Şimdi Ara

Megane III üm ile kaza yaptım bi fikir verebilirmisiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
7.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Mayıs ayında megane 3 Türkiyeye gelir gelmez ilk gelen megane lardan bir tanesini satın almıştım ve aldığım tarihten beri hiç abartısız aracıma gözüm gibi bakıyordum. Fakat sakınan göze çöp batar derler ya aynen öyle oldu. Geçtiğimiz pazar günü beşiktaştan balmumcuya giden yolda orta şeritte giderken sağ şeritte ticari taksi birden fren yaparak yolda yan döndü ve bana sağ tekerleğin ordan çarptı ve beni ortadaki kaldırım gibi ağaçlığa soktu.Sol şeritten gelen araçta duramayarak sol arkadan aracıma çarptı. Taksinin yolda yan döndüğünü gördüğüm anda frene basmama rağmen mağlesef kurtaramadım. Aracın fotoğraflarını ekliyorum. Servis masrafın en az 15.000 TL olduğunu ve ucunun açık olduğunu söylüyor. Görünen kadarıyla aracın şasesinde bir hasar yok, camlarda herhangi birşey yok dolayısıyla hava yastıklarıda açılmadı. Ama ben böyle bir kazada hala nasıl hava yastıkları açılmadı diye merak ediyorum. Servisten öğrendiğim kadarıyla rot başları fln dağılmış. Ancak aracın motoruna şuan bakamadıklarınnı söylüyorlar. Sigorta şirketinden onay fln gerekiyormuş sanırım. Benim görebildiğim ön çamurluklar, ön tampon komple kırık. Ön sağ far aynı şekilde. arka sol kapı içe göçmüş ve arka tamponda çizikler var, arka sol çamurluktada göçükler var.

    Benim sizden öğrenmek istediğim bu aracın perte çıkması mümkünmü. Birde ben bu aracı en az 5 yıl binicem diye almıştım yani şu an için ikinci el değerini düşünmüyorum. Araçtaki tüm hasar servis taradından onarılsa ileride bir sorun yaşarmıyım. Hani bir laf vardır ya bu araç bidaha adam olmaz diye. Böyle bir durum söz konusu olabilirmi?

    Aracın resimleri aşağıda. Aman arkadaşlar lütfen trafikte şu baş belası taksicilerden uzak durun. Ahlaksız adamlar iki kuruş için resmen insanların hayatlarıyla oynuyorlar.

     Megane III üm ile kaza yaptım bi fikir verebilirmisiniz?
     Megane III üm ile kaza yaptım bi fikir verebilirmisiniz?
     Megane III üm ile kaza yaptım bi fikir verebilirmisiniz?
     Megane III üm ile kaza yaptım bi fikir verebilirmisiniz?
     Megane III üm ile kaza yaptım bi fikir verebilirmisiniz?
     Megane III üm ile kaza yaptım bi fikir verebilirmisiniz?







  • Büyük geçmiş olsun, araba alınır satılır yeterki cana zarar gelmesin.

    Fotoğraflardan görüldüğü üzere araç perte çıkmaz. Hava yastıkları sağlam olduğuna göre, servisin çıkaracağı hasar ücreti çok yüksek olmayacaktır. Bu nedenle kasko pert etmez, masraflarınızı karşılar.

    Yine de bekleyelim bakalım hasar miktarı ne çıkacak. Kasko firmanız hangisi?

    Tekrar geçmiş olsun.
  • Çok teşekkür ederim dediğiniz gibi çok şükür burnumuz bile kanamadı bu kazada. Sigorta şirketim Anadolu sigorta. Tahmin ediyorum net hasar yarın belli olur. Bende belli olur olmaz buraya yazmaya çalışırım.

