Şimdi Ara

Mevcut Blu-ray oynatıcılar 100GB ve 200GB kapasiteli medyalarla uyumlu değil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • HD DVD ile giriştiği yüksek tanımlı medya savaşını kazanarak pazarda tek olma yolunda önemli bir başarı elde eden Blu-ray formatı henüz son kullanıcılar arasında yaygın standart durumuna gelmiş olmasa da medya oynatıcılarında maliyetlerin düşmesiyle birlikte Blu-ray kullanım oranının hızla artması ön görülüyor. En popüler Blu-ray medya oynatıcısı olarak PlayStation 3'e ek olarak hem harici oynatıcıların hem de dahili PC sürücülerinde fiyatların düşmesiyle birlikte Blu-ray standardının özellikle çoklu ortam uygulamalarında yaygın standart olarak endüstride hüküm sürmesi bekleniyor.


    Özellikle lazer maliyetlerinden ötürü Blu-ray sürücüler, DVD oynatıcıların seviyesine gelmiş olmasa da maliyet odaklı çözümlerle fiyatların birkaç sene öncesine nazaran ciddi oranda gerilediğini söyleyebilmek mümkün. Ancak şu an satılmakta olan Blu-ray sürücüleri ve harici oynatıcıların gelecekte uyum sıkıntısı yaşamaları kuvvetle muhtemel görünüyor. Blu-ray Disk Birliği tarafından doğrulanan bir bilgiyi satılmakta olan Blu-ray oynatıcıları gelecekte çıkacak 100GB ve 200GB kapasiteli Blu-ray medyaları destekleyemeyecekler.


    Şu an yaygın olarak kullanılan 50GB kapasiteli Blu-ray medyasının özellikle film ve çoklu ortam uygulamaları için yeterli kapasiteyi sunduğu belirtilirken, Sharp ve TDK gibi isimler tarafından ilk örnekleri 2006/2007'de tanıtılan ancak ticari kullanım henüz yaygın olarak başlamayanb 100GB ve 200GB'lık medyaların mevcut sürücülerle kullanılamayacakları çünkü üreticilerin sürücü ve oynatıcıları tasarlarken mevcut durumda en yüksek depolama alanını sunan standardı temel aldıkları dolayısıyla çift katmanlı medyada 50GB'lık kapasite sunan Blu-ray medyasının baz alındığının altı çiziliyor.








  • bu haber den sonra zaten hıc satılmayan optık suruculeri alan hıc olmaz
  • Blu-ray da oturmadı gitti....
  • Adamlar 3 sene önce yapmış 100-200gb medyaları. Hala daha gelecekte çıkacak diskler deyip desteklemiyorsa üretilen sürücüler. Öperim ben öyle blueray'i :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kef14

    Blu-ray da oturmadı gitti....



    aynen size katılııyorum
  • bluray yazıcım war ama 50gb olan boş blurayı bile alamıyoruz.Anca 25lik olan alınabilir fiyatta.100gb ve 200olanlar tamamen hayal :) zaten harddiskler daha ucuza geliyo o yüzden bluraydan pek ümitli değilim.
  • -Arkadaşlar acaba memorex 4x 15li Boş BD paketi ısmarlayabileceğim güvenilir bir site bilen varmı?
  • Başka ucuz markalarda var, şu linkten bakabilirsin,
    http://smalliancetr.greatboard.com/viewforum.php?f=41

    Amazon.com'dan da nete özel kart çıkartırsan ısmarlanabilir bence. BD'nin tanesi 3buçuklira civarlarına kadar geriledi.
  • blu ray ilk çıktığı zamanlarda 100 gb lik disklerin olduğunu duymuştum amakullanımda değilmişti şimdiki blu ray sürücülerde okumuyor demekki zaten çok pahalı bi dvd yazıcısı 50 lira bile değilken blu-ray almak biraz zor
  • BR disc ve BR sürücüler DVD fiyatlarına hiç olmazsa yakın fiyatlara gelmesi lazım hali hazırda HDD temelli çözümler,Media Playerlar daha iyi ve tercih edilesi şu anda..
  • daha double layer dvd lerin 10'lusu 30-35 e satılırken ve millet alamıyorken sanmıyorumki blu-ray kullanılsın :D
  • Zaman var daha
  • 50GB boş blu-ray diskler 80ytl den satılıyor ve 1 yıldır bu böyle. hala fiatlarının düşmesini bekliyorum. Şimdiye kadar sadece 2 kez alabildim. blu-ray player ve yazıcımı alalı tam 1 yıl oldu ama hala blu-ray arşivi yapamıyorum dvd gibi. piyasada kiralanan orjinal blu-ray filmlerin çoğu dual layer yani 50gb.
    şimdiye kadar sadece 2 film bulup kopyalayabildim 25gb olan. Bu aralar internetten blu-ray rip olan filmleri indirip kopyalamaya çalışıyorum, yani MKV olanları. geçenlerden yazıcıoğlundan 6 adet 25gb lık boş blu-ray aldım, toplam 65 ytl ödedim. ama bu seferde 1280x720 ve 1920x1080 de takıldım. indirdiğim filmlerin hiçbiri bu çözünürlükte değil. elimdeki filmleri hangi programla çevirip bu 2 çözünürlüğe getireceğimide bulamadım. 50gb boş bluraylerin fiatları bir düşse kopyalayacağım okadar çok film varki ama nerde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan74 -- 13 Ekim 2009; 1:24:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.