Şimdi Ara

Fransa hükümeti öğrencilerin cep telefonu kullanımını kısıtlama kararı alabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Günümüzde hayatın önemli bir parçası haline gelen cep telefonları, onlarca özellikle ve birbirinden farklı tasarımlarla karşımıza çıkıyor. Ancak bu teknoloji , hayatı kolaylaştırmasının yanısıra çeşitli olumsuzlukları da beraberinde getirmiyor değil. Otomobil kullanımı esnasında dikkati dağıttığı için meydana gelen ciddi trafik kazaları gibi. İşte bu yüzden pek çok ülke sürücülere ciddi yaptırımlar uyguluyor.


    Fransız hükümeti ilk kez cep telefonlarını farklı boyutta ele almaya başladı ve ilk / orta okullarda telefon kullanımını kısıtlama gündeme geldi. Gerekçe olarak ise öğrencilerin davranışlarının, başarı ve becerilerinin olumsuz yönde etkilenmesi işaret ediliyor. Yasağın teneffüsleri de kapsayacağı ifade ediliyor. Yasak uygulamaya geçerse diğer Avrupa ülkeleri de Fransa'yı örnek alabilir. Bakalım kısa ve uzun vadede nasıl neticelerle karşılacaklar?









  • Çok doğru bir uygulama olabilir aslında, tamammen öğrencinin dikkatini dağıtabileceğini düşünüyorum, derste SMS, telefonun ikide birde çalması, kopya çekmek içinde kullanılabilir vs vs vs... Bence yararlı bir uygulama olur...
  • Genelde mobil operatörler öğrencilerden "kır"ar parayı...
  • Bugünlerde okuduğum haberlerin çoğu kısıtlama, yasaklama vs.. üzerine, dünya bir faşizme doğru gidiyor hadi hayırlısı.
  • Orta okul ve lise öğrencilerinin telefonlarında neler neler yüklü bir bilseniz. Bir çoğunun 2-3 hattı ve 2 telefonu var ve ailelerin azımsanmayacak bir kısmı bundan habersiz. Ayrıca iş telefonu sınıfındaki modelleri 18 yaş altındakilerin kullanması ayrıca dikkatimi çeken başka bir olay. Birde görünüş itibariyle markalı pahalı modellere benzeyen piyasada Çin malı olarak bilinen kalitesi düşük ve SAR değerlerinin yüksek olduğu bilinen telefonlar çocuklarımızın ellerinden düşmüyor.
  • Dünya tabiki kısıtlamaya gidecek, buzamana kadar düşüncesizce dünyayı sömürdüler ve dünya buna karşılık Tepki gösterince az da olsa anladı insanoğlu hatasını ve birçok şeyden kendini kısmaya başladı bu en başından beri zaten yapılmalıydı.
  • Ona bakılırsa bizde de yasak. Hocalar belki tenefüste görünce almıyorlar ama derste alanlar var tabiki. Ders esnasında dikkatli hocalar zaten elin sıra altında oynasmasına baktıgından biraz zor zaten mesajlasmakta :)
  • Bizimkilerde örnek alsa iyi olur tamamam okulda açtıtırmayın ona bişi demiyom haklıllar ama okula getirip çıkışta açamıyoruz okulada götürmiyoruz.Bazı...lar yüzünden.Yani kurunun yanında yaşta yanıyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.