Şimdi Ara

A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.663
Cevap
12
Favori
249.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uyku_sersemi

    Kesinlikle sana katılıyorum Kuatromen. Programın 3. senesi olması, saydığın maddelerden 2.'sini zaten imkansız kılıyor. Gerçi bazı dersler diğer bölümlerle ortak olduğundan geçmiş yıl sorularına ulaşabiliyorsun. Yarın saat 14.30'da sınavım var, ve ben bu mesajımdan sonra ilk kez açıcam kitapları :) Sabaha kadar çalışmayı düşünüyorum. En azından elimden geleni yapmaya çalışıcam. Yarın için yalnızca yurtdaşlık ve çevre bilgisi ile antropolojiye odakladım kendimi. Planım ne kadar başarılı olur bilinmez ama, en azından denedim dicem ;) Herkese başarılar dilerim.

    Bu arada seninde söylediğin gibi, sayfanın sınav öncesi bu kadar durgun olması şaşırtıcı. Sanırım herkes şuan çalışmakla meşgul :)

    Geçmiş yıl sorularına ulaşmak sorun değil dostum bende tüm ikinci sınıf derslerinin geçmiş yıl soruları var zaten , yazıcıdan tek tek çıktı alıp kaşeledim . Asıl önemli olan bu sınavda geçmiş yıl soruları çıkacakmı o önemli ?

    Herkes sınavla meşgul olsa emin ol kafalarına bir kaç bişey takılır ve buraya gelip sorarlardı , bana soracak olursan herkes aladağdan serin , kimse sınavı bizim kadar umursamıyor gibime geliyor .

    Eskiden olsa sınava 1 hafta kala bu konu hep güncel kalırdı , şimdi kimse ortalıkta yok . Konuyu açan arkadaşta dahil buna .

    Tavsiyem ; Sabahlara kadarda çalışsan benim 1 haftada ancak bitirebildiğim dersleri sen bir gecede imkanı yok bitiremezsin . (Her bir dersin bir ünitesinin arkalı önlü toplam 30 sayfa olduğunu unutmamışsındır inşallah)
    Bence sen yukarda yazdığım madde 3'ü uygula . Tıpkı benim yapacağım gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassablanka -- 10 Aralık 2011; 7:16:17 >




  • Yurttaşlık bitti :) 6 Ünitenin tamamını eksiksiz olarak bitirdim.Kendimi test etmek amacıyla 2010 senesinin sınavını çözdüm, 30/24 doğru yaptım. Bir gecelik bir çalışma için iyi bir sonuç. Son 4 senenin soruları da hafızamda şuan. Bir kaç soruyada senin dediğin gibi mantık yoluyla cevap verirsem bu iş bitmiştir :) Saat 9'dan itibaren antropolojiye başlıcam. 50'şer puan alsam vize için yeterli bana diye düşünüyorum. Bakalım evdeki hesap çarşıya uyacak mı :)
  • 1. sınıftayım ve ilk defa bi sınava girdim dumur olup çıktıp. Aşırı derecede ezber soruyolarmış. Kitapta ki konuları bi kaç defa okuyup geçmekle olacak iş değilmiş bunu anlamış bulunuyorum.
  • Geçen sene aynısı bana da olmuştu :) Özellikle İlkçağ felsefesinde ben sorulara sorular bana baktı uzunca bir süre :) Hayırlısı olsun dostum...
  • Evet dostlar saat 14:30'ta benim sınavım başlıyor . Yurttaşlık ve çevre bilgisi , ortaçağ felsefesi ve klasik sosyoloji derslerinden sınava gireceğim .

    Geçmiş yıl sorularını adeta kağıttan beynimin içine kes-yapıştır yaptım , inşallah geçen yılın sorularını sorarlar .

    Sizlerden ricam buradaki tüm aöf felsefe okuyan arkadaşlar birbirlerine dua etsin Allah yar ve yardımcımız olsun arkadaşlar ...
  • Arkadaşlar sorular çok zor değil ancak çokta kolay değildi , mantıktan çok ezber soruları sormuşlardı . Ben düzenli olarak zamanında derslerime çalıştığım için bilgilerimle çoğu soruyu çözdüm .

    Geçmiş yıl sorularındanda vardı bi kaç tane , ama dediğim gibi bunlar sizin o sınavdan geçmenize yetecek kadar değil ...

    Şimdi yarın sabah 9'daki ilkçağ felsefesi sınavına hazırlanıcam , o sınavdan çıktıktan sonrada öğleden sonra 14:30'taki epistemoloji ve felsefe sınavlarına hazırlanıcam .

