Şimdi Ara

Mobinnova Beam: Nvidia Tegra tabanlı mini-bilgisayarın detayları netleşiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Dizüstü bilgisayar üreticisi Mobinnova ilk defa Haziran ayında gösterdiği Nvidia Tegra tabanlı yeni smartbook modeli Elan hakkında merak edilen bazı detaylara açıklık getirdi. Firma yaptığı açıklamasında isim değişikliğine gittiğini ve yeni Smartbook modelinin Beam adı ile lanse edileceğini belirtirken, resmi lansman tarihininin de netleşitiğini mini-bilgisayarın, CES 2010 fuarında anons edileceğin duyurdu.


    232 x 186 x 20.5 mm boyutlarında ve 900 gram ağırlığında olan yeni Smarbook modeli, Intel Atom tabanlı netbook'lara alternatif olarak hazırlandı. 8.9-inç ekrana sahip olan Mobinnova Beam, Nvidia'nın ARM mimarisini ve GeForce teknolojisiyle harmanladığı SoC yani yongada sistem formundaki Tegra işlemcisinden güç alıyor ayrıca WiFi ve 3G gibi kablosuz iletişim teknolojilerine de destek veriyor.


    Tegra işlemcisinin x86 yapıda olmamasından ötürü masaüstü Windows sürümleriyle çalışamayan Smartbook, Windows CE ve Linux tabanlı dağıtımlarla kullanılabiliyor. Düşük güç tüketimi ve 10 saate varan HD video oynatımı gibi özellikleriyle öne çıkan mini-bilgisayarın fiyatı hakkında henüz net bir bilgi olmamakla birlikte CES 2010'u takiben Ocak ayı içerisinde satışa sunulması bekleniyor.




    HDMI portuna da sahip olan Nvidia Tegra tabanlı Mobinnova Beam, HD video yeteneği ile video oynatıcısı olarak ta kullanılabiliyor.








  • Son resim oldukca guzel gorunuyor ama umarim bu aoarat netbook uzerine sabit degildir. Yoksa yanimda boyle kucuk bir cihazla beraber bu extrayi tasimak istemem.
  • performansı nasıl acaba? insanın işte bu diyesi geliyor umarım ilgi görür lazım artık böyle şeyler çok geç kaldı.
  • Aparat dediğiniz büyük ihtimalle batarya. O olmadan makinanın çalışması imkansız.
    Cihazın kalınlığı 20.5 Mm olduğu batarya için resimde çok büyük gibi görünüyor. Yaprak başı 10.25 Mm düşüyor ki bu tür cihazlar için çok iyi bir ülçü.
    Nokia N95 ten ince bir mini bilgisayar olmuş.
  • fiyatı uygun olursa bu aleti alırım. 900 gram daha ne olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gurcellonline

    Son resim oldukca guzel gorunuyor ama umarim bu aoarat netbook uzerine sabit degildir. Yoksa yanimda boyle kucuk bir cihazla beraber bu extrayi tasimak istemem.


    Fujitsu & Siemenslerde de var bu aparat, çıkarılabiliyor. Eğer bu çıkmıyorsa kaba olmuş gerçekten.
  • pil bölümü çok kötü duruyor asus eee pc 900ha modelindeki gibi çıkıntılı , ama mobinnova diye bir firmayı ilk kez duyuyorum ; özellikleri belli değil heralde ?
  • Boyle guzel ve kibar bir cihaz bu aparat olmadan daha goz alici durur kanisindayim. Eger uretici firma bu cihazi bu aparat olmadan kullanilmaz halde yaptiya gercekten ergonomi olarak 0. Compaq larin 10" ekranli olanlarinda bile cok ince ve kibar bir batarya var. 3 Cell olsada goze hitap etmesi acisindan ve inceliginden dolayi insana bir netbook oldugunu belirtir derecede.
  • 10 saat HD video oynatması çok güzel..

    Artık netbooklarda X86 mimarili CPU tabanlı cihazlardan vazgeçilmesi gerekiyor..Çünkü X86 mimarisi çok güç tüketiyor..
  • microsoft işletim sistemleri tekeli ve x86 lisans olayları bir aşılabilse üün çeşitliliği inanılmaz boyutlara varır.
    quote:

    Düşük güç tüketimi ve 10 saate varan HD video oynatımı gibi özellikleriyle öne çıkan mini-bilgisayar


    nvidia nın tegraya yaptığı yatırımların boşa gitmediği belli oluyor
  • Bu intel Atom çiplerde forsunu kullanmış diye okudum, Via'nın çipi çok daha iyiyken diyorlardı. Nvidia da bu mücadeleye katılsın, bakarsınız hak yerini bulur seçeneklerimiz artar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.