Şimdi Ara

Kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma - Banka sürekli arıyor - Banka borcundan dolayı icra davası (172. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.537
Cevap
90
Favori
469.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Seviyeli Yarbay kullanıcısına yanıt
    Evet bahsettiğiniz gibi oluyor. Ama bankalarda yapılandırma için mevcut faiz oranından daha yüksek bir yapılandırma oranı sunulur. Bu sunulan oran, başka bir bankaya krediyi transfer etmeniz halinde yapacağınız masraflarla hemen hemen denk hale gelir. Bu nedenle farklı bir bankadan daha cazip bir oran alarak bankaya gider ve bu oranı söylerseniz daha uygun oran alabilirsiniz. Ayrıca katılım bankaları yapılandırma yapmıyorlar.

    Bankasına göre değişmekle birlikte %2 kalan anapara ödemeniz ve mevcut kredinin biraz üzerinde bir oran ile yapılandırma yapılır. Siz krediyi neredeyse yarıladığınız için pek karlı olmayabilir. Yine de şubenize giderek bir hesaplattırma yaptırabilirsiniz.

    Geçen sene haziran başlarında %0.60-65'li oranları kaçırmanız kötü olmuş.
  • yapılandırma için verdikleri kağıda baktım da aldıkları ücret projelendirme komisyonu olarak geçiyor.Kendi ellerindeki varsa dekonta ayrı birşey yazdılarsa bilemem ama bizim imzaladığımız taksit seçeneklerini gösteren kağıtta böyle yazıyor. Yapılandırma ücretini alabilme durumum var mıdır arkadaşlar?
  • tesekkur ederim hocam cevabınız için. takip etmek gerekiyor demek ki belki bizimkiler bakiyordur var bankaci tanidiklar ama belki de araya kaynamistir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ziraatbanksandan gecen ay kredi kullandim 1.03 den simdi krediler dusuyor yapilandirmayi biray kadar daha bekleyip oyle yaptiricam ancak şu dosya masrafi ekte mevcut onu nasil gerialabilirim hangilerini alabilirim nereye basvurma gerekiyo tedekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aksa_

    yapılandırma için verdikleri kağıda baktım da aldıkları ücret projelendirme komisyonu olarak geçiyor.Kendi ellerindeki varsa dekonta ayrı birşey yazdılarsa bilemem ama bizim imzaladığımız taksit seçeneklerini gösteren kağıtta böyle yazıyor. Yapılandırma ücretini alabilme durumum var mıdır arkadaşlar?

    AYNI BANKADAN FAİZLERİN DÜŞMESİ SEBEBİ İLE YAPILANDIRMA YAPTIYSANIZ, %2 CEZA, KOMİSYON, YAPILANDIRMA MASRAFI GİBİ İSİMLER ALTINDA ALINAN ÜCRETLERİ GERİ ALABİLİRSİNİZ
  • Sayın İlgililer;

    4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanunun 6.maddesinde Haksız şart düzenlenmiştir. Bu maddeye göre bankalar tarafından yapılan kesintiler( dosya masrafı, ücret tahsisi, yapılandırma ücreti vs..) haksız şart teşkil ettiğinden kesintiler rahatlıkla geri alınabilmektedir. Bunun için yapmanız gereken ilgili kaymakamlığa yada Tüketici Mahkemesine başvurmaktır. Ama bunu yaparken dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü ; ilgili banka avukatları, sizin bilmeden yanlışlıkla yaptığınız bir işleme itiraz ederek sizden ayrıca vekalet ücreti alabilmektedir. Sizin bir uzmandan yardım almanız sizin faydanıza olacaktır.Dosya masrafının geri tahsil edilmesine ilişkin birçok örnek kararlarımız mevcuttur isteyene fax vb yollarla örnek gönderilebilir.

    Daha detaylı bilgi almak istiyorsanız yardımcı olurum.. dilediğiniz gibi istediğinizi sorabilirsiniz TEL: 0542-242-3037
  • Arkadaşlar T Finans dan 7 ay önce ev kredisi çektim. Bu banka katılım Bankası olduğu için yapılandırma yapmıyor mu?

