Şimdi Ara

Strategy Analytics: Akıllı telefon sahipleri 4 ile 6 arasında uygulamayı düzenli kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Pek çok sektörde yaptığı detaylı araştırmalarla ve yayınladığı istatistiki bilgilerle yakından tanıdığımız Strategy Analytics, akıllı telefon kullanıcılarına yönelik araştırmanın ilginç sonuçlarını açıkladı.


    Amerika ve İngiltere'de yapılan araştırmaya göre akıllı telefon sahipleri 4 ile 6 civarındaki uygulamayı düzenli olarak kullanıyor. iPhone sahipleri telefonlarına onlarca uygulama yüklüyor ancak yüklenen uygulamaların çoğu günlük olarak kullanılmıyor. Blackberry kullanıcıları ise yüklediklerini genelde silmemeyi tercih ederken; Android işletim sistemli telefon sahipleri yükleyip daha sonra gerek görmedikleri uygulamaların üçte birini siliyor.


    Bunların dışında Christopher Dodge,

    tüm akıllı telefonları ve yayınlanan yazılımları göz önünde bulunduracak olursak yazılımların sadece %57'sinin düzenli kullanılmakta olduğunu bilgilere eklendi.


     








  • Akıllı telefonların PC'lerle özellikle de uygulama çeşitliliği açısından iyice benzeşmeye başladığı bir dönemde uygulama kullanım alışkanlıklarının birbirine benzer olması pek şaşırtıcı değil, hepimizin bilgisayarında da telefonunda da az ya da çok yüklü ama kullanılmayan uygulama var (önceden yüklü gelenler de dahil, örneğin S60'daki Podcasting uygulaması. Kaçımız kullanıyoruz ki?)

    Platform bazındaki araştırmanın sonuçları ilgi çekici ancak yine şaşırtıcı değil. "Gereksiz uygulama yüklememe/yüklenenleri kaldırma titizliği" konusunda Blackberry > Android > iPhone şeklindeki oran, hitap ettikleri kullanıcı dilimlerine bakıldığında zaten öngörülebilir bir oran.

    Asıl sevmediğim, son zamanlarda işletim sistemleri hakkında analiz ve araştırma yapıldığında Symbian ve Windows Mobile hiç yokmuş, artık ölmüş gibi davranılması. Oysa ki bir işletim sistemi hoşunuza gitmemeye başladığında değil, kullanan son kullanıcı da kullanmayı bıraktığında ölür; diller gibi...




  • Netbook + T9'lu cep telefonu diyorum hâlâ...
  • Bende Palm Treo telefonumu hala kullanıyorum.Palm sistemi en kolay kullanılan sistem ama Palm ölmüş gibi.
  • Benim telefonda da 9 sayfa uygulama var + categories programı kullanıyorum ama günlük kullandığım programlar 10'u geçmez...
  • benim iphone da tek sayfa kaldı artık..iyicene kullanmadıklarımı sildim..
    Stack eklentisi ile bi klsör içinde 4 tane uygulamam var onlar da winterboard cydia installous ve tap tap revenge .. bir de dışarda duran boss prefs var . onun dışında başka uygulama yok.. tek oyun yetiyor bana iphone'da şu an için.. ayrıca kullanmadığım bazı iphone özelliklerini bile gizledim bossprefs ile..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.