Şimdi Ara

Intel'in 2011 öncesinde doğal USB 3.0 desteği sunması beklenmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Anakart üreticilerinin ikinci jenerasyon P55 modellerinde, SATA-III ve USB 3.0 gibi yeni nesil teknolojilere yer vermeyi planladığından bahsetmiştik. P55 yonga seti yeni standartlar için doğal destek sunmadığıı için üreticiler Marvell ve NEC gibi firmalar tarafından hazırlanan 3. parti kontrol yongalarını kullanma yoluna gidiyorlar. Tabii bu durum yonga maliyeti ve baskılı devrenin yeniden gözden geçirilmesi gibi bazı ek ihtiyaçları da beraberinde getirmesinden ötürü yeni nesil teknolojilerin en azından bir süre için ağırlıklı olarak orta segmentin üzerinde yer alan, görece yüksek maliyetli anakartlarda kullanılması bekleniyor.


    Gelen bilgilere göre Intel, USB 3.0 gibi geliştirime çalışmalarına öncülük ettiği yeni nesil teknolojiler için acele etmiyor. P55 ile birlikte yonga seti tasarımında tek çip yaklaşımını gündemine alan firmanın 2011'den önce var olan USB 2.0 teknolojisine kıyasla veri transfer hızını on kata kadar arttıracağı söylenen USB 3.0 teknolojisi için doğal destek sunması bekleniyor. Belirttiğimiz gibi tek çipli yonga seti tasarımına geçen Intel'in doğal destek için P55 tasarımında güncellemeye gitmesi veya yeni bir yonga seti hazırlaması gerekiyor ve mevcut bilgiler bunun 2011'den önce gerçekleşmeyeceğine işaret ediyor.


    Intel'in aksine AMD ise en azından güncel yol haritasına göre önümüzdeki yıl ile birlikte USB 3.0 teknolojisi için doğal destek sunmayı planlıyor. Firmanın 8 serisi (880G ve 890FX gibi) yeni nesil yonga seti modelleriyle birlikte lanse edeceği yine 8 serisi yeni güney köprüleriyle USB 3.0 teknolojisi için doğal destek sunacağı firmanın gün ışığına çıkan bazı dökümanları ile resmi olarak ta doğrulanmıştı.









  • amd teknoloji üretir intel kullanır amd önce sunar yaranamaz intel sunar altın olur :)
  • bu da demek oluyor ki önce amd geçecek, intel gereksizdi diyecek sonra tükürdüğünü yalayıp 2011 den önce oda usb 3.0 a geçecek.
    artık piyasayı anlamışım değil mi?
  • bencede blacksmoke 2010 yılı içinde büyük bir hızla 3.0 geçiş olabilir zaten coğu seyde hazırlanmıs durumda
  • Önce USB 3 kullanan aygıtlar yaygınlaşsın da sonra zaten anakartlar da geçmek zorunda kalır.
  • Jmicron 'un ucuz çipleri gelir yakında.
  • intel usb 3.0 ın geliştiricilerinden biri kendi 2010 da üretmeyecekse bu amd de 2010 da usb 3.0 geçmeyecek olmasındandır. amd nin hazırladığı yol haritalarında zaten usb 3.0 ait hiç bir bilgi yok, 2010 için usb 3.0 extreme sistemlerde boy gösterecek anlamı çıkıyor usb 3.0 başka bahara kaldı
  • kimseye sürpriz olmamıştır herhalde. ne de olsa intel bu, boşa günahını vermez.
  • bizde 2011 bekleriz )
  • ata133 üde amd desteklediğinde intel niye yaptınız derdi eskileri bilenler bilir, gercekten işe yaracak durumlarda intel yenilik düşmanı gibi
  • amd 8xx serisi chiplerle usb 3.0 geçecekmi ? Bu chipseti bekliyoruz.
  • Usb 3 özellikle harici depolama alanında ciddi ihtiyac var...ilk bu işi uygun fiyatla yapan bu pastanın buyuk kısmını götürür
  • insanin morelini bozan bir haber...

    zaten son kullanicin yararina bir sey yapsa sasardim bu intel in.



    nedense aklima birden devlet memurlari geldi....agirdan, yavas yavas....
  • Bence intel çok taktiksel davranıyor.
  • AMD yeni teknolojilerde hep ilk atak yapan oluyor fakat tamamen yaygınlaşmadan almanın pek bi anlamı yok.çünkü usb 3.0 desteği verince elimizde usb 3.0 lık bişey olması gerekirki takalım kullanalım.usb 3.0 çıkışlı ne tür cihaz var şu an ?hiçbirşey.3.0 destekli bir flash bellek alalım desek 8 gb liği atıyorum ama 200 lira falan olur herhalde.belkide daha fazla.diğer 3.0 destekli cihazlar içinde aynı olur.yani cebimizi yakar.
    sadece usb 3.0 için değil ekran kartlarındada aynı.dx 11 desteği verdide noldu.dx 11 yaygınlaşmadan almanın anlamı yok.
    dx 10.1 de fos çıktı..

