Şimdi Ara

Apple’ın yeni reklam malzemesi: Windows 7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
14.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Bir tarafta ilk renkli işletim sistemini kullanıcıya ulaştırarak çığır açan ancak devamını getiremeyen Apple, diğer tarafta ise Windows ile bilgisayar dünyasına damgasını vuran Microsoft. Amerika'nın bu iki dev şirketi arasındaki rekabet 30 senedir aksamadan sürüyor. Üst düzey yöneticilerin birbirleriyle dalga geçmesinden tutun televizyonlarda dönen reklamlara kadar bu rekabetin yansımalarını her alanda görmek mümkün.


    Bu çekişmenin yeni malzemesi kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen Windows 7 olabilir. Windows 7'nin kullanıcıyla buluşmasına 1 hafta kala, Apple'ın başkan yardımcısı Phil Schiller BusinessWeek'e verdiği röpartajında Microsoft'un yeni işletim sisteminin ellerine güzel bir malzeme olacağını açıkladı. Açıklamaya göre Apple önümüzdeki haftalarda dönmeye başlayacak reklamlarında Vista'a rağmen oldukça yaygın olarak kullanılan Windows XP kullanıcılarının Windows 7'e güncelleme sırasındaki karşılaşacakları önemli dosyaları yedekleme, formatlama ve ardından eski programları tekrardan bilgisayara yüklemek gibi sıkıntıları üzerinden Microsoft'u eleştirecek. Firmanın ayrıca Mac reklamlarında iPhone ve iPod'un daha sık kullanılması bekleniyor.


    Apple 7 hafta önce satışa sunduğu Mac OS X Snow Leopard'ın en gelişmiş işletim sistemi olduğunu iddia ediyor. Firmanın Mac OS'den sorumlu üst düzey yöneticisi Bertrand Serlet'de WWDC 2009'un açılış konuşmasında Vista'da olduğu gibi Windows 7'nin yeni hiçbirşey barındırmadığını ve eski teknolojileri kullandığını belirtmişti.









  • Mac OS ile Windows'u karşılaştırmak bana göre yersiz... Her iki işletim sisteminin de hitap ettiği alanlar çok farklı.
  • windows 7 şu ana kadarki en iyi windows lardan biri. ama apple rakip olmanın doğası gereği ms i mutlaka yerden yere vuracaktır.
  • Mizansen çok güzel olmuş yalnız. Pc ve Mac arasındaki fark tek karede mükemmel anlatılmış. Pc sıkıcı ve kasıntı ; mac ise dinamik ve keyifli gibi.
  • Her ikisininde belli bir kullanıcı kitlesi var, birbirini yerden yere vurmak anlamsız. Hem mac yıllardır windows'u yerden yere vuruyor ama adamlar yine milyarları kazanıyor.

    Mac os'u her bilgisayara uyacak şekilde yapsınlar ozaman. Windows yükler gibi her bilgisayara sorunsuzca yükleyelimde kullanalım.

    Windows için sadece bir bilgisayara ihtiyacınız vardır ama mac os için bir mac kullanmak zorundasınız. Gerçi pc lere belli yöntemlerle kuruluyor ama neden windows kurar gibi sorunsuzca kurmayalım.

    Eleştirmek iyi güzel de yerden yere vurmak saçmalık bence.


    Ayrıca 1 haftadır win7 kullanıyorum oldukça güzel.

    ve microsft windows 8 için 128bit os hazırlıklarına başlamışlar diye duydum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 15 Ekim 2009; 22:20:56 >
  • Peeeeh !!!

    Biri bir rezalet, diğeri ondan rezalet...

    Apple dalga geçmeden önce güncelleme yapmayı öğrensin...

    Özgür yazılımın izinden...
  • cok dogru demısler xp den 7 ye kadar gozle gorulur adam gıbı ne degıstı 1 hafta mac kullandım bikerede kassın be kardeşim banamısın demiyor gerek arayuz gerek hız bakımından windowsun cok ilerisinde windows her programı oyunu desteklıyor orası ayrı.. ama param olsa laptopımı satar macbook alırım
  • Apple önce kendine bir baksın...
  • Apple güzel diyon ama sende hikayesin hacı
  • Microsoft yillardir isletim sistemlerini ve yazilimlarini tanitirken yeniliklerden bahsedir

    Apple yillardir diger ureticileri kotuler ( MacOs tanilirken Windows kotulenir, Iphone Tanitilirken Nokia kotulenir vs.) ama bakarsiniz ki Apple MP3 player haric hic bir sektorde lider degildir. Microsoft u tekelcilikle suclarlar tekelciligin krali apple dir. Oyleki isletim sistemi bile sadece apple markali bilgisayarlarda calisir, Ipod a sarki atmanin tek yolu iTunes dan gecer vs. vs. daha neler neler)

