Şimdi Ara

2009 Mali yılının son çeyreği Apple tarihine geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
4.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • iPhone'la akıllı telefon pazarına, iPod'la da müzik dünyasına damgasına vuran Apple, 2009 mali yılının son çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. 26 Eylül'de sona eren çeyrek Apple'ın en kazançlı çeyreği olarak tarihe geçti.


    Apple.com'dan basın açıklaması yoluyla açıklanan finansal verilere göre Apple'ın geliri 9.87 milyar dolara yükselirken, bu çeyrekteki net gelir 1.67 milyar dolar yada diğer bir deyişle hisse başına gelir 1.82 dolara yükseldi. 1 sene önceki son çeyrekte Apple'ın geliri 7.9 milyar dolarken, son çeyrekteki geliri ise 1.14 milyar dolar- hisse başına 1.26 dolardı. Yani Apple geçen seneye oranla son çeyrekte %50'e yakın daha fazla kar yaparak 2009 mali yılını kapatmış oldu.


    Açıklama da ayrıca ürün satış sayılarına da yer verildi. Apple'ın açıkladığı verilere göre Mac satışları geçen seneye oranla %17'lik artışla 3.05 milyona yükseldi. Akıllı telefon pazarına son 2 yılda damga vuran iPhone'un satış grafiği de bu çeyrekte artmaya devam etti. Apple 2009 mali yılının son çeyreğinde geçen sene baz alındığında %7'lik artışla 7.4 milyon iPhone satmaya başardı. Apple'a uzun yıllar sonra büyük bir başarı yaşatan iPod'lar da ise tahmin edildiği gibi düşüş sürüyor. Firma bu çeyrekte geçen seneye göre %8 düşüşle 10.2 milyon iPod satmayı başarabildi.


    Gelir verileriyle Apple'ın en karlı ve Mac'ler ile iPhone'un satış rekoru kırdığı çeyreğin finansal verilerini değerlendiren Steve Jobs'da bu başarılardan dolayı heyecanlı olduklarını belirterek, 2010 yılında yeni ürünlerle kullanıcının karşısına çıkacaklarını açıkladı. Steve Jobs'un yeni ürünlerin arasında yıllardır merakla beklenen Mac Tablet'de olabilir. Bilindiği gibi Mac Tablet için son düzleğe girildiği ve yakın zamanda kullanıcıya sunulacağı düşünülüyor.









  • steve jobs büyük adam
  • applea bak sen ya.insan bu kadar kar ediyoruz iphoneu bi ucuzlatalım şu bilgisayarları bir ucuzlatalım der ama nerdeeee
  • Geçen sene sadece Appstoredan karı 2.5 milyar dolardı.
  • geçmiş yılların acısını çıkarıyor apple.
  • Aman yok ucuzlamasın kalite düşmeye başladı ufak ufak

    Apple'ın bu tablosuna henüz çok güvendiği (Hristiyanların thanks for givingi)+ yılbaşı satışlarının da dahil olmadığını düşünür buna ilk nesil iphoneların kontratlarının da bitmek üzere olduğunu ekler birde yeni eklenicek (Mac tablet vb) donanımı/ları eklemek lazım.Bu da ancak yılbaşından sonraki çeyrekte mümkün olur sanırım.Ciddi bir artış daha sağlar diye düşünüyorum.
  • Apple Türkiye harici bütün ülkelerde yaygın
  • Apple'in Microsoft teknolojisi ile arasında yıllar var. Her şekilde ve teknolojide adamlar önde. En azından dandik teknolojileri fahiş fiyatlarla satmıyorlar. Yapıyoruz diyorlar pahalı da satıyoruz diyorlar.
    Bence değer, insan bir kez mac kullandıktan sonra windows un yüzüne bile bakmıyor. Bu arada OS anlamında iPhone larında son kullanıcılara mac dünyasını yavaş yavaş araladığını görmekteyiz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karizma2

    applea bak sen ya.insan bu kadar kar ediyoruz iphoneu bi ucuzlatalım şu bilgisayarları bir ucuzlatalım der ama nerdeeee


