boş bir alanda veyahut kendi odanda yumruk atma çalışmaları yap. öyle hayava sağa sola yumruk atıp kendine has bir stile alışmalısın. yumruk atmadan önce duruşun çok önemli yere sağlam basan adam sağlam yumruk atar. yumruk kalçada başlar asıl gücü buradan alır. güçlü bir yumruk vücudun tüm gücünü toplayıp iyi konsantre ile alakalıdır. eğer yumruk atmayı bilmez isen korkar çekinirsin. eğer kendini geliştirirsen o korku kendi kendine yok olur. kavgada kazanmak için illaki dayak yemek gerekmez. ilk vuran olmak ile birçok kavgayı kazanırsın. ama sağlam bir duruşun var ise ve yeterince kendine güvenin kavgayı başlatmadan kazanırsın.
şuanda yaşım 27.
15 yaşında idim. bisikletimi tamir ediyorum. bir araba geldi kapıya babamı çağırdım. babamın tanıdıgı biri bellki konuştular 3-5 dk. adam arabadan inmiyor babam ise araba camından eğilerek bağırıyor ve tartışıyorlar. adam hiç unutmam ağır bir küfür etti. ben boru anahtarını kaptıgım gibi cama fırlattım. arabanın yolcu tarafındaki camı yere indi. hepsi şok oldu sonra hızımı alamadım şöfere saldırmak için onu kapı camına gittim. o hırsla babamı kenara itip herifin camı kapamasıyla kapı kulbunu kopardım al an.....a sok dedim. gazladı gitti. arkadaşların dediği gibi ok un yaydan çıkması gibi anlık birşey. bazen faydasını bazende zararını görürsün.
kendine olan güvenini toplamalı ve ileriye bakmalısın. bunu sadece okul kavgası olarak düşünme. ileride hayata atılmanda olsun evliliğinde olsun bu çekingen tavrın seni terk etmez ise çoğu konuda pasif kalırsın.
daha gençsin anlaşılan silkelen ve kendine gel. herkese saldırma ama kendinide ezdirme. boks işinide tavsiye etmem.
ben 15-16 lı yaşlarda çok asabi saldırgandım babam belki adam olur diye boks kulubüne yazdırdı. spor insanı sakinleştirir demişler

1 - 1.5 sene kadar gittim kulube ve eski saldırganlığın kat be kat arttı. ondan sonra beni karakoldan toplamalar babalı oğullu millete dalmalarımız. AMAN HA SPOR YAPACAKSAN BODY YAP.