    Eger öyle ise , mevcut başka hangi banka aracılığı ile yapılandırma yapabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.kredimodeli.com adresinde bilinen ödeme planları dışında da son derece esnek hesaplamalar yapılabiliyor. Ödeme gücünüz düşündüğünüzden fazla olabilir.
  • NETTE DANIŞMA ŞİRKETLERİ ADI ALTINDA 70-150 TL ARASI ÜCRET İSTEYİP SADECE BİR MATBU DİLEKÇE İLE BİR 0,50 TL LİK KARTON DOSYA GÖNDEREN DOLANDIRICILAR VAR LÜTFEN İTİBAR ETMEYİN,
    HAKEM HEYETİ BAŞVURULARINIZI KENDİNİZ YAPABİLİRSİNİZ ZOR DEĞİL, UĞRAŞMAK İSTEMİYORSANIZ BANKADAN ALACAĞI VEKALET ÜCRETİ KARŞILIĞI TAKİP EDEN AVUKATLAR DA ÇOK,
    AVUKAT DA BULAMIYORSANIZ PM ATIN
  • arkadaşlar özellikle finans hukuku bilgisi olanlara sorum. DDM den mayıs 2014 de 175.000 konut kredisi çektim 1,03 ile
    geçen hafta DDM de faizlerin 0.87 ye indiğini görünce yeniden finansman talep ettim mail ile. Bana gelen cevapta yeniden finansman faizinin 1.19 olduğunu yazmışlar:)
    yazışmaları yapıştırıyorum yorum ve yardımlarınızı bekliyorum...
    Gaye **** g*****@ddm.com.tr>
    8 Eyl (7 gün önce)

    Kime: bana, Seçkin, Yonca, Esra
    Zafer Bey;

    Refinansman faiz oranımız 1.19’dur. Mevcur faiz oranınızdan daha yüksek olduğu için herhangi bir fiyat çalışması yapılamamaktadır.


    Zafer <zaf*****a@gmail.com>
    9 Eyl (6 gün önce)

    Kime: Gaye
    Peki ben bu krediyi kapatıp sözleşmemdeki %2 erken kapama cezasını ödeyip yeniden kredi kullanmak istiyorum. Bu durumda ne yapılıyor. Siz direk işi yokuşa sürüyorsunuz resmen. 1.19 refinansman faizi ne demek. Sizin mantığınız alıyormu bu durumu...


    Gaye *******ş
    9 Eyl (6 gün önce)

    Kime: bana, Seçkin, Yonca, Esra
    Zafer Bey;

    Tapu sizin adınıza olduğu için kurumumuzdan aynı ev için yeni bir konut kredisi kullanmanız mümkün olmaz.

    Fakat kurumumuzdaki kredinizi kapatarak başka bir bankaya tranfer edebilirsiniz.


    Saygılarımla.

    yani sonuç olarak beni başka bankaya paslayacak kadarda ukalalar...

    BDDK mevzuatlarda finans kuruluşları ile yeniden finans oranları hakkında bir üst sınır bulamadım. Bunun bir üst sınırı varmı. Yeni krediyi 0,87 den verirken eldeki müşteriye çantada keklik gözüyle 1,19 faiz dayatmaları saçma geldi. bu konuda ne yapılabilir?




  • Mart ayında hem dosya masrafı ve yanındaki masraflar için hem de yeniden yapılandırma için 2 ayrı dosya halinde başvurmuştum.

    Bu hafta dosya masrafı, ipotek tesis ücreti ve istihbarat ücretini Akbank hesabıma yatırdı.

    Diğerini ise bekliyorum. Acaba birinin önce diğerinin daha sonra çıkması gibi bir durum oluyor mu? Daha önce de sormuştum ama belki bu sürede başına bu tür birşey gelen arkadaş vardır diye yeniden soruyorum.

