Şimdi Ara

Geek' in yeni Q serisi ADSL modemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
10.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 senedir ülkemizde çığ gibi büyüyen ADSL internet, başlangıçta Telekom' un acemilikleri ile işkence olsa da, zamanla az çok oturan alt yapı ile, bir çok yere ulaştı ve artık neredeyse bilgisayar olan her evde standart haline geldi. Türkiye' nin sürekli artan bu potansiyelinde her kullanıcının ihtiyaç duyduğu modeme olan talep artınca bir anda satışlarda patlama yaşandı. İşte tam bu sırada ortaya çıkarak trendi yakalayan bir Türk markası olan Geek, son kullancıya sunduğu sınırsız teknik desteği ve koşulsuz müşteri memnuniyeti kapsamında herhangi bir sorun olduğunda birebir ürün değişimi tarzı anlayışlar ile bir anda Türkiye' nin en çok tanınan ve satılan modem markası konumuna geldi. Başlangıçta oem birkaç marka ile aynı kasayı kullandığı için fason üretilen modemler gibi gözüksede, aslında Geek' in komponentlerinin yeni seri ve daha kaliteli olduğu zamanla netlik kazandı.

      Resimde görünen 4 portlu Q51 modeli

    Türkiye' nin modem markası haline gelen Geek, uzun zamandır üzerinde çalıştığı tamamen kendisine ait tasarıma sahip ve en yeni komponentlerin kullanıldığı yeni Q serisi modemlerini bir süre önce piyasaya sundu. Zaten sorunsuzluğu ile bilinen eski Promax-UE serisinin, üzerine ilave edilerek üretilen Q serisi kırmızı kasası ile oldukça dikkat çekici. Donanım olarakta oldukça geliştirilen modemler;

    Modemin arka tarafındaki giriş ve çıkışlar

    Normalde değişken olan IP adresinizi sabit bir adrese yönlendirerek bilgisayarınızı web sunucusu gibi kullanmanıza olanak sağlayan Dynamic Dns, ağ ile ilgili verileri periyodik olarak sorgulatabilen ve ayarları değiştirebilen SNMP, bu özelliği destekleyen yazılımlar ile modemde otomatik olarak port açabilen böylece çeşitli donanım ve yazılımların iç ve dış ağ üzerineki diğer bilgisayarlar ile kullanılabilmesini sağlayan UPnP, ağdaki internet kullanımını ip, portprotokol ve saat olarak yönetebileceğiniz gelişmiş SPI Firewall, internet aracılığı ile ulaşmak istediğiniz IP adreslerine isim verebilmenizi veya yerel sunucunuza ağınızdan aynı dinamik adı kullanarak ulaşabilmenizi sağlayan DNS Server gibi ayrıcalıklı özelliklere sahipler.

    İhtiyaç duyulabilecek her kablo pakete dahil edilmiş

    Donanımsal özelliklerini bir kenara bırakırsak, kırmızı siyah karışımı hayli dikkat çeken kasası, türkçe kullanım kavuzu, kurulum programı ve kullanıcı arabirimi ne sahip Q serisinin paketinden, ethernet ve usb bağlantı kaboları, adaptör, splitter ve line filter (telefona giden hattaki parazitleri engellemek için) çıkıyor. Bunlara ek olarak türkçe kullanım klavuzu ve en önemlisi (ki bence modemin değerini katlayan) cFos Speed adlı programın sadece Geek Q serisine özel olarak hazırlanmış özel sürümü çıkıyor. Bu programın özelliği internet trafiğini optimize ederek hızlandırmak.

