gider...
  • @batur07
    Katılıyorum sana yazı tam okunmadan hemen bayraklar çekilip cihat ilan edilmiş sanki Apple babalarının firması.Buna nazaran 3g den önce yine gündeme gelmişti iphone ların buna benzer bir durumu;fakat şu andaki kadar büyük çaplı bir hal almamıştı.Madem standartlar var Iphone da uysun arkadaşım Apple yazılım firması diye kuralları es geçecek değil o zaman ipod yapıp otursun.Bu arada bir arkadaş iphone a yazılım yüklemeden bahsetmiş,nokia serisine yükleyebileceğin yazılım setiyle iphone u karşılaştırırsan zaten boşa almışsın o aleti.
  • 3 yıl önce niye nokia dava açmadı diye soranlar için belki cevap olabilir:

    Nokia 3 yıl önce dava açsaydı. o zamanlar apple yaklaşık 1-2 milyon ıphone satmış olacaktı.
    mesajda yazdığına göre nokia; ıphone başına 12 dolar istiyor. yani toplamda 12 ile 20 milyon dolar arası bir rakam ödeyecekti kaybederse apple. ama şimdi 400 milyon dolar gibi bir rakamdan bahsediyoruz dile kolay.
    apple için çok zor bir durum olur kaybederse. sizce apple ın zor duruma girmesi nokia nın işine gelmez mi?
    Bence nokia işin mali yönünü düşünerek hareket etmiş.

    Not: Yukarıda yazanlar sadece benim şahsi fikrimdir. herkesin fikirlerine saygı duyarım.
  • Nokia da neymiş. O bikerem Palm TX e daha çok benziyor. Palm'in de Nokia ya açması gerekiyor öyleyse. Ama hiç alakası yok. Nokia kaybeder.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.