Şimdi Ara

TSİ için Castrol EDGE 0W-30 uyar mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, aracım TSİ 140, yağ değişimi yapacağım ama kararsızım. Bizim TSİ 'li araçlara tavsiye edilen ama Türkiye piyasasında bulunmayan castrol edge 5w-30 yerine castrol edge 0w-30 kullanabilirmiyim. Ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozankaracan

Arkadaşlar, aracım TSİ 140, yağ değişimi yapacağım ama kararsızım. Bizim TSİ 'li araçlara tavsiye edilen ama Türkiye piyasasında bulunmayan castrol edge 5w-30 yerine castrol edge 0w-30 kullanabilirmiyim. Ne dersiniz?

Bununla ilgili birçok yazışmalar yapıldı. "TSI için en uygun yağ " başlığı altında bulabilirsin. Ancak önemli olan VW için 504 kodu taşıyan yağın TSI ye konulması. Benimde yakında 30000 KM bakımım olacak ve Mobil 1 ESP Formula 5w-30 den koyduracağım. Tavsiye ederim.
  • Evet konu daha önceden konuşuldu ve mobil-1 'i bende düşünmüştüm.Ama mobil-1 için tereddüt ediyorum.Açıkçası bir iki olumsuz yorum okudum bu yağ için.Yani castrolden vazgeçmeyeyim diyorum ama castrol edge 5w-30 u da bulamıyorum.Onun içinde Castrol edge 0w-30'u düşünüyorum.
  • plantamax isimli üye bu yağı getirtmişti.Nereden temin ettiğini sorabilirsiniz.
  • Aşağıdaki link bana mobil-1 esp 5w-30 kullanımı konusunda, vw 50400 onayını sağladığı yönünde güven verdi.Sanırım castrol sevdasından vazgeçip bu yağı kullanacağım.

http://209.85.229.132/search?q=cache:tmd-4hsQ4RgJ:www.golfmkv.com/forums/showpost.php%3Fp%3D1517038%26postcount%3D86+mobil+1+esp+5w-30&cd=10&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&lr=lang_tr

• quote:

Aşağıdaki link bana mobil-1 esp 5w-30 kullanımı konusunda, vw 50400 onayını sağladığı yönünde güven verdi.Sanırım castrol sevdasından vazgeçip bu yağı kullanacağım.

http://209.85.229.132/search?q=cache:tmd-4hsQ4RgJ:www.golfmkv.com/forums/showpost.php%3Fp%3D1517038%26postcount%3D86+mobil+1+esp+5w-30&cd=10&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&lr=lang_tr

Doğru seçim

• quote:

Evet konu daha önceden konuşuldu ve mobil-1 'i bende düşünmüştüm.Ama mobil-1 için tereddüt ediyorum.Açıkçası bir iki olumsuz yorum okudum bu yağ için.Yani castrolden vazgeçmeyeyim diyorum ama castrol edge 5w-30 u da bulamıyorum.Onun içinde Castrol edge 0w-30'u düşünüyorum.

OZan
    Mobil 1 için okuduğun olumsuz yorumlar ne ile ilgili idi. Merak ettim. Benim eski arabamda mobil1 in 0W-40 ını kullanmıştım ve pişman olmuştum ama uygun olmayan bir yağdı herhalde. Aşırı bir yağ eksiltmesi olmuştu.
    Mobil kullanmak istemiyorsan serviste çıngar çıkartıp kendilerinde olan castrol longlife III 5W-30 u kullanabilirsin. Ama mobil 1 85 tl iken servisteki castrol 130 tl civarına mal oluyor. O da bidondan doldurulan. Kapalı kutu istersen daha pahalıya patlıyor.
    İbhaavci mobil1 esp kullandı. İlk izlenimleri olumlu idi. Zaman içinde nasıl bende merak içindeyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    10w 40 mı 5w 50 mobil 1 hangisi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben 30 000 bakımda mobil 1 kullandım, 2000 km oldu şuana kadar her hangi bir sorun yok. İlk hissettiğim sabah daha kısa marş bastım, ses belli belirsiz bir azalma oldu ama bunlar yağdan mı yoksa filtrelerin değişmesinden mi kaynaklandı kesin bir şey söyleyemiyorum. Hiç düşünmeye bile gerek yok fabrikanın önerdiğimi yoksa doğuşun önerdiğini mi diye.

Bakımdan sonra tavsiyem yağ seviyesini kontrol edin 3.6 litre yağ alan arabaya 4 litre koyuyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibhaavci

Ben 30 000 bakımda mobil 1 kullandım, 2000 km oldu şuana kadar her hangi bir sorun yok. İlk hissettiğim sabah daha kısa marş bastım, ses belli belirsiz bir azalma oldu ama bunlar yağdan mı yoksa filtrelerin değişmesinden mi kaynaklandı kesin bir şey söyleyemiyorum. Hiç düşünmeye bile gerek yok fabrikanın önerdiğimi yoksa doğuşun önerdiğini mi diye.

Bakımdan sonra tavsiyem yağ seviyesini kontrol edin 3.6 litre yağ alan arabaya 4 litre koyuyorlar.

