Şimdi Ara

Microsoft üçüncü jenerasyon Xbox'ta da ATi GPU'su kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
7.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Xbox'ın grafik alt yapısı için Nvidia ile çalışan ancak Xbox 360'ta, ATi üretimi Xenos GPU'suna yer veren Microsoft, Xbox 360'ın elde ettiği ciddi satış başarısından sonra üçüncü jenerasyon Xbox konsolu için de ATi ile çalışacak gibi görünüyor. Endüstriyel kaynaklara dayandırılan yeni haberlere göre Xenos GPU'sundan memnun olan Microsoft, AMD-ATi ile yola devam edecek.


    2010 için planlanan ancak yaşanan küresel ekonomik kriz sonrasında 2012 yılına ötelendiği belirtilen 3. jenerasyon Xbox konsolu için çalışmalarını sürdüren Microsoft, yeni nesil konsol savaşında bayrağı önde göğüsleyen isim olmayı hedeflerken, ID Software'in endüstrinin efsane isimlerinden birisi olmayı başaran kurucu-yöneticisi John Carmak, PS4 ile Sony'nin ilk çıkan isim olacağını iddia etmişti.


    3. jenerasyon Xbox konsolunda kullanılacak GPU'nun 28nm üretim teknolojisiyle hazırlanması ön görülürken, mimari özellikleri açısından henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.








  • tabiki ati gpu kullanacak ps3'ün hali ortada grafiksel açıdan anti alising özürlü resmen makina ati iyi iş çıkardı xenos'da 3.nesilde inşallah 360 gibi olurda milletin gözü bayram eder
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sendomi

    tabiki ati gpu kullanacak ps3'ün hali ortada grafiksel açıdan anti alising özürlü resmen makina ati iyi iş çıkardı xenos'da 3.nesilde inşallah 360 gibi olurda milletin gözü bayram eder

    O cihazın 3K sorunlarınıda unutma, her ne kadar direkt olarak gpu ile ilgili olmasada.
  • 3k mı kaldı allahaşkına
  • 2012 iyi ya demek ki bir süre daha Xbox360 kullanacagız, cümle içinde ötelendiği kelimesi dikkatimi bu cümleyi uzun süredir ilk defa denk geldi. :)
  • yahu bu 3k olayı ısınan xbox un lehimlerinin soğuk lehim olmasına dayanıyor temelde. anlamıyorum bu insanları ben kurşun oranı daha az lehimler kullanılıyor bugün bir çok pcb de tekrar lehimlenmesi mümkün olmayan türden lehimler bunlar kesinlikle ısıya dayanıklı pcb kırılır lehime gene bişe olmaz ama hala eski usul devam ediyorlar anlamış değilim lehimdeki kurşun oranı azaltılıp kalay oranı arttırılırsa 3k olayı tamamen ortadan kaldırılabilir.
  • mimari olarak gpu+cpu karışımı bişi bekliyorum ben
  • Ne kadar iyi grafik işlemcisi olursa, oyun firmaları da o kadar yüksek grafik kaliteli oyun yaparlar. Her açıdan Xbox kullanıcıları için iyi... Bu arada 3. jenerasyon Xbox'ın ismi ne olacak? Xbox540?
  • gpunun yanında cpununda değişmesi lazım...
  • yani tabiki cpu'da değişecektir haliyle ancak ps3'deki gibi 8-10 çekirdekli işlemci olacağını tahmin etmiyorum sonuçta oyunda işlemci bir yere kadar ekran kartı önemli olan ben sony'ninde yeni nesil konsolunda bu hatasını görüp microsoft gibi gpu ağırlıklı bir alet tasarlıyacağını düşünüyorum
  • Bu tip cihazların can damarı diye biliyorum GPU'lkarı.

