Şimdi Ara

Piyasadaki nForce 4 anakartların karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Etrafta oldukça fazla nF4 anakart olduğu halde gerçekten overclock kapasitesi yüksek olanlar çok az. Hatta Anandtech'in yaptığı bu teste kadar sadece bir tane yüksek fsb'lere çıkabilen bir anakart olduğu bunun da DFI olduğu biliyniyordu. Ancak Athlon XP overclock anakartı olarak tanınan Epox nihayet Soket-939'da efsane olabilecek bir anakart çıkartmayı başardı. Yine de bu seferki rakibi DFI her zamanki rakiplerinden oldukça güçlü.

    Toplam 7 markanın anakartlarının katıldığı testte ilginçtir sadece iki marka DFI ve Epox'un nF4 Ultra modelleri mucizevi 300 FSB'nin üstüne çıkabilmişler. Epox fiyat avantajı sağlarken, DFI ramlarına yüksek voltaj verebildiği için kendisi için özel üretilmiş ramlarıda destekliyor. Tabii ki yüksek voltajlı ramlar daha yüksek hızlara çıkabiliyorlar fakat bu ramlar oldukça pahalı olabilmekte. Tam olarak söylemek gerekirse Epox'da maksimum 3.1 Volt verebilirken DFI 4.0 Volt verebiliyor ama fiyat farkı Türkiye'de 45$'ı bulabiliyor.

    Epox 9NPA+ Ultra

    Diğer yandan yapılan diğer testlerde Nvidia'nın nForce 4 Ultra çipsetinin hem USB 2.0 hem, LAN, hem de ses sistemi performansını ölçmüş. SATA II'de kontrolcüsünde SATA I diski kullanılmasına rağmen IDE disklere %25 fark atmayı başaran kontrolcü ne kadar kaliteli olduğunu kanıtlamış. USB 2.0 performansıda beklenilenin üstünde çok başarılı bir performans çizmiş. Nvidia'nın LAN'deki başarısıda yeniden tescillenmiş, zira en yüksek transfer hızı ve en az işlemci kullanımı Nvidia çipsetinde gerçekleşmiş.

    Ses sistemi olarak ise Nvidia'nın çipsetini taşıyan anakartlar Msi, Abit ve DFI haricinde yüksek işlemci kullanımı ile karşılaşmış. Msi, Creative'in Sound Blaster Live ! 'ını kullanarak en iyi seçimi yapmış, Abit ve DFI'da özel çözümler kullanarak Live ! a yakın düşük işlemci kullanımı sağlayan çiplerle donatılmış. Kısaca eğer yukarda bir tür özel çözümü olan anakartlardan almayı düşünmüyorsanız harici iyi bir ekran kartı almayı düşünebilirsiniz. Bazı kişiler herhalükarda bunu dert etmeyecektir çünkü overclock'un yüksek seviyesi sayesinde işlemci hızı artacağından büyük ihtimal fark etmesi çok zor olacak.

    İki ürün arasındaki tek fark Epox'un modeli kesinlikle sessizlik arayanlar için daha uygun bir çözüm zira kuzey köprüsü DFI'da direkt ekran kartının altına denk geldiğinden dolayı çok sesli bir çözüm olduğu aşikar. Diğer yandan Epox'un soğutucusu daha büyük ve gerektiğinde özel bir çözümle tamamen fansız bir kuzey köprüsü ile değiştirilebilecek olması bile yeterli. Bu durumda tahminen sadece bir adet x1 PCIe yuvasını kullanabileceksiniz ama sessiz ve güçlü bir sistem için bu yeterli. DFI'ın çözümü iki adet x16 PCIe ekran kartı yani PEG slotuna sahip olduğundan (SLI değil) bu yuvaların ikiside kuzey köprüsünün üzerinde durduğundan pek yapacak bir şey yok.


    Sayfanın Linki : http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2465








  • bende resimlerde ilki züvere olmuş
  • Bu PEG nedir? SLI dan daha iyi bişe mi? 2 tane 16x demişsiniz.PEG hakkında da bilgi verirmisiniz?
    Bir de PCI-X 1X agp den daha mı yavaştır?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 09nanometer

    Bu PEG nedir? SLI dan daha iyi bişe mi? 2 tane 16x demişsiniz.PEG hakkında da bilgi verirmisiniz?
    Bir de PCI-X 1X agp den daha mı yavaştır?

    bu dfi nin özel bir çözümü. aslında bu yuvalardan biri gerçek pcix 16x yuvası diğeri ise sanırım 4x (yada 2x emin değilim) 'ten bozma ama ikitane pcix kart takabiliyorsun gerçi sli çalışmıyorlar ama... aslında nf4 ultra ile nf4 sli aynı çekirdek ve dfi de yapacağın yazılımsal bir yükseltme ile nf4 uytra fiyatına nf4 sli chipsetli bir anakartın oluyor.
    diğer soruna gelince evet pcix 1x agp den yavaştır.
    ayrıca daha ayrıntılı bilgi için TIKLA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archuman -- 24 Temmuz 2005, 23:31:24 >




  • üstad bu bahsettiğiniz şeyler benim gibi donanım hakkında yetersiz bilgisi olanlar için anlaşılmaz geliyor tahmin edersiniz ki kimse anasının karnından bu bilgilere sahip olarak dünyaya gelmiyor bu PCIe yuvası ve ekran kartı SLI PEG slotu gibi terimlerin açıklamasını yaparmısınız ve tabi ne işe yaradıklarını
  • PEG (dual PCIe Graphics Card) DFI'ın bulduğu mucizevi bir çözüm değil sadece çifr PCIe 16x içeren bir anakart olduğundan kullanıcılar 2 adet PCIe ekran kartı takarak çok ekranlı çalışabiliyorlar fakat dikkat edin SLI olmuyor sadece ekran kartları vasıtası ile çoklu ekran desteğine kavuşuyorsunuz.