İbhaavci hocam sen mobil 1'i yetkili serviste mi koydurttun yoksa özel serviste mi? Yetkili serviste değiştiyse servis sorun çıkardı mı yağ için ?
  • Yaklaşık 3 hafta önce General Vw Servisine gittiğimde kapalı kutular halinde mobil 1 ESP Formula 5w-30 stand ta sahibini bekliyordu. 30000 km bakımı için 340 TL fiyat verdiler sizce normal mi pahalı mı?
  • quote:

quote:

Ben 30 000 bakımda mobil 1 kullandım, 2000 km oldu şuana kadar her hangi bir sorun yok. İlk hissettiğim sabah daha kısa marş bastım, ses belli belirsiz bir azalma oldu ama bunlar yağdan mı yoksa filtrelerin değişmesinden mi kaynaklandı kesin bir şey söyleyemiyorum. Hiç düşünmeye bile gerek yok fabrikanın önerdiğimi yoksa doğuşun önerdiğini mi diye.

İbhaavci hocam sen mobil 1'i yetkili serviste mi koydurttun yoksa özel serviste mi? Yetkili serviste değiştiyse servis sorun çıkardı mı yağ için ?

Yetkisi servisde Ankara Doğuş oto da koydurttum, ilk söyledikleri garanti dışı kalacağı idi zaten garanti bittiği için sorun değil. Sorun çıkarmadılar yağ ile ilgili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibhaavci -- 28 Ekim 2009; 11:29:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrckr79

Yaklaşık 3 hafta önce General Vw Servisine gittiğimde kapalı kutular halinde mobil 1 ESP Formula 5w-30 stand ta sahibini bekliyordu. 30000 km bakımı için 340 TL fiyat verdiler sizce normal mi pahalı mı?

Yağ hariç 276 TL tuttu benim 30 000 bakım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrckr79

Yaklaşık 3 hafta önce General Vw Servisine gittiğimde kapalı kutular halinde mobil 1 ESP Formula 5w-30 stand ta sahibini bekliyordu. 30000 km bakımı için 340 TL fiyat verdiler sizce normal mi pahalı mı?

Yağ hariç 276 TL tuttu benim 30 000 bakım

Teşekkür ederim cevap için, Bana verilen yağla birlikte olan fiyat demek ki normal sayılacak bir tutar olduğunu anlıyorum.

Tekrardan teşekkür.
  • arkadaşlar türkiye'de satınlan castrol edge yağlar, bp tarafından tr'de üretilmiş, tam sentetik olduğundan ciddi şüphelerim var. bende yağ değişimimde porsche'nin de tavsiye ettiği mobil 1 kullanacağım.

benim 2.0 tfsi motorda yaklaşık 10bin kmde 300 gr yağ eksiltmiş
  • Arkadaşlar Castrol Edge 5W-40 Motor Yağı ;

-Yüksek performanslı araçlar içindir
    -Performance seviyeleri: API SL/CF, ACEA A3/B3/B4
    -yüksek basınc altında sorunsuz turbo performansı sağlar ..

bu özelliker bizim turbolu TSİ ler için ideal gibi gözüküyor siz ne dersiniz?
  • 5W 40 biraz kalın değilmi??
  • Evet, 5-30 a göre kalın tabiki..Ama aralarında öyle ciddi bir fark olmadığını düşünüyorum.Marmara ,Ege ve Akdenizde bölgelerinde kış aşırı karasallık göstermiyor, yani yağın viskozitesi iyice ağırlaşmıyor.Biliyorsunuz castrol 5w-30 tr de yok.Hem castrol hemde edge olsun isteyenler için bir alternatif olabileceğini düşünüyorum.Hafta sonu servis formeniyle bi görüşücem.Yok kesinlikle olmaz derlerse de koyacam mobil-1 esp 5-30 u bi daha yağ mevzusunu kapatacağım
  • Ozan
    5W-40 Castrol Edge Sport olarak geçiyor.
    Ben olsam edge sport yerine esp formula kullanmayı tercih ederim.
    Sonuçta kataloğu açıp baktığında 504 00 özelliğini karşılayan yağ Mobilin ESP formula.
    Yok illa Castrol kullanmayı istiyorum dersen git servislerde Castrol SLX Longlife III 5W-30 yağ var onu kullan. Kapalı olarak 1 litrelik yağda var, varildende litre olarak koyabiliyorsun. Ama litre fiyatları bana yüksek geldi.
    Geçtiğimiz hafta Castrolden Sedat beyle tekrar konuştum. Kapalı kutu mobil 1 esp formulanın 4 litresi 85 TL iken niçin servislerde bidondan doldurulan longlife 5W-30 un litresi 36 TL diye sordum. Beklediğim cevabı aldım. Fiyatlara Doğuş karar veriyor. Bizim bir yaptırımımız yok dedi. Hatta bu sitede yazılan tüm yazıları kendisine forward ettim. Kendisine fiyatların bu şekilde devam ederse bir çok arkadaşın yetkili servislere Mobil 1 esp formula ile birlikte gideceklerini ve yağlarını servislerden kullanmayacaklarını söyledim. Konuyu müdürlerine ileteceğini bildirdi. Ben sonucun onlardan değil doğuşun, kullanıcıların servislerden yağ kullanmadığı zaman olacağını düşünüyorum.
    Ozan karar senin ama ben paşalar gibi Mobil 1 ESP Formula yı alıp servise gideceğim. Sonuçta servisteki kapalı 1 litrelik yağ kullanıyım dediğinde Mobilin yaklaşık 2 katı fiyat çıkıyor. İnsanın "yuh" yada "el insaf" diyeceği geliyor ama bizler bu olaya karşı tavrımızı göstermedikçe durum aynı şekilde devam edeceğinden eminim.

• Bu yağ konusunu bin farklı başlık altında tartışmak bir fayda sağlıyor mu gerçekten???

Meraktan soruyorum.
  • Arkadaşlar ne kadar doğru bilmiyorum ama , duyduğuma göre yetkili servisler bizim TSi lere 5w-30 yağ koymaya başlamışlar..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.