Şimdi Ara

XBOX 360 Bağlantı Sorunu (+Laptop,Wireles..)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bi sorunum vardı en uygun yer burasıdır diye buraya açtım çünkü XBOX 360 ile de ilgili.

Benim yapmak istediğim olay şu;

Modemim wireless modem. Laptopta var. Laptoptan internete giriyorum, XBOX 360'ı da ethernet kablosuyla laptopa bağlıyorum. Yani laptop üzerinden Live'a girmeyi amaçlıyorum.

Fakat olmuyor nedense.

Bi kere denemiştim nasıl olduysa olmuştu, başka da olmadı kafayı yiyecem dünden beri.

Vista işletim sistemim var, Ağ Bağlantısından bi tane ağ görebiliyorum sadece, haliyle Paylaşım sekmesi açılmıyor özelliklerden, ağı paylaşıma açamıyorum. Anca Hamachi yüklüyorum 2 tane ağ gözüküyor o zaman açıyorum 2 ağ gözüktüğü için fakat olmuyor gene hiç bi şekilde.

Bilen varsa yardım edebilir mi ?

Teşekkürler,

• Ben de live'a bağlanırken bu yöntemi kullanıyorum.Öncelikle xbox ile laptop'u ethernet kablosuyla bağladıktan sonra Ağ bağlantıları bölümünde Yerel Ağ Bağlantısı diye bir yerin olması lazım.Xbox ile laptop'u bağladıktan sonra orası aktive oluyor.Sonra Kablosuz Ağ Bağlantısı bölümüne sağ tıklayıp özellikler bölümünden paylaşımda ilk kutuya bas.Büyük ihtimal olacaktır.
  • Yardım için sağol hocam, fakat tam anlamadım.

Laptoptan etherneti bağlayınca Ağ Bağlantıları bölümüne giriyorum. XBOX bağladıktan sonra bi ağ daha oluşuyor. Sadece Yerel yazıyor internet felan yazmıyor, ordan özelliklere giriyorum Paylaşım sekmesi yok.

Laptopun PC'ye bağlı olduğu ağın özellikler bölümünde paylaşım sekmesi var o da zaten paylaşıma açık olarak işaretlenmiş.
  • Xbox'ı bağlamak için 2 adet ethernet port'u mu lazım? Çünkü babam dün kablosuz modem almış, ancak 1 tane ethernet port'u var... Benim de yapmak istediğim şey ethernet'den Xbox'ı internete bağlamak...
  • 2 ethernete gerek yok, tek ethernet ile bağlarsın XBOX'u.

Fakat konuyla ilgisi yok, ama ilgisi olmasa ne yazar zaten sorun çözülemeyecek gibi denemediğim şey kalmadı aklıma gelen bişeyde yok bilgili değilim bu konularda...
  • Bu site sana yardımcı olabilir çünkü ben buradan yapmıştım.
    http://www.instructables.com/id/Use-your-laptop-as-an-XboxXbox-360-wireless-adap/
  • Teşekkürler hocam bi bakayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 Slim HDMI kablo problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://ramerta.com/2010/06/xbox-360-konsolunuz-ile-internete-baglanin-ucretsiz-adaptorsuz/

Bu sitede çok gzüel anlatmış hemde türkçe çok kolay köprüleme falan yapıyosun umarım faydalı olur.Benimde laptopum var bende bunun gibi yapcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feelfree -- 26 Kasım 2010; 17:06:09 >
  • arkadaşlar diyelim ki internete bağlanabildik. ben pes 11in güncellemesini indirmek istiyorum. bu işlem nasıl yapılıoyr acaba. yani herhangi bir oyunun çıkan güncellemesini nasıl indiriyoruz. oynun içinden mi bağlanıyoruz. bilgisi olan varmı acaba. birde bu işlem olurken birden ban yiyebilirmiyiz???
  • quote:

Orijinalden alıntı: SouLForce_TR

http://ramerta.com/2010/06/xbox-360-konsolunuz-ile-internete-baglanin-ucretsiz-adaptorsuz/

Bu sitede çok gzüel anlatmış hemde türkçe çok kolay köprüleme falan yapıyosun umarım faydalı olur.Benimde laptopum var bende bunun gibi yapcam.

Süpersin dostum ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Firenze

quote:

Orijinalden alıntı: SouLForce_TR

http://ramerta.com/2010/06/xbox-360-konsolunuz-ile-internete-baglanin-ucretsiz-adaptorsuz/

Süpersin dostum ya

• quote:

Orijinalden alıntı: jigsaw79

arkadaşlar diyelim ki internete bağlanabildik. ben pes 11in güncellemesini indirmek istiyorum. bu işlem nasıl yapılıoyr acaba. yani herhangi bir oyunun çıkan güncellemesini nasıl indiriyoruz. oynun içinden mi bağlanıyoruz. bilgisi olan varmı acaba. birde bu işlem olurken birden ban yiyebilirmiyiz???