    Modemin değerini katlayan cFos Speed programı pakete dahil edilmiş

    Nasıl oluyorda internet bağlantısını hızlandırabiliyor diye sorabilirsiniz. Programın özelliği, adsl teknolojisinin zayıf noktası olan senkron veri transferini en iyi şekilde optimize ederek, kullanıcının o anda ihtiyaç duyduğu programın bant genişliğinden en iyi şekilde faydalanmasını sağlayarak yavaşlığı hissettirmemesi. Mesela dosya paylaşım programlarını ele alalım, bu tarz programların en büyük sorunu aynı zamanda sizden veri çekilmesini gerektirmesidir. Adsl teknolojisinde de veri gidiş ve gelişi aynı anda fazla mümkün olamıyor dolayısı ile performans çok düşüyor. İşte cFos Speed burada devreye girerek, siz internette sörf yapmak istediğiniz zaman, dosya paylaşım programın veri alış-verişini olabildiğince kısarak sizin sörf hızınızı makismum seviyede tutmaya çalışıyor. Hatta program gelişmiş kullanıcı arabirmi sayesinde, bilgisyarınızdaki çalışan programlara kendi istediğiniz gibi bir öncelik sıralaması atayabilmenize de olanak sağlıyor. Böylece hangi programın interneti en fazla kullanacağına siz karar veriyorsunuz. Bu arada bu programın lisansı 35$ gibi bir fiyata sahip.

    Bütün bunlara ek olarak, Geek' in bir Türk markası olmasının getirdiği avantajları son kullanıcıya çok iyi şekilde yansıttığını belirtmemiz gerekiyor. İnternet sitesindeki sistem üzerinden 7/24 saat ve telefon ile teknik destek veren Geek, herhangi bir ürününü satın aldıktan sonra beğenmezseniz, 30 gün içinde koşulsuz iadeyi kabul ediyor. Zaten eski kasadaki görünen bazı sorunlarda anında birebir değişim yaparak bu konuda ne kadar iddalı olduklarını kanıtlamışlardı.

    Tek ethernet portlu Q31 ve 4 ethernet portlu Q51 olmak üzere iki farklı model ile (her iki model de de USB bağlantısı bulunuyor) piyasaya çıkan Promax Q serisi modemler, eski modemini değiştirmek yada yeni adsl modem almak isteyenlerin mutlaka göz önünde bulundurması gereken seçenekler.


    Sayfanın Linki : http://www.geek.com.tr








  • He he daha kimse bisi yazmamıs. ama modem manyak . hemide modemede amma sekil yapmıslar. Hehalde ilk zamanlar fiyatları biraz fiyatları pahalı olur.
  • Güzel ve kullanışlı bi alete benziyo gerisini kullanan ve test eden arkadaşlardan gelecek...
  • GEEK modemim yok, ancakwww.geek.com sitesine GEEK modemlerle ilgili ticari olmayan sorular sorduğumda, manuel istemek, port açma bilgileri gibi, hemen e-mail ile cevap verdiler. Modem için kullanmadığımdan bir şey söyleyemem ama arkasındaki şirketin tam destek verdiğini söyleyebilirim.
    Meret ;)
  • keşke geek alsaydım yaaaw usr ın dilinden anlamıyorum
    dizayn olarakda çok iyi
  • nasıl turk markasıymış bu yav modellerine ecnebi isim koymuşlar....ayrıca splitter dahili olmalıydı en rahat ve güzeli o....ama şu kırmızı renk varya iş te bu renk bi numrara...ne demişler beş kuruş fazla olsun ama kırmızı olsun
  • buram buram reklam kokan bir haber...
  • Genel yorumum ve beğendiğim özellikleri:

