Şimdi Ara

Cadılar Bayramı özel: Nvidia ve EVGA'dan çift GPU'lu melez kart!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
7.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fermi kod adını verdiği yeni nesil grafik işlem birimini temel alan DirectX 11 destekli ekran kartları için çalışmalarına devam eden Nvidia sürpriz bir lansmana hazırlanıyor. Grafik Teknolojileri Konferansı'nda ay sonuna doğru yeni bir model tanıtacağı söylenen ancak Fermi için oldukça erken bir tarih olduğu düşünülen yeni lansmanla ilgili detaylar netleşiyor. Gelen bilgilere göre Nvidia, önde gelen iş ortaklarından EVGA ile birlikte "Cadılar Bayramı" için çift grafik işlemcili yeni bir model hazırlıyor. Ancak bahsi geçen bu model, özel tasarımlı veya saat hızları arttırılmış herhangi bir GTX 295 varyasyonu değil. Batman: Arkham Asylum oyunu ile bir kez daha gündeme gelen PhysX teknolojisini merkez alan yeni ekran kartında iki farklı GPU, farklı amaçlar için aynı baskılı devre üzerinde buluşuyor.


    alt="Cadılar Bayramı özel: Nvidia ve EVGA'dan çift GPU'lu melez kart!"


    Haberimize konu olan çift grafik işlemcili özel kart, Nvidia ve EVGA tarafından Nvidia'nın Santa Clara'daki yerleşkesinde yapılacak "Cadılar Bayramı" özel partisinde tanıtılacak. 300 şanslı katılımcının yer alacağı bu etkinliğe damga vurması beklenen yeni modelde GeForce GTX 275 ve GeForce GTS 250 GPU'larının bir arada kullanıldığı belirtiliyor. Her ikisi de 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan GT200b ve G92b GPU'larının ilk defa bir araya getirildiği yeni model farklı bir amaca hitap ediyor ve hardcore tabir edilen sıkı oyunucları hedef alıyor. GeForce GTX 295 modelindeki baskılı devrenin kullanılacağı yeni modelde ana GPU olarak GeForce GTX 275, PhysX hesaplamaları içinse GeForce GTS 250 GPU'su kullanılacak ve bu sayede performans kaybı yaşanmadan PhysX efektleri de sunulabilecek.


    alt="Cadılar Bayramı özel: Nvidia ve EVGA'dan çift GPU'lu melez kart!"


    GeForce GTX 275 GPU'sunun baskılı devrede sol tarafa, GeForce GTS 250 GPU'sunun sağ tarafa yani kartın uç kısmına konumlandırılacağı belirtiliyor. Giriş çıkış birimlerinden sorumlu NVIO2 yongasının GeForce GTX 275 ile bağlantılı olacağı dolayısıyla GeForce GTS 250 GPU'sunun sadece PhysX uygulamaları için kullanılabileceği üzerinde duruluyor. 1408MB GDDR3 bellek kapasitesine sahip olacağı belirtilen yeni modelde ana GPU olarak GeForce GTX 275'in 896MB, PhysX hesaplamalarından sorumlu olan GTS 250 GPU'sunun ise 512MB bellek kullanacağı söyleniyor. GeForce GTS 275 üzerinden 240x ve GeForce GTX 250 üzerinden 128x yani toplamda 368x paralel işlem birimine sahip olacak PhysX odaklı melez kartın 30 Ekim'de tanıtılması beklenirken fiyatı hakkında bir bilgi bulunmuyor.








  • GT300'ler ne zaman çıkacak diye beklerken bir başka eski kart yeni bir şekilde karşımıza çıkıyor. İyice ellerine yüzlerine bulaştırdılar artık. Bir tür "iş dünyasının ihtiyaçlarını gözettiğimiz yeni kartımızı hazırlaken bununla idare ediverin" diye oyuncuların önüne atılmış gibi.
  • üreticiler, farklı pozisyonlar deneyerek "müşteri en iyi nasıl tokatlanabilir"in hesaplarını yapıyor
  • cadılar bayramı ile ilişkilendirmeleri kartın ucube(freak) gibi görünmesinden olabiir

    quote:

    GeForce GTX 275 GPU'sunun baskılı devrede sol tarafa, GeForce GTS 250 GPU'sunun sağ tarafa yani kartın uç kısmına konumlandırılacağı belirtiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    GT300'ler ne zaman çıkacak diye beklerken bir başka eski kart yeni bir şekilde karşımıza çıkıyor. İyice ellerine yüzlerine bulaştırdılar artık.

