Şimdi Ara

NOKIAN LASTİKLERİ ve LASTİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.043
Cevap
65
Favori
518.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordford50

    quote:

    Orijinalden alıntı: timi555

    Selamlar öncelikle kışlık nokian d4 değerlendirmesi yapmak isterim lastik ebadım 195 65 r15 araç opel vectra b lastiği 3000 km dir kullanıyorum izlenimlerim şöyle:

    .....
    sonuç olarak birdaha olsa tekrar D4 alırım güven veren bir lastik

    2. Olarak bende yazlık araştırması yapıyorum orta sekment yani 1400 kg cıvarı ve 200 220 km hıza sahip olan araçlarda İLİNE değil LİNE kullanmalısınız İLİNE ufak araçlar içindir NOKİAN LİNE baktiğim kadarıyla hala iyi bir lastik ama ben yinede yazlık olarak nokian LİNE ve Goodyear Efficientgrip Performance arasında gidip geliyorum NOKİAN dan memnunum ama yazlıklarını daha önce kullanmadığım için kararsızım...

    yazlıkta önerebileceğim lastikler: Yokohama advan, goodyear efficient performance , conti premiumContact5,
    ucuz olarak: hankook prime3, falken 914ec ,
    .
    kışlıkta 195 ideal de,
    yazlık da 195 bence yetersiz. 1400 kg D segmenti bir araç için.
    muhtemelen 2000 motordur.
    bence 205 VEYA 215 taban alın. 215/60/15 VEYA 205/65/15
    1.600cc ise 195 taban alın. 205/60/15 DE KURTARABİLİR.

    .


    Aynen 1400 kg 2000 motor araç bende kalın takmayı düşündüm ama arabanın fabrika tavsiyelerinde 195 65 15 yada gt modelinde kullanılan 205 55 16 tavsiye edilmiş karar veremedim bende birtürlü yazlık lastiklerde ise contac5 ve goodyear peformans arasında kaldım




  • Tavsiye edilen lastikler:
    195/65/15
    205/60/15
    205/55/16
    215/45/17
    14 jant tavsiyeside vardı ama hatırlayamadım.
    Bu araba bende olsa 205/65/15 takardım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cnrps C kullanıcısına yanıt
    Hocam Nokian firması Ceo'sunun mail adresini buldum,mail attım. Tüketici Hakem Heyetinede gidecem
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Hocam lastiklerin hava basıncı 32 idi.Bayi basmıştı havayı.Tüketici Hakem Heyetinede başvuracağım.Hocam Honda Civic var bende,önden çekiş. Valla bayide hasarlı arka lastikleri söküp benim kışlıkları taktılar.Zaten pek kullanmıyorum arabayı,kullansamda yavaş kullanırım her zaman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oztr85

    Hocam Nokian firması Ceo'sunun mail adresini buldum,mail attım. Tüketici Hakem Heyetinede gidecem

    Teknik Müşteri Servisi Yöneticisine (Türkiye değil) yönlendirmiş Ceo . Mailime cevap geldi. Olumsuz :) Dışarıdan darbe olduğu resimlerden görünüyor üzgünüz lastik için demişler. Ben yine yazdım birşey gönderdim cevap vermedi :)
  • Oztr85 O kullanıcısına yanıt
    bütün lastiklere dışardan bi çok darbe geliyor, hiçbiride kolay kolay yarılmıyor.
    her darbede yarılacak olsa işimiz var o zaman.
    thh olumlu sonuçlanır inşallah.
  • Oztr85 O kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun çok ayıp etmiş nokian. Hadi tr disp.leri her firmada boyledirde y.disinda musteri memnuniyetinin onemli olmasi lazimdi :S
    fotolardan birinde hadi diyelim darbe var gibi duruyor, digeri direkt icten yarilmis sanki. Size garezi olan biri zarar vermis olmasin lastiklere?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • suicide kullanıcısına yanıt
    Hocam sitede oturuyorum,kimseyi tanımıyorum.Birisinin yapmasına olasılık vermiyorum. Şunu görmüş olduk hocam. Sadece resimlerle hareket ediyorlar. Kendilerine "Acaba" diye sormuyorlar. Ama yinede Nokian merkezi, distirübüterden iletişim olarak çok daha başarılı. En azından mailime kurumsal bir dille cevap yazmışlar. Öteki taraftan rapor sonucu ben arayarak öğrendim distiribütörden.Facebookta müşteriye verdikleri cevap zaten tuzu biber :)
  • Oztr85 O kullanıcısına yanıt
    Anladim, gercekten cok garip. kullanici hatasi bile olsa nokian icin iki lastik nedir bugun koca arabalari iyiniyet garantisi diye tamir ediyor firmalar. cok begenerek kullandigim bir markaydi yakistiramadim. Hakem heyeti uzun surer muhtemelen ama cikan sonucu burayada yazarsaniz memnun oluruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası bende şaşırdım ve hayal kırıklığına uğradım. Nokian tercih etmeyi düşünmüyorum, zaten Kormetal firmasını böyle güçlü bir markanın temsilcisi olarak çok zayıf görüyordum.

