Şimdi Ara

##Lancool PC-K56 + Xilence 550W İncelemesi##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
10.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi kaç haftadır niyetlendiğim fakat bir türlü vakit bulup yapamadığım incelemeyi yapmak bugüne nasipmiş. İnceleme amatörce gelebilir , af diliyorum şimdiden..

Sistemim;

• AMD Phenom X4 940 OC 3.6 GHZ
    • Gigabyte MA785GM-US2H
    • OCZ - Blade 2*2 DDR2 1066mhz
    • WD Caviar Green 500 gb
    • 2 * Lg optik sürücü

• Model PC-K56-550
    • Kasa Türü Advance Mid Tower
    • Boyut 210mm x 460mm x 490 mm (W, H, D)
    • Ön Panel Malzeme Plastik
    • Renk Siyah
    • Yan Panel Japon Çeliği
    • Gövde Malzeme Japon Çeliği
    • 5.25" inc Yuva (Harici) 5
    • 3.5" inc Yuva (Harici)
    • 3.5" inc Yuva (Dahili) 4
    • Genişle Yuvası 8
    • Anakart ATX / M-ATX
    • Sistem Fan (Ön) 120mm Fan x 1 (1200RPM)
    • Sistem Fan (Arka) 120mm Fan x 1 (1500RPM)
    • I/O Portları

Kasa hakikaten dokunduğunuzda ben kaliteliyim diyor. Malzemesi çok sağlam. İçine donanımı yerleştirdikten sonra ağırlığı 17 kilo civarı geldi. Tutma yerleri olmadığı için taşırken güçlük yaşıyorsunuz. İlk kes bi kasa topladım ve korktuğum kadar zor değildi. Az çok bi kaç kabloyu bi yere sokmuşluğunuz varsa zamanında , kolaylıkla sistem kurabilirsiniz :) Ufak ufak fotoğraflara geçelim..

Siyah kasaya beyaz optik sürücüler hoş durmadı farkındayım ama elde bunlar vardı :)

Evet fotoğrafta da gördüğünüz gibi , PSU kasanın altına yerleştirilmiş. Bu biraz sorun yaratıyor , ileride değineceğim. Ayrıca su soğutma için de boru delikleri mevcut.. Yan kapakları açmak için vidaları elle çevirmek yeterli.. Açmak kapamak gayet kolay. Maksimum 10 saniyenizi alıyor..

Tekrar ön panele dönelim. Panel çok rahat bi şekilde çıkabiliyor ve geri takılabiliyor. Çok rahat bi şekilde çıkıyor derken , her ön panele biraz dokunduğunuzda çıkıp duracak kadar değil. İstediğinizde kolaylıkla çıkabilecek kadar.. Fanın toz filtresi de çıkarılıp temizlenebiliyor kolaylıkla..Ayrıca optik sürücülerin olduğu yuvalar normalde en alttaki gibi metal plaka ile kapalıydı fakat ben bi kaç deneme yapıcam diye o plakaları söktüm. Plakalar çok ince iki nokta ile kasaya bağlı. Bi kaç tur döndürerek değdiği noktalar kırılıyor ve bir daha geri takılamıyor. Leğimlerseniz o ayrı..

Ön paneldeki yuvaların kapakları da sökülüp takılabiliyor. Her kapakta da , olur da benim gibi plakaları kırarsınız da orası boş kalırsa diye , çıkabilen filtre mevcut..

Kasanın iç hacmi geniş. En büyük ekran kartını bile rahatlıkla sığdırabilirsiniz.. Kablo saklama sistemi de mevcut. Ayrıca soğutmaya ve sessizliğe de biraz değinelim.. Kasa inanılmaz sessiz , kesinlikle mekanik aksam sesi gelmiyor. Çok çok az havanın sesini duyabiliyorsunuz.. O da hiç rahatsız edici seviyede değil. Sessizliği kesinlikle 10 üzerinden 10.. Soğutmasına gelirsek , 2 fan bi çoğumuza yetersiz gibi gelebilir. Büyük ihtimal Crossfire yapan arkadaşlara , pc'sine aşırı yüklenen arkadaşlara da yeterli gelmeyecektir ama benim gibi günlük işler için kullanacak , arada sırada oyun oynayacak , film izleyecek insanlar için yeterli. Sıcaklık değerlerini şu an için koyamıyorum kasanın güç kablosu yanımda olmadığı için :) Kablom ve servisten gelmek bilmeyen monitör'üm gelince onları da eklerim.. 1 hafta kadar kasayı kullandım ve sıcaklık sorunu çok fazla çekmedim.. İşlemci 63 64 dereceyi gördü , anakart ise 42 civarı idi yanlış hatırlamıyosam.. İşlemci soğutucusu ile sistem fanının yanyana denk gelmesi de güzel oldu.