Güncellemeyi galiba xbox üzerinden yapıyoruz.
    Ban yemenin belli bi süresi yok hiç belli olmaz ne zaman yiyeceğin ama genelde ban dalgasında oluyo.
  • Arkadaşlar vistada xbox360 ın baglantısını anlatabilecek olan varmı?
  • Arkadaşlar şimdi bir baktımda ag baglantı seçeneklerinden köprüleme seçenegi yok hemde sag tıkdaki seçeneklerden hiçbirini seçemiyoruz.
  • ben de bu yöntemle kullanıyorum.

ethernet kablosunu laptopa tak. ağ ve paylaşım merkezine gir. orada wireless bağlantıya tıkla. özelliklerine gir. sonra açılan pencereden üstte paylaşım/paylaşma olacak. ona tıkla ve gelen yerden interneti kullanıma aç'ı tıkla.

sonra xbox dan bağlantı testi yap. ben böyle bağlanıyorum. bazen olmuyor nedense internet gelmiyor xbox a ama şu an sorun yok.
  • Paylaşım/paylaşma bölümü yok sadece Ağ iletişim bölümü var
  • Anlatayim.

Wireles baglayacaksan, create home network'ten ad hoc network yaratacaksin ve xbox'tan o aga baglancaksin. O agin ayarlari da su sekil: Ana baglantin local area connection'in ipsi otomatik atansin. Ama wireless baglantiyi elle ip: 192.168.137.1 255.255.255.0 ve ucuncu gaetway de bos kalsin. Dns'leri de 8.8.8.8 8.8.4.4 yap. Sonra xboxta manuel ayar yap, xbox'a baska bir seyle cakismamasi icin 192.168.137.25 ipsini 255.255.255.0 (ikinci secenek bu)i ve gateaway olarak da 192.168.137.1'i ver. Sonra da ana baglantin local area connectionin ozelliklerinden sharing bolumnden baglantiyi paylastir ve wireless baglantiyi sec. Rahatlikla baglanirsin.

Ethernet: aynisi tek farki, ad hoc ag kurmuyorsun. Yapamadin mi bildir, ileri adimlar soyleyebilirim.
  • Bunu dışında xbox360 ile network arasındaki simgede baglantı yapılamıyor veri gönderimi var alım yok

Error Status Report

w:0000-000B
    x:4000-1001
    Y:0000-0000
    Z:0000-0000
    Id:0001-0006

ne anlama geldigini bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeshua Kristos

Anlatayim.

Wireles baglayacaksan, create home network'ten ad hoc network yaratacaksin ve xbox'tan o aga baglancaksin. O agin ayarlari da su sekil: Ana baglantin local area connection'in ipsi otomatik atansin. Ama wireless baglantiyi elle ip: 192.168.137.1 255.255.255.0 ve ucuncu gaetway de bos kalsin. Dns'leri de 8.8.8.8 8.8.4.4 yap. Sonra xboxta manuel ayar yap, xbox'a baska bir seyle cakismamasi icin 192.168.137.25 ipsini 255.255.255.0 (ikinci secenek bu)i ve gateaway olarak da 192.168.137.1'i ver. Sonra da ana baglantin local area connectionin ozelliklerinden sharing bolumnden baglantiyi paylastir ve wireless baglantiyi sec. Rahatlikla baglanirsin.

Ethernet: aynisi tek farki, ad hoc ag kurmuyorsun. Yapamadin mi bildir, ileri adimlar soyleyebilirim.

Bu dediğin vista için mi geçerli,bu arada modem benim bilgisayara baglı degil sadece interneti bilgisayırdam xbox360 aktarmaya çalışıyorum modeme müdale edemedigim için sorun olurmu?Son olarak eyer sorun değilse bana vista türkçe uygun analatabilirmisin?

• quote:

Orijinalden alıntı: bedi-bedr

quote:

Orijinalden alıntı: Yeshua Kristos

Anlatayim.

Bu dediğin vista için mi geçerli,bu arada modem benim bilgisayara baglı degil sadece interneti bilgisayırdam xbox360 aktarmaya çalışıyorum modeme müdale edemedigim için sorun olurmu?Son olarak eyer sorun değilse bana vista türkçe uygun analatabilirmisin?

Chicken Tranlsate yapayim, hic Turkce windows kullanmadim zira.

Create home network: evde ag olustur
    ad hoc network: bilgisayardan bilgisayara (ilki pc ikinciis xbox)
    Ana baglantin eger modemle aranda baglanti yoksa o da wirelesstir. Wireless connection - Kablosuz ag diye gecebilir. Onun ipsi otomatik alinsin.
    Yeni yarattigin pcden pcye agin ipsi 192.168.137.1 olsun ikinci secenek 255.255.255.0 olsun ucuncu secenek gateway bos kalsin. dnsler 8.8.8.8 8.8.4.4 olsun
    En son gel ana wirless baglantiya, onu paylastirip seceneklerden ad hoc, bilgisayardan bilgisayra kurdugun agi sec.

xboxa gec o ad hoc baglantiya baglan, manuel olarka ipyi 192.168.137.25, ikinci secenk 255.255.255.0 ucuncu secenk gateway i de 192.168.137.1 yap.

Yanisi ana baglantin otomatik ip alacak, ad hocu elinle atayacaksin.

edit: unutmadan xbox'un dnsleri de 8.8.8.8 8.8.4.4 olsun.

Bir de hic bilgi vermemissin yahu, xboxun slim mi, yoksa fat+wireless adaptorlu mu. Yoksa direkt ethernetle mi bagliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeshua Kristos -- 20 Ocak 2011; 18:34:55 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.