    Merak ettiğim 2 konu var,

    1) Acaba lastikleriniz Michelin Crossclimate olsaydı benzer darbelerde bu sorun yaşanır mıydı ? (CC konusunda böyle bir sorun yaşandığını hatırlamıyorum 1-2 ufak sorun olmuştu ama bu derece değildi )

    2) 2 lastiktede bu sorun yaşanmış olsaydı Michelin Türkiye veya Michelin Avrupa (Fransa)'nın tepkisi ne olurdu ?
  • Oztr85 O kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun şikayetinizi başka sitede yine okumuştum.Lastikler resimlerden darbe almış gibi gözüküyor nasıl ve ne şekilde olduğu belli değil ama eğer yanaklardan dayanıksız ise ülkemiz yollarına pek uygun görmüyorum.Kışlık lastiklerini kullandım gayet memnundum bunun için yazında ilne serisi düşündüm lakin 185/60/15 ebati nisan sonu gelecek dediler o yüzden direk eledim.Wr4 içinde nerdeyse bir ay kadar beklemiştim bu markanın tedarikçisi ana bayi pek başarılı denmez.Zaten line serisi yazlık lastik continental ile nerdeyse aynı fiyat bu fiyat politikalarını değiştirmeleri lazım.Belli parametreleri karşılıyor ve ihtiyaca cevap verdikten sonra çok markaya takılmıyacan o yüzden Kumho almayı ciddi düşünmeye başladım.Adac testlerinde başarılı gözüküyor.
  • 2adet aracımıza uzun araştırmalar sonucu nokıan almayı düşündüm.8adet lastik alıyoruz sonuçta bayi desteği ve distribitör önem arz ediyor.Yol yardımı bile çok kısıtlı yada yok.Son müşteri ilişkileri ve yarılan lastiğe yaklaşımları nedeniyle rotamı petlas conti yada goodyear per. çevirdim bu forumdaki 38 sayfayıda okudum.Nokıan iyi lastik ama sorun çıkma ihtimalindeki müşteriyi yalnız bırakma durumundan dolayı vazgeçtim
  • tiridine kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Tiridine. Hocam yazılanları bir kenara bırakın.Belki benim beğenmediğimi bir başkası beğenebilir.Şunu diyebilirim, Nokian İLine lastik elinde varsa bayide lastiklerin yanaklarını kontrol edin,kesin başka marka lastiklerde vardır ellerinde onlarıda kontrol edin.Siz buna karar verin. Benim için parametre Türkiyede üretilmesi artık :) Ayrıca Adactan öte taksicilere soracağım bidahaki alacağım lastiği :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oztr85

    Teşekkürler Tiridine. Hocam yazılanları bir kenara bırakın.Belki benim beğenmediğimi bir başkası beğenebilir.Şunu diyebilirim, Nokian İLine lastik elinde varsa bayide lastiklerin yanaklarını kontrol edin,kesin başka marka lastiklerde vardır ellerinde onlarıda kontrol edin.Siz buna karar verin. Benim için parametre Türkiyede üretilmesi artık :) Ayrıca Adactan öte taksicilere soracağım bidahaki alacağım lastiği :)

    Nokian bayi sorunu olduğunu belirtmiştim zaten öyle gidip bakabileceğim bir bayi yakınımda maalesef yok.Adac testleri lastik seçiminde bir parametredir adacta 1 numara oldu diye gidip lastik alınmaz ihtiyaca ve ekonomine göre lastik seçimini yaparız.Adac sadece bir önfikir sahibi olmamız için faydalıdır şart değil elbette.Nokian İline serisi için ne dersem burda yalan olur ama dediğiniz gibi ince yanaklı ise ülkemiz yollarında sıkıntılı bir lastiktir.Ama düzgün yola sahip yerlerde araç kullananlar için bir sıkıntı teşkil edeceğini düşünmüyorum.Sizin yorumunuzda bir parametredir İline lastik almayı düşünen bir vatandaş yorumu gördüğünde bunu göz önüne alacaktır.Taksici önerisi içinde pek birşey diyemem taksicilerden uzak durun derim ne varsa kamyoncularda :)) tekrardan geçmiş olsun




