Şimdi Ara

Yeni nesil Nintendo DS'e Nvidia Tegra platformu güç verecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Yarım milyar dolardan fazla araştırma-geliştirme bütçesi ile hazırlanan Tegra platformu Nvidia'nın gelecek planları arasında önemli bir yere sahip. Firmadan aldığımız bilgilere göre 2011 ve sonrasında Nvidia'nın en önemli gelir kaynaklarından birisi olması ön görülen Tegra platformu için çalışmalar sürüyor. Düşük güç tüketimli ve esnek yapısıyla öne çıkan ARM mimarisini ve GeForce teknolojisinin gelişmiş grafik yeteneklerini bir araya getiren ayrıca yüksek tanımlı video hızlandırma yeteneğine de sahip olan Tegra platformu, medya oynatıcılar ve akıllı telefonlardan sonra konsollara da geliyor.


    Santa Clara merkezli Nvidia'nın Tegra platformuyla şimdiye kadar elde ettiği en büyük başarı, Microsoft'un yeni medya oynatıcısı Zune HD oldu. Ancak firma hemen her etkinlikte Tegra platformunu temel alan çok sayıda cihazın hazırlık aşamasında olduğu ve bu cihazlar arasında akıllı telefonlarla birlikte netbook modellerinin de yer aldığı sık sık dile getiriliyor. Bir süre önce yayınladığımız bir haberimizde Nvidia'nın 2010 için oldukça önemli bir Tegra lansmanı planladığını sizlerle paylaşmıştık. Gelen bilgilere göre Nvidia, 2010 için Nintendo ile yapıldığı iddia edilen Tegra anlaşmasını açıklayabilir.


    Henüz Nvidia tarafından doğrulanmış olmasa bile 2004'ten bu yana 140 milyon adetten fazla DS satan Nintendo, yeni jenerasyon DS için Nvidia'nın hazırlık çalışmaları devam eden ikinci jenerasyon Tegra platformunu kullanabilir. Hali hazırda 16-bit ve 32-bit ARM çekirdeklerini temel alan DS için Nintendo'nun Tegra platformunu dikkate almasında özellikle benzer şekilde ARM mimarisini temel alıyor olması ve dolayısıyla DS için binlerce oyun için geriye doğru uyumluluğun sağlanabileceği ayrıca grafik alt sistemi olarak GeForce mimarisinin yeni jenerasyon portatif konsola ciddi bir güç kazandıracağı düşünülüyor.


    Önümüzdeki Şubat ayında gerçekleştirilecek Dünya Mobil Kongresi'nin Tegra adına ciddi gelişmelere gebe olması, Tegra tabanlı çok sayıda yeni cihazın lanse edilmesi bekleniyor.








  • bu... bu... bu... muhteşem bir haber bu yahu! demek ki ds hem hd çözünürlüklerde video oynatabilecek hemde çok kaliteli grafiklerle klasik nintendo oynanabirliğini bir araya getirecek. işte o zaman gerçekten kimsenin aklına eğlence mi yoksa grafikmi diye bir soru kalmayacak. tekrarlıyorum bu muhteşem bir haber
  • tegra mimarili bir mobil cihaz bekliyorum ben de almak için
  • nintendo hayatta grafiksel açıdan iyi bir alet yapmaz eğlence der yine ne kadar iyi grafik o kadar para demek maliyetlerini artırıp karını niye kısmak istesin ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendomi -- 13 Ekim 2009; 21:04:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.