'ın sağladığı altyapısı sayesinde, şu anda sitede bulunan 38125 kişiye ve her ay 13 milyon kişiye, ürün videolarını, haberleri ve forumları 7/24, ışık hızında ve kesintisiz olarak sunuyoruz.
hp d 1660 yazıcı için hp 300 kartuş dolumu nasıl yapılır?
Arkadaşlar Hp 300 kartuş dolumu ve resetlenmesi hakkında net ortamında hiçbir konuya rastlamadım.Bu kartuşlara dolum yapan arkadaşlar veya konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim
hp 300 kartuşları resetlemek gerekmez,üzerindeki kağıdı kaldır sübgeri tasırmadan doldur ağzından biraz mürekkep çek bu kadar
ortalama siyah 10 ml renkli her bölüm için 3 ml
öncelikle teşekkürler.
Resetleme şu yönden aklıma geldi : Hp nin yazıcı programında kartuş doluluk oranları var.Kartuş boşaldığında doluluk oranlarıda boş gösterecektir.
Kartuşların dolumunu yaptıktan sonra hp yazıcı driver ini kaldırıp tekrar kursak kartuş doluluk oranları tekrar dolu gösterirmi? Yani bir doluluk göstergesi
Ben de bu aralar sadece çıktı almak amacıyla kullanabileceğim işimi görecek, ekonomik bir yazıcı almayı düşünüyordum. Bu yazıcının fiyatı 60 lira cvarında sanırım. Peki performansı nasıl?
Daha da önemlisi ben hizlial.comdan almayı düşünüyorum. Beraberinde gelen kartuş doluma açık mı? Yoksa ayrıyeten sıfır kartuş mu almamız gerekecek? Kartuşun fiyatını da yazabilirlerse bilen arkadaşlar sevinirim..
Peki kartuşlar için de bilgi verebilir misin? Ben kırsal kesimde öğretmenlik yapıyorum. Özellikle kartuşlar dolum konusunda bana fazla sorun çıkartmaması lazım..
Peki kartuşlar için de bilgi verebilir misin? Ben kırsal kesimde öğretmenlik yapıyorum. Özellikle kartuşlar dolum konusunda bana fazla sorun çıkartmaması lazım..
istersen bu linklere bi bak ! bu yazıcıya ait kartuşların dolumu gösteriliyor. Ayrıcan bu yazıcının üzerindeki kartuşu dolumda kullanabilirsin.hp üzerindeki
kartuşları tanıtım kartuşu diye adlandırıyor.Ama farketmiyor bittiğinde doldurabilirsin.Ben yaptım bi problem olmadı.
Kartuşları bitmeye yakındı doldurdum tm 10 ml mürekkep koydum kapadım etiketi akıtmaya başladı sonra baktım olmuyor kartuşu salladım içinden sıvı sesi geliyor sünger hepsini emmemiş sonra kaldırdım tekrar etiketi çektim fazlalık mürekkebi düzeldi akıtmıyodu ve yazıyodu şimdi birşey basmayı denedim bboşluklar va yani mürekkep gelmiyor tam. çok sinir oldum lütfen yardım.
Dostum her renkten 2ml den fazla koyma, birde doldurma işlemi bittikten sonra özel bir aparat var onunla süngerdeki hava kabarcıklarını alman gerekiyor...youtube da dolum videoları var, seyretmeni tavsiye ederim...
Grand Scenic III Privilège 5 Baz//HP Pavilion dv6000-GeForce Go 7400-2gb DDR2//HP Mini 110//Technics SA-DX950 amfi+5.1 Home Theatre //Samsung PS42A410C Plazma TV//Dreambox DM 800HD//İpad Retina 16gb//Huawei IDEOS X5 cep
Dolumu yaparken şırıngayı süngerin içine tam sokup sonra 1 cm kadar geri çekin.Yani süngeri yaklaşık olarak ortalasın.Birde süngerin önceki dolumdan delik yeri vardır tam ordan yapın dolumu.