    İşin özü , derslerine zamanında düzenli olarak çalışmayanlar için bu sınav tamamen bi HÜSRAN oldu .
  • Arkadaşlar bugün 4 sınavda ter döktüm. aralarında en iyi geçen sınav antropolojiydi. Çıkmış sorulardan 27 ya da 28 tane çıktı benim de 1 yanlışım var. Klasik sosyoloji kolay değil ama zor da değildi, tam tadında sorulardı açıkçası. Klasik sosyolojiden de 17 ya da 18 doğrum var. yurttaşlıktan ise 6-7 çıkmış soru vardı. işin açıkçası kolayı çok kolay, zoru da çok zordu ortası yoktu soruların. Ortaçağ felsfesinde ise yine ilkçağda olduğu gibi öğrenmeye dayalı sorular beklerken ezberci sorular çıktı ve beni şaşırttı ve özellikle aşağıdakilerden hangisi anselmusun eseridir şeklinde 5-6 soru çıktı. emanatio, illuminatio gibi kavramlardan da bolca soru vardı hele hele dolaylı yollardan da olsa aristotolesten 3 soru çıktı yine de güzel bir vize geçirdim.




  • arkadaşlar bugünkü sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?
  • Bugünkü ve dünkü sınavda EPİSTEMOLOJİ dersi en kazık en zor geçen sınav oldu.Geçen yıl girenler daha şanslıymış.Çünkü bu yıl 6 kredili olunca dersi daha da zorlaştırmışlar.Orta çağ felsefesi 5 kredili oranla normaldi.4 kredili olanlar ise ortaydı (ki YURTAŞLIK buna girmiyor adamlar soruları uzaydan bulmuş herhalde çıkmış sorularda vardı ama kitapla alakalı olmayan sorularda vardı).İNKILAP'da ortayla kolay arası bi şeydi.Eğer epistemolojiden 15 doruyu geçersem yatıp kalkıp dua edicem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nomos

    Bugünkü ve dünkü sınavda EPİSTEMOLOJİ dersi en kazık en zor geçen sınav oldu.Geçen yıl girenler daha şanslıymış.Çünkü bu yıl 6 kredili olunca dersi daha da zorlaştırmışlar.Orta çağ felsefesi 5 kredili oranla normaldi.4 kredili olanlar ise ortaydı (ki YURTAŞLIK buna girmiyor adamlar soruları uzaydan bulmuş herhalde çıkmış sorularda vardı ama kitapla alakalı olmayan sorularda vardı).İNKILAP'da ortayla kolay arası bi şeydi.Eğer epistemolojiden 15 doruyu geçersem yatıp kalkıp dua edicem.

    aynen sana ktılıyorum. Epistemoloj'nin soru kolaylığının geçen seneyle alakası yoktu ve zordu. zor olamasındaki en büyük pay senin de dediğin gibi 6 kredi olarak belirlenmesi.
    felsefeden 25 veya daha fazla çıkmış soru vardı (en azından ben o kadar saydım)
    inkılap tarihinde ise yine en 24-25 tane çıkmış soru vardı. bu sorular 2000 yılından-2011 yılına kadarki sınavların içinden seçilmiş. kiminden 4-5 tane kiminden 1 tane (ama çıkmış sorulara hiç bakmamıştım ve eski bilgilerimle yaptım 18 doğrum var )
    sonuç olarak 7 sınav içinde iyiden kötüye doğru sıralarsam
    1-antropoloji
    2-felsefe
    3-epistemoloji
    4-klasik sosyoloji tarihi
    5-ortaçağ felsefesi
    6-inkılap tarihi
    7-yurttaşlık ve çevre bilgisi




  • bu cikmis soruları bastirabilecegimiz kitaplastirabilecegimiz bir yer biliyomusun istanbulda arkadaslar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olmez

    bu cikmis soruları bastirabilecegimiz kitaplastirabilecegimiz bir yer biliyomusun istanbulda arkadaslar?

    valla ben bilmiyorum ama vardır. internetin ve bilgisayarın varsa evden de rahatlıkla bakarsın yada flash belleğe atıp bir ozalitciden yada kırtasiyeden çıkarttırabilirsin. ben yazıcımdan çıkartmayı denedim (bütün antropoloji, yurttaşlık,epistemoloji, ortaçağ,inkılap, felsefe 2008-2011 bütün çıkmış sorular ve cevap anahtarları) bir ton sayfa harcadım ama güzel bir arşiv oldu. bide aöf çıkmış soruların telif hakkını yayınevlerine vermiyor kanımca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spanchalus -- 12 Aralık 2011; 14:50:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuatromen

    Not : Arkadaşın biri yukarda sosyoloji sitesinin linkini vermiş , arkadaşlar sosyoloji ile ortak sadece 2 dersimiz var . İki dersten geçmek tamam iyi bişey ama peki ya diğer kendi branş derslerimiz ne olacak ?

