Şimdi Ara

Linksys 160N İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Linksys 160N İnceleme

Özellikler:

-4 adet 10/100 Ethernet Portu ile kablolu paylaşım
    -Wireless-N (draft 802.11n) teknolojisi ile mesafenin ve hızın sınırlarını zorlayın
    -Bilgisayarınızı WEP/WPA/WPA2 ile 256bite kadar endüstriyel-güçte şifreleme ve 802.1x kimlik doğrulama ve yetkilendirme sistemiyle korur
    -2 adet 2dBi lık gizli anten içerir
    -LELA ( Linksys Kolay Bağlantı Danışmanı )
    -Piyano siyahı, parmak izi kalmayan mükemmel tasarım
    -300Mbps Maksimum Kablosuz performans

Çok profesyonel bir inceleme yapamayacağım ama bu modem hakkında görüş almak isteyenlere yardımcı olabilir diye konuyu açıyorum.

Modemi yaklaşık 1 hafta önce aldım. Kurulumu oldukça basit. Fakat üzerinde gelen firmware sürümünde bir sorun olmalı ki kablosuz bağlantı bir müddet sonra sınırlı bağlantı haline dönüşüyordu. Destek hattının da yardımlarıyla son firmware olan 1.00.15 i yükledim ve şu an için bir problemim yok. Yazılım konusunda Cisco desteği de olduğu için bu konuda rahatım.
    Modeme 100 mt uzaktayım ve kablosuzdan çoğu zaman 4/5 le çekiyor. En sevdiğim tarafı ise download yaparken 1/5 le çekse bile üst limit olan 400 kb ile indirebiliyor olması.
    Torrent programı için ayrı port açmama gerek kalmadı ve port testinden "ok" aldım. Port açmak da kolay. İnternetten oyun oynayan birisi olarak bu konudaki(port) en iyi marka diyebilirim.
    Modemle birlikte verilen kablosuz usb adapteri masaüstü bilgisayarıma bağladım. Laptoptaki kadar çekim gücü yüksek olmasa da üstte belirttiğim gibi internet hızında herhangi bir eksikliği olmadı.

Birçok modem markası kullanan birisi olarak Linksys 160n i firmware güncellemesi yapmanız koşulu ile tavsiye edebilirim.

1.00.15 Firmware Güncellemesini buradaki dosyadan yapabilirsiniz:(- leri kaldırarak yazın)
    http://r-a-p-i-d-s-h-a-r-e.com/files/292788992/WAG160Nv1-EU-ANNEXA-ETSI-1.00.15-code.img

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperyaman -- 14 Ekim 2009; 10:33:43 >

• Antenin gizli olması çekim mesafesi ve gücünü etkilemiyor mu?
    Bir zamanlar cep telefonları da antenliydi. Antensiz modeller ilk çıktığında yine benzer tartışmalar vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Antenin gizli olması çekim mesafesi ve gücünü etkilemiyor mu?
    Bir zamanlar cep telefonları da antenliydi. Antensiz modeller ilk çıktığında yine benzer tartışmalar vardı.

Telekom un verdiği (sanırım airties 205) kablosuz modemden iyi çektiği ortada. Onun dışında gene linksys nin eski bir kablosuz modemini kullanmıştım. Onunla kıyaslarsam tabiki ondan da iyi. Ama kablosuz modem olarak başka marka kullanmadım o yüzden kıyaslama yapamayacağım.
    Sana şöyle diyebilirim... İnterneti karşı komşuyla ortak kullanıyoruz. Modem komşuda ve arada 3-4 duvar var. Mesafe 70-80 mt kadarken 5 üzerinden 4, en kötü 3 le çekiyor. Evde daha uzak bir yere gittiğimde 1 e de düştüğü oldu ama bu durumda bile hızdan etkilenmiyor. En çok şaşırdığım nokta bu oldu. 1 le çekmesine rağmen nerdeyse tam hızda download yapabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperyaman -- 14 Ekim 2009; 10:47:27 >

• Peki bu modemde içerik filtreleme özelliği var mı?
    Varsa nasıl çalışıyor SS koyabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Peki bu modemde içerik filtreleme özelliği var mı?
    Varsa nasıl çalışıyor SS koyabilir misin?

Dediğiniz olay bu mu oluyor acaba:

Linksys 160N İnceleme
  • Evet bu
    Teşekkür ederim.
  • dünyanın modem konusunda en iyi üç markası U.S Robotics, Linksys ve Netgear dir..bu 3 marka bir yana diğer tüm markalar bir yana...Tabi bu diğerleri kötü demek değildir ama bunlar bu işin en iyileridir...saatte rolex gibi...

Arkadaşlar bu arada "n" standardı kabul edildi biliyorsunuz peki güncelleme driverlerinin ne zaman yayınlanacağını bilen var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Linksys 160n 1.00.15 Firmware Güncellemesini buradaki dosyadan yapabilirsiniz:(- leri kaldırarak yazın)
    http://r-a-p-i-d-s-h-a-r-e.com/files/292788992/WAG160Nv1-EU-ANNEXA-ETSI-1.00.15-code.img
  • Teşekkürler bilgilendirmeleriniz için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.