    Şimdi amd'nin çok güzel fiyat performans işlemcileri var mesela.amd sistem toplayım diyosun ha bi bakmışın sideport hybrid crossfire ddr3 lü anakart alayım falan derken fiyat yine uçmuş.

    Konuyu amd yi eleştirmek için falan yazmadım yanlış anlaşılmasın.toparlayım.güncel bir teknolojiyi kullanmak için yaygınlaşmasını beklemek gerekiyor.amd çok erken çıkarıyor diye helal olsun büyük firma gibi laflara gerek yok buda AMD'nin politikası çünkü.isterse 4.0 çıkarsın buna uyumlu bir aygıt çıkmadan hadi çıktı diyelim cebimizi yakmadan alamadıktan sonra anlamı yok.




  • kelimesi kelimesine katılıyorum tam benim kafadansın dostum
  • 2010 da cikarmis olsa zaten 2010 icinde yayginlasir ve ancak 2011 de hem fiyat acisindan hemde stabile acisindan alinabilir seviyeye gelir,



    düsünsene bir kere, herkes böyle düsünse zaten cok yavas ilerleyen teknoloji ( sahsi düsüncem bu sene usb3.0 yayginlasmaliydi ) iyice yavaslar,hatta geriler,

    intel in bu yaklasimi, usb2.0 ye yapmis oldugu yatirimin belkide 1000 misli karindan sonra usb3.0 e yönelmek stratejisi yatiyor, kendi acisindan dogru ama son kullanici acisindan bakmal lazim olaya.

    inten ve amd neyse, degil 4.0 , 5.0 bile cikarsa merak etme bu pastadan pay almak icin hepsi ardi ardina uygun donanimda cikarirlar aygit da,



    128gb lik usb bellekler cikiyor, eger piyasada usb3.0 donanimli kartlar olsaydi eminim ki bunlar mecburen usb3.0 destekli olacakti.



    olaya biraz genis ve son kullanici acisindan bakmak lazim....
  • birşeyler karalayıp son cümleye "geniş bakmak lazım" deyince geniş bakılmış olmuyor malesef.Bence yorum at gözlüğü ile bakılarak yapılmış.

    usb 3.0 ın öncülüğünü intel yapmıştır.2 yıl önce Intel aralarında HP, NEC, NXPSemiconductors ve Texas Instruments firmalarınında bulunduğu bir toplantıda USB 3.0 Promoter Group topluluğunu kurmuş ve USB 3.0 ın öncülüğünü yapmıştır.

    Haberi düzgün okursak 3.0 ın yonga ve bası devre üzerindeki tasarım değişikliği ve ek ihtiyaçlar yüzünden maliyeti oldukça arttıracagı yönünde.
    Bu tip anakartların orta segmente bile hitap edemeyecegi yazıyor.
    İntel'in acele etmemesi gayet doğal.3.0 destekli anakartın maliyeti çok fazla artacaksa zaten sana bana çoğu kişiye hitap etmeyecek.
  • son kullanici kismini atlamissin,

    farkindaysan gayet genis bir yorumdan sonra bu cümleyi sarfetmisim.

    Ben bu isin cigerini biliyorum edasiyla firma isimleri yazmak, senin ve intelin hakliligini göstermez.

    Intel in acele etmemesi bizi düsündügü icin degil, kendi cikarlari icin. Maliyetlerin düsmesi icin kar ettigi o milyarlarca dolardan bir kismini Arge ye ayirmak istemiyordur intel beyefendi, ve bizi daha cok sömürmek icin eski yatirimlarini bize dayatir,

    ve senin gibi kisilerde kalkar inteli savunur.

    eger bunu göremiyorsan, at gözlügü taktigin icin olabilir mi!!!



    bir teknolojinin ucuzlamasi icin,piyasaya cikmasi ve ( ilk basta tabi ki pahali olacak ) yayginlasmasi lazim, zaten diger firmalarindan gecmesiyle fiyatlar otomatikman asagi cekilecektir.

    benim demek istedigim de budur, öncülük eden intel ne kadar erken piyasaya bu ürünleri sunarsa biz son kullanicilar da ucuzlamis ürünlere o kadar erken kavusuruz.Bu tarihe göre 2012 den önce usb3.0 lü bir sistem bayagi bir el yakacagidir.

    Sizin de tahmin edeceginiz üzere eger intel 2010 yilinda bu destegi sunma ihtmali olsaydi, bizde rahat rahat 2011 de usb3.0 lü sistemler kullanabilirdik.

    Bu tabloya göre intel bizi bu teknolojiden bir sene daha mahrum birakiyor.....




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.