    Bence sosyoloji sitesinden çok bizim kendi branş derslerimizin notlarını veren bir site ŞART oldu artık . Öyle olsaydı eğer sosyoloji-felsefe ayrımı olmazdı değil mi ? Tüm dersler ortak olurdu ...


    vermiş olduğum forumda http://www.aofsosyoloji.com/forum/viewforum.php?f=24&sid=aef36d819a455328b4e97dca3ffef636 adresinde 4 adet ortak derse ait konu özetleri, ders notları var. en azından benim almış olduğum dersler bunlar.

    - Felsefe
    - Atatürk İlkeleri İnkilap Tarihi
    - Klasik Sosyoloji Tarihi
    - Antropoloji

    toplam 8 adet ders aldım ve 4 ortak ders için bu siteden faydalandım. ayrıca 1. sınıftaki arkadaşlar için de benzer şekilde ortak dersler mevcut.

    kendi bölümümüze ait bir sitemiz olsa çok daha iyi olur elbette ama bu gerçekten emek isteyen bir iş. zaman ayırabilecek ve ilgilenecek birilieri olursa elbette elimizden geldiğince destek oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 12 Aralık 2011; 15:24:18 >




  • @hece o derslere ait soru kitapcigi var zaten. Diger taraftan benim hazirladigim bir blog varhttp://aoffelsefebolumu.blogspot.com adresi.
  • arkadaşlar güzdönemi soruları yayınlanmış bilginize
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nomos

    arkadaşlar güzdönemi soruları yayınlanmış bilginize


    Nerede yayınlanmış ? Bi link verirsen çok makbule geçersin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuatromen

    quote:

    Orijinalden alıntı: nomos

    arkadaşlar güzdönemi soruları yayınlanmış bilginize


    Nerede yayınlanmış ? Bi link verirsen çok makbule geçersin

    aöf sitesinden (diğer programlar yıllık için) ona tıklayın zaten siz sonrasını biliyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nomos

    quote:

    Orijinalden alıntı: kuatromen

    quote:

    Orijinalden alıntı: nomos

    arkadaşlar güzdönemi soruları yayınlanmış bilginize


    Nerede yayınlanmış ? Bi link verirsen çok makbule geçersin

    aöf sitesinden (diğer programlar yıllık için) ona tıklayın zaten siz sonrasını biliyorsunuz.

    Dostum öyle pandoranın kutusunu yazar gibi sırlı sırlı yazacağına şöyle açık açık yazsana (Benim haricimdekilerinde iyi anlaması için );

    http://yillik.eogrenme.anadolu.edu.tr/Portal/Giris.aspx , linkine tıklayın , gelen sayfadan TC kimlik numaranızı yazıp Oturum Aç diyin , sonrasını zaten malum hepiniz biliyorsunuz .

    Sınav soruları bölümünü seçip 2011-2012 kısmına tıklıyoruz .

    Ben az önce karışık olarak bi kaç soruya baktım genelde doğru çıkıyor sonuçlar , hadi hayırlısı bakalım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassablanka -- 12 Aralık 2011; 20:28:28 >




  • beyler sınavların hepsine girdim b.k gibi geçti :D bölüm full ezbere dayalı. yani tek tek isim kuram ezberleyeceksin. hiç mantıkla çözülecek eleme usülü ile ile çözülecek soru yok.

    paso ezber sorusu işimiz zor elimden geldiğince iyi attım. çok iyi çalışan anca geçer diyorum çalışmayanın vay haline.
  • CEVAPLARIMI KONTROL ETTİM VE SIRALAMAM ŞU ŞEKİLDE DEĞİŞTİ
    1-antropoloji -----29 DOĞRU 1 YANLIŞ
    2-felsefe----------25 DOĞRU 5 YANLIŞ
    3-epistemoloji----21 DOĞRU 9 YANLIŞ
    4-inkılap tarihi----20 DOĞRU 10 YANLIŞ
    5-yurttaşlık V.Ç.--19 DOĞRU 11 YANLIŞ
    6-ortaçağ felsefesi-18 DOĞRU 12 YANLIŞ
    VE BENİ BATIRAN DERS
    7-Klasik sosyoloji tarihi 13 doğru 17 YANLIŞ

    Aslında işten kendime zaman ayırabilsem çok daha yüksek notlar alırım ama kısıtlı zaman da bu performas bana göre iyi.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.