    Herşeyde bir negatiflik bulmayı nasıl başarıyorsunuz? Herkeste SLI destekli anakart var da bizim haberimiz mi yok?
  • Ati'den Kurban Bayramı kampanyası bekliyoruz.
  • fizik için sli a mı gerek var çift pcie 16 olsa yeter
    ayrıca sen yapmak iste pcie1 slotu dahi kullanılabiliyor

    Father Torque
    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DiabloXT

    Ati'den Kurban Bayramı kampanyası bekliyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gezgin

    fizik için sli a mı gerek var çift pcie 16 olsa yeter
    ayrıca sen yapmak iste pcie1 slotu dahi kullanılabiliyor


    Herkeste çift x16 yuva mı var?

    Ayrıca, evet 2. kart için PCI x1 kullanalım. Böyle de zeki insanlarız hepimiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DiabloXT

    Ati'den Kurban Bayramı kampanyası bekliyoruz.


    yok onu nvidia yaptı geçen gün
    hala gerçekte ne olduğunu bilmediğimiz bir hayvan pardon kartı keserek kurban etti millete fehmi hayvanı pardon kartı die tanıttı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yerroner


    quote:

    Orijinalden alıntı: gezgin

    fizik için sli a mı gerek var çift pcie 16 olsa yeter
    ayrıca sen yapmak iste pcie1 slotu dahi kullanılabiliyor


    Herkeste çift x16 yuva mı var?

    Ayrıca, evet 2. kart için PCI x1 kullanalım. Böyle de zeki insanlarız hepimiz.



    okuduğumuzu anlayacak kadar olsak yeter
  • Yahu anlamıyorum. Kartta 2 GPU var, GTX 275 olanı oyun grafikleri için, GTS 250 olanıysa fizik hesaplamları için düşünülmüş. Peki neden? Zaten GTX 275 tek başına fizik hesaplama yapamıyor mu? NVidia'nın kartlarının önemli avantajlarından birisi değil midir dahili PhysX işlem? Ya da şöyle soralım, NVidia kartlarının tek başına yaptıkları fizik işlem performans olarak yeterli düzeyde değil midir ki ikinci bir GPU'yu bunun için kullanmaya çalışıyorlar?
  • oyala milleti nvidia hala aynı şeyi söylüyorum 5870 lansmanından beri nidia niye gün aşırı bir haber yapıyor ve haberler hep alakasız şeyler birde rezalet var kartı kesip millete sunması gibi
  • yapıyoda harcore oyuncular ıcın ıste bole 1920x1200 ultra high 16x aa 16x af falan AO (SSOA) acık yenı gelen oyunlarda falan sorun olmasın dıe ama zaten GTX295 bu işi görürdu bu karttan da daha ıyı bence fıyatı dusurulse daha ıyııı olur tek pcb 295 almak daha mantıklı acıkcası sonucta 480 shader.
  • Bu ne ya..

    Nvidia ->
  • Amaç galiba fizik efektlerini iyicene arttırıp ati gpu ve intel/amd işlemcilerini köşeye sıkıştırmak gibi.Nvidia blöf yapıyor.Tutturdu tutturdu, tutturamadı canı çooook yanacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Yahu anlamıyorum. Kartta 2 GPU var, GTX 275 olanı oyun grafikleri için, GTS 250 olanıysa fizik hesaplamları için düşünülmüş. Peki neden? Zaten GTX 275 tek başına fizik hesaplama yapamıyor mu? NVidia'nın kartlarının önemli avantajlarından birisi değil midir dahili PhysX işlem? Ya da şöyle soralım, NVidia kartlarının tek başına yaptıkları fizik işlem performans olarak yeterli düzeyde değil midir ki ikinci bir GPU'yu bunun için kullanmaya çalışıyorlar?

    +1 benim düşündüğümü düşünmüşsün batmanın incelemesine baktım ancak gtx 285 yetiyor o da normal physxle. nvidia para sömürmeye yer arıyor anlaşılan fermi çıkana kadar
  • amac hıc biri değil elınde kalan malları tüketmek istiyor allayıp pullayıp ban ban ban
  • Şu nvidia yöneticisinin elinde tuttuğu boş kutuya benziyor bu da..



    Nvidia ısıtıp ısıtıp milletin önüne bayat kartlar sunuyor ama ati malı götürüyor.



    Nvidia, artık kimse pahalı kartı yemez, insanları kandırmanın başka yolunu bul.
  • piyasadaki bütün oyunlar physx kullansaydı en ideal kart olurdu. GTS250 nin fizik hesapları için en iyi kart olduğu söyleniyor (tek başına) renderlama içinse GTX275 gayet yeterli bi kart günümüz için. Ancak kötü haber piyasadaki her oyun Physx destekli değil 3-5 oyun oynamak için kullanıcılar GTX275 üzerine para vermek istemez.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.