    Onun yerine yatırım yapıyorlar , ve bu çok daha mantıklı , hele karşısında microsoft gibi bir rakip varken :)
  • iPhone sayesinde Mac'lerin de reklamını yapıyor tabi.
  • Şimdiye kadar , toshiba , asus , msi , acer , dell ve sony vaio notebook kullandım , hiçbirinden memnun kalmadım ancak artık macbook pro ile mutluyum sonunda...
    Daha önceden de çok çok fazla telefon kullandım ve hiçbirinden memnun kalmadım , birkaç ayda sattım, se p990 , nokia n95 , n80 vs vs , ancak şimdi iPhone aldım ve bir yıldır çok büyük bir keyifle kullanıyorum.
    Daha önceden çok müzik çalar kullandım , samsung t9 , microsoft zune vs. vs. , ancak 1,5 yıl önce Apple iPod Classic 160 Gb aldım ve büyük bir zevkle kullanıyorum.
    Ben pat diye Apple'a geçmedim , önce iPod aldım memnun kaldım , sonra iPhone aldım ve memnun kaldım ve birkaç gün öncede Macbook Pro unibody aldım ve büyük bir zevkle kullanıyorum...
    Başkaları sürekli çöken , kararsız , sürekli virüslerle ve kasmalarla uğraştıkları diğer aygıtlarını kullanmaya devam edebilirler , kim kazıklanıyor acaba ?




  • Galiba siz sözlerimi anlamayacak kadar marka bağımlısı olmuşsunuz.Dikkat ederseniz sözlerim bir ürünün ucuzlaması ile ilgili insan bir ürünün ucuzlamasını istemeyecek kadar ne olabilir şimdi iphone 500 lira olsa hoşunuza gitmez mi ben bunu demeye çalışıyorum
  • Kriz bile dokunamadı apple a. Nokia, samsung, sony karşısında durabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: testci

    Galiba siz sözlerimi anlamayacak kadar marka bağımlısı olmuşsunuz.Dikkat ederseniz sözlerim bir ürünün ucuzlaması ile ilgili insan bir ürünün ucuzlamasını istemeyecek kadar ne olabilir şimdi iphone 500 lira olsa hoşunuza gitmez mi ben bunu demeye çalışıyorum


    Apple kullanıcılarının bir çoğu bu soruya "Hayır" cevabı vereceklerdir. (Bence)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: testci

    Galiba siz sözlerimi anlamayacak kadar marka bağımlısı olmuşsunuz.Dikkat ederseniz sözlerim bir ürünün ucuzlaması ile ilgili insan bir ürünün ucuzlamasını istemeyecek kadar ne olabilir şimdi iphone 500 lira olsa hoşunuza gitmez mi ben bunu demeye çalışıyorum


    Apple şirketi nedir , bir hayır kurumu mudur , neden zarar etsin ki bir üründen ? Onlar herkesin almasını isteselerdi fiyatlarını indirirlerdi , dediğim gibi hitap ettikleri kitleler ayrı bence.

    Bu arada lafınızı kıvırmaya çalışmayınız , size ne kadar kazık soksalar iyi , Apple en ballı müşterilerini bulmuş vs. dediniz !
  • iPhone'un fiyatını indirselerdi , malzemeden kısarlardı , tasarımdan kısarlardı , yazılımdan kısarlardı...
    Ekonomik ürünler sunan çok çok fazla şirket var , bir tane de pahalı ve kaliteli ürünler sunan firma olması gözünüze batıyor , bütün firmalar gibi olmayan bir firma da olmalıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karizma2

    applea bak sen ya.insan bu kadar kar ediyoruz iphoneu bi ucuzlatalım şu bilgisayarları bir ucuzlatalım der ama nerdeeee

    Nasıl kar ediyor..
  • Niye ucuzlatsın ki. Pahalı olacak ki değerli olacak. Pahalı olacak ki kaliteli olacak.

