Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 965 ve AMD ile ilgili samimi bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "AMD'nin tüm işlemcileri 200$'ın altına inecek" haberini duyduktan sonra dedim acaba AMD Phenom II X4 965 mi alsam... baktım Ghz olarak iyi ve en pahalısı bu.. (en pahalısı her zaman en iyisi değildir bununda farkındayım, yoksa gümbürtüye gidiyor insan)

baktım fiyatı da iyi (en azından Core i7 920'ye göre), daha da düşeceği söyleniyor.. ancak bir testlerine bakayım dedim..

THGTR'ye girip baktım.. testleri her zaman objektif gelmiştir bana.. ilgim dolayısıyla "3DS MAX Resim Yaratımı" nı seçtim (1920x1080'de).. sonuç beni oldukça şaşırttı..

AMD Phenom II X4 965 ve AMD ile ilgili samimi bir soru

AMD hakkında detaylı bilgi sahibi olan arkadaşlar beni aydınlatabilir mi neden verilen 400 küsür TL'ye bu sonuç alınıyor?! bu sonucu alan bir işlemci için 400TL ne kadar mantıklıdır??

ya da şöyle mi sormam gerekiyor acaba?! AMD'de bu tip işleri yapabilecek performanslı işlemci sınıfı ve Athlon mudur? Phenom mudur?

PS: intel kullanıcısıyım ama fanatiği değilim, önceden bunu belirteyim! amacım AMD'yi yermek değil sadece bilgi edinmek!!!

• Masaüstü uygulamalarda bu benimde dikkatimi çekiyor,, Intel genelde fark atıyor, fakat oyunlarda AMD tekrar yetişiyor.
  • hali hazırda kullandığım Q6600'ın bile gerisinde kalması çok şaşırttı beni.. hiçbir anlam veremiyorum neden performans değerleri bu kadar düşük uygulamalarda..
  • Senin için gerekli olan Phenom II. Yoksa elindeki işlemciyi değiştirmeye değmez. Hem o listeye dikkatli bakar mısın 2.2 ghzlik athlon II (x4 600e) nasıl olmuş da 3.2ghz x4 955i geçmiş..veyahut nasıl olur arasında 100mhzden başka fark olmayan athlon II X4 600e ile x4 605 arasında böyle açık bir sonuç çıkıyor; Biri nerdeyse core i7e yetişecek biri taa nerde..2.3ghz lik bir önceki nesil x4 9650 ile 3.4 ghz PII x4 965i nasıl yan yana getirebiliyor o test.
    Zaten bu fiyat indiriminden sonra bana göre Amdnin tepe versiyonu dahil bütün işlemcileri f/p oldu..Hangisini alırsan al pişman olmazsın.Eh almışken ve pahalı değilken x4 965 tabiki düşünülebilir.Yalnız Trye indirim çok geç geliyor .1.5-2 ay göze alman gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 575m -- 21 Ekim 2009; 16:02:04 >
  • Bu tamamen işlemci mimarisiyle ilgili, AMD genellikle dosya sıkıştırma, video dönüştürme gibi işlemlerde geride kalırken oyun olsun, diğer tür uygulamalarda hiç de aşağı kalmıyor. Ancak yukarıdaki testte dikkatimi çeken X4 955, i7 920'ye yakın bir performans sergilerken X4 965'in neden bu kadar geride kaldığı? Aklıma gelen tek ihtimal, AMD'nin geriye dönük uyumluluğu nedeniyle bazı testlerde DDR2 ramler kullanılması. Bu testte de sanki X4 955 DDR3 ramlerle, X4 965 DDR2 ramlerle test edilmiş gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-994965FA4 -- 21 Ekim 2009; 15:59:02 >
  • o test biraz sakata benziyo..
  • listede PhenomII x4 955'in189 gözüktüğü ve 6. sırada olduğunu gördüğümüze göre ondan daha iyi bir işlemci olan PhenomII x4 965 in o şekilde bir skor alması muhtemelen yanlış yazımdan kaynaklanmıştır diye dşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD ATHLON 2000 OC İLE NE OLUR.
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • test te sanki bi bit yeniği var sonuçlar çok acayip geldi bana...

bana kalırsa sadece oyun oynayıp net falan takılıyorsan amd al fakat 1 2 ay bekle bütün amd işlemciler 200$ altına inecek o yüzden diyorum... ama ağır program yada uygulamalarla işin varsa intel i5 öneririm intelin f/p ürünü olduğu için fakat i7 ye vereceğin farka cidden değmez bana göre tabii...
  • Bu testde kesinlikle hata var.
  • Tek incelemeye göre değerlendirmek yanlış olur. İnternette bu gibi bir sürü site var ve 10larca inceleme yayınlanıyor böylece. Eğer merak ediliyorsa

http://www.gamereplays.org/hardware/portals.php?show=news&news_id=546994 adresinden internet aleminde çıkan takdir toplamış sitelerin bütün intel ve amd işlemci incelemelerine ulaşılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneker

o test biraz sakata benziyo..

Sakat değil tutulcak tarafı yok bakınız test;
    http://www.techspot.com/review/185-amd-phenom2-x4-965/page7.html
    Üstteki adreste verilen incelemelere bakmak da faydalı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 575m -- 21 Ekim 2009; 16:32:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 575m

quote:

Orijinalden alıntı: caneker

o test biraz sakata benziyo..

Sakat değil tutulcak tarafı yok bakınız test;
    http://www.techspot.com/review/185-amd-phenom2-x4-965/page7.html
    Üstteki adreste verilen incelemelere bakmak da faydalı olabilir.