En üstteki ikisini optik sürücüler için ayırmışlar ve güzel bi tak çıkar sistemi kullanmışlar. Sürücüyü ön taraftar sürüyorsunuz. Delikler üst üste geldiğinde de kilitleri kapatıyorsunuz ve iş bitiyor. Ben işimi sağlama almak için birer de vida taktım.. Aslında hiç gerekli de değil..

Fotoğraf makinem olmadığı için , telefonla çektim ve bu fotoda bi makine almamın vaktinin geldiğin anladım :) Focus özelliği olmadığı için netlik güzel olmamış. Gelelim fotoğrafın anlatmak istediği özellikle.. HDD'lerin yanına 6 adet (3 sağa 3 sola) titreşim önleyici plastik geçirilmiş vida takıyorsunuz ve raylara oturdup iktiriyorsunuz.. En son da raylar kilitliyorsunuz.. Mükemmel bi özellik Bu foto yerine oturtulmuş hali değil. Yanlış anlaşılma olmasın..

Kasanın üzerinde Xilence 550W Psu geliyor.. Değerleri ise şöyle

+3,3V +5V +12V +12V -12V -5V +5VSB
    33,0A 32,0A 17,0A 18,0A 0,8A - 2,0A

iyi midir kötü müdür bilemiyorum ama sistemime yetiyor gibi geldi :)http://www.sanalmarketim.com/urun/1ccdb625bea57fc912367465903831ab/XILENCE-XP550-12cm-Fan-550W-PSU
    Kasa 170 lira , içindeki PSU 135 lira. Enteresan hakikaten :) Psu'yu takmak çıkarmak çok kolay. Yine güzel bi kilit sistemi kullanmışlar. Hiç vidaya ihtiyaç duymadan , yerine oturdup , kilitlliyorsunuz ve iş bitiyor.. PSU yine diğer bütün aksamlar gibi gayet sessiz..

Ve işte geldik zurnanın zırt dediği deliğe.. 12 Volt 2x4 pin güç kablomuz PCIEx slotumuzun üstünden yerine ulaşırken ekran kartı takmaya pek olanak bırakmıyor. Kablo gördüğünüz gibi yeterince uzun değil. Kartı taktığımızda problem yaratır. Uzatma kabloya ihtiyacımız olacak gibi. Şunu da eklemek lazım.. Bu durum sanırım sadece gigabyte anakartların dizaynından dolayı oluşan bi sorunmuş. Forumda bi arkadaş öyle demişti.. Yeni üretimlerde belki daha uzun kablo kullanırlar bilemiyorum..

Aklıma gelen artıları eksileri yazdım. Yanlış birşey yazdıysam affola. Kasa ile ilgili sorularınız var ise yanıtlayabilirim..

EDIT

Bu da kasanın son hali. Yan kapak kesildi , plexi yapılacak. Öne mavi ve yeşil iki fan takıldı. İlk fotolardaki donanımın hiçbiri yok :)

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hayırlı olsun,
    Kasa içi bazı değişiklikler dışında K60W benziyor.
    PSU yukarda kullanılacak şekilde taşarlanmış gibi bu durumda 12 volt kablosunun ek kabloya ihtiyaç duyduğu kesin.
    Birde PSU değerlerini gösteren bir resim ekleyebilirseniz daha iyi olur.
  • Bence sorun gigabyte anakartda değil.Anakartın güç girişi normal yerinde.Yani psu üstte olsaydı hiçbir sorun olmayacaktı.
    Ama psu altta olduğu için sorun var.Kabloda gördüğüm kadarıyla çok kısa değil.
    Bu psu yuvalarını neden alta koyarlar anlamak mümkün değil.
    Ek bir kablo gerekecek.Kasa ve sistem hayırlı olsun.
  • Arkadaşım kasa btx düzeni desteklemiyor mu? Bu durumda benim bildiğim güç kaynağı aşağıda olduğu gibi anakartı ters çevirip yukarısı aşağıya bakacak şekilde montajını yapman daha iyi ısıl başarım sağlıyor parçalar daha soğuk kalıyor diye biliyorum. O tip kasa almanın avantajını kullanmıyorsun şimdilik sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack_the_Ripper

Hayırlı olsun,
    Kasa içi bazı değişiklikler dışında K60W benziyor.
    PSU yukarda kullanılacak şekilde taşarlanmış gibi bu durumda 12 volt kablosunun ek kabloya ihtiyaç duyduğu kesin.
    Birde PSU değerlerini gösteren bir resim ekleyebilirseniz daha iyi olur.

Yukarıda da koymuştum ama gözden kaçmış olabilir bir daha koyayım..