    Tekrar teşekkür ederim.
  • Öncelikle geçmiş olsun.Araçtaki hasar görüldüğü kadarıyla bundan sonra binilmiyecek derecede değil. Motorundada bir sorun çıkmazsa bence düzgün şekilde yaptırıp dediğiniz gibi 5 yıl binebilirsiniz.Eğer servis işinin hakkını verirse aracınız kaza yapmadan önceki haline kavuşur.Hiç bir şey olmazsa araç yapıldıktan sonra bir süre kullanırsınız, eğer memnun kalmazsanız satmaktan başka çare yok.Ama dediğim gibi araçtaki hasar araçtan çok soğutacak tarzda değil.Yinede en önemlisi canınızın sağlığı tekrar geçmiş olsun.
  • Çok teşekkür ederim. Şu an bile yolda gördüğüm her aracı kendi arabamla kıyaslıyorum ve dediğiniz gibi servis hakkını veripte eski haline getirebilirse aracımdan soğumam fln söz konusu değil. Bakalım artık şu an tek yapabileceğim beklemek sanırım. Servis net hasarı belirledikten sonra sigorta şirketinden gelicek kararı beklemek kalıyor.
  • öncelikle büyük geçmiş olsun...aracın pert e çıkabilmesi için yanlış hatırlamıyorsam masrafın kasko bedelinden %51 i kadar çıkması lazım..15 bin tl gibi bir rakam aracı perte çıkarmaz sanırım.hava yastıkları açılsaydı olabilirdi.zira bir hava yastığı 4-5 bin tl gibi masrafa dahil oluyor...bu durumda aracı güzelce yaptırıp binmek gerekecek galiba.yine de exper i beklemek ve konuşmak lazım tabiki...tekrar büyük geçmiş olsun,Allah tekrarını göstermesin..
  • Geçmiş olsun üstadım beter olmuş araç ama sevindirici olan yanı sende bir şey olmaması ne kadar da öyle dese de insan inan üzülüyor yep yeni aracın bu halde olmasına pert olup olmamasına eksper karar verir ama pek perte çıkartacağını sanmıyorum üstadım daha fazla görünmeyen hasar yoksa eğer,
  • Büyük geçmiş olsun kardeş gerçekten kendi arabammış gibi üzüldüm. Yolunda sakin sakin orta şeritten gidiyorsun bir dengesiz yüzünden moralin maaf oluyor. Gerçekten çok ama çok üzüldüm halini anlıyorum çünkü bende aracımı çok seviyorum. Allah'a şükür şuana kadar kaza-bela yapmadım, Allah kimseyede kaza bela vermesin. Çok şükür sana birşey olmamış aracınada objektif olarak söyleyeyim, çok fazla bir dağılma olmamış. Yani "birdaha binilmez" gibi bir durum yok. İçin rahat olsun bizim komşununda araba dağılmıştı 2 hafta içinde eski haliyle aynı olarak verdiler eline. Merak etme düzeltirler. Tekrardan geçmiş olsun üzülme bundada bi hayır varmış, sana birşey olmamışya..
  • geçmiş olsun, benzer bir olay 2007 aralikta başıma gelmişti, daha 40 günlük megane II aracıma arkadan çarpmışlardı, buna göre daha fazla hasar vardı, hava yastıkları açılmış, sağ ön teker kopmuş ve aracın altı hasar almıştı,

    o zaman 30.000 tl ye almıştım ve tamir masrafları 18.500 tl tuttu, sigortaya (isvicre sigorta) aracımın daha 40 günlük ve 2bin km de olduğunu, tamir edilse dahi binmeyeceğimi ve mutlaka pert etmeleri gerektiğini söyledim.

    şimdi bazı arkadaşlar senin demenle pert olmaz diyecekler ama inanın sigorta şirketine bu konuda baskı yapmak çok işe yarıyor.

    masraflar çok olduğu için pert ettiler aracı, sonuçta pert etmelerinden dolayı onlara zarar gelmiyor, çünkü sana yaptıkları masrafı, karşı tarafın trafik sigortasından alıyorlar.

    bu nedenle, bunları da dile getirerek, nede olsa haksız olan ben değilim, aracıma çarpıldı gibi şeyler söylerek sigorta şirketini aracı pert etmesi konusunda sürekli sıkıştır, gerekirse müdürlüğü yada bir üst makamı ara.

    ben bu aracı sorunsuz bir şekilde en az 5 yıl binmek için ve bir dünya para vererek sıfır aldım, tamiratından sonra sürekli olarak sorun çıkaracak ve kasko bunları karşılamayacak gibi şeyler de söylemiştim.

    Allah beterinden korusun, geçmiş olsun.




  • büyük geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun..Mutlaka öncelikli olan insan sağlığı ama yine de kesinlikle üzücü ve moral bozucu bir durum..Yalnız benim de gördüğüm aracın ileride sürekli sorun çıkarmasına ya da düzen tutmamasına neden olacak bir hasar almadığı..Tabi ki görüntü moral bozucu..Ancak güzel ve titiz bir işçilikle aracınızı eskisi gibi teslim alabileceğinizi unutmayın.Bu da tüm üzüntünüzü ve sıkıntınızı giderecektir.En yakın arkadaşımın ve benim başıma gelen benzer tecrübeden yola çıkarak söylüyorum.
  • Geçmiş olsun, canınız sağolsun.