Amd için güzel sonuçlar.

• Abi sizin 30+ yaş klubü vardı n'oldu devam ediyo mu o ensatantane..)
  • Bazı test sonuçlarında şaşırmak normal, çünkü hala daha programların bir çoğu x4 çekirdekli yazılmıyor, max 2 çekirdek. Hal böyle olunca görüntü değişiyor. Bu yüzden durum içinden çıkılmaz bir hal aliyor.

Örnek vermek gerekirse,

2 işlemci için yazılmış program, 4 çekirdekli işlemcide çalıştırılınca program tüm çekirdeklere yayılıyor ve işlemci hiçbir zaman gerçek kapasitesine ulaşmadan işlem yapıyor.

Aslında düşük sonuçlar fazla rahatlıktan kaynaklanıyor.
  • THG test sonuçlarını yanlış yazmış. X4 600e ile X4 965 modellerinin yerini değiştirirseniz sıralama AMD bazında doğru oluyor. Bilginize...
  • ben size yaptığım işi yüzdelik (%) olarak söyleyim, bana AMD sistemle mi yoksa intel sistemle mi devam etmemi sizler söyleyin.. maksat fikir alışverişi..

%60 - 3D Tasarım, Kaplama, V-Ray - MentalRay Rendering

Programlar: Autodesk Maya - Autodesk 3Ds MAX - Adobe Photoshop CS3 - bazı bazı After Effects

%30 - İnternet

%10 - Oyun

ha birde almayı düşündüğüm iki sistemide yazayim bir sonraki msjda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 21 Ekim 2009; 19:14:59 >
  • AndryTr+1. Çok sağol açıklığa kavuşturduğun için.
  • hali hazırda olan bileşenlerim:

Optik Okuyucu: Samsung 22x DVDRW
    PSU: HIGHPOWER ABSOLUTE POWER 850W
    Kasa: Thermaltake Armor+ VH6000BWS

AMD SİSTEM:

İşlemci: AMD Phenom II X4 965
    Anakart: ASUS M4A79T Deluxe AMD 790FX+SB750 AM3 DDR3 1600MHz(O/C)
    Ram: AMD sistem alınırsa 1600Mhz'lik DDR3 6GB ram
    Ekran kartı: ATI Radeon 5870 ya da 5870x2 (hele bi çıksında piyasaya bakıcaz)
    HDD: en az 1TB tercihim Seagate

INTEL SİSTEM:

İşlemci: INTEL Core i7 920 ya da 950
    Anakart: ASUS Rampage II Extreme LGA1366 DDR3 2000MHz(O/C)
    Ram: INTEL sistem alınırsa 2000Mhz'lik DDR3 6GB ram
    Ekran Kartı: ATI Radeon 5870 ya da 5870x2 (hele bi çıksında piyasaya bakıcaz)
    HDD: en az 1TB tercihim Seagate

her iki sistem içinde sadece işlemci için su soğutma düşünüyorum ama şart değil şu aşamada.. henüz bilgi edinmeye çalışıyorum..

işletim sistemi olarak lisanslı Windows 7 Ultimate 64-bit (bu arada Vatan Bilgisayar ön siparişleri almaya başladı 31 Ekimde stoklarında haberiniz olsun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 21 Ekim 2009; 20:18:39 >

• Su soğutmaya girişmek halinde hd5870'i de olaya katmak isteyebilirsin ilerde diye söylüyorum. Su soğutma için 1 bilgisayar parası vermeye değmez bence. Fan sayısını düşük tutup da sessiz bir kasan olabilir. Amd'nin stok fanı 95w x3 720yi çok rahat dizginliyor. Kaliteli bir heatsink alıp, kaliteli bir fan takıp sessiz bir hava soğutmalı kasa yaratılabilir.

Önemli olan kapalı alanlara fan takmamak. Misal kasanın ön girişini tamamen kaplayan bir fan veya İŞLEMCİYE DOĞRU üfleyen bir fan. Birçok araştırma gösteriyor ki fanların havayı çekeceği konfigürasyonlar az daha düşük performans vermesine rağmen hava basıncını ve gürültüyü önemli şeklilde düşürüyor. Hatta Zerotherm'in coolmax serisinin tamamı bu prensiple çalışıyor.

Fanı akasa amber serisi 12cm veya s-flow serisi apache önerebilirim. Heatsink ise senin piyasa tercihine kalmış.

• render konusunda amd hiç bir zaman hiç bir şekilde inteli geçememiştir. phenom 2 ler q6600 lerle yarışıyor. zaten bu yüzden amd almam benımle aynı işi yapnada aldırmam. kimse aksini idda etmesin komik duruma düşer. demem o ki render alıyosan amd almayacaksın. lütfen oyun testleriyle karıştırıp bu işten para kazanan birinin çok kıymetli zamanını gereksiz yere render başında geçmesine neden olmayın.

@zargana_11 insanları yanlış yönlendirmeyin piyasada 4 çekirdeği hakkıyla kullanan bir grup program varsa o grup 3d uygulamalardır. 2 çekirdek felan kullandıkları yok render sırasından tüm çekirdekler %100 kullanılır.

ayrıca i950 yerine i920 işini görecektir rahatlıkla o/c yapıp extreme performansı alabilirsin. ram oalyına gelince eğer dış mekan çalışıyorsan 4 gb ram her zaman yetmez zaten x58 lerde 4 gb kullanılmıyor 3 kanal kullanman lazım yani 3x2 gb ddr3 işini görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 21 Ekim 2009; 20:13:02 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.