    DFI ın bu bordundaki asıl olay ufak bir hile ile bordun direk SLI borda çevrilebilmesi. NF4 ultra çipsetinde bir köprü birleştirildiğinde direk bord SLI oluyor DFI ın uyanık mühendisleri nVidia yeni çipsetlerde bu olayın önüne geçene kadar bu bordları SLI bordlarla aynı PCB lere basarak kullanıcıların nForce4 ultralarını SLI haline getirmelerine yardımcı oldu fakat ülkemizde SLI için ekran köprüü bulunamadığından bu olay şimdilik yalan olmuş durumda yurtdışındaki sitelerden bordun SLI haline getirilmiş hali ile yapılan testleri bulabilirsiniz.




  • epox beni hiç şaşırtmadı, ee ne de olsa amd dendi mi ilk akla gelen o dur.
  • son nokta epox mu ? asus sli mi ?
  • Tavsiyem Epox'un modeli.
    Ucuz, ikinci gereksiz olabilen PEG slotu yok, kuzey köprüsü sessizleştirilebilir ve overclock gücü yeterli.

    Birde Epox'un arkasında Türkiye'nin kanımca en iyi anakart destek servisi vermiş olan Mascom var. Yani Mascom'dan bir ürün alıpta sorun yaşıyan herhalde Türkiye'de yoktur
  • Ülkemizde ürün alırken teknik desteğine ve hatta distribütörüne de dikkat etmek lazım. Asus ve çizgi deneyimimden sonra, msi ve epox ürünlerini de kullandım. Şunu söyleyebilirim ki epox un teknik desteği kesinlikle iyi ve inşallah bunu bozmazlar. Dfi tr ye giren bir marka ve desteği konusunda beklemek lazım.
  • sonuçta anakart garanti servis ve müşteri memnuniyeti önemli.
  • asus ta destek konusunda çok iyi (çizgi sağolsun) ama amd boardlarından uzak durmalı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cyberfox

    ama amd boardlarından uzak durmalı

    Kardeş niçin uzak durulmalı açıklayabilirmisin asus'un amd'de hangi kusurunu gördün?
  • Asus un AMD cephesinde bazı sabıkalı anakartları var hatta K8N için bile hiç iyi şeyler söylenmiyor (bakınızwww.asusturk.com forumları).

    Buna bende katılıyorum. MSI dan İntel cephesinde iyi değil. Mesela İ875 bir anakartı var MSI ın REZALET ama bazı İ865 leri iyiyMİŞ...

    Firmalara her iki cephede başarılı olamıyabiliyor....

    Bu arada Epox un belleklere verdiği 3.1V stabilmi? MSı i875 de 3.3V veriyordu güya ama yalandı...
  • MSI AMD tarafında gerçekten çok güçlü..AMD 64 bit şlemcili anakartları gerçekten almaya değer..Kalite,servis ve kutu içeriği mükemmel...Biraz intel tarafında güçsüz olmuş olabilir ama onu da artık yenmek üzere bence..865PE chipsetli anakartları çok iyi satıyor..Ayrıca P4N DIAMOND diye nvidia nforce4 slı intel edition bir anakart çıkarmış ki süper arkadaşlar..Bence bir araştırın...
  • epox gerçek ten kaliteli şeyler yapıyo.epox bu alemde tek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sarpuli

    Asus un AMD cephesinde bazı sabıkalı anakartları var hatta K8N için bile hiç iyi şeyler söylenmiyor (bakınızwww.asusturk.com forumları).

    Buna bende katılıyorum. MSI dan İntel cephesinde iyi değil. Mesela İ875 bir anakartı var MSI ın REZALET ama bazı İ865 leri iyiyMİŞ...

    Firmalara her iki cephede başarılı olamıyabiliyor....

    Bu arada Epox un belleklere verdiği 3.1V stabilmi? MSı i875 de 3.3V veriyordu güya ama yalandı...


    ewet 3.1 de stabil çalışıyor.




  • Bir kere gerçekten mascom garanti konusunda çok iiaynı şekilde herhalde çizgiyde laf atan olmaycaktır..YineD fiın distribitörü optimumda gerçekten kullancı dostu bir distribitör..Bence bu üç markada garanti konusunda sıkıntı yaşanmaz..Ancak Dfi-epox- vs vs kullanmış biri olarak dfiın çok rahat diğer mobolardan 1--2 gömlek üstün olduğunu söyleyebilirim..-ve çift pci exp 16. girişinin olması kanımca dezavantaj deil avantaj ve dfiıda farklı kılanbu bu sayede sli a sahip oluyorsunuz..
  • merhaba..
    bencede epox gercekten kaliteli urunler yelpazesini her gecen gun arttirmakta..dfi tamam oc ve diger ozelliklerle zengin bir anakart fakat..ram uyumsuzlugu ve ram gore yok bios yukle yok ba$ka problemler bircok kullanicinin canini sıkmakta..dfide acaba kac ki$i 2.1 voltaj verebiliyorki anakartina..yada ramlerine 4 volt verip gunluk kullanabiliyor..bence epox fiat ve oc ve diger ozellikleri ile alinabilicek en iyi kart..
    tabiki renklerin ve zevklerin tartismasi olmaz ama..ucuk kacik bir oc dusunmeyenler ve bende oc yapicam ama makul sevide diyenler icin bence epox bicilmi$ kaptan..
    saygilar...
  • tamam epox çok güzel bir kart ama diger kartlara göre CPU'ya defaul voltaj üstünde voltaj veriyor benim msi default 1.4 verirken epox 1.5 veriyor ama benimde epoxum olsaydi iii olurdu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.