    Apple cok cok abartilan bir firma, kendine ozgu bir murit toplulugu vardir bunlar fiyata falan bakmazlar markayi gorunce alirlar bir cok kisinin sandiginin aksine apple urunleri ABD dede cok pahali oyleki Apple macbook denen teknoloji fakiri aletin parasina canavar makinalar alabilirsiniz) Apple intel ekran kartli ibook una 1000 dolar cekerken her yonden ondan ustun sony bilgisayarimi 850 dolara almistim yine baska bir arkadasim 600 dolara macbook pro ayarinda hp almisti. Sizi bilmem ama sahsen bir elma resmi icin eksradan yuzlerce dolar odemem. Ha isterseniz macos u normal pc nizede kurabilirsiniz biraz google biraz torrent yeter.




  • Arkadaslar 9 yıllık pc den sonra 1 aydır mac kullanicisiyim
    keske çok daha önce geçse idim
    çok pismanim daha önce geçmediğime
    su an çok memnunum
    iphone da Şubat ayında nokia dan gecmiştim
    iphone tabi daha mükemmel
  • I have a dream Dediklerine aynen katılıyorum. Eklemek istediğim ufak tefek eleştiriler var.

    Bence şu an muridlik yapan apple fanlarının çoğu apple ile intel işlemcilerden sonra tanışmış genç kişilerdir. Bu kişiler eskiden apple kullanmadıkları halde kullanmış gibi yapıp bir nevi egolarını tatmin ederler. En popüler cümleleri "apple profesyoneller içindir" cümlesidir... Ağlar mısın Güler misin ayrı konu... Oysa apple'ın geçmişini bilen değil yaşayanlar apple'ın şu an ne kadar rezil bir durumda olduğunu bilen insanlardır.

    Yoksa apple'ın eski hali gerçekten başarılıydı. Şu an son 10 yıllık rezaletlerini buraya maddeler halinde yazsam 30 sayfa eder.
  • windows akar apple batar
  • Microsoft bunları takmayacaktır.
  • Mac kullananların %85'i PC de kullanıyorsa.............................................
  • @Hyperchondriac
    adamların kısıtlı sayılabiecek pc ye göre kofigirasyonlarıvar obakımdan kasma derdi falan olmuyo ama windows her bilgisayarda nerdeyse sınırsız sayıda konfigirasyona uymaka zorunda eğer düzgün ve birbiryle sorunsuz bileşenlerden oluşan bir pc kurulursa onda da kolay kolay kasma gerçekleşmiyor bunu hepimiz biliyoruz ki bir haftalık denemylede direk yargılama (kötü amaçla yazılmış bir cevap değil sadece farkındalığı artırmak amacıyla yazdım)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OlcaytoHun

    Mizansen çok güzel olmuş yalnız. Pc ve Mac arasındaki fark tek karede mükemmel anlatılmış. Pc sıkıcı ve kasıntı ; mac ise dinamik ve keyifli gibi.

    Gönderme güzel olmuş gerçekten ama her ikisininde alanları farklı bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    windows multimedya ve sınırsız yazılım isteyenler windows

    mac os x sorunsuz ve güvenilir bir işletim sistemi isteyenler için mac os x




    windows eğlence mac iş bilgisayarı (örneğin gazetelerin hemen hemen hepsi sayfa tasarımını mac de yapıyor)
  • bu reklamın bi etkisi olacagını sanmıyorum ama güzel bi reklam olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender23

    @Hyperchondriac
    adamların kısıtlı sayılabiecek pc ye göre kofigirasyonlarıvar obakımdan kasma derdi falan olmuyo ama windows her bilgisayarda nerdeyse sınırsız sayıda konfigirasyona uymaka zorunda eğer düzgün ve birbiryle sorunsuz bileşenlerden oluşan bir pc kurulursa onda da kolay kolay kasma gerçekleşmiyor bunu hepimiz biliyoruz ki bir haftalık denemylede direk yargılama (kötü amaçla yazılmış bir cevap değil sadece farkındalığı artırmak amacıyla yazdım)


    dogru demissin sonucta kullanıcıdan kullanıcıyada degısıyor kullanım stili windows genel olarak herseyı rahatca yapabilecegin bi platform ve sınırsız konfigurasyonlardan olusabilir cakısmalar oldukcada kasmalar olacaktır mac icin belirli konfigurasyonlar var hatalar giderilmis ve kasma sorunu kalkmıs tabiki kasıyor ama yok denecek kadar az artık oyun oynamayı program kesfetmeyı v.s. bıraktıgım ıcın mac os bana daha cazip gelıyor insallah en yakın zamanda gececegım.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.