    Geek Q31 modelini 1 hafta kullanmıştım diğer ADSL modemimi servise verdiğim için bu modemi verdiler kendi modemim gelene kadar. O yüzden öyle detaylıca incelemedim özellikle ama tecrübelerimi paylaşayım. Modemin kurulumu çok kolay verilen cd içerisinde bir wizard var işi kolaylaştırıyor. İlk sorunu yanında verilen cFos Speed programında yaşadım kurduğum anda bağlantım gitti hiç bir şekilde bağlamamaya başladı. Programı kaldırınca düzeldi mail attım durumu anlattım; o birlikte gelen sürümün eski ve bug lı olduğunu söylediler ve bazı sistemlerde böyle sorunlar çıkarabiliyormuş web den yükledim yenisini sorun düzeldi gayet hoş bir program. Mesela önceden download ederken surf yapamıyordum çünkü download programım net i sömürdüğü için sayfalar gelmiyordu zaman aşımından ötürü; bu program sayesinde veri alış verişi bayağı düzene girdi. Modemin malzeme kalitesi gayet iyi hatta kendisinden hiç beklenmeyecek şekilde güzel diyebilirim. Q31 modelini almayı düşünüyorsanız içinden usb kablosu çıkmıyor ama çıkması gerektiği yazıyor, aldığım yere sordum onu ayrıca veriyorlarmış ve bana vermeyi unutmuşlar =) aman dikkat edin(Q51 de içinden çıkıyor). USB den kurmadım modemi ama genede alayım dedim. Yanında filter ın gelmesi çok ince bir davranış işe yarar mı yaramaz mı pek fark etmiyor ama genede düşünmüşler. Modemin çok fazla ısınmaması gayet iyi kullandığım ve gördüğüm çoğu bu tarz modemler çok ısınıyor.

    Eksiler:

    Öncelikle modem ADSL2 ve ADSL2+ standartlarını desteklemiyor. Tamam telekomun hemen yarın ADSL2 ye geçeceği gibi bir durum yok ama insanın genede pek hoşuna gitmiyor. Çoğu üreticide şu zamanda artık ADSL2 ve ADSL2+ standartlarını destekleyen modellerini piyasaya sunmaya başladılar, olsa iyi olurdu bu modemde. Çok çok ilginç bir sorun yaşadım bu modemle bende kalmayacağı için pek üstüne gitmedim bu sorunun sorunum şuydu: Bazı web siteleriniki bu siteler çok tanıdık bildik siteler oluyor açmıyordu; Mesela google.com.tr apple.com samsung.com imdb.com falan. Hatta bu siteyi yazdığım zaman veri dahi göndermiyordu yanlış bir web sitesi yazınca çıkan hataya benzer bir hata çıkıyordu. Açmak için adresi yazıp defalarca enter a bastım ping atsın diye 30. denemede falan açıyordu anca. ayrıca download.com sitesini çok kötü açıyordu çoğu grafikler eksik ve çok acayip bir şekilde açıyordu. Virüs ya da trojan ya da adware benzeri bir şey olabilir diye düşündüm ama yoktu bilgisayarım tertemizdi. Kendi modemim gelince hemen taktım sorunsuz sürf yapabiliyordum. Gerçekten ilginç bir deneyimdi benim için...




  • artık modem alacaklar adsl2+ destekli modem araması gerekli. böyle güzel bir modemde neden böyle eksik iş yaparlar çok garip. ne güzel de sevinmiştik geek yeni modem çıkardı diye.
  • ADSL2+ 'ın gelmesine o kadar çok vakit var ki. Üstelik Türkiye gibi bir ortamda uygulanabilitesi meçhul çünkü vaad ettiği en büyük yenilik kısa mesafelerde yüksek hız desteği.

    Tabii ki ADSL2+ alabilirsiniz ama 20 Megabit için Turk Telekom'un ne kadar isteyeceğini tahmin edebiliyormusunuz ? Kısaca ADSL her zaman şu anda hazı alt yapıya sahip olduğundan dolayı 2 Megabit'e göre hep avantajlı olacak.

    Tabii ki başka bir teknoloji ile Megabit fiyatlarının çok düştüğü zamanda avantajını kaybedebilir ama buna daha yıllar olabilir bu yüzden dolayı yıllar sonra kullanacağınız bir şeye bugün para vermenin ne anlamı var ?

    Ayrıca yeni teknoloji yerleştiğinde inanın şimdiden alınmış modeller külüstür gibi olacak ve size yetmeyebilir. Tabii bu ADSL2+'ın ADSL'in yerini alması durumunda ki bence o Türkiye'de yaygınlaşıncaya kadar başka teknolojiler daha olgunlaşır.