    500 lira olsaydı diğer telefonlar gibi olurdu. Benim patronumda da iPhone var ve hayatında bir telefondan bu kadar memnun olan birisini görmedim. Adam Dünya varmış diyor..
  • Administrator arkadaş bu arada amerika'da apple iphone' fiyatı 500 dolar civarı normal birinin maaşıda 2500 dolar şimdi bu oran 5 te bir türkiye'de ortalama 1500 tl maaş iphone 1.200 civarı yani 5'te 4'ü orda 5'te 4'ü fiyata satsalar 2000 dolar kim alır o zaman kitlesi bu kadar belli mi sence bu kitle olayı türkiye'de olur.
  • quote:

    Bazılarına bir tuğla satsalar üzerinde "apple" yazsa neler verirsiniz ona merak ediyorum.Apple iki özellik ekliyor çok büyük özellikmiş gibi gösteriyor.Yok yeni iphone 3gs video çekebiliyormuş aman ne teknoloji zaten apple'ı çoğu kullanıcı(bakın dikkatle belirtiyorum hepsi değil) hava için alır


    iphone ve ipod ları hava için ve popülerlikten dolayı alan çok var doğru. özellikle türkiye gibi çok fazla telefona para harcayan bir ülke. ipod alıpta hakkını verecek şekilde iTunes'a hakim, düzgün bir kütüphaneye (Music Libray) sahip yani artwork leri ve bilgi tagları adam gibi, mesela artiste veya albüme göre sırala dediğinde saçma sapanwww.bilmemne mp3.com gibi reklamlar önünuze getirmeyecek, cover flow modda resimsiz ve her parça için sadece standart nota simgesi olmayan bunun yerine albüm albüm kapakları ile ip gibi düzgün dizilecek şekilde kullanan kaç kişi vardır? veya türkiyede ipod'u bu bahsettiğim kalitede kullananlar en fazla yüzde kaçtır? kaç ipod kullanan, ikiside birar derya gibi olan iTunes Podcast ve iTunes U dünyalarından haberdar? kaç kişi ipod'unda düzenli podcast yayınları taşıyor?

    aynı şekilde iphone'u isminden dolayı alıp, hiç bir özelliğini bilmeyen, bilmeye gerek bile duymayacak şekilde aleti hiç kurcalamayıp sadece iphone'um var ve ben buna sağlam para döktüm diyebilmek için yanında taşıyan yüzlerce insan var. alışveriş merkezlerinde, lüks mekanlarda süslü püslü zengin kızlarının deri çantalarından çıkan iphone'larda bırakın sonradan yüklenmiş bir application'ı kayıt olunarak girilmiş bir itunes hesabı bile yokken, testci arkadaşın da dediği iphone'u hava için alıyorlar cümlesine muhalefet etmek gerçek dışı olur. bir çok kişinin moda diye aldığı çok büyük bir gerçek. aynı şekilde ipod lara okadar para verip çin malı 50 tl lik mp4 lerden farksız kullanılıyor çoğu kesim tarafından.