    3 ay evvel kardeşim Peugeot 207 aracıyla kaza yapmıştı ve açılan sol yan hava perdesi hariç sizin aracınızla benzer durumdaydı.

    Eksper başta perte çıkarmamayı düşünmüştü ancak kardeşim perte çıkmasını talep edince bunun için bir dilekçe istedi ve araç perte çıkarıldı.

    Yalnız pert talebi bizden geldiği için araç bedeli açık arttırma satışından sonra ödendi ve yaklaşık 1,5 ay sonra alabildik. Sigorta şirketinin ilk teklifi 23bin TL oldu, acentemiz aracılığıyla itiraz edip birkaç emsal fiyat teklifini siforta şirketine ilettik ve ikinci teklifte 25.350TL olarak anlaşıp parayı aldık.
  • Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim. Bugün servise uğradım tekrar ve saat 4 e kadar experin geleceğini ve araç üzerinde konuşularak net hasarın kesinleşeğini söyledi. Bakalım artık şu an sadece bekliyoruz. Exper kararı verdikten sonra çıkan rakama göre bende pert talebinde bulunucam.
  • Geçmiş olsun perte çıkmaz diye bir şey yok, mahkeme kanalı ile de aracınızı perte çıkarabilirsiniz
    Sıfır aldım kazdan sonra eskisi gibi güvenle binemeyeceğimi düşünüyorum demeniz yeterli,
    ayrıca anadolu sigortanın zorluk çıkaracağını da zannetmiyorum

    Taksi ve minübüs şöförlerinin %99 u aynı

    Bütün taksiciler adam olana kadar
    KORSANA EVET
    SONUNA KADAR KORSAN
  • Bu arada geçmiş olsun abi çıkan rakam kaç ?
  • Hasar net olarak 24800 TL çıktı ve servis expert e bu rakamın altında yapamayacağını söylemiş. Araç ortadaki kaldırımın üzerine çıktığı için vites kutusuda hasar görmüş bu nedenle rakam büyüdü sanıyorum. Araç 43550 TL den sigortalı ve servis sigortayla anlaşmalı olduğu için %15 indirim uygulanıyormuş. Rakam neredeyse tam %50 sine geliyor araç bedelinin. Expert henüz beni aramadı. Aradığındada aracın perte çıkarılmasını isticem. Bakalım artık hayırlısı. Genede böyle bi kazadan burnum bile kanamadan çıktım ya çok çok şükürler. Ve hocam size sonuna kadar katılıyorum taksici ve dolmuşçular adam olana kadar Korsana sonuna kadar evet.
  • arkadaşım geçmiş olsun. bende megane 2 sahibiyim. o araç perte çıkar. Renault da çekiçle kaporta düzeltme yapılmaz genelde sıfır parça takılır. servis de zaten 20 küsür masraf çıkarmış.

    Reanult megane göründüğünün aksine kaya gibidir ama alttan aldığı darbelerde problem çıkartabilir.Bastırın perte çıkartırın.
  • Geçmiş olsun..

    Gelişmeleri aktarırsınız..

  • aracın pert olup olmamasına eksper değil, sigorta karar veriyor, eksperin görevi yapılacak işlemleri belirlemek sigortayı bunun hakkında bilgilendirmek.

    daha önceden de dediğim gibi, sigortanın bölge müdürlüğünü arayın ve dosyayla ilgilenen kişiyle görüşün, pert edilmesini, sıfır araç aldığınızı ve bu halde binmek istemediğinizi ona iletin,

    eğer trafik raporunda suç size çarpan arabadaysa zaten sigorta bu işten karlı çıkacaktır,

    hasar oranına göre aracınızın pert edilmemesi mücize olur.

    benim pert olan aracın hasarı bu kadardı, daha 2bin km deydi

     Megane III üm ile kaza yaptım bi fikir verebilirmisiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinnan -- 21 Ekim 2009; 0:17:06 >




  • Eğer perte çıkarırlarsa bazı sigortalar 1. senesinde yeni araç veriyorlar. Bunu da araştır istersen. tabi parasını istersen o ayrı konu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.