  • Araçlarını kendi yıkayan arkdaşlarıma seslenyorum
    basınçlı su tabancalarını lastiklere yakından ve doğrudan tutmayın
    çok fazla zararı oluyor aman dikkat edelimm
  • tsclub53 kullanıcısına yanıt
    Boyanın verniğini bile kavlatıyor.
    Yarım metreden yakın tutmamak lazım. Yıkamacılara özellikle tembihliyorum, yakın tutmayın diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba
    yaklaşık 1 senedir kullandığım honda jazz aracım için hangi lastiği alacağıma bir türlü karar veremedim. orjinal lastik boyutu 185/55 R15. aracın ön tekerleri Michelin 185/55 R15 82H Energy Saver+ GRNX. Arka tekerleri eski bridgestone var. aracı aldığım kişi 4 adet michelin tekerleri yeni aldıktan bir süre sonra sol arka tekerin yarıldığını bu nedenle sağ arkadakini de çıkararak yerine eski tekerleri taktığını söyledi. aracı alırken sağlam olan 1 adet michelin tekeri de verdi. geçen servise götürdüğümde şimdi ön sağdaki michelin tekerin de baloncuk yaptığını farkettim. servis elemanı elinizde 1 adet michelin varsa sol öndeki lastiğin hala iyi durumda olduğunu ve elinizdeki teker ile bunu arkalara takarak 2 adet lastik ön tarafa alabilirsiniz dedi. lastik fiyatları da 300 tl olunca acaba öyle mi yapsam dedim. yoksa hiç maceraya girmeyip 4 tekeri de değişsem mi? lastik tavsiyesi ve fikirlerinize ihtiyacım var.




  • ademcivan A kullanıcısına yanıt
    japonya da veya avrupa yollarında değiliz malesef.
    diğer kullanıcılar gibi dar yanaklı lastiklerin sıkıntısını çekiyorsunuz TR yollarında, çukurlarında.
    Michelinde nokian gibi yumuşak lastik. takviyeli yanak şart.
    benim önerim önde eski iki sağlam lastiğinizi kullanın.
    arkaya takviyeli yanaklı 185/60r15 alın 2 tane.
    önler eskiyince öne de 2 tane 185/60/15 alırsınız. performans biraz düşer aba daha konforlu olur lastikleriniz.
    balon riski de azalmış olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 4 Nisan 2016; 20:44:02 >
  • Bugün hasarlı lastikleri bayiden geri aldım. Bana güzel bir teklif yapmış distiribütör :) Yeni lastik alırsam %25 indirim yapacaklarmış :) Kabul etmedim tabi ki eski hasarlı lastikleri geri aldım. En kısa sürede Tüketici hakem heyetinde hakkımı arayacağım. Kazanırım yada kaybederim onu göreceğiz de bir daha nokian felan almam,uzak dursun :) Bridgestone, Lassa ,Petlas bir daha ki tercihim olan lastikler. O günkü maddi durumuma göre,param olursa Bridgestone alıcam hatta . Facebooktan da nokian yorumlarımı sildim, beğenen alsın ne deyim :)
  • Oztr85 O kullanıcısına yanıt
    Thh de inşallah kazanırsınız.
    Üretici; yoldan kaynaklı olağan-makul darbelere dayanıklı lastik üretmekle yükümlüler.
    .
    Nokian'ın kış lastiği ile ünlü olduğunu unutmamak lazım.
    takviyesiz yanaklı lastiklerinin michelin gibi yumuşak ve nazik olduğunu da teyit etmiş olduk.
    .
    Servis zaten fiyasko.
    .
    Lassa dan da uzak durun derim.
    Gerçi her markada kaliteli ve eco modeller olabiliyor.
    .
    Lastik önerilerim:
    Bridgestone, goodyear, continental, Yokohama, pirelli.
    Uygun fiyata olursa Falken, hankook, dunlop, kumho , toyo, petlas,
    Takviyeli olursa michelin.
    Kışlık takviyeli nokian.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.