    Fakat burda şunu unutmamak lazım sadece tuğla yapıp üzerine apple logosu yapacak bir zihniyette firma değil apple. İster kabul edin veya etmeyin apple mükemmelliyetçi bir firma. yaptığı ürünü mükemmel yaptığı için satıyor. ilk başta bir trend yakaladığındada bu bilinçsiz kullanıcılarada sıçrıyor ve bilen bilmeye herkes "var bunda bi iş" diyip alıveriyor. Şimdiye kadar zilyon tane iş yapabildiğini iddia edip ama hepsini rezalet kalitede yapan zilyon tane cihaz geldi geçti. Mesela windows mobile'larda her iş teorikte yapılıyor (bluetooth dosya transferi, divx, multi tasking v.s). ama pratikte rezalet, yavaş, kasıntı , kullanıcı arayüz düşmanı, rehbere numara kaydetmek bile el becerisi isteyen bir kullanım, bir butana tepki süresi 5-6 saniyelere çıkabiliyor o derece rezil. copy paste iphone'a sonradan geldi. apple düşmanları dalga geçte diğer telefonlarda yıllardır var diye. peki kaç tanesinde apple kadar hızlı seri ve kolay yapılıyor bu text selection ve copy paste? hangi telefonun içindeki mağazadan toefl derslerinden, yemek tariflerine, üniversite derslerine, çince japonca derslerinden, cnn haberlerine, talk show lara, sağlık içerikli yayınlara (katagoriler saymakla bitmez) ücret kaşılığı olmayan podcast yayını olarak o dakikada cebinize indirebileceğiniz bir ekosistem var? hangi telefon ön panelinde çorba gibi 10 tane buton değilde sadece tek bir home butonu ile tüm kullanımı mükemmek sunabiliyor? Pusula özelliği ile dalga geçiliyor mesela. Ama kaç kişi o pusulanın koyulmasının amacının yönünüzü size göstermenin ötesinde geliştiricilerin kullanımına açılarak yöne duyarlı uygulamalar yapılması için olduğunu biliyor? sağa sola yön tuşları ile değilde kendinizi döndürerek döneceğiniz oyunlari bir düşünün...

    örnekler bu şekilde uzayıp gidiyor ama şunu demek istiyorum evet iphonu ipodu hava için alan çok. hatta çoğunlukta.(maci hava için alan okadar çok değil) . ama bilinçsiz, bilgisiz, üretmeyen sadece tüketen , ve bilinçsiz tüketmekten zevk alan insanların elinde iphone lar ipod lar heba oluyorsa bu apple'ın suçu değil. Benim ne ipod'um ne iphone um var. sadece 3 senedir 13 inch beyaz bir macbook kullanıyorum. bu 3 seneden önce 15 senelik donanımıyla yazılımıyla dolu dolu bir pc geçmişim var. 4 yaşımda msdos kullanabiliyordum. okuma yazma bilmezken cd.. dır dır/p a: komutlarını biliyordum. küçüklüğümden beri evdeki masa üstü pc min parçalarını kendim alıp takmışımdır. hiç teknik servis yüzü görmemiştir. çevremde gezer teknik servis olarak bilinirdim. her arkadaşıma en az bir defa sistem kurup format atmışım, samimi arkadaşlarımada 2 ayda bir sistem atmışlığım vardır. 12 yaşımdan beri excelde fonksiyon kullanıyorum. Yazılım la (ki bilgisayar mühendisiyim) ve amatör olarakda olsa tasarımla uğraşıyorum. yani bilgisayarı facebook, msn, mp3 den ibaret kullananlardan değilim. Son 3 yılda apple kullanmam la beraber bilgisayar'a bakış açım değişti. artık bilgisayar beni değil ben bilgisayarı kullandığımı hissediyorum. Mac kullanmaya başladığımdan beri istisnasız her işim daha kolay oldu. ve sistemi keşfettikçe hala bir çok mükemmek şey buluyorum ve kullanıyorum.

    quote:

    Apple iki özellik ekliyor çok büyük özellikmiş gibi gösteriyor.


    apple'ın başarısı kesinlikle özellik eklemek ten öte, o özellikleri en iyi kullanım imkanı ile sunmasından geliyor.


    Son olarak şü yoruma;

    quote:

    Administrator arkadaş bu arada amerika'da apple iphone' fiyatı 500 dolar civarı normal birinin maaşıda 2500 dolar şimdi bu oran 5 te bir türkiye'de ortalama 1500 tl maaş iphone 1.200 civarı yani 5'te 4'ü orda 5'te 4'ü fiyata satsalar 2000 dolar kim alır o zaman kitlesi bu kadar belli mi sence bu kitle olayı türkiye'de olur.


    Kesinlikle katılıyorum...




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.