Mürekkep fazla geldiğinde,sünger mürekkebi kapasitesi kadar alacak,geri kalan mürekkep sünger dışında serbest olacağından akma yapacaktır.Akma yaptığında mürekkebin bir kısmını şırıngayla alırsınız
Açıkcası ben dolumdan sonra vakumda yapıyorum.Böylece mürekkebin kannallara doğru akışı sağlanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savaskyaa -- 29 Aralık 2009; 23:46:11 >
bende bu yazıcıdan aldım ve kurdum. alacak arkadaşlar yazıcıyı alırken kablosunu da almayı unutmasınlar. hızı ve baskı kalitesi çok güzel. dolum yapan arkadaşlar acaba hangi marka mürekkebi önerirler. anladığım kadarıyla kartuş ömründe kaliteli mürekkeb önemli.
en kaliteli mürekkep bana göre prinko neden dersen mürekkep alırken sonradan büyük bidonlardan küçük şişelere konulmuşları alma derim
orjinal kutusunda 100 ml 250 ve 500 ml 1 kg her neyse onun üzerinde üretilmiş olan ülke ve raf ömrü yazan tarihi son kullanma tarihi gibi fiyatı gibi ürünleri alınız sonradan ambalaj yapılan ürünler ne zaman geliyor kaç yıl duruyor ben nerden bilecem ben aldığımda ya son kullanma tarihi geçti ise ne olacak
yazıcı tıkanıyor sonrada bana suç buluyolar yazıcıda hata diye bu ürün ne malı kardeşim ne zaman geldi ülkeye veya kim üretti garantisi varmı sonradan yapıştırılan etiketlerden bahsetmiyorum barkottan bahsediyorum ben üzerinde barkot olcak şişede olacak barkotu hemde.
şişelerde hava almayacak ve bence mürekkep garantili olacak.
ve bir kişiden duyduğuma göre iyi mürekkep şöyle anlaşılıyormuş
10 ml alın mürekkebi bir demirin üzerine veya kavanozun kapağına dökün ve 10 gün kalsın orda sonradan bakın mürekkep ne hale gelmiş
eğer kuru toprak gibi çatlamışsa dandik eğer renklerin bazıları bir araya toplanmışsa dandik hele hele üstünde bir sıvı hiç kurumamışsa çok kötü mürekkep böyle koyduğunuz gibi duracak donmayacak oda sıcaklığında bir yerde bu deneyi yapabilirsiniz.
kartuşların üzerinde yazan bir numara var C8766E veya C8727A gibi. bu numaraların sonunda A veya E varsa normal kartuştur. sonu G ile bitenler demo kartuş olup daha düşük kapasitelidir.
merhaba arkadaşlar bende yeni hp 1660 yazıcı aldım önceki yazıcıya kartuş almaktan bıkmıştım.eko kartuştan kartuş dolu seti aldım.sette HP 21,27,56,336,337338,350 kartuş modelleri var ancak hp 300 modeli yazmıyor. acaba hp modelini bu settle doldurabilirmiyim.firmaya mail attım geri dönüş olmadı. http://www.ekokartus.com/dolum_setleri.htm
merabalar ben hp 300 kartuşumu doldurdum ve pc de boş olarak gözüküyor resetlemek için ne yapmam gerekli aranızda aynı sorunu yasayıptı cözmüş arkadaşlar varmı acaba varsa bi bilgilendirseniz ne yapmam gereklii
merabalar ben hp 300 kartuşumu doldurdum ve pc de boş olarak gözüküyor resetlemek için ne yapmam gerekli aranızda aynı sorunu yasayıptı cözmüş arkadaşlar varmı acaba varsa bi bilgilendirseniz ne yapmam gereklii
Bu konu hakkında bir çözüm bulabildin mi?....