    Yeniden yapılandırmanın dekontunda "FAİZ İNDİRİM KOMİSYONU" yazıyor. Ama yapılan işlem yeniden yapılandırma...

    Bir sorun olur mu? Başına benzer olay gelen arkadaş var mı?
  • Yapi krediden garantiye yapılandırma yaptigimda 3 yil once % 2 ceza diye 1800 lira odemistim bunu alabilmek icin ne yapmaliyim diger masraflar bir tarafa bu bile alabilirsem cok iyi gelecek bana??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidolgoo

    Yapi krediden garantiye yapılandırma yaptigimda 3 yil once % 2 ceza diye 1800 lira odemistim bunu alabilmek icin ne yapmaliyim diger masraflar bir tarafa bu bile alabilirsem cok iyi gelecek bana??

    krediyi kapatıp farklı bankaya taşıdığınızda alınan %2 erken kapama ücretini geri alamazsınız
  • Yasin bey eski belgelerime ulasamiyorum ama gerek ilk kredi çektiğim gerekse refinansman yaptigim garanti bankasina masraf ödemelerim olmustu yapikrediye odedigim ipotek fek ucreti falan da var bunlari geri alabilir miyim sizinle temasa gecsek halledebilir miyiz??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel konut kredisi faiz oranları için Hangisi.net'i ziyaret edebilirsiniz.
    http://www.hangisi.net/kredi/konut
  • beyler konut krredisii cekecegim kuzenim uzun vade cek ilerde faizler dusunce daha kisa vadeli olarak yapilandirirsin karin olur demisti, ne yapmaliyim? yoksa kafamda 4-5 yilda odeyip gitmek var, tesekkurler
  • edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeff Abbott -- 17 Kasım 2014; 15:17:47 >
  • drfettah D kullanıcısına yanıt
    Ya dusmezse, Kaldiki düştü diyelim suan uzun vadeye gireceginiz ve odeyeceginiz faize mukabil nekadar ve nezaman düşecek bunlarida hesaba katmaniz gerekir...
    Sizin fikrinize katılıyorum, ben olsam bende kisa vadeli cekerdim ve ileri faizler düşünce, e bu da neticede Kredi dimi bende bunu yapılandirirdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bir sorum olacak 2012 tarihinde bankadan çektiğim konut kredisinde 600 tl expertiz ücreti alınmış.(dosya masrafı da alındı da ben onu mahkemeye verdim şu anda mahkeme aşamasında)

    daha sonra 2013 yılında ben bu krediyi yapılandırmak istedim,aynı bankadan,benden expertiz ücreti ya da dosya masrafı talep etmediler lakin 1200 tl ücret almışlar.

    anladığım kadarıyla önceki krediyi kapatıp yeni kredi çekmiş gibi oluyorum.

    ben bu yapılandırmanın olduğu kredide benden masrafları aldıkları zaman dekontu da istemiştim,dekontta ücretin olduğu bölümde şöyle yazıyor:

    erken ödeme komisyonu+bsmv:1200 tl

    şimdi sorum şu ben bu %2 lik erken ödeme adı altında alınan parayı ve ilk kredimde yapılan expertiz masrafını(ya da expertiz masrafının bir miktarını)geri alabilir miyim?
  • selam arkadaşlar biz 16 ay önce 0.80 veya 81 di sanırım 120 ay vadeli konut mortgage kredisi çektik 16 aydır ödüyoruz
    ama 5 seneye düşürmek istiyoruz biz bankayla konusdugumda bir miktar nakit vermeden 15-20 bin tl gibi bir rakamdan bahsetti yapamazmışız bu nakiti vermeden bizim nakit para vermeden bu krediyi düşürme şansımız yok mu
    bu şekilde çok fazla faize gidiyor para eğer bu işin başka çağresi yoksa faizlerin düşmesinden başka mecburen arabayı satıcaz yardım ederseniz daha önce yaptıran varsa çok makbule geçer teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.