    GPU pazarı CPU'dan çok çok daha kızgın olmaya başladı.
  • yeni cikan ps3 girafik islemciside aynimi arkadaslarin soyledi gibi
  • bekleyelim görelim
  • tam fusion luk işte :)
  • Güzelmiş :)
  • hayırlı olsun ne diyelim bekliyecez görecez
  • ya sinir oluyorum şu microsofta neden xboxu türkiyede satmıyoki !!! :ban:
  • PC oyunculuğunu en fazla ilgilendiren haber. ATI ve Nvidia'nın PC'ye çıkartacağı kartlardan, GT300 ve 5xxx serisinden daha önemli. Zira oynayacağımız oyunların çoğu bu kartlar için geliştirilecek ilk önce. 2012'ye kadar GTX 295'in 3 katı hızlı GPU'lar görebiliriz sanıyorum konsollarda. Hatta yapmaları gereken zamanının 2-3 yıl ötesinde GPU'lar kullanmak olmalı ki, 6 yıllık ömrünü zerafetle tamamlasın. Ama ikinci dediğim hayalcilik olur maalesef.
  • asıl bomba rivayet ne biliyo musunuz?

    Microsoft, Xbox için CPU'yu kendi dizayn edecekmiş

    gerçekse, aboovvvv...
  • arkadaşlar konsollarda cpu dan çok gpu nun önemli olduğunu söyleyenler olmuş büyük yanılgı.
    xbox da kullanılan gpu, r520 yani x1000 serisinin sahip olduğu mimariden türetilmiş bi gpu. oem olarak 1950xt ye denk sayılabilecek bi gpu. xbox ın cell in 3 çekirdekli ismi aklıma gelmeyen gayet gelişmiş 3.2 ghz deki işlemcisi var ve 1500mhz de çalışan belleği var.
    ps3 de kullanılan gpu ise nvidia nın gf 7000 serisinin sahip olduğu mimariden geliyor, 7800gtx ayarı bi gpu. ps3 de gene cell in 8 çekirdekli bi işlemcisi ve 3200mhz deki rami var.

    şimdi bu bilgilere bakınca özellikle kullanılan gpu lara bakınca gösterdikleri grafik performansını sadece gpu nun sağladığını düşünmek yanlış. işlemciler x86 mimarisinden çok farklı ve çok daha programlanabilir şekilde tasarlanmış. grafik işlemeyede yardımcı olabiliyorlar, nitekim bi ps3 ün exc yani sony nin bizzat yaptırdığı veya yapımına yardım ettiği oyunlar, 8 çekirdek cell işlemciyi daha iyi kullanabilecek şekilde programlanıyor ve 7800gtx in cürmünü aşan grafikler elde edilebiliyor. xbox un özellikle multiplatform oyunlar üstün olması, microsoftun oyun firmalarına daha yakın olması, xbox un ps3 den daha önce piyasaya girmesi ve genel olarak oyunların ona göre tasarlanıp sonra diğer platformlara port edilmesinden kaynaklı. exc oyunlarda ps3 ün verebildiği grafikler xbox un exc lerinden daha iyi, mgs4 tüm platformlarda en iyi grafikli oyun seçilmişti mesela bilenleriniz vardır.multiplatformalardada ps3 lehine değişimler başladı son zamanlarda. neyse yani grafik işlemci dediğiniz kadar etkili değil konsol larda demek istiyorum.
    3k sorununu dile getirenler olmuş, xbox da soğuk lehim olayı genel olarak merkezi işlemcinin lehimlerinden kaynaklı oluyor. ps3 dede sarı ışık olayı var ve şuana kadar 3 makinada rastladım, üçününde gpu su 90nm olanlardandı, işlemcileri ise 65nm idi. yani büyük ihtimalle gpu dan çıkıyordu sorun.

    son olarak microsoft yeni konsolunda intel işlemci kullanacak diye biliyordum ama belliki dediğim sebeplerden x86 mimarisinin programlanabilirliğinin zor olmasından grafik yükünün sadece gpu ya yükleneceğini tahmin ederek galiba intelden vazgeçti.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.