Grand Scenic III Privilège 5 Baz//HP Pavilion dv6000-GeForce Go 7400-2gb DDR2//HP Mini 110//Technics SA-DX950 amfi+5.1 Home Theatre //Samsung PS42A410C Plazma TV//Dreambox DM 800HD//İpad Retina 16gb//Huawei IDEOS X5 cep
arkadaşlar bende de hp f2420 yazıcı var alalı daha 5 ay oldu kartuş bitti. doldurmaya verdim getirdim 3 sayfa çıktı aldım ertesi gün tekrar çıktı alacaktım görmedi bi daha da kartuşu ikinci kez dolum yaptırdıgım yere gittim adam dolu diyo ama yazıcı görmüyo.ne yapabilirim... ACİL AMA ÖDEVLER VAR.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06koray58 -- 5 Ekim 2010; 13:56:37 >
aynı sorunu yaşıyorum, ilk aldığım kartuşlar bitmek üzereydi, arkadaşta bulunan mürekkeplerden dolum yaptık bir sorun yaşamadık, ancak daha sonra kendim dolum seti aldım ve yine kartuşlar bitmek üzere iken doldurdum, ama bu kezde kartuşlar boş uyarısı veriyor fişini çekip 3-5 saniye bekliyorum yazıcı ekranında orijinal hp mürekkebi boş yazıyor yada kartuş hatası veriyor. bu soruna nasıl bir çözüm bulacağız. kartuş modeli hp300
bende hp 1660 yazıcı almıştım demo siyah kartuş bitti bende gittigidyordan dolum seti aldım yaklaşık 5 ml doldurdum vakum aparatıyla vakumladım ( tam anlamıyla vakumladı mı bilmiyorum ama kartuşun ucu mürekkeplendi ) yazıcıda siyah mürekkep göstergesi az görünüyor ama yazıcıdan siyah renkte çıktı alamıyorum. Seti aldığım yere mail attım demo kartuş dolmuyor diyorlar ama burada birçok arkadaş doldurduğunu söylemiş. Siz nasıl yaptınız acaba yardımcı olabilirmisiniz. birde demo kartuşa renklide ve siyahta ne kadar dolduruyorsunuz şimdiden çook tşk
bende hp 1660 yazıcı almıştım demo siyah kartuş bitti bende gittigidyordan dolum seti aldım yaklaşık 5 ml doldurdum vakum aparatıyla vakumladım ( tam anlamıyla vakumladı mı bilmiyorum ama kartuşun ucu mürekkeplendi ) yazıcıda siyah mürekkep göstergesi az görünüyor ama yazıcıdan siyah renkte çıktı alamıyorum. Seti aldığım yere mail attım demo kartuş dolmuyor diyorlar ama burada birçok arkadaş doldurduğunu söylemiş. Siz nasıl yaptınız acaba yardımcı olabilirmisiniz. birde demo kartuşa renklide ve siyahta ne kadar dolduruyorsunuz şimdiden çook tşk
bende de 1660 var ve hala üzerinde çıkan kartuşları kullanıyorum ve tahminice çıkan kartuşlarda demo değil bir arkadaş kartuş numarasının sonunda E varsa orjinal demişti örneğin CC643E gibi bu arada doldurduktan sonra muhakkak vakumla benimde başıma gelmişti mürekkep kanallarına hava girince tıkanıyor ilkinde böyle bir hata yaptım vakumladıktan sonra düzeldi ve yaklaşık6 aydır aynı katuşu kullanıyorum yazıcıyı değiştirip c4780 aldım aynı kartuştu ve bu yazıcı ile gelen kartuşları açmadan 1660 kartuş larını kullanarak devam ediyorum
teşekkür ederim auzun99 arkadaş sorunumu hallettim belki bu sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olur diye anlatayım
Bir defa kartuş dolum seti alacak arkadaşlara bir tavsiyem olacak hp 300 siyah ve rankli kartuşun vakum aparatı farklı.(Bu durum 350 ve 351 için de aynı) siyah kartuş için uzun contalı vakum aparatı olacak, renkli için ise kısa contalı vakum aparatı olacak. Benim problemim ise bana gelen sette 1 adet vakum aparatı ve kısa contalı olmasıymış. Siyah kartuşumu götürdüm bir kartuş dolumcuya vakumlattım iş halloldu. Eğer sizde dolum seti sipariş edecekseniz ayrıca vakum aparatı isteyin yani 1 adet uzun contalı bir adet kısa contalı olsun. Çünkü kısa contalı vakum aparatı gelirse siyah kartuşa tam oturmuyor onun içinde hava aldığı için vakum yapamıyor. Bu durumu seti aldığım yere mail ile bildirdim madem uzun ve kısa contalı farklı iki vakum aparatı var keşke beni uyarsaydınız parasını da extra verirdim ( 2 lira :) ) dediğimde bir tanesi her ikisine oluyor falan dedi. Ama yine aynı sitede uzun ve kısa contalı ayrı model olduğu ve hangi kartuşa hangi vakum aparatının uyacağı belirtilmiş. Ben bunu vakum problemi çıkınca yine aynı sitede yaptğım incelemeden öğrendim.
