Şimdi Ara

WD SmartWare Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
12.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • WD nin yeni ince (2.5) disklerinden aldım. Diski bağladığınızda WD Smartware isimli programın olduğu bir VCD (sanal disk) yüklüyor. Bunu silemiyorsunuz. Çok sinir edici bir olay. Wd nin sitesini araştırırken böyle bir çözüm ürettiklerini gördüm.
    http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=3779&p_created=1254943246&p_sid=vqaCMjKj&p_accessibility=0&p_redirect=&p_srch=1&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9MjAxLDIwMSZwX3Byb2RzPTIyOCwxOTUsMjU1JnBfY2F0cz0mcF9wdj0zLjI1NSZwX2N2PSZwX3BhZ2U9MQ!!&p_li=&p_topview=1
    Yakında bu programı kullanmak istemeyenler için silme aracı yayınlanacakmış. Alacak olanlara duyurmak istedim.

• Bilgilendirme için sağolun. Birçok kullanıcının işine yarayabilir.
  • Yeni farkettim. Türkçe Windowslara program yüklenmiyor. Aferin Western Digital...
    Edit: Bununda güncellemesini çıkartmışlar. ama diskteki sanal sürücünün içinde bulunan program setupu eski versiyon. Her pc ye kurduğumuzda güncellememiz mi lazım? Bir an önce silebilecek firmware çıkarmaları lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eferik -- 23 Ekim 2009; 18:28:05 >
  • İşte halimden müzdarip insanlar, yahu kendi sitelerinde gayet anlaşılır bir dille hata bildirimi gönderdim, söyledim program yüklenmiyor şeklinde. Dönüş yapmadılar;

Daha sonra kendi uğraşlarımla bir şekilde bu programı yükledim (Çünkü başka sansınız yok, sanal diski yok edemiyorsun) bu kez de açılışta WD SmartWare başlatılamıyor gibisinden hata veriyor. Yükledikten sonra tek fark, diskin doluluğunu gösteren lambaları çalışabildi, aktif olarak yanıyor ancak zaten kullanamıyorum programı kaldırayım, ışığı da yanmasın bari dedim -ki geceleri açık bırakırsanız çok rahatsız edici beyaz bir ışık, uyku uyutmuyor masa lambası gibi lanet bir şey- Yok edeyim şunu dedim yok oğlu yok...

WD kendince iş çıkarıyor, 3 tane HDDm var, 3ü de WD, ancak bu sonuncusunu almaz olaydım...
  • my passport esential aldığımda direk biçimlendirip ntfs yaptım.
    Keza diğer hdd'lerde de aynı işlemi yaptım.
    Hiç uğraşamıyorum şu hhd'nin içinden çıkan proğramlarla
  • şu adreslere bir bakın derim:

http://www.wdc.com/wdproducts/updates/?family=wdsmartwareutilities
    http://www.wdc.com/wdproducts/updates/?family=wdsmartware

ilkinde Virtual Disk'in nasıl iptal edileceğini yazmışlar. Ufak bir uygulama ile sanal diski açıp kapatabiliyorsunuz. Ayrıca yine aynı yerde disk firmware update aracı da bulunuyor. bendeki diskin yazılımı 1.028 idi. update ile 1.0.32 oluyor. İkinci linkte ise SmartWare'ın güncel sürümü var. (1.1.1.6) Fakat ben bu yazılımını adam gibi kullanamadım. "Backup" ve "Retrieve" kısmında dosyalarımı seçebileceğim hiçbir yer çıkmıyor bende. cihaz 500gb my passport essential.

Düzeltme: En az bir kere backup almadan "retrieve" kısmında seçenekler açılmıyormuş. Bu tamam da backup için sadece belgelerim, resimlerim gibi konumlara mı bakıyor bu yazılım? mesela başka diskten d:\downloads gibi bir konumdan sürekli yedek aldırmıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 12 Kasım 2009; 18:01:55 >

• bende ingilizce vista vardı WD de sorunsuz çalışıyodu içine tüm belgeleri attım vistayı da türkçe XP ye çevirdim şimdi windows harddiski görmüyo "the application has encountered an unexpected error and naw exiting"gibi bi hata veriyo hardiske ve içindekilere ulaşamıyorum WD nin smartware yazılımını bile yüklemiyo ne yapabilirim fikri olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eferik

Yeni farkettim. Türkçe Windowslara program yüklenmiyor. Aferin Western Digital...
    Edit: Bununda güncellemesini çıkartmışlar. ama diskteki sanal sürücünün içinde bulunan program setupu eski versiyon. Her pc ye kurduğumuzda güncellememiz mi lazım? Bir an önce silebilecek firmware çıkarmaları lazım.