+3,3V +5V +12V +12V -12V -5V +5VSB
    33,0A 32,0A 17,0A 18,0A 0,8A - 2,0A
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Arkadaşım kasa btx düzeni desteklemiyor mu? Bu durumda benim bildiğim güç kaynağı aşağıda olduğu gibi anakartı ters çevirip yukarısı aşağıya bakacak şekilde montajını yapman daha iyi ısıl başarım sağlıyor parçalar daha soğuk kalıyor diye biliyorum. O tip kasa almanın avantajını kullanmıyorsun şimdilik sanırım.

Kasa ATx ve Micro ATX destekliyor.. BTX düzeni mevcut değil. Ki gördüğünüz üzere de IDE ve Sata bağlantı noktaları direk sürücülerin dibinde.. Ters taktığımız zaman da işlemci soğutucusu da fandan uzaklaşıcak. Bu da problem yaratabilir.. Hepsini geçtim , arka panel bir tek bu şekilde oturuyor :)

• ben de lancool pck 60 modelini aldım anakarta giden kabloyu yetistiremedim (benim kasa biraz daha yuksek bide ekran kartı var)

uzatma kablosu fln yazmıssın nerden bulabilirim internetten ornek gosterebilir misin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kasa içindeki kabloları iyice topla güzel bir görünüm kazansın
  • 12 V kablosu ile ilgili sorun bence anakart dizaynında. Yeni anakartlarda 12V girişler, yularıdak montaj duruşuna göre sağ üstte kalıyor. Senin anakarttaki IDE girişinin yanında. Ozaman PCI-EX girişleri üstünden geçmez, uzatma kabloyada gerek kalmaz.
  • 12V kablosu ile ilgili problemi PSU'nun fanı içeri bakacak şekilde takarak çözdüm. HD4890 ile sorunsuz şekilde kullanıyorum. Fanın içeri bakması herhangi bir problem oluşturmadı , kasa içi sıcaklıkta bi değişiklik olmadı. İçeri bakacak şekilde taktığımda kablo yeterli geldi.
  • İnceleminizi gerçekten çok beğendim. En ince ayrıntılara kadar anlatmışsınız. Emeğinize sağlık
  • kasa düşük amper veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hærun

kasa düşük amper veriyor

kasa değil güç kaynagı aynı kassa bende var imzam altındaki sistemde gtx 295 olsun atx yapılı anakartım olsun işlemcimi oslun cok güzel sogutuyor ve oldukça kullanıslı bir kasa çok agır bir kasa ama bu kalitesi ile alakalı içinde kullanılan çelik ve saçların kalitesi... kasa daha çok atx yapısı için hazırlanmıs micro atx kartlarda bu kasada sorun çekebilrler en basitinden ön deki fandan yararlanılamıyor.. karta kablonun uzunlugu yetmiyor.... onun dısında hem atx hemde micro atx boardlarımı ve sistemimi bu kasaya kurdum sorun yoktu

• burdaki xilence 580watt ama sanırım farkı yoktur 550watt olan modelinden?
  • Hayırlı olsun kasan kardeşim

Kasa geniş ve montaj kolaylığı sağlanmış gibi görünüyor, 12v psu bağlantı kablosunu anakartın montaj tepsisinin arkasından geçirip montajlamayı deneyebilirsin...

Harddiski de kablolarının olduğu yeri kasanın diğer tarafına çevirirsen kablolardan az da olsa kurtulursun... Harddiski sana bakcak şekilde çevir yani.

Birşey rica edeceğim psu'nun değer tablosunu da şöyle net şekilde çekip ekleyebilir misin hepimiz görelim nedir durumu powerın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 17 Aralık 2009; 14:42:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Hayırlı olsun kasan kardeşim

Kasa geniş ve montaj kolaylığı sağlanmış gibi görünüyor, 12v psu bağlantı kablosunu anakartın montaj tepsisinin arkasından geçirip montajlamayı deneyebilirsin...

Harddiski de kablolarının olduğu yeri kasanın diğer tarafına çevirirsen kablolardan az da olsa kurtulursun... Harddiski sana bakcak şekilde çevir yani.

Birşey rica edeceğim psu'nun değer tablosunu da şöyle net şekilde çekip ekleyebilir misin hepimiz görelim nedir durumu powerın

+12v: 17A
    +12v: 18A

Yani kasaya koydukları 550w psu, 500w psulardan bile kötü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

+12v: 17A
    +12v: 18A

Yani kasaya koydukları 550w psu, 500w psulardan bile kötü.

Bu ne hocam böyle ya neyse çok sağol paylaşım için
  • hocam bu kasayı arkadaşa aldırdım.hd5850 ve pII 925 ile kullanıyor.
    ilerde bi sorun teşkil etmez umarım.
  • +12V CPU güç girişi 8 pin (4+4) mi? Ürün açıklamasında 1x4 pin yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: showstopper41

+12V CPU güç girişi 8 pin (4+4) mi? Ürün açıklamasında 1x4 pin yazıyor.

4+4 pin dostum..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.