Belki bu problemi yaşayan ve set sipariş edeceklere yardımcı olur umarım. Kolay gelsin
Bu arada birde soru sorayım bari :) siyah demo kartuşa yaklaşık 6 cc mürekkep enjekte ettim. Acaba demo renkli kartuşum bitince renklerden kaçar cc enjekte etmeliyim. Birde deniyorki mesela maviden 2 cc doldur , yaa tamam doldurayımda mavinin 2 adet deliği var her birine mi 2cc yoksa 1cc birine 1cc diğerine mi ? Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar yardım pls
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veezy -- 7 Kasım 2010; 13:48:29 >
Teşekkürler veezy. Verdiğin bilgi çok önemliydi, bende sipariş verdiğim dolum seti için... ona göre renkli icin ayrı aparat sipariş verdim. Yoksa aynı olumsuzluğu bende yaşayacaktım. cok sagol.
teşekkür ederim auzun99 arkadaş sorunumu hallettim belki bu sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olur diye anlatayım
Bir defa kartuş dolum seti alacak arkadaşlara bir tavsiyem olacak hp 300 siyah ve rankli kartuşun vakum aparatı farklı.(Bu durum 350 ve 351 için de aynı) siyah kartuş için uzun contalı vakum aparatı olacak, renkli için ise kısa contalı vakum aparatı olacak. Benim problemim ise bana gelen sette 1 adet vakum aparatı ve kısa contalı olmasıymış. Siyah kartuşumu götürdüm bir kartuş dolumcuya vakumlattım iş halloldu. Eğer sizde dolum seti sipariş edecekseniz ayrıca vakum aparatı isteyin yani 1 adet uzun contalı bir adet kısa contalı olsun. Çünkü kısa contalı vakum aparatı gelirse siyah kartuşa tam oturmuyor onun içinde hava aldığı için vakum yapamıyor. Bu durumu seti aldığım yere mail ile bildirdim madem uzun ve kısa contalı farklı iki vakum aparatı var keşke beni uyarsaydınız parasını da extra verirdim ( 2 lira :) ) dediğimde bir tanesi her ikisine oluyor falan dedi. Ama yine aynı sitede uzun ve kısa contalı ayrı model olduğu ve hangi kartuşa hangi vakum aparatının uyacağı belirtilmiş. Ben bunu vakum problemi çıkınca yine aynı sitede yaptğım incelemeden öğrendim.
Belki bu problemi yaşayan ve set sipariş edeceklere yardımcı olur umarım. Kolay gelsin
Bu arada birde soru sorayım bari :) siyah demo kartuşa yaklaşık 6 cc mürekkep enjekte ettim. Acaba demo renkli kartuşum bitince renklerden kaçar cc enjekte etmeliyim. Birde deniyorki mesela maviden 2 cc doldur , yaa tamam doldurayımda mavinin 2 adet deliği var her birine mi 2cc yoksa 1cc birine 1cc diğerine mi ? Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar yardım pls
BİZ GENELDE sadece RENKLİ SET TERCİH EDEN MÜŞTERİLERİMİZ İÇİN GENİŞ AĞIZLI VAKUM APARATI GÖNDERMEKTEYİZ.aYRICA TÜM SETLERİMİZDE UZUN CONTALI GÖNDERMEMİZİN SEBEBİ,SÖYLEYECEĞİM ŞEYİ YANLIŞ ANLAMAYIN,RENKLİ KARTUŞA DA VAKUM YAPILABİLİYOR OLMASI...BEN ŞAHSEN HEM RENKLİ,HEM SİYAH KARTUŞ İÇİN AYNI UZUN CONTALI APARATI KULLANMAKTAYIM.
AMA BİZ YİNE DE SÖYLEDİKLERİNİZİ DİKKATE ALACAĞIZ.YAKIN ZAMANDA ÜRÜN GÜNCELLEMELERİMİZDE HEM KISA,HEM UZUN CONTALI GÖNDERMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ.SİZİN GİBİ BİLİNÇLİ MÜŞTERİLERİMİZİN ÖNERİLERİNİ HER ZAMAN DİKKATE ALMAKTAYIZ.
BU ARADA,DEMO KARTUŞLARA YAPACAĞINIZ DOLUM SINIRLIDIR.3-4 DOLUMDAN SONRA YA SİLİK YAZMAYA,YA DA DOLMAMAYA BAŞLAYACAKTIR.O SEBEPLE ORJİNAL ALMANIZI SALIK VERİRRİZ.RENKLİ DOLUM İÇİN DE,DEMO KARTUŞ İÇİN,HER RENKTEN 1,5 ML YETERLİDİR...
SAYGILARIMIZLA...