  • şu an kullandığım modem sorunsuz gayet hoş bi modem ayar sayfası da gayet basit bir arayüze sahip fakat şu cfos speedi bi türlü çalıştırmadım onu yükleyince bağlantı kopuyor ne gariptirki..
  • Madem Türk markaı o halde bir kıyak yapsınlar bana
    Şimdi ben modemi değil de onun yanındaki cFos Speed SE yi istiyom
    Onlar bana şimdi bu modemin hediyesini versinler, ben ADSL2 gelince modemlerini alırım

    teknik desteğin olması iyi birşey ben E-con kullanıyorum, teknik destek haliyle biraz TT a kalıyor, TT da malum
  • cFos Speed baska modemlerde kullanma imkani sunuyor mu acaba ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Soulfly

    cFos Speed baska modemlerde kullanma imkani sunuyor mu acaba ?

    EVET BEN GEEK PRO MAX-UE1 DE KULLANDIM Bİ ARA AMA NETTE HIZ OLDU..
    AMA NEDENSE EMULE HIZINDA DÜŞÜŞ OLDU .BENDE SİLDİM SONRA

  • quote:

    Orjinalden alıntı: gun

    ADSL2+ 'ın gelmesine o kadar çok vakit var ki. Üstelik Türkiye gibi bir ortamda uygulanabilitesi meçhul çünkü vaad ettiği en büyük yenilik kısa mesafelerde yüksek hız desteği.

    Tabii ki ADSL2+ alabilirsiniz ama 20 Megabit için Turk Telekom'un ne kadar isteyeceğini tahmin edebiliyormusunuz ? Kısaca ADSL her zaman şu anda hazı alt yapıya sahip olduğundan dolayı 2 Megabit'e göre hep avantajlı olacak.

    Tabii ki başka bir teknoloji ile Megabit fiyatlarının çok düştüğü zamanda avantajını kaybedebilir ama buna daha yıllar olabilir bu yüzden dolayı yıllar sonra kullanacağınız bir şeye bugün para vermenin ne anlamı var ?

    Ayrıca yeni teknoloji yerleştiğinde inanın şimdiden alınmış modeller külüstür gibi olacak ve size yetmeyebilir. Tabii bu ADSL2+'ın ADSL'in yerini alması durumunda ki bence o Türkiye'de yaygınlaşıncaya kadar başka teknolojiler daha olgunlaşır.


    reklamdan başka bişi değil
    hemde benim buradaki postumu silmişler. kaç para verdiler size bunlar?




  • reklam , yazık
  • Q51 modelini kullanıyorum bi 4 ay oldu
    tık demedi
    helal
  • Q51 alırken ADSL2+ desteği yok diye çekinceli almıştım...Ama ADSL2+ desteğinizi düşünmenize gereği yok.ADSL bu kadar geç gelmesine karşılık ADSL2+ ne zaman gelir bilmem....
  • Fesat fikirlerden başka birşey değil yaptığınız. Bu haberin neresi reklam ? Bunlar benim görüşlerim bunları kimse değiştiremez, söylemek reklam olmaz bizler haber editörüyüz ve Donanımhaber yıllardır buraya dürüstlüğü ile gelmiş.

    Aynen DLink'in, Linksys'in haberini yaptğımız gibi bununda yaparız. Beğendik ve ADSL2+'ı gereksiz buluyorum hatta yaygınlaşacağına da inanmıyorum. O zamana kadar WiMax alacak başını gidecek.

    Geek'lerle dağıtılan Cfos Speed'ler geek'lerden başka modemlerle çalışmayacak şekilde programlanmışlar. Sanırım yüklediğinde çalışmama olayıda yeni versiyonu çekerek giderilebilecek bir şey. Sitesinden indirebilirsiniz.
  • pm'lerde aylardır reklamı yapılan meşhur modem buymuş demek.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.