Türkçe xp sp3'e ilk taktığımda smartware'i kurdu sorunsuz.sonra başka bir sebepten sistemi eski aldığım bir yedeğe geri döndürdüm.Bu yedeği aldığımda smartware daha kurulu değildi.

Diski bağladım ve aynen dediğiniz application has encountered error dedi. Yani ilk başta yüklendiği sisteme şimdi yüklenmiyor smartware.

eskidende türkçeydi şimdide türkçe,çok ilginç gerçekten.

not:bu arada smartware'i zaten kullanmıyorum saçma sapan bir program ancak böyle olması biraz garip.

DÜZELTME: Eski yedekle, smartware'i sorunsuz kurduğum halin arasındaki fark, ultraiso programıyla sanal sürücü oluşturmuştum , onu kaldırıp tekrar bağladım Diski ve bu sefer smartware kurulum ekranı çıktı. Yani kurulmama sebeplerinden birinin iso sanal sürücüsü olduğunu öğrenmiş olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 14 Şubat 2010; 15:36:07 >

• My passport essential 5oogb modelinden aldım 1 adet!

Bahsi geçen sorunlar halen devam ediyor mu? SmartWare gerçekten kullanışsız bir yazılım mı? Kaldırmak istersek format kar etmiyor mu? Etmiyorsa hangi güncellemeyi yapıyoruz vs(:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 28 Mart 2010; 1:42:58 >
  • o kadar sinirlendim ki wd'ye küfürü bastım.

smartware nedir arkadaş ya istemiyorum anasını satıyım.

böyle işgüzar programlara kıl oluyorum.

bi de çözüm vermiş sürücünün harfini silin diye.

wd vermiş bu çözümü kullanıcıyla dalga geçiyor sanki.
  • http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=3835&p_sid=ypfeoC1k&p_lva=3779&p_accessibility=0&p_redirect=&p_srch=1&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX3Jvd19jbnQ9MjAxLDIwMSZwX3Byb2RzPTIyOCwxOTUsMjU1JnBfY2F0cz0mcF9wdj0zLjI1NSZwX2N2PSZwX3BhZ2U9MQ%21%21&p_li=

Burda anlatıldığı şekilde firmware'i güncelleyip ilgili programla VCD'yi ve içindeki programı disable ettim. Ama tamamen kaldırılamıyor. Partition programları kullandım, format attım fayda etmedi. Sanırım bu sanal VCD, firmware'a gömülmüş bu sefer.

Zaten WD de demiş ki:
    The Virtual CD manager currently only disables the VCD image. It does not remove it from the disk. We are working on an update to the Virtual CD Manager to allow the image to be removed from the disk entirely.

Şu HDD'lerin ve stick'lerin içinden çıkan ve silmek için bir sürü çaba harcamak gereken programlardan nefret ediyorum.

• Merhba arkadaşlar ben daha yni aldm wd My book elite 1 tb ama nasıl kullanacağımı hiç bilmiyorum program ise ingilizce bna yardmcı olursanız çok sevinrm..
  • Bilgi için teşekkürler.
  • WD içinde gelen (bazı modellerinde) SmartWare yazılımı, aslına bakılırsa son derece kullanışlı bir program. Özellikle raid mantığı ile yedekleme yapmayı bilmeyen amatör kullanıcılar için çok da yarayışlı. Fazla bir şey bilmenize gerek kalmadan, sadece "yedekle" diyorsunuz ve Resimler/Müzik/Filmler/Posta/Belgeler/Diğer olmak üzere 6 farklı kategoride verileriniz yedekleniyor.

Ben, verilerimi dizin ve alt klasörler biçiminde düzenlediğimden bu yedekleme özelliğini kullanmıyorum. Zaten bu özelliği kullanmak zorunda da değilsiniz.

Ayrıca hard diskinizi şifreleyerek çalınma, kaybolma vs. durumunda verilerinizin başkasının eline geçme olasılığını da yok etmiş oluyorsunuz. Şifreleme için de SmartWare yazılımını kullanmanız şart zaten. Ben sadece bu yüzden aldım ve sorunsuz biçimde kullanıyorum. Hard diskinizi SmartWare yazılımı yüklü olmayan bir bilgisayarda açmak isterseniz de, manuel olarak şifre ekranını getirebiliyorsunuz. Çünkü VCD (yani sanal CD) hard diskin içine gömülü geliyor.

Benim asıl anlamadığım, "bilgisayarım" sekmesi altında bir sanal CD ikonunun varlığının herkesi nasıl bu kadar rahatsız ettiği. Yani zararsız bir imaj işte, dursun, isterseniz kullanmazsınız. Ama kullanmak isteyenlere de mani olmayalım lütfen

Bu arada bu diski ve yazılımı kullanan herkese arada bir WD'nin resmi sitesini ziyaret ederek, firmware ve software güncellemelerini yapmalarını öneririm. Birçok sorununuzu bu şekilde çözebilirsiniz. Ayrıca mail yoluyla sorduğunuz (tabii ingilizce) sorulara da en geç 2 gün içinde yanıt veriyorlar.

http://www.wdc.com/tr/

Bu yazılımla ilgili akla takılabilecek sorular için de aşağıdaki konuyu açmıştım. İsteyen bir göz atabilir.

http://forum.donanimhaber.com/Western_Digital_SmartWare_yazilimi_hakkinda_bir_soru/m_38455047/tm.htm

• program yüzünden 2 gün önce aldığım essitinal 2,5 1 tb bozuldu pcden kaldırdım hala var regedittende sildim program filesten silinmiyor nasıl silecem ??
  • Takip
  • yardımcı olacak kimse yok mu
  • Merhaba arkadaşlar. Ben My passport 5oogb modelinden aldım. Bir süre sorunsuz kullandım. Sonra birden bire şifre sordu. Alet kendi kendine şifre koydu. Ne şifreyi bulabiliyorum, ne format atabiliyorum. Smartware unlock programı devreye giriyor hep. Bundan nasıl kurtulabilirim bileniniz var mı?
  • Smart Ware silmek için bir yöntem bulundu mu? :)
  • ***@rmour*** kullanıcısına yanıt
    Smartware program ekle kaldırda gözükmüyor mu? Zira bende gözüküyor;

Ayrıca sırf meraktan WD Unlocker yazılımını "WD SmartWare Virtual CD Manager" programı ile kaldırmayı denedim ama sürekli aşağıdaki gibi WD SmartWare yazılımı bulamadığını söylüyordu;

Bende bunun üzerine biraz uğraşarak şu şekilde kaldırmayı başardım. Silemeyen arkadaşlar bu şekilde denerlerse kurtulacaklardır;

Disk yönetiminden 1TB'lık bölümü komple sildim ve ardından gene disk yönetimde gözüken WD Unlocker yazılımının sürücü harfini değiştirerek kabloyu çıkarıp tekrar bilgisayara bağladım. Ve tekrar disk yönetimine gelerek sildiğim bu 1TB'lık alanı aktif ettiğimde WD Unlocker gelmeden direk HDD alanı açıldı.

Tabi sadece silinip silinemediğini merak ettiğim için WD Unlocker'ı sildim. Yoksa sürekli kullandığım müthiş bir şifreleme algoritmasına sahip bir uygulamadır ki bu şifreleme için WD fırması "biz bile kendi yaptığımız bu şifrelemeyi kıramıyoruz" şeklinde bir açıklama yapmış ne kadar doğru bilmiyorum. SmartWare'ın genelide çok kullanışlı tabi ama kullanıp kullanmamak size kalmış. (her ne kadar öyle gözükmese de zira yorumlardan, WD'nin zorla SmartWare'i insanlara kullandırıyor muş gibi bir hava sezdim )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 17 Kasım 2014; 23:47:35 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.