...NOKTA ATIŞI...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NOKTA ATIŞI -- 9 Kasım 2010; 23:55:48 >
aynı sorunu yaşıyorum, ilk aldığım kartuşlar bitmek üzereydi, arkadaşta bulunan mürekkeplerden dolum yaptık bir sorun yaşamadık, ancak daha sonra kendim dolum seti aldım ve yine kartuşlar bitmek üzere iken doldurdum, ama bu kezde kartuşlar boş uyarısı veriyor fişini çekip 3-5 saniye bekliyorum yazıcı ekranında orijinal hp mürekkebi boş yazıyor yada kartuş hatası veriyor. bu soruna nasıl bir çözüm bulacağız. kartuş modeli hp300
Sayın NOKTA ATIŞI bu soruna nasıl çözüm bulabiliriz
Herkesin unuttuğu veya bilemediği bir şey var...Biz prensip olarak SATIŞ SONRASI DEĞİL SATIŞTAN ÖNCE ,ALIŞVERİŞ YAPAN VEYA YAPMAYAN HERKESİ BİLGİLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ.....
1) YENİ YAZICI ALDIĞINIZDA YAZICIYLA BİRLİKTE GELEN KARTUŞLARA DOLUM YAPILAMAMAKTADIR.YAPILSA BİLE ORJİNALİNE YAPILMIŞ GİBİ SONUÇ ALINAMAMAKTADIR.ORJİNAL KARTUŞA 10 KERE DOLDURABİLİYORSANIZ VE 1 YIL KULLANABİLİYORSANIZ TOPLAMDA,DEMO KARTUŞLARA 2 KERE YAPARSINIZ" Kİ O DA YAAPABİLİRSENİZ" VE AYNI STANDARTLARDA 1 AYDA BİTERE.....ÇOĞU DEMO KARTUŞ DOLUM YAPILDIKTAN SONRA HİÇ YAZMAMAKTADIR...BURADA ÜRETİCİ FİRMANIN KULLANICIYA VERDİĞİ MESAJ" NUMARA YAPMA,ORJİNAL KULLAN" DEMEKTİR....BU DURUMUA ÖZELLİKLE DE HP300 KARTUŞLARIJNDA RASTLANMAKTADIR.....
2)YİNE HERKESİN GÖZ ARDI ETTİĞİ BİR DURUM VAR.........." tüm kartuşların son kullanma tarihleri mevcuttur"..........ÇİPLER BOZULMASA DA, 50 KERE DE DOLDURSANIZ SON KULLANMA TARİHİ GELDİ Mİ,KARTUŞA VERDİĞİ HİZMETLERDEN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDER VE EMEKLİYE AYIRIRIZ:)
HP300 KARTUŞLARDA RESETLEME GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
Nokta Atışı gerçekten çok teşekkür ederim. Evet bahsi geçen site sizdiniz ama isim vermek istememiştim. Soruna böyle samimice yaklaşmanız dürüst bir satıcı olduğunuzu gösterir ki böylece kazanan siz olacaksınız. Vakum aparatını biz gönderelim demişsiniz ama İstanbulda bulunan kardeşim Bayrama gelecekti, aldırttım bir tane . zaten ucuz birşey. Göndermenize gerek yok yani, sizde alacağım olsun :) kendinize iyi bakın tekrar görüşmek üzere
( 1.5 ml yi her iki deliğe mi paylaştıracağız yani 0.75 + 0.75 yoksa her deliğe rengine göre 1.5 ml mi ? )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veezy -- 11 Kasım 2010; 17:08:44 >
Biz sizin gibi duyarlı kullanıcıların görüşüne her zaman saygı gösteriyor,önerileri bir eksiklik veya suçlama olarak değil " YÖNLENDİRME " olarak kabul ediyoruz...BİZ BİLİYORUZ,SİZ ANLAMAZSINIZ,BİZDE BÖYLE " gibi çağdışı kalmış uygulamalardan uzak,TEMEL PRENSİPLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA tamamen kullanıcı merkezli bir firma olma gayreti içindeyiz...
Her zaman bize mesaj atabilir,bilgi alabilirsiniz...
Kartuşun fazla dayanmalarının sebebinin çoğunlukla kartuş tamamen bittikten sonra doldurulması ve mürekkep tükendiği andan itibaren kartuşun nozüllerini boş yere isitarak yakması olduğunu düşünüyorum . Peki bu olay hp 350-351 kartuşlarında da var mı ? Yani kaç doluma dayanıyor ? Ayrıca eğer kartuşu tam bitmeden hemen doldurursak daha fazla kez kullanabilecek miyiz?