Şimdi Ara

Fermi orta segment kartlar Mart gibi gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fudzilla'dan son gelen haberlere göre NVidia tüm önceliğini üst veya performans segmentine vermiş durumda ve kasım ayına yetiştirmeye çalışıyor. Giriş ve orta segment kartlar ise 2010'un ilk çeyreği sonu gibi satışa sunulacakmış. Site, bu tarihi de "herşey yolunda giderse" mart ayı olarak bildiriyor.

    Kaynak ve detaylı açıklama içinhttp://www.fudzilla.com/content/view/15954/1/

    Edit: Başlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 14 Ekim 2009; 18:04:19 >



  • NVidia'ya ne kadar teşekkür etsek azdır, sağolsunlar Ati'nin 5700 serisinin fiyat indirimlerine 6 ay kadar güle güle demek zorunda kalabiliriz. Ne kadar zor görünse de bari üst segment GT300 kasıma yetişsin de 5850'yi daha uygun fiyata alma imkanı bulalım.
  • demekki 5700 serisi için fiyat indirimi bu sene biraz zor görüküyor.
  • Ekim'in ortasındayız. Çalışan herhangi bir örnek göremedik henüz. Yanlış hatırlamıyorsa Ati, Ağustos ayında çalışan örnekleri oyun firmalarına göndermişti. Hatta ondan daha önce düşük çözünürlüklerde ilk örneklerin çalıştırıldığı bilgisi gelmişti (Sanırım Temmuz ayında). Ayrıca ati dx10.1 gibi bir gelişmeyi çok önce kullandı. Diğer bir hadise ise 40nm'ye geçiş. Ati bunu da aylar öncesinde yaptı ve 40nm'de deneyim kazandı. Nvidia ise dx10.1'i ve 40nm'yi yeni deniyor. Çalışan gpu'dan herkes bihaber... Artık bu gt300 hikayesi için Kasım ayı bana iyimser bir tahminden öte bir anlam ifade etmiyor ki; nvidia gerçektende gt300'ü öncelikli olarak performans segmenti için hazırlıyor. Orta sınıf kartlar için 2010'dan önce pek imkan yok. Hatta ilk çeyrek bile bana iyimser geliyor. Tahminim yılbaşına doğru gt300'ün üst düzey kartlarını görürüz (Bu da iyimser bir ihtimal). Tabi bize gelmesi biraz uzun sürer. Mart-Nisan gibi orta segment kartları görürüz. Ati de meydanı boş bulduğu için istediği gibi at koşturur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 14 Ekim 2009; 19:19:16 >




  • nvidia yanlış yapıyor, önce en pahallı kartları çıkartıyor sonra orta seviye en sonundada giriş seviyesi, yani şimdi 400-500 dolara süper performanslı bir kart çıkartır ama bunu alabilecek insan çok az, önce f/p ürünleri çıkarsa keşke.
  • Zaten çıkarması lazım. Çıkaracağı ilk seri kartlar içerisindeki en düşük modelin 5850 fiyatında olması lazım yoksa hiçbir şansı olmaz. En ucuz kartı 5870 kadar olursa üst segmentin ortasında rekabet edemez ki birçok teknoloji delisi bile 5870 veya gt300 almadan 2 defa düşünür. Ama ben inanıyorum 5850 